Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2014 09:04 - ансамбъл чинари
Автор: bven Категория: Други   
Прочетен: 6386 Коментари: 10 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image
Aнсамбъл "Чинари" е създаден по инициатива на Асен Павлов през 1993 г.,от професионални изпълнители на български народни танци, музика и песни. Всеки член на ансамбъла има отлична професионална подготовка по музика и хореография. Изпълнителите на ансамбъл "Чинари" са талантливи и красиви млади хора, виртуозни изпълнители на традиционни български танци, песни и инструментални мелодии.
През 1998 г. Ансамбъл "Чинари" бе регистриран в Министерството на културата на Република България и от тогава е препоръчван като елитен и представителен професионален ансамбъл.
    image

Художествен ръководител и хореограф на ансамбъла е АСЕН ПАВЛОВ, възпитаник на Националното училище за танцово изкуство - София, завършил хореографска режисура в Академията за музикално и танцово изкуство - Пловдив.
От 1992 г. до 1999 г. е артист-балетист и прима-солист на НФА "Филип Кутев". От 1995 г. е преподавател в НУТИ - София.

image

През 2008 г. Асен Павлов е продуцент, хореограф и режисьор на музикално-танцовия спектакъл "Магията на танца" по музика на група"Булгара". В същата година "Чинари" получават наградата за цялостен принос към фестивала "Пирин фолк" и за развитието на българското танцово изкуство, а през 2009 г. получават златен медал от FECC - Henk Ferdinant VAN DER KROON .

image

  Ансамбъл "Чинари" е изключителния изпълнител в музикалния филм "Четвъртото измерение", продуциран от Янка Дочева и Dympeх Ltd. - London през 1998 г., с режисьор Стилиян Иванов. Представянето на ансамбъла във филма е успех, получил признанието на познавачите на българското фолклорно изпълнителско изкуство. "Четвъртото измерение" убедително доказа високите професионални качества на ансамбъла. След излизането на филма артистите на ЧИНАРИ са канени за участие във всички най-престижни фолклорни програми на БНТ, НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ, ФЕН ТВ, ПЛАНЕТА, БНТ - САТ, ФОЛКЛОР ТВ и др. Участия в международни фолклорни форуми ЧИНАРИ са имали в САЩ, Украйна, Белгия, Холандия, Гърция, Русия, Турция, Франция, Южна Корея и др. С голям успех мина участието на ЧИНАРИ в Silver Dollar Cityest World-Fest`2001, който е най-престижният и най-голям международен фолклорен форум на САЩ. През време на участието си там ансамбълът получи две покани за 2002 г. за участие във Festival of Nations`2002, Dollywood, Tennessee, и в Worldfest`2002, Ню Йорк. През 2004-2005 г. участват в Българо-американските танцови спектакли "World E - Motion" и "Bulgaria se artistica".

image

Ансамбъл "ЧИНАРИ" е в състояние да представя самостоятелни концерти и спектакли с различна продължителност (до 120 мин.), отговарящи на изискванията на най-високите международни художествени стандарти. Артистите на ЧИНАРИ са адаптируеми за участия в спектакли и програми с други групи и индивидуални изпълнители - не само фолклорни, но и от други музикални жанрове. Оптималният състав на ансамбъла за концертни турнета включва 24 (12 на 12) танцьори, оркестър 7 (гайда, кавал, гъдулка, тамбура, бас, акордеон, тъпан), певици 4.
  image
Henk Ferdinant VAN DER KROON - FECC: "Чинари" са Магията на българския танц"
Жан Рош, завеждащ сектор "Източна Европа" при UNECKO и CIOFF : "ЧИНАРИ" са тържество на младостта и красотата и триумф на професионализма"
Рекс Бърдет, Директор на SDC World-Fest - САЩ, Директор на World Music Events - САЩ, Председател на финансовата комисия на CIOFF : "Чинари" са отлични посланници на България"

image

Стилиян Иванов - режисьор 2007 г. - "Чинари" са професионалисти. При ограничен ресурс на време и при липса на каквото и да е музикално разнообразие, те успяват да създадат атрактивни и запомнящи се танцови комбинации. Работейки още преди 13 години с художествения ръководител на ансамбъла, бях сигурен, че Асен Павлов не само ще надскочи рамките на фолклорните щампи, но и ще създаде свой собствен танцов стил. Пожелавам им да създадат театър "Чинари", който да синтезира музика, песен, танц, светлина и костюми. Успех!

image
Стефан Мушатов - ТВ режисьор 2007г.- "За да опознаеш ансамбъл "Чинари", не е достатъчно само да се наслаждаваш на техните изпълнения на сцената или на ТВ екрана. Истинските им качества се разкриват в съвместната ни работа. В последните години аз имах такава възможност за преценка и съм силно впечатлен от професионализма, отговорността и взискателността при изпълнението на поставените им задачи. А тези задачи са най-разнообразни, не винаги леки, често внезапни, изискващи мигновена реакция и променящи се ежеседмично. Постижение на ръководителя и хореографа Асен Павлов е подбора и сплотяването на изпълнители с такива качества за изграждане на перфектен ансамбъл с широко амплоа. Убеден съм в бъдещето на Чинари и с удоволствие работя с тях."

image

Николай Априлов - продуцент и режисьор 2007г. - "Когато творческите ми проекти налагат да реша задача, в която танца и пластичния изказ са от особено значение за художественото послание, то търся неизменно партньорството на ансамбъл "Чинари". Създателят на трупата и неин хореограф Асен Павлов владее с лекота танцовата лексика, мисли съвременно, мотивира изпълненията на танцьорите да внушават съвършенство. Асен Павлов познава отлично както характера на Българския народен танц, така и богатото световно разнообразие на музикални и ритмични танцови стилове. Творческата му фантазия вижда танците "облечени" с присъщите за съдържанието им костюми, аксесоари, накити и реквизит."

image











Тагове:   ансамбъл,   чинари,


Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ckarlet - Когато гледам и чета нещо толкова ...
06.04.2014 11:58
Когато гледам и чета нещо толкова българско, сърцето и душата ми се изпълват с гордост! Поздрави за постинга!
цитирай
2. flymore - Талантлив ансамбъл, посланник на българския корен!!
06.04.2014 16:28
Истинска магия!!!
Благодаря за насладата, bven!
Хубав и цветен следобед!:)
цитирай
3. precoria - ...
06.04.2014 22:24
Професионализма винаги триумфира...
Поздрави за постинга!
цитирай
4. martito - Напълни ми душата:)
07.04.2014 10:55
Напълни ми душата:)
цитирай
5. bven - На 1: Така е, Скарлет - сърцето ни е българско и можем или не можем - ние играем
07.04.2014 19:52
танците и пеем песните , от векове останали с нас. Чест и слава на хората, които продължават да ни носят радост и космически послания за целия свят!
Благодаря за включването - истинската радост изпълва всяко сърце!
Хубава вечер!
цитирай
6. bven - На : flymore, и аз благодаря за удоволствието да чета ласкави и хубави думи за нашите талантливи сънародници -
07.04.2014 19:55
истинските политически посланници на родината ни! Нека тяхното изкуство ни дава сили и изпълва с гордост в тези дни!
Чудесен коментар !
Благодаря ти и винаги си добре дошла при мен!
цитирай
7. bven - На 3: precoria - Професионализма винаги триумфира...!
07.04.2014 19:58
За наша радост, Петя - да, това е истинският професионализъм - без думи, с български ритми, багри и дух! Удоволствие бе за мен да работя над техните песни и танци - такова разнообразие, красота и истинска музика...
Благодаря за хубавото включване и нека винаги ни съпътства тази истинска красота!
Хубава вечер!
цитирай
8. bven - На 4: Пълна е душата на всеки, който носи мъжко сърце и българско име, martito!:)))
07.04.2014 20:01
Радостно е, че тези ансамбли се раждат и развиват тук, у нас и дават знания на целия свят за българите. А не малко клубове има от наши сънародници навсякъде, където има българи, както и от чужденци (по паспорт, но българи по дух), които изучават нашето танцово наследство!
Нека е пълната душата и българският Дух!
Намасте!
цитирай
9. bojo12345 - Като гледам тези изпълнения, си спомням ....
07.04.2014 21:21
П реди доста години в Хасково, по време на соца, след като на площада издигаха трибуна за 1.V. - тя стоеше до 10.Х. През този период в почивните дни беше естрада за най- различни самодейни състави . Българси трупи и състави,турски ансамбъл за техни песни та дори и цигански песни и танци. Сега това може да се види по телевизията , но оново преживяване на живо си беше нещо красиво и мвого вълнуващо!!!
цитирай
10. bven - На 9: Може би и след години така ще си спомнят за днешните концерти сегашните агитки, Божо?!
07.04.2014 22:47
Но, също с носталгия си спомням аз - по телевизията единственият канал имаше много по-интересни рубрики, културният живот полсираше. Сега май е обратно - политическият пулсира, а култура - просто следи..Дано малките искри се разпалят в огън и върнат националното ни съзнание!
Благодаря ти за допълнението и нека вечерта бъде спокойна за теб!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866438
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39041
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава