Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2014 09:02 - за годината на дървения кон
Автор: bven Категория: Бизнес   
Прочетен: 2319 Коментари: 0 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
продължение

Хората, родени в година на Плъха, също ще бъдат в стълкновение с годината на Коня. Те ще бъдат много подвижни и много ще пътешестват през 2014 г., за тях е благоприятно да се възползват от новите шансове и даже да направят необходимото разместване или преместване в нов офис, промяна на работата или да планират пътешествия. Но те трябва да прояват особено внимание и да се въздържат от рискови видове спорт, такива като спортни автомобили, пилотиране на самолети, подводен лов, скачане с парашути, бънджи скокове и др. На тях се препоръчва да носят скъпоценен камък, окачен на верижка с формата на Коза, за да се минимализират негативните влияния на самонаказанието. Също така хората, родени в годината на Плъха ще постъпят правилно, ако сведат до минимум пътуванията в южна посока, т.к. това е направлението на Великия Княз за 2014 г.
Това, което е свързано с летящите звезди във фън шуй, текущият 20-годишен период от 2004 до 2024 г. се нарича „ Периодът 8 – ки”, представен е от триграмата Планина и е свързан с малките деца. Затова, от началото на периода 8 - от 2004 г., са отбелязани повече бедствия и нещастия, засягащи децата. Последният инцидент включва голямото земетресение в Китай през 2008 г., което отне живота на много ученици, а също и скандала със замърсеното сухо мляко, използвано за детски храни и станало причина за сериозни проблеми с бъбреците при децата. През 2011 г. започна прочутата Жасминова революция, която доведе до големи промени с Северна Африка, безпорядък във Великобритания, убийства на младежи в Норвегия – това са примери за проблеми с млади хора, които получиха резонанс през ” 8-ми период „. Числото 8, представляващо интересите на децата, се намира в центъра на картата на Летящите звезди в текущия 20 годишен цикъл /2004 – 2024 г./ И имайки предвид това, много е важно да се обръща внимание на безопасността на децата и тяхното благополучие.

Огън, изгарящ Дървото под себе си, ще бъде много сухо и нездраво и тъй като Дървото символизира обкръжаващата среда, бъдещата година на Коня ще предизвика много сериозни екологични катастрофи като горски пожари, сериозни въздушни и морски замърсявания, изтичане на нефт и др.
Тъй като Огънят притежава много енергия, това може да донесе добри резултати при спорта и фитнеса. 2014 ще бъде година на международния спорт, като например Световното първенство по футбол в Бразилия през юни и юли, което се очаква да предизвика грандиозна вълна при развлеченията и хазарта.
Това, което касае икономиката, елементът Огън се явява движещата сила на фондовия пазар. Петте елемента са свързани и оказват влияние на настроението на хората. Като цяло Огъня е радостта, Водата – страха, Земята – медитацията, Метала – тъгата и Дървото – гнева. И така Огънят поражда оптимизъм и подем на фондовия пазар, така както през 2006 г. и 2007 г. Но през 2008 г.се появи Водата и очевидно хората започнаха да се страхуват от влошаващата се ситуация в САЩ, ипотечните проблеми и рецесията.Финансовото цунами се разрази в есента на 2008 г. и се изрази в няколко години нестабилност в световната икономика. След настъпването на 2008 г. и плътно до 2013 г., елементът на Огъня напълно отсъстваше, затова кризата и нестабилността в САЩ и в Европа преобладаваха, но после с идването на Огнената Змия 2013 г., икономиката на САЩ показа силно възстановяване. Въздействието на Огъня няма да завърши с приключването на 2013 г., то ще продължи своето влияние през цялата 2014 г. и ние можем да очакваме продължително съществено подобрение на икономиката, т.к. инвеститорите отново ще придобият увереност благодарение на подкрепата от страна на Огъня на Коня. Това ще бъде година, в която икономическата дейност и фондовия пазар ще бъдат по предишному много активни и особено пролетта и лятото. Силният Огън на тази година създава позитивно настроение, което поражда оптимизъм и увереност, в резултат на което хората ще започнат да купуват повече. Това положително влияние на Огъня ще се запази и през 2015 г. и през 2016 г., които също така съдържат Дърво и Огън, присъстващи и през 2014 г., което ще донесе процъфтяване за Водата в отраслите на металургичната промишленост, причината – Водата подчинява Огъня, а стихията Огън - елемента символизиращ парите за отраслите на Водата, към които се отнасят доставките, превозите, транспорта, връзките. Вторите по сила на процъфтяване от отраслите ще бъде металургията, защото Метала побеждава Дървото, а значи Дървото – това са парите за Метала. Също така на Метала е необходим Огън, за да го разтопи и да го превърне в полезни инструменти и Конят, олицетворяващ Огъня – присъства. Индустрията на Метала са и високите технологии, банковото дело, инженеринг, машиностроене, автомобилостроене и др. Сферите на действие на Дървото също са позитивни, защото Дървото създава Огъня. Затова 2014 г. ще бъде активна година за областите на Дървото - такива като текстилна промишленост, шивачество, журналистика, канцеларски стоки, хартиени изделия, книгоиздаване и екология. Не така добри са сферите на действие на Огъня. Това са отраслите на енергетиката, ресторантьорския бизнес, финансите, развлеченията - в годината на Огъня тези отрасли ще бъдат много активни, но и конкуренцията също ще бъде много силна, т.к. Огъня на Змията донесе много съревнование на сцената.
Банковото и финансово цунами, което започна през 2008 г., се случило в отсъствие на Огън и преобладаващ елемент Вода и породи много страх. Банкирането е елемент Метал и се нуждае от Огън, за да го претопи и да го направи полезен. И финансовият и фондовият пазар повече са свързани с Огъня, който поражда оптимизъм. И така, пълното отсъствие на елемента Огън през 2008 г., отговаря за икономическия спад и финансовата криза. Истинска огнена година се връща през 2014 и следователно ние виждаме силно възстановяване на икономиката и устойчиво подобряване на оптимизма. Този оптимизъм ще продължи и до 2015 г., т.к. Дървения Кон притежава мощен Огън и ще продължи още повече да стимулира пазара. Тези отрасли, които ще покажат добри резултати в годината на Коня, ще бъдат свързани с Метала и Водата. Индустрията на Метала представлява банките, машините, техниката, компютрите и високотехнологичните отрасли. Водната стихия е представена от транспорта, връзките и доставките, напитките и спа центровете. Сферата на действие на Дървото ще се развива консервативно, но последователно и неотменно и когато Дървото срещне Огъня, ще има производителност, но ако има среща с още едно Дърво, ще се появи голяма конкуренция. Отраслите на Дървото са текстилната промишленост, екология, хартиена и др. Отраслите на самия Огън – финансите и развлеченията, няма да се почувстват много добре, т.к. елемента на парите за Огъня – Метал отсъства, а силният Огън без Метал означава остра конкуренция на финансовия пазар.

