Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2018 08:12 - отношението - функция на еволюцията18
Автор: bven Категория: Други   
Прочетен: 628 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Много важно е в този момент да различим смирената божественост от гордата божественост, защото първата води до чиста духовност, а втората до тотално самообожествяване, каквото ни демонстрира не веднъж древността - Рим, например. Връх в движението на критерия за самосъзнание и самооценка, чрез отношението, е както казахме вече модата. Това глобално изобретение на Черната ложа води до кардинални изкривявания на всички личностни критерии. Процесът започва с един така проникнал в ежедневието ни атрибут, че присъствието му е нужно и незабележимо - ОГЛЕДАЛОТО.

Когато за първи път решава да съблазни цялото човечество, Черната ложа изобретява огледалото. Глобално това означава да се породи желание за въздействие върху ПЪРВООБРАЗА на физическото тяло, което е подобие на Творците на Човека. Посяга се на Архитиповете. Да се внесе корекция във физическото тяло не означава нищо друго, освен коригиране на божествения строеж и програма за подобие. Образът в огледалото неусетно се превръща в синоним на ново, на предпочетено, на друго от вложеното в личната програма на човека чрез ДНК (Дългата родова памет).

В модата, в агресивно динамичните й темпове, се корени един от елементите на най - тежките деформации на съзнанието: комплексните влияния на Луциферичните и Ариманични сили обезсилват волята и карат Егото да достигне до слепота и самоизмама. Ето тайната на втора заповед "Не си създавайте кумири и никакво изображение!", защото човекът сам си създава фалшиви кумири и ги следва заслепен от изкуствената им светлина без да съзнава фалшът. Всичко земно е фалшиво. То има за цел само да ни научи, да придобием опит, да развием отношението и го приложим самостоятелно, по силата на свободната си воля. Кумироподобни като кинозвезди, рокзвезди, хитове, фенове, еталони, модни и шлагерни течения – всичко станало мода има колективен критерий.

Деградирането днес се корени именно в това - в липсата на личностни критерии, които да не се подчиняват на стадното. Такъв фалшификат е и прословутата еманципация на жената, която всъщност деградира до наемен работник и изоставяйки грижата за поколението го обрече на стадност. Няма по-голямо престъпление на човечеството към децата от създаването на детски домове, където те усвояват стадния начин на живот. Съзнават ли жените какво правят с децата си в името на фалшиви социални реализации -едва ли?!

Модата е колективен критерий на съществата, лишени от качеството на Средния принцип (Душата - пробудената душа), която осъществява връзката между Низшия (сетивен) ум и Висшия (на идеите) ум в Менталното тяло. Потъващият в модните канони обезсилва Душата и тя не може да даде лична оценка чрез Духа в себе си за истинското състояние на нещата.

Ще си позволим да попитаме: Има ли днес поне една сфера в живота, която да не е подчинена на модата и на крещящите до лудост реклами - от дъвката и пастата за зъби до дрехите, леката кола и личната прическа?! И в това е трагедията на съвременния човек! И на съвременния младеж - липсата на личностни критерии за света и себе си. Подчинени не на духовността, а на страстите и на съмнителни специалисти в една или друга област. Длъжни сме да отчетем факта, че дори науката в своята педантична строгост или изкуството в неговата артистична "свобода на духа" са не по - малко модни, не по - малко лишени от стойностни претенции.

Въобще професионализмът, в смисъла на понятието, който влагаме днес, е твърде често основа за тежки духовни поражения. Педантичният професионализъм, така присъщ на науката, е дал не по - малко плачевни следствия от профанщината и маниакалната посредственост. Може би трябва вече да си зададем въпросът: Кой е причинил повече нещастия в света -мързеливият или усърдният? Всички масови, колективни прояви са тежка форма на психо отклонения с деформиращо съзнанието действие.



Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14920833
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39060
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава