Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
21.04.2019 05:58 - КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ...
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 538 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 21.04.2019 07:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                               ЕДИН НАБОЛЯЛ ПРОБЛЕМ




image

 

Група хора се събраха вчера пред Народното събрание за флаш моб, който апелира за декриминализиране употреба на малки количества марихуана за лични и медицински цели.

Искането на събралите се бе само едно - декриминализация на притежаването и отглеждането на малки количества марихуана за лични цели.


Според младите хора тревата не трябва да е престъпление в България, както не е в голяма част
от европейските държави и САЩ.


Освен това полицейските сводки и статистики били пълни с младежи, задържани с минимални количества от растението, вместо органите на реда да разследват и задържат истинските криминални лица.


Хората зад проявата смятат, че законът, който криминализира употребата на марихуана, просто не действа, тъй като за последните 15 години българите, опитвали я в живота си, са се увеличили пет пъти.


Протестиращите настояват да се разреши и регламентира отглеждането и преработката на всички продукти от индустриален коноп - семена, влакна, дървесина, цветна и листна маса, биомаса и корени.

 

Наркополитиката в нашата държава е неадекватна, смята основателят на Liberty 420 Димитър Карагегов.

„Има редица примери на държави, в които успешно се декриминализира притежанието на малки количества. Не търговията, не отглеждането на промишлени количества, а тези именно младежи, които имат в джоба си една цигара, просто да не се занимава правораздавателната система с тях.

Защото в момента нашите изследвания сочат, че именно те са тези, които попадат под ударите на закона, системата харчи изключително много, за да ги вкарва в арести, за да анализира съдържанието на откритото, вместо да се занимава с истинската престъпност.

Ние не залавяме крадците, автоджамбазите, телефонните измамници, но пък сме много добри и успешни в това да изчакаме един младеж да навърши 18 години, за да го подведем под отговорност“.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3196800
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575