Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07 09:09 - бъдеще в миналото
Автор: bven Категория: Бизнес   
Прочетен: 128 Коментари: 0 Гласове:
4 
V. Заключение


В изложеното дотук се опитахме в обобщен вид да поднесем социалната философия на българите, отразена в богомилското учение и нейното влияние върху философските учения и течения в Европа през средните векове. А това влияние се оказва решаващо върху развитието на философските течения и най-вече върху учението на социалистите утописти /Томас Мор, Кампанела/ и научния социализъм – марксизма /К. Маркс и Фр. Енгелс/. Разкрихме технологията на използване на идеите и принципите на общиарството и причините и методите за тяхното изопачаване /изкривяване/, с което е спомогнато те да бъдат забравени.
Че социалната философия на българите е била разпространена в Европа и Азия, се доказва най-вече от литературното наследство на богомилите и останалите от тях наименования по света.

Ето какво пишат те:

“... Господарите, обаче въплъщение на силата на разрушението наказваха със смърт всеки въстанал срещу тях, която смърт Богомил прие като изкупление за унищожението на человеческото робство и създаване царството на братството и на равенството, в което живееха по-рано българите, което той искаше да възтържествува за цялото човечество на земята.” По-добре не може да се изрази целта на богомилското учение и че то черпи сила от социалната философия на българите, с принципите на която “… живееха по-рано българите”. “… Робите в царството на българите /след княз Борис I Покръстител–бел.моя/, чието старо общиарско учение се приближаваше до това на Богомила, следваха новия учител…, а последователите му се заеха да пръснат неговото учение между человеците по всички земни краища. Богомилите бидоха изгонени от царството на българите, за да се пръснат по целия свят и да проповядват богомилското учение за Всеземночеловеческото общиарство…”

За да се види социалната същност на философията на българите и нейното значение за развитие на философията в Европа, ще дадем още един цитат от книгата на Антон Глогов “Богомилското учение”, а именно: “… Видя се, че раят на Земята ще настъпи само като се премахнат границите между народи и между племена, като се премахнат царете и царствата… и всеземните человечески поселения заживеят във всеземночеловеческото общожитие, с други дума в Общиария.”

Нима това не е достатъчно да кажем Да! Социалната философия на българите е създадена от българи като теория и практика и е насочена към човека и за човека, за неговото щастливо пребиваване на Земята и развитието му до съвършенство. Това може да стане единствено, като се премахне неравенството между хората във всичките му разновидности, както повелява социалната философия на българите и на основата на която е живял българският род в предишните български държави.

7.III.2002 г.                                      инж. Тодор Целов

Гласувай:
4
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 7592024
Постинги: 1542
Коментари: 11342
Гласове: 27218
Календар
«  Август, 2017  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Блогрол
1. за света
2. българия отвръща на удара
3. Умма: Дали да се имунизирам
4. miraclio: 2011- ДИКТАТУРА НА ПРОСТОТИЯТА
5. коледна приказка
6. Кръстова гора
7. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
8. истинската история на българите и александър
9. от плеядите
10. трите колена на българския род
11. европа и америка дължат пари за кадрите ни!
12. мудри на новото време
13. подкрепете бъдещето на децата ни!
14. Българите от Казан - да вземем пример!
15. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
16. Ограбването на света продължава. Бдете!!!
17. Кармичната мисия на рода Дуло
18. Тайната на свещения български език
19. ТОВА шоу трябва да спре!
20. сталинка за еврокражбинка
21. свещена българска земя
22. истинската българска история
23. ти си чудесна!
24. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
25. Българите - богосъздаденият народ
26. златото на българите
27. банковият колапс в България
28. тайните строители на българия
29. българското първо началие на Човечеството