Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2019 08:02 - хора - загадки
Автор: bven Категория: Други   
Прочетен: 1104 Коментари: 2 Гласове:
11

Последна промяна: 27.03.2019 09:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                                   Безсмъртният  алхимик Жан-Жюлиен Фулканели

  През първата половина на ХХ век в Европа се появява  човек, който се нарича Жан Жулиен Фулканели. В това няма нищо специално, но факт е, че по онова време истинският Фулканели, според официалната информация, вече е починал! Макар да има и такива, които се съмняват ... Така или иначе, личността на Фулканели остава загадка и до днес.

  Официални източници сочат, че Жан Ж улиен Фулканели (Julien Champagne) е роден на 23 януари 1877 г. в Париж, починал на 26 август 1932 г. и  погребан на гробището на Arnom le Gonesse. Неговите книги "Философското жилище", "Възходът на магията", "Тайната на катедралата" съдържат много алхимични рецепти.

    Ученици на Фулканели са били френските езотерици Жул Босе и Йожен Кансалие. Те твърдели, че техният наставник знае тайната на физическото прераждане, което прави човек безсмъртен. Според Kaнсалие, Фулканели през 1922 г. му дава някакви прахове, с които е извършено това прераждане. Самият Кансалие не смее да използва чудотворни средства, а Фулканели изчезва през 1926 г.

  Междувременно  мъж на име Фулканели се среща в различни градове на Европа в продължение на много години след официалната смърт на Шампан. Познатият му, отец Алберт Спраги от Солт Лейк Сити, посветил на Фулканели  книгата "Алхимикът от Скалистите планини". В него  той пише, че през 1937 г. великият алхимик е превърнал 2 килограма олово в злато и 100 грама сребро в уран, използвайки "неизвестно вещество", което според Фулканели е производно на пирит.

     През юни 1937 г. младият френски химик Жан Берже работи като асистент при известния професор по физика и химия Андре Хелбронер във Франкфурт. Един ден  човек със солидна външност идва при него и го моли да изпрати съобщение на Хелбронер. Той каза, че е необходимо да се предотврати използването на атомната енергия. Въпреки, че само тесен кръг от хора знаят, че Хелбронер се занимава с този проблем, непознатият се оказва много осведомен за хода на експериментите и му пише: „Можете да построите бомба от няколко грама метал, която ще разбие цели градове на парчета за няколко секунди. Алхимиците знаят това от дълго време".   Смята се, че посетителят е именно Фулканели.

      Фулканели, в разговор  казва на младия учен, че алхимията предвижда възможността за създаване на силово поле, основано на комбинацията от материя и енергия. Човек, който е успял да създаде такова поле, вижда света не от ограничена гледна точка, както повечето хора, а всъщност от  такава, каквато е. В алхимията такова състояние се нарича “Великото Творение”, в което пространството, времето, материята и енергията се сливат в едно. Това води до цялостно възприемане на реалността.   Разбира се, Берже предава писмото и информацията на Хелбронер. Но това не може да спре развитието на практически изследвания в областта на ядрената физика, а през 1945 г., 8 години след важната среща, в Ню Мексико американците провеждат и  първия тест за атомна бомба. След това трагедията на Хирошима и Нагасаки  ...


  Има сведения, че Фулканели преживява втората световна война, после следите се губят .    Еужен  Кансали твърди, че когато  е бил асистент на Фулканели, той е вече на 80 години, но  очевидно не изглежда  на тази възраст. След 30 години бившият студент се среща отново с наставника си -той  изглежда като на 50-годишна възраст, също като самия Кансали. Между другото, последният има своя версия на датите на живота на Фулканели: 1839 - около 1953 година. Kaнсали признава, че точната дата на смъртта на ментора все още му е неизвестна.

  Трябва да отбележим, че личността на Фулканели има много общо с друг известен европейски езотерик - граф де Сен Жермен. Подобно на Фулканели, истинското име на Сен Жермен не е известно на никого. И Сен Жермен, и Фулканели били пристрастени към тайните науки и особено към алхимията. И двамата твърдят, че имат еликсира на вечната младост. Според официални данни графът е роден през 1710 г. и починал през 1784 година. Но той се срещна и по-късно, на различни места и под различни имена. Последният път, когато го виждат, не е толкова отдавна. Подобно на Фулканели, неговият външен вид не се е променил през годините, така че той е бил разпознаваем след много години. Понякога той дълго време изчезва, после се появи отново. Може ли тези двама души  са един и същ човек? Във всеки случай, това не е изключено, защото Сен Жермен често променя името си ...

  Въпреки това, според една от версиите, Жулиен Шампан е само един от учениците на Фулканели и след смъртта на учителя си носи името си ... А Женевие Дюбоа в книгата „Истината Фулканели ” стига до заключението, че под псевдонима  се крият трима алхимици - Жан Шампан, Пиер Дюйол и Рене Швале де Любиц. Възможно е в бъдеще да има повече версии ...   

копие от http://www.yoki.ru/anomalous/zagadki/01-11-2018/395631-filkanelli-0/        



Гласувай:
11



1. lexparsy - Благодарим за тези синтезирани припомняния за мистериозните Хора – загадки...
27.03.2019 09:15
Аз лично толкова теории и пре-цитирано-интерпретирани статии, но и цели романи за тези „личности“ изчетох, че много късно разбрах цитата скандализирал ме като тинейджър още... Интерпретирам в разширен контекс:
– „Четенето на много книги и информация не помага за нашето разбиране, даже напротив – затвърждава заблужденията ни и ни трупа Карма“.
Тези хора-загадки просто си вършат тяхната си работа, докато ние си имаме нашата. Но за жалост духовното ни търсене на „Мистериите на Живота“, които се състоят не от Факти или Закони, а от ПРОСТИ ПРИНЦИПИ, отдавна е завоалирано и преиначено...
Преиначено е чрез изкуствено създадените ни Капани за духовност интерпретиращи Истината под формата на преиначено разбиране с вменени от осъзнаването ни Наука, опорочена и преиначена Езотерика, грешна История и т.н. до безкрайност вменявана ни ежеминутно и „Медийно“, докато изгубим Себеосъзнаването си и СВОБОДНАТА СИ ВОЛЯ...
Така че единствения изход който ни остава е да Съзерцаваме Естествените Неща и процеси на Мирозданието, които може да разпознаем само ако имаме оцеляло още наше Тяхно себеподобие!
цитирай
2. bven - lexparsy , благодаря за споделения твой опит.
27.03.2019 09:47
Прав си - всеки трупа свои книги, опит и естествено карма, със всяка своя мисъл и действие. Но по-добре е според мен, да си прочел стотина или повече книги, отколкото 5-10 за цял живот и да си мислиш, че променяш вселената. От всяка книга човек може да отдели това, което му допада и да продължи напред...навсякъде със своя избор. Колкото за съзерцанието, или наблюдението, осъзнаването и правенето на изводи и действия, това е част от живота. Но за съзерцание в сегашното време е трудно, дори за тези, които не знаят какво да правят от скука. Така че остава да четем хората, които са могли да съзерцават и да живеем според възможностите си.
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14876848
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава