Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2017 09:09 - бъдеще в миналото
Автор: bven Категория: Бизнес   
Прочетен: 758 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
V. Заключение


В изложеното дотук се опитахме в обобщен вид да поднесем социалната философия на българите, отразена в богомилското учение и нейното влияние върху философските учения и течения в Европа през средните векове. А това влияние се оказва решаващо върху развитието на философските течения и най-вече върху учението на социалистите утописти /Томас Мор, Кампанела/ и научния социализъм – марксизма /К. Маркс и Фр. Енгелс/. Разкрихме технологията на използване на идеите и принципите на общиарството и причините и методите за тяхното изопачаване /изкривяване/, с което е спомогнато те да бъдат забравени.
Че социалната философия на българите е била разпространена в Европа и Азия, се доказва най-вече от литературното наследство на богомилите и останалите от тях наименования по света.

Ето какво пишат те:

“... Господарите, обаче въплъщение на силата на разрушението наказваха със смърт всеки въстанал срещу тях, която смърт Богомил прие като изкупление за унищожението на человеческото робство и създаване царството на братството и на равенството, в което живееха по-рано българите, което той искаше да възтържествува за цялото човечество на земята.” По-добре не може да се изрази целта на богомилското учение и че то черпи сила от социалната философия на българите, с принципите на която “… живееха по-рано българите”. “… Робите в царството на българите /след княз Борис I Покръстител–бел.моя/, чието старо общиарско учение се приближаваше до това на Богомила, следваха новия учител…, а последователите му се заеха да пръснат неговото учение между человеците по всички земни краища. Богомилите бидоха изгонени от царството на българите, за да се пръснат по целия свят и да проповядват богомилското учение за Всеземночеловеческото общиарство…”

За да се види социалната същност на философията на българите и нейното значение за развитие на философията в Европа, ще дадем още един цитат от книгата на Антон Глогов “Богомилското учение”, а именно: “… Видя се, че раят на Земята ще настъпи само като се премахнат границите между народи и между племена, като се премахнат царете и царствата… и всеземните человечески поселения заживеят във всеземночеловеческото общожитие, с други дума в Общиария.”

Нима това не е достатъчно да кажем Да! Социалната философия на българите е създадена от българи като теория и практика и е насочена към човека и за човека, за неговото щастливо пребиваване на Земята и развитието му до съвършенство. Това може да стане единствено, като се премахне неравенството между хората във всичките му разновидности, както повелява социалната философия на българите и на основата на която е живял българският род в предишните български държави.

7.III.2002 г.                                      инж. Тодор Целов





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14914931
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава