Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2014 11:42 - Ти да видиш! Ядрената мафия да се стресне?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 7721 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 19.01.2014 11:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Новината се появява на 10-ти януари 2014-та, на страниците на руския делови вистник "Известия" и гласи: Превозвачите на ядреното гориво за първи път ще бъдат утилизирани. Под заглавие: Преди такива военни съдове в Русия просто ги потапяха, след изтичане на срока им на експлоатация.
В оригинал, за желаещите да се запознаят с новината 1:1:
Перевозчиков ядерного топлива впервые утилизируют Прежде такие военные суда в России просто затапливали после окончания срока эксплуатации

image
Един от 4-те кораба набелязани за утилизация.

И за да няма недоразумения надникнах в
Оксфордския тълкователен речник, за да уточня верния смисъл на глагола "утилизирам", а той ми отговори - правя по-практичен и ефективен за използване.
До тук добре. А какво още научаваме от сензационната новина на "Известия" (За първи път!)? Там се твърди, че откакто съществува руския клон на ядрената мафия, до сега във водите на Северно море са потопени 60 (шестдесет) броя плавателни съда, превозвали или превозвани с ядрено гориво. Самата ядрена мафия не си признава, а благосклонно предоставя думата по този въпрос на екологична организация под името Беллона. За "приноса" на останалите клонове на ядрената мафия по света, за опазване чистотата и здравето на световния океан не се споменава нищо.
Какво, обаче, разбират под утилизация от руския клон на ЯМ, според "Известия"? Там се казва само, че отработилото ядрено гориво в набелязаните съдове, за първи път ще се вади и пренася на територията на
Производствено обединение "Маяк", Челябинска област, Урал, Русия. А след това! НИЩО! Нищо не се казва за бъдещата съдба на ядрения боклук. Нищо не се казва за последващата съдба на мръсния плавателен съд, пък бил той и с извадено ядрено гориво. Не знам до колко практично и полезно за използване е това, но щом руската ЯМ казва ... може ли човек да спори? Първо няма кого да питаме. Нейсе.
Нека все пак отдадем дължимото на тази наистина сензационна новина. За първи път в 71 (седемдесет и една) годишната история на ядрената мафия тя демонстрира открити признаци на стрес за бъдещата съдба на планетата и за своята лична мръсна кожа. Откакто съществува ЯМ и до ден днешен те не дават и пукната пара за когото и да било от нас, в това число и за персонала, който и върши мръсните работи. За тях ние сме едно НИЩОЖНО НИЩО и загубата на когото и да било от нас не е повод за загуба на време и пари. Какво забелязваме сега, ОБАЧЕ? ЯМ за първи път дава сигнал, че до нищожните им мозъчета е прескочила ясната идея, че след като приключат с последния от нас неминуемо идва и техния ред. НЕМИНУЕМО! НЕИЗБЕЖНО И БЕЗВЪЗВРАТНО!


image

Земята е прекалено малка за да продължава да побира произвежданата ежесекундно от тях смърт. (Спомняте ли си онзи виц? "Ово йе стАндарт - йеб@ш и фърляш!") Само че тук изФърленото се трупа и цапа и то цапа СМЪРТОНОСНО. Трябва да се предприеме нещо. Макар и по-скоро козметично, но поне да се постави началото.
Това което сега анонсира, че ще предприеме руския клон на ЯМ не е никакво решение и на практика е поредният прах в очите на жертвите, НО в същото време е показателно, че часовника тиктака и те усещат това. Много скоро ще бъдат принудени да клекнат. Защото проблема с адрените водни съдове е капка в океана по сравнение с ядрените боклуци, които бълват в наземните ядрени реактори. Нека ви напомня, че само от "мирните" реактори до сега в целия свят са натрупани доста над 300 000 (триста хиляди) тона ядрен смъртоносен боклук и усилено продължават да се увеличават със скорост 1 килограм в минута.
За домашно: Колко килограма ядрен шийт беше произведен, докато четяхте този материал?

Г. К.



Гласувай:
6



1. tinkov44 - новина от българския клон на ЯМ
20.01.2014 13:38
Членове от ПГ на БСП, оглавени от "ядрения експерт" Румен Петков, са внесли в НС за обсъждане предложение да се възстанови по най-бърз начин уранодобива в България!
По думите на самия Петков, това би довело до разкриването на огромен брой работни места и сериозно оздравяване на катастрофиралата ни икономика.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833948
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031