Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2010 20:21 - Духът на Рейки - част II
Автор: bven Категория: Други   
Прочетен: 897 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 12.12.2010 11:50


8 ПРИРОДАТА НА  ЕНЕРГИЯТА РЕЙКИ

Уилям Ли Ранд

Започнах да се интересувам от метафизика в гимназия­та и бях запленен от идеята, че хората притежават скрити и неизползвани възможности. Възможността да развием твор­ческите си способности, да имаме повече енергия, да имаме по-здрав сън, да бъдем телепати и да сме с изострена интуи­ция, както и да общуваме с духове, беше много интригуваща за мен. Но способността, която ме интригуваше най-силно, беше възможността да лекуваме себе си и другите.

Аз израснах по време на Студената война и на заплаха­та от глобално ядрено унищожение. По онова време целият свят можеше да бъде унищожен за половин час и това мо­жеше да се случи заради компютърна грешка или погрешно решение. Това беше ужасно! Въпреки че това беше най-големият от проблемите, съществуваха и редица други. Чув­ствах, че ако носим в себе си неразкрити възможности, би трябвало те да могат да бъдат реализирани и да се използват за решаване на проблемите в света и за превръщането на зе­мята в едно по-добро за живеене място.

Така че започнах да чета всичко, до което успявах да се добера, отнасящо се до духовните способности и метафизи­ката и бях заинтересуван от Ордена на ройзенкройцерите. Станах негов член и започнах да получавам техните уроци. Скоро ми казаха, че не трябва да вярваш в нещо, само защо­то някой казва, че то е истина или защото е написано в ня-

75коя книга. Казваха ми, че хората могат да говорят всичко, вярно или невярно и че печатните издания ще публикуват всичко, което човек иска да публикуват. И въпреки че мо­жем да преценяваме изказванията на другите, анализирайки какви са основанията, върху които почиват те, най-важният начин за учене е чрез действието. Ройзенкройцерите казваха, че най-добрият начин да се научи нещо за живота и особено за метафизиката, е чрез опита - да опитваш нещата и да си съставяш собствено мнение за света на метафизиката чрез взаимодействието с него и чрез установяването на непос­редствена съзнателна връзка с метафизичните сили и енер­гии. Това беше привлекателна идея! Всички мои учители до този момент ми казваха: "Просто ни вярвай. Ние сме възрас­тни и знаем за какво говорим. Не подлагай на съмнение то­ва, което казваме, а просто ни вярвай, защото сме прави." За съжаление, май точно това се случва в повечето обществени училища - те не насърчават учениците да се доверят на собс­твеното си автентично усещане за посока. Вместо това изис­кват от тях да се приспособяват и съобразяват с това, което обществото счита за важно. Ройзенкройцерите обаче казва­ха, че е по-добре да развиеш собствената си способност да преценяваш кое е полезно и кое е истина и да изучаваш све­та - вътрешния и външния - на основата на собствения си опит.

Затова реших, че ще науча всичко, което мога, за мета­физиката, правейки експериментите, които те ми предлага­ха, и заемайки се и с друго обучение. Пред следващите два­найсет години продължих да посещавам най-различни кур­сове и семинари, посветени на метафизиката и вътрешното развитие. Често изучавах и практикувах даден предмет, до­като не се подготвех толкова добре, че да мога сам да изна­сям лекции и сеанси на другите. През това време станах хипнотерапевт, специалист по регресивна терапия, астролог,

                                                                          76Тагове:   метафизика,


Гласувай:
2
0Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 10663597
Постинги: 2278
Коментари: 12263
Гласове: 32561
Архив
Календар
«  Февруари, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829