Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2010 20:21 - Духът на Рейки - част II
Автор: bven Категория: Други   
Прочетен: 1030 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 12.12.2010 11:50


8 ПРИРОДАТА НА  ЕНЕРГИЯТА РЕЙКИ

Уилям Ли Ранд

Започнах да се интересувам от метафизика в гимназия­та и бях запленен от идеята, че хората притежават скрити и неизползвани възможности. Възможността да развием твор­ческите си способности, да имаме повече енергия, да имаме по-здрав сън, да бъдем телепати и да сме с изострена интуи­ция, както и да общуваме с духове, беше много интригуваща за мен. Но способността, която ме интригуваше най-силно, беше възможността да лекуваме себе си и другите.

Аз израснах по време на Студената война и на заплаха­та от глобално ядрено унищожение. По онова време целият свят можеше да бъде унищожен за половин час и това мо­жеше да се случи заради компютърна грешка или погрешно решение. Това беше ужасно! Въпреки че това беше най-големият от проблемите, съществуваха и редица други. Чув­ствах, че ако носим в себе си неразкрити възможности, би трябвало те да могат да бъдат реализирани и да се използват за решаване на проблемите в света и за превръщането на зе­мята в едно по-добро за живеене място.

Така че започнах да чета всичко, до което успявах да се добера, отнасящо се до духовните способности и метафизи­ката и бях заинтересуван от Ордена на ройзенкройцерите. Станах негов член и започнах да получавам техните уроци. Скоро ми казаха, че не трябва да вярваш в нещо, само защо­то някой казва, че то е истина или защото е написано в ня-

75



коя книга. Казваха ми, че хората могат да говорят всичко, вярно или невярно и че печатните издания ще публикуват всичко, което човек иска да публикуват. И въпреки че мо­жем да преценяваме изказванията на другите, анализирайки какви са основанията, върху които почиват те, най-важният начин за учене е чрез действието. Ройзенкройцерите казваха, че най-добрият начин да се научи нещо за живота и особено за метафизиката, е чрез опита - да опитваш нещата и да си съставяш собствено мнение за света на метафизиката чрез взаимодействието с него и чрез установяването на непос­редствена съзнателна връзка с метафизичните сили и енер­гии. Това беше привлекателна идея! Всички мои учители до този момент ми казваха: "Просто ни вярвай. Ние сме възрас­тни и знаем за какво говорим. Не подлагай на съмнение то­ва, което казваме, а просто ни вярвай, защото сме прави." За съжаление, май точно това се случва в повечето обществени училища - те не насърчават учениците да се доверят на собс­твеното си автентично усещане за посока. Вместо това изис­кват от тях да се приспособяват и съобразяват с това, което обществото счита за важно. Ройзенкройцерите обаче казва­ха, че е по-добре да развиеш собствената си способност да преценяваш кое е полезно и кое е истина и да изучаваш све­та - вътрешния и външния - на основата на собствения си опит.

Затова реших, че ще науча всичко, което мога, за мета­физиката, правейки експериментите, които те ми предлага­ха, и заемайки се и с друго обучение. Пред следващите два­найсет години продължих да посещавам най-различни кур­сове и семинари, посветени на метафизиката и вътрешното развитие. Често изучавах и практикувах даден предмет, до­като не се подготвех толкова добре, че да мога сам да изна­сям лекции и сеанси на другите. През това време станах хипнотерапевт, специалист по регресивна терапия, астролог,

                                                                          76



Тагове:   метафизика,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14921630
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39060
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава