Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2014 16:14 - Държавата в лицето на ГЕРБ - Бургас
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 281 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 18.06.2014 23:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                             ДЪРЖАВАТА присвоява земите на частниците
                                     т.е. национализира ги
                           



image



Как се процедира, когато трябва в даден терен да се "построи" ВИП имот, но в този терен има земи на частници, които не са съгласни земята им да се "национализира" дори под формата на "Национален черноморски ПАРК"


До сега примерите доказаха че, под шапката на партията измами и манипулации със землени имоти стават много лесно и после иди ги съди - все едно да позволиш на гангстера да ти тегли куршума, след което ти се извинява. Държавните мафиотски фирмички действат на същия принцип. Първо стрелят - а след това се "извиняват",усмихвайки се!


България е държава, където от времето на прехода са ставали такива мошеничества със землени имоти, че и  Европа ни се чуди, що за управници - мошеници си избираме.


Ето ви "жив" пример:

Решили в БАН да направят "Национален Черноморски парк", като парка заема около 52 000 хектара от терена на Бургаското черноморие. Направили си сметката ама без кръчмаря! Защото  този терен включва освен общинска земя и частни земни имоти, които държавата не иска да откупи, а иска да "национализира". ЗАЩО?


Кой има интерес да "лапне" инвестициите от тези златни (частни) земни имоти?


ГЕРБ са на мнение че земите трябва да се национализират, за да запазят "природата чиста", както "запазиха" терена на Банкя, Витоша и др. одържавени вече землени имоти,на които Вип богаташи си построиха вили за милиони. Тези същите "защитници" от ГЕРБ, които направиха скритите заменки, днес искат в името но "Националния парк" да си присвоят ( национализират) частни имоти.


Според проекта в този парк влизат.....освен общински земи и частни такива.

 "В него се предвижда да влязат земи от цялото крайбрежие - от Дуранкулак до Резово. Целта е да бъдат съхранени уникални видове, дюни и природни забележителности...."



Тя, целта е Ясна! Но, цената е различна!А, държавата не Иска да плаща!



Готова ли е община Бургас да заплати частните терени и кога ще го направи? Има ли такава клауза свързана с проекта на парка? Защото ако имаше, 50 частника нямаше да правят бойкот на форума.

в-к "Инвестор" (Надежда Бочева)

 "....След като бе изготвен проектът, Асоциация „Българско Черноморие“, която обединява собственици на земи, обяви, че предстои национализация на частните терени.

Днес (17.06.2014) с викове "вън", "крадци" и "мафия" експерти от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и БАН бяха изгонени от залата на Областната управа в Бургас. Неправителствени организации и собственици на имоти по бургаското крайбрежие бойкотираха общественото обсъждане.


Близо 50 протестиращи с плакати "Не на парка" и "Стига толкова рестрикции" влязоха в залата на Областната управа, където вече се бяха събрали кметове и представители на общински администрации от черноморските общини...."



Връща ли се комунизма с ГЕРБ? (защото кмета на Бургас е от ГЕРБ и е втори мандат)


18.06.2014.




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. andri - Ето ви пример за строителство в защитени територии
18.06.2014 17:52
в ЗЗТ го имат разрешено е!

След като Националния черноморски парк бъде създаден, общината (държавната администрация) не минуемо ще отдаде части от земята под наем на определени фирми, тези наеми общинските чиновници ще прибират в общинската хазна в полза на общината ( държавата), а ако случайно този наемател се случи в "частния имот" какво става в тази случай? нали уж земята е частна, но наема прибира общината, а не частника?

В закона за защитените територии е писано:

Чл. 3. Държавата изгражда и осигурява функционирането и съхраняването на система от защитени територии като част от регионалната и световната мрежа от такива територии в съответствие с международните договори по опазване на околната среда, по които Република България е страна.

Чл. 5. Категориите защитени територии са:
1. резерват;
2. национален парк;
3. природна забележителност;
4. поддържан резерват;
5. природен парк;
6. защитена местност.

Чл. 8. (1) Парковете с национално значение, посочени в приложение № 1, и природните резервати, посочени в приложение № 2, които служат за задоволяване на обществени потребности с общонародна значимост, са изключителна държавна собственост.

Чл. 9. (1) При увеличаване на площта или при включване на нови защитени територии в приложенията по чл. 8, ал. 1 горите, земите и водните площи - собственост на физически и юридически лица и частна общинска собственост, се отчуждават по реда на Закона за държавната собственост.

Чл. 13. (1) (Изм. - ДВ, бр. 27 от 2013 г.) Строителството, поддържането и ползването на обекти в защитените територии се извършват в съответствие с режима на дейностите,........
(2) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2009 г.) Строителството на нови обекти, разширението, преустройството и промяната на предназначението на съществуващи обекти, за които не се изисква оценка на въздействието на околната среда, се извършват след съгласуване с министъра на околната среда.......


ЗЗТ закон за защитените територии - http://lex.bg/laws/ldoc/2134445060
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: djem
Категория: Бизнес
Прочетен: 956061
Постинги: 345
Коментари: 926
Гласове: 9188
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930