Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2010 20:29 - Духът на Рейки - част II
Автор: bven Категория: Други   
Прочетен: 1805 Коментари: 2 Гласове:
3



Защо хората се разболяват?

Ако ки можеше да върши само добрини, тогава щяхме да живеем в един много по-различен свят. Но тъй като ки се влияе от ума, тя може да предизвиква като положителни, та­ка и отрицателни резултати, в зависимост от мисълта или намерението, които я насочват. Ки, управлявана от ума, носи отговорност както за доброто, така и за лошото здраве. По­ложителната ки, създавана и насочвана от подсъзнателния ум, зарежда с енергия всички органи в тялото и поддържа тяхното здраве. Подсъзнателният ум обаче може да съдържа и отрицателни мисли. Когато мислите са насочени към да­дения човек, те влияят върху неговата ки по отрицателен на-

79


II. Енергийната основа на Рейки

чин. Негативно насочената ки се натрупва около телесните органи, както и в чакрите и аурата, отслабва нормалните функции на организма и довежда в последна сметка до поя­вата на някоя болест. Отрицателната ки носи отговорност за нарушените функции и болестите в тялото. Лечителите чес­то могат да видят отрицателната ки под формата на тъмни петна или облаци в тялото или около него, създаващи пре­пятствия пред свободното протичане на здравословната ки. Отстраняването на отрицателната ки позволява на лечебната ки да тече свободно в тялото и да възстанови неговото здра­ве.

Отрицателната ки може да има съвсем малък заряд от енергия и нейното отстраняване да не е проблем или да има много мощен заряд, да е много сложно програмирана и отс­траняването й да е извънредно трудно. Може да е маскирана и да действа така, сякаш е лечебна енергия, докато в същото време притежава едно скрито отрицателно намерение. Може да се крие, затруднявайки процеса на откриването й. Всички тези характеристики са предизвикани от мислите, които са използвани за нейното създаване - мисли, идващи от под­съзнанието на човека или от неговото съзнание, които се съ­четават с ки и започват да въздействат върху функционира­нето на тялото, емоциите и ума. От казаното става ясно кол­ко е важно да създадем положителна визия за себе си, както и да се освободим от всички отрицателни мисли и чувства в ума си.

През живота си сме изложени на милиони мисли и емоции, идващи от други хора. Те въздействат върху ума ни в зависимост от това колко сме възприемчиви към тях. Ко­гато сме млади, ние сме като отворена книга и за нас е трудно да решим кои мисли и емоции да приемем или отх­върлим. През годините на развитие се формира основата на нашата личност и обикновено най-силно е влиянието на на­шите родители. Освен тях ни програмира телевизията, учи-

80



Тагове:   телевизия,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. panazea - Трябва ли да носим метален кръг ,
24.03.2010 20:48
корона около главите си , за да се предпазим от вредно външно влияние?
Винаги съм мислела , че златните корони не са украса , а един добър проводник около главата служи като Фарадеева клетка и не допуска електромагнитните вълни до мозъка , така се предпазваме от вредни психически въздействия!
цитирай
2. bven - Не е задължително.
24.03.2010 21:22
Достатъчно е да си изградим устойчива психична самозащита - с визуализация, например. Има различни методи. Ако мислите, че ще представлява интерес можеда дадем примери в отделен постинг.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14906100
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39057
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава