Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2014 08:12 - ангелската сила на сезоните (тед андрюс)
Автор: bven Категория: Други   
Прочетен: 1050 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


ОБРЕДЪТ НА ПРОЛЕТНОТО РАВНОДЕНСТВИЕ

"Ето всичко ново творя!"
Откровение 21:5

Древните мистрии са призовавали за връщане към ритмите на Природата на интуитивно ниво. Духът и Природата в хармония! Земните сезони са предопределени да подкрепят специфични еволюционни нужди. Есента е време за сеитбата на растенията; зимата е за бременността на семената и за пускане на корени. Пролетта е за разпукване на тези семена и за осъществяване на нов живот, за да бъдат ожънати през лятото. Всичко това е отразено и в Христовите тайнства.

Пролетното равноденствие повдига воала между физическото и духовното, така че да се осъществи възкресение в живота ни. Основното в този сезон е създаването. То е импулсът, който тласка живота ни нагоре, както семето пробива земята и излиза над повърхността. Пролетта е времето, когато съзидателните сили, които сме развили през зимата, могат да се изявят, за да поставят началото на нов свят от възможности за самите нас.

Именно по това време от годината Слънцето напуска водния знак Риби и влиза в Овен, огнения творчески знак. Огънят винаги е бил считан за нещо свято и тайнствено. В много предания се говори, че огънят първо е принадлежал на боговете. Многобройни са митовете за тези, които в древността откраднали огъня, и за сътворяването на хората. Огънят е елемент, който поглъща и променя - той е разрушителен, и съзидателен.
Овен е огнен знак на ново начало и на това време от годината се приписват много езотерични значения. Според древната еврейска традиция Бог сътворил света по това време, а Мойсей извел израилтяните от Египет през пролетта. Митовете за възкресението, свързани с пролетния сезон, са твърде много: от Исус Христос до Озирис в Египет, Адонис във Вавилон и Таммуз в Шумерия. В римските мистерии смъртта и възкресението на Атис се празнували по това време на годината.
Това е времето за огньовете на новото.

Пролетта е начало на алхимичния процес на сезонните промени. Тъй като човечеството е загубило способността си да става съзвучно със сезоните, наложило се е Христовата енергия да влияе върху човечеството по цикличен начин.
Ученикът на Христовите тайнства трябва да знае, че всеки сезон, всеки ден и дори всеки час притежава своя специфична особеност. Трябва да се научим ДА постигаме хармония с тях, за да се възползваме от тях. Ние сме изложени на влиянието на един всеобщ цикъл.
Докато зимата е времето на Женските тайнства (водният елемент) в Окултното християнство, то пролетният сезон е времето на Мъжките тайнства (огненият елемент). Времето на равноденствие е време на алхимичното и тайнствено съчетаване на вода и огън. Живите води в нас (пробудените женски енергии) са облети в ново сияние (огънят на мъжките енергии), така че могат да бъдат изявени по-пълно в жизнените ситуации. Това време освобождава енергии, които дават възможност да бъде разбрано тайнството на полярността, уравновесяването на мъжкото и женското така че накрая те да се съединят, за да създадат нов живот. Духовно и физически това е време на голяма съзидателна сила.
В западното полукълбо съзидателните сили започват да растат. Съществува нов изблик на продуктивен живот и това дава много възможности на онези, които постигат съгласуваност със сезонните ритми и сили:

1. Това е отлично време за установяване на нов ред в живота на човек.
2. Това е идеално време за изгаряне на старото - за изгаряне на сметта - така че да се отвори място, където новите семена да покълнат и да бъде дадена нова изява. Ето защо едно от скритите значения в Христовото учение е: "Не слагайте ново вино в стари мехове."
3. Това е и времето, когато булото между физическото и духовното изтънява, а това дава възможност по-лесно да се достигне и да се призове динамична духовна енергия в живота ви.
4. Енергията му може да бъде използвана за ускоряване на личното посвещение или за откриване на нови начини за това през останалото време от пролетта.
5. Това е отлично време за призоваване на енергия, която ще ви помогне да обновите нещата във всички области на живота си.
6. По-лесно може да се пусне на свобода огнената, искра на божественото.
7. Вътрешните храмове са по-лесно достижими така че тайните на живота могат да станат съзвучни с тях.
8. Това е могъщо време за освобождаване на огнената лечебна енергия.
9. За напредналия ученик то е идеалното време да преобрази тялото на душата, така че човек да може съзнателно да действа в духовния свят.
10. Това е време за пробуждане на нови учители на земно ниво.

image

За истинския ученик на Христовите тайнства именно през пролетта съществува енергията, която улеснява ученичеството. Индивидът трябва да се научи да отхвърли камъните на личното и сетивното ограничение и да върви напред - да изнесе вътрешната светлина във външния свят. По това време на годината индивидът може да поеме по пътя на послушничеството и да се научи как да достига до вибриращата сила на планетата, за да лекува себе си и другите. Това е идеалното време да се отвори за ново разбиране на динамичния процес на лечението - очертан така добре през живота на Исус Христос. Проучване на изцеленията, извършени от Исус Христос, могат да му помогнат да разбере сложното влияние на енергията в живота на човечеството.
Това е време за съсредоточаване върху съзнателното преобразяване. Идеалното време за налагане на силата на волята над личността. То е време за уравновесяване на противоположностите. Това равновесие е необходимо за цялостното разбиране на значението на най-великия символ на Христовите тайнства - символ, свързан със сезоните. Това е символът на Свещения Граал. Тайнството на Граала е сложно и има много нива. За повечето хора, свързани с Христовите тайнства, то е най-вече благословията и на мъжкото, и на женското.
Гласувай:
7
0Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 10664707
Постинги: 2279
Коментари: 12264
Гласове: 32568
Архив
Календар
«  Февруари, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829