image

Като цяло годината на Дървеният Кон, с Дърво отгоре и Огън в основата ще бъде символ на оптимизъм и ентусиазъм за нововъведения, иновации и прогрес.
Създадените от предходните години конфликти и дисхармонии в международните отношения няма да могат да се развиват мирно и тихо и ще повишат напрежението, шансът за международни стълкновение и склонност към насилие могат да доведат до ожесточени боеве... Има всички предпоставки за стихийни бедствия като торнадо и урагани, ядрени проблеми, болести и епидемии.

Зодиакалният знак, за който годината ще бъде най-неблагоприятна – това е Плъха, който е в пряко стълкновение с Коня. Това стълкновение обичайно обуславя бурно действие, премествания, изменения и произшествия, защото Огъня е в конфликт с Водата, това ще стимулира нещастия свързани с въздушни, морски, пътно-транспортни произшествия, пожари, взривове, радиоактивност, инфаркти, инсулти и възпалителни проблеми. Хората, родени в годината на Плъха, повече ще пътешестват или ще преминат през промени и изменения, такива като смяна на работата или много дейности с пътувания. Необходимо е да се носи висулка с фигурка на Коза, като защита и да се държи Коня далеч. За хората-Плъхове стълкновението с Коня може да донесе нещастни случаи, свързани с огън и вода като изгаряния, взривове, корабокрушения, аварии по въздух и в морето. За хората, които ще се намират под това стълкновение, е добре повече да пътешестват, да планират внасяне на промени, като смяна на местоживеене или друга работа. Но на тези хора не се препоръчва да пътешестват непосредствено по направление на Великия Княз, който е разположен в кардиналния Юг.

Друг зодиакален знак, който ще се намира в неблагоприятна позиция, това е Конят. Когато Конят срещне година на Кон, се получава „наскърбяване на Великият Княз” и се получава самонаказване. Като правило, то предизвиква дисхармония, раздразнение, грижи и фрустрация, а също така болести, затова е необходимо да се носи фигурка на Коза, за да се минимизират негативните последствия.

Животните, които са в тройния съюз с Коня – Тигъра и Кучето, ги очаква хармонична година. Но тук астрология, основана само на 12 животни, не е съвсем точна и не се признава от истинските астролози за инструмент за точно предсказване. За по-надеждна оценка на състоянието на съдбата в годината на Коня се препоръчва да се включи системата Четири Стълба на Съдбата, при която се използва пълната информация за датата на раждане – година, месец, ден и час. Доколко животинският знак може да се намира във всеки един от Четирите стълба в рождения хороскоп, то Стълкновението и Самонаказването с Коня, могат да се случат във всеки един стълб /месец, ден и час/, а не само в годината на раждане. Няколко примера на известни хора родени в годината на Плъха и намиращи се в стълкновение с Коня през 2014 г.: принц Чарлз, принц Хари, Марк Цукерберг, папа Франсис, Скарлет Йохансон, Орианти... Има и хора, които не са родени в година на Плъха, но те също ще се намират в стълкновение, защото са родени в деня на Плъха и тях също ги очаква нелека година. Някои примери за такива хора: Уорън Бафет, Дженифер Лоурънс, Астон Катчър, Яо Мин, Сандра Бълок, Уенди Денг, Тери Гоу, Кира Найтли... Стълкновението с деня на раждане, като правило, предизвиква много движение и конфликти в семейството и личните отношения и особено със съпруга или противоположния пол. Хората, родени в година на Кон, както се казва „оскърбяват Великия Княз” и им се препоръчва да носят фигурка от скъпоценен камък във формата на Коза на верижка. Пример за хора, родени в година на Кон: Ангела Меркел, Джон Траволта, Кондолиза Райс, Дженифър Лоурънс, Кристен Стюарт, Кийфър Съдърланд , Синдзо Абе, Джо Байден, Франсуа Оланд, Уорън Бафет.

Хора, които са родени в ден на Кон, също ще страдат от Самонаказване с настъпването на годината на Коня, което може да предизвика проблеми в отношенията с хората и със здравето. Някои примери за такива хора: Натали Портман, Присила Чан, Бернар Арно...
Конят е „Прасковен цвят на романтиката” за хора, родени в година на Змията, Петела и Вола. Може да се очаква много общителна година с големи възможности за приятелства с противоположния пол.
Хора, родени в годината на Маймуната, ще се окажат под въздействието на звездата Конник и годината на Коня ще им донесе ползи от пътуванията.

Конят ще бъда „Благороден” за хора, родени в година с Небесен ствол Ин Метал. Това означава всяка година на раждане завършваща на 1, като 1951, 1961, 1971, 1981, 1991 и т.н.”Благороден” – това са нашите ангели хранители, този, който идва, за да ни помогне, всичко да изглади и да повлияе положително на ситуацията. Конят също така се проявява като екадамическа звезда Вън Чан за хората, родени в ден Ин Дърво. Ако искате да изберете ден Ин Дърво за раждането на бебе с помощта на цезарово сечение, най-благоприятни месеци ще бъдат март, юли, ноември, като в допълнение ще се появи звездата Небесен пратеник.

Енергията Фън шуй също се променя от година на година. Затова е необходимо да се съблюдава преразпределението на добрите и лоши енергии в началото на всяка година, за да се вземат необходимите мерки, ако лошите енергии са във важни части на вашето жилище или в офиса. В годината на Коня летящата звезда 4 попада в центъра, елемент Дърво, триграма Вятър, следователно нищо чудно, ако при вас ще се случат повече бедствия, свързани с вятъра през 2014 г. Летящите звезди се преместват в съответствие с 9-годишен цикъл. Последният път, когато 4 се е намирала в центъра – това е била 2005 г., годината на известния ураган Катрина, атакуващ САЩ. 4-ката като число се проявява и като „Прасковен цвят” и носи романтика, а също и сексуални скандали, в бизнеса процъфтяват шоу отраслите, развлекателната индустрия, кино, мода и др.

Най-опасната звезда, която означава неблагоприятна енергия и се казва „Пет жълто” символизира препятствия и нещастия, ще се намира на Северозапад. Препоръчва се да се окачат метални вятърни чанове на северозапад в къщата за разсейване на лошата енергия. Най-неблагоприятните месеци ще бъдат юни, август и септември 2014 г.
Другата вредоносна звезда под номер 2, символизираща болестите, през 2014 г. ще пребивава на Изток. Традиционният метод за разсейване на вредата й е да се окачи връзка от шест метални монети в поразения сектор на изток в дома.
Великият Княз в тази година е на Юг, следователно, не е изгодно да се „тревожи земята” или да се правят строителни работи в този сектор. Също така не се препоръчва да се седи с гръб, обърнат към Север, така седейки, вие ще получавате неблагоприятни енергии, които се казват „Три Ша” или „Тримата убийци”. Север – това е позиция в конфронтация „против Великия Княз на годината”, а също и ако се седи с лице, обърнато към него, също е неудачно. Негативната звезда 3 е звездата на конфликтите и грабежите. Тя присъства в югоизточната част на дома. Следва да се разположи лист червена хартия в този сектор, за да се минимизира това лошо влияние. Освен това, разрушителната звезда 7, символизираща скандалите, ще бъде на североизток, традиционното решение за нея е три бамбукови филиза (в прозрачна стъклена ваза с вода) да се сложи в североизточния сектор.
                                                                                 Реймонд Ло.
Прочетено с внимание  и благодарение на Ани Пешева (
anipesheva.blogspot.com/2013/01/blog-post_16.htmlimage



Гласувай:
13



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14904715
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39057
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава