Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2013 08:00 - стефка николова
Автор: bven Категория: Други   
Прочетен: 4185 Коментари: 2 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Коя е тя

Феноменът Стефка Николова  е рейки мастер учител, обучава професионално в 1, 2, 3 степен по метода рейки, но тя практикува всички техники на метода рейки. Водила е семинари и телевизионни предавания за рейки лечение. Няма заболяване, което да не се лекува, твърди тя. И го доказва на практика. С помощта на рейки енергия, тайни билки и знания се бори с най-тежките болести, дори с рака. Вижда аурата, не може да греши при енергийната диагностика на човека, при дисбаланс на енергийното поле на дома, магия, автомагия.

- Вие сте един от най-известните специалисти в лечителското изкуство рейки. Как се предава познанието за него?
СТЕФКА НИКОЛОВА: Традицията на рейки се предава от учител на ученик по пътя на церемонията Посвещение. По време на посвещението в първа степен става хармонизация на вибрациите на енергийните центрове на посвещавания с вибрациите на рейки и образуването в човека на канал, провеждащ рейки потока. Настройката за втора степен включва ученика към по-високи нива на рейки и благодарение запознаването с енергията на символите на рейки става възможна работата на разстояние, работата със ситуация и т.н. Третата степен - учител, дава възможност да се посвещават и други в рейки. Рейки - I степен дава възможност да се работи на физическо ниво. В момента на настройка I степен рейки човек тръгва по пътя на осъзнаване на своя живот. Чрез рейки човек става само проводник (канал), рейки води целителя - това е мъдрост от по-висок план и по тази причина се изключва всякакъв род манипулация.

- Всеки ли може да овладее това изкуство?
СТЕФКА НИКОЛОВА: Рейки е достъпна за всеки, тъй като системата се отличава от другите целителски методи с удивителна простота. Тя се съчетава прекрасно с всички духовни и терапевтични методи. Енергията рейки никога не се изпраща, тя се всмуква чрез канала, когато се поставят ръцете върху тялото на пациента, то изисква определено количество енергия, от която се нуждае. В процеса на лечение целителят не губи енергия. Енергията постъпва в теменната чакра на целителя, минава през горните енергийни центрове към сърдечния център и слънчевия сплит, преминава през ръцете и дланите към тялото на пациента.

- По какво можем да разберем, че сме на прав път, а не става дума за самовнушение?
СТЕФКА НИКОЛОВА: Едно от най-големите преимущества на Рейки е възможността за самолечение. След настройката човек трябва само да съсредоточи въздействието на рейки върху него или на други лица и енергията веднага започва да тече по канала.

- Не говорим ли за някаква нова религия?
СТЕФКА НИКОЛОВА: Рейки не е религия, тъй като не съдържа символите на вероизповедания или доктрини. В действителност това е древна наука, скрита в продължение на хиляди години, до момента, в който д-р Усуи отново не открива тази много древна “технология”, описана в тибетските сутри.

                                  
(Интервю на Величка МИХАЙЛОВА)


image




Състоянието на постоянно безпокойство разстройва цялостната ви система.
Не трябва да мразим болката, болката е зов за помощ,
тя е велико нещо


- Кои заболявания се лекуват по метода рейки?
Стефка НИКОЛОВА: Всички заболявания се лекуват. Всяка болна клетка се лекува, няма нелечими болести, има нелечими пациенти, които не знаят какво искат. Всеки човек, който иска да живее, има желанието да оздравее, той оздравява. Той е съгласен да спазва всички правила на оздравяването, защото всичко в живота е правила. Всеки трябва да помисли къде е сбъркал, защо се е разболял, кои лоши навици са го довели до тези заболявания, да се промени и да помисли кой е най-безвредният начин на лечение, и то да помисли навреме. Не трябва да мразим болката, болката е зов за помощ, тя е велико нещо. Тя се появява - ние чакаме да мине, не се лекуваме, да, тя отминава, но по-късно се появява с по-голяма сила, чакаме до разруха. Защо чакаме - защото не обичаме себе си, не можем, защото не искаме да намерим време за себе си. Всичко и всички са по-важни от самите нас.

- С какво чувство идват хората при теб?
Стефка НИКОЛОВА: Всички хора идват при мен с думите - “аз се притеснявам”... Откъде идва притеснението? От несигурността в себе си, а от там и от другите страхове за всичко, непрекъснато безпокойство, от незнание как да живеят, за да са щастливи. И колкото повече се притесняват, хабят силата си, трудно се справят с ежедневните си задължения, страховете им се засилват, безпокойството им се засилва, не могат да мислят правилно. Безпокоящият се човек винаги очаква нещата да се влошат. Той размишлява и се безпокои за хиляди неща, които никога не се случват. Такъв човек изтъква хиляди причини, за да докаже, че трябва да стане нещо лошо, и нито една причина, че трябва да се случи нещо добро. Това състояние на постоянно безпокойство разстройва цялостната му система и води до физически и умствени смущения. В такъв човек липсва любов, от него лъха напрежение и остри вибрации, които натоварват околните.

Скоро имах пациентка, която идва при мен от три години на сеанси при нужда. На третият сеанс тя сподели, че помагала на съседка, болна от страхова невроза. Разказала на съседката си за мен, посъветвала я да дойде при мен, да се лекува, да заживее един нормален живот, а не да стои само вкъщи като затворник и да се страхува. А съседката й казала - като знае моите имена, първо ще ме лекува, след това може да ме разболее, че после да отида пак да ме лекува и да ми обира парите. При тези думи й зададох въпроса - “Ти, като идваш при мен, виждаш ли липса на пациенти, за да имам време да разболявам твоята съседка и да й обирам парите?” В България има достатъчно много болни хора за лечение. Това са нелечимите хора като тази съседка, която не обича себе си и иска да всее страх в душата и на другите със своите глупости – в душата на моята пациентка.

Преди два дни ме посети моя ученичка със своя годеник от Англия много щастлива. Каза ми, че иска посвещение и обучение втора степен до два-три дни, защото заминават на морето за две седмици и се връщат в Англия, за да подпишат брак. От нея лъхаше толкова много щастие, вдъхновение, сбъднати мечти. И това излъчване не беше случайно - в него виждах нейната сродна душа, нейната половинка. За първи път тя дойде при мен през 2004 година с диагноза страхова невроза. В нейните очи видях много тъга, страх, стресове, силен дисбаланс, но и желание да бъде здрава. Беше на тридесет години, нямаше никаква връзка с мъж, беше притеснена, че няма семейство, че е болна - страх я е да стои в дома си сама, не може да отиде от едната стая в другата без придружител. Обещах й да й помогна, ако ме чува и изпълнява всичко, което й кажа. Беше много изпълнителна, направих й десет сеанса, остана много доволна, посвети се първа степен и продължи да работи върху себе си. Накрая ми подари планински кристал и ми каза, че имала още кристали на тавана, но я било страх да ги потърси и да ми подари още кристали. Аз й отговорих - бих била най-щастливата, ако работи върху себе си, да преодолее и този страх и да ми подари и другите кристали, с това ще докаже колко ме уважава и обича. Просто я предизвиках. След три седмици тя дойде и ми подари и другите кристали, щастлива и сияеща, че е преодолява и последните си страхове. С това доказа, че е заобичала себе си и любовта към мен и е истинска. Продължих да работя с нея - исках да засиля увереността й в самата нея. Един ден дойде и ми каза, че нейна позната й казала, че набират работници за Англия за работа в рибена фабрика. Казах й: “Заминавай – там ти е добрият път, тази промяна е добра за теб.” Да, тя се добра до истинското щастие, защото добре работи със себе си, защото истински го пожела. От нея не чух, “ама няма да стане, много е трудно, ама аз съм си такава” и всякакви оправдания. Тя искаше здраве и щастие и го постигна.

Бог ви говори чрез желанието. Всичко започва с желанието, понякога го наричат извор на всяко действие. Докато четете това, вие чувствате вътрешен тласък или желание да бъдете по-значими, отколкото сте. Във вас има космичен порив, търсещ изява. Животът се стреми да изяви чрез вас единството, целостта, любовта и красотата си. Вие сте оръдие на божественото, вие сте канал за живот и любов. Вие сте тук, за да освободите затворената във вас светлина. Без желание не бихте могли да се помръднете от стола дори. Човек желае подслон и строи къща, за да се предпази от студа. Сади в земята семена, за да има храна за семейството и себе си. Всеки има желания и всичко започва от желанието. Всеки трябва да знае какво иска, всеки трябва да знае кое създава комфорт в душата му. Всяко желание, което е подплатено с вяра, че става и любов в душата, то се сбъдва. Научете се да мечтаете без време и да очаквате само доброто.

Преди година и половина дойде при мен пациентка със здравословни проблеми, и то сериозни, на 41 години – ниско кръвно, уголемен черен дроб, болки в стомаха, колит, възпаление на яйчниците, оплакване от уши, нос и гърло, главоболие, световъртеж, болки в гърба и кръста, артритни изменение по всички стави, няма сили да върви. Работеше в тренажорна на климатик и настинките, напрежението и неудачите в живота я бяха разболели. Проведох лечение от десет сеанса, след това я посветих и обучих в първа степен рейки. Поиска разговор с мен - тя ми каза – “Да, сега съм добре със здравето, но съм сама, искам да имам другар в живота, притеснявам се и за дъщеря ми - тя е на 25 години и тя се лута в живота”. Направих й талисман и й казах как да работи със себе си. След четири месеца си намери приятел и живее с него. За дъщеря й казах, че няма право да се притеснява, а да иска божията благословия да я напътства, защото с притесненията си й пречи, блокира житейския й път. До една година ще си намери приятел и ще заминат в чужбина и по-късно тя ще я последва. При тези думи тогава си отиде малко притеснена от неизвестното. Но днес дойде с добро настроение и почерпи, че дъщеря й заминала за чужбина, много щастлива и се готвела и тя да замине. Да, тук всичко си имала, но какво да прави без дъщеря си, животът й бил скучен. “Родила съм я да й се радвам и затова заминавам и аз” - каза ми тя. Тази моя пациентка пожела здраве, другар в живота и го постигна, дъщеря й също намери своята половинка с помощта на майка си, намериха светлия път в живота си, защото го пожелаха. Поискайте и ще ви се даде, потропайте и ще ви се отвори.

(Интервю на Мария СТОЯНОВА)

image

В памет на лечителката, която ми показа пътя на самоизцелението, докато се превърна в мой стил на живот. С рейки всеки ден постигнах спокойствие, здраве, така желаната  хармония в ежедневието. Дава се на всеки, които има силата да поиска и да го получи чрез труд, постоянство, любов и надежда.
Благодаря, Стефке!



Гласувай:
14



1. stela50 - Колко е малък светът ... гледам снимката
14.10.2013 14:54
и пред мен се усмихва едно момиче от детските дни.
Не знаех нищо за Стефка, тиха, усмихната, добродушна,
но твоя постинг, Бвен, ме върна години назад...
Идваше често и в библиотеката, търсехме книги ...
За първи път разбирам, че тя, Стефка, която познавам
е Феноменът, рейки мастер учител...
развълнува ме не само това, което прочетох,
но и тези думи "В памет на лечителката" ...
Милата Стефка... Няма нищо случайно.
Поздрави !
цитирай
2. bven - На 1: Не очаквах точно такъв отзив, Таня!
14.10.2013 21:06
Но, както казваш, няма нищо случайно. Важно е това, което остава в паметта на другите и доброто, което си направил:) Стефка е показала на много хора от цялата страна как да си помагат - останалото е нашият живот!
Хубава вечер на теб и семейството ти:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14910423
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава