Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2019 08:14 - Иисус Христос
Автор: bven Категория: Други   
Прочетен: 686 Коментари: 0 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Употребихме тер­ми­на „Богочовек“, за­що­то Иисус Христос е точ­но то­ва – въз­мож­нос­ти­те на Бога, проявени от човек.

Спасител е дру­гото име, с ко­ето го назовавате и Той на­ис­ти­на е такъв. Когато чо­ве­чес­т­во­то щеше окончателно да за­гу­би сво­ята ис­тин­с­ка същ­ност и да ос­та­не за­ви­на­ги в тъм­ни­на­та и страха (това би по­гу­било ва­ша­та цивилизация), Иисус Хрис­тос вне­се на Земята мо­гъ­ща ду­хов­на енер­гия и Светлина.

Свет­лината, ко­ято Той разпръсна в зем­на­та аура, се пре­да­де по мно­го дъл­га ве­ри­га от хора. Това е Неговият ис­тин­с­ки под­виг, за кой­то Той се е под­гот­вял как­то във вис­ши­те сфери, та­ка и на Земята. Човечеството е би­ло в със­то­яние на ези­чес­т­во, със зат­во­ре­ни ду­хов­ни центрове. Духовната същност е би­ла зак­лю­че­но­то съкровище, ко­ето тъм­ни­те си­ли стро­го са ох­ранявали. Отключването на то­ва сък­ро­ви­ще от Христос да­де тла­сък на чо­ве­чес­т­во­то да из­ле­зе на ду­хов­ния друм и да гра­ди мо­рал­ните кате­го­рии.

През своя прес­той на Земята Иисус е бил в пос­то­ян­на връз­ка с ви­со­ки­те све­то­ве; получавал е под­к­ре­па от Семейството на Свет­ли­ната и от Своя Отец.
Слизането на един мо­гъщ Дух в плът на Земята е би­ло не­и­мо­вер­но труд­на задача, за­що­то Той е тряб­ва­ло да се все­ли в смър­т­но чо­веш­ко тя­ло и да ра­бо­ти в го­ля­мо ограничение. Безспорно Иисус е вла­де­ел енер­ге­ти­ка­та на тя­ло­то и на Планетата и за­то­ва е бил в със­то­яние да из­пъл­ни труд­на­та си задача.

Две хи­ля­ди го­ди­ни той про­дъл­жа­ва да нав­ли­за в сър­ца­та и умо­ве­те на зем­ни­те хо­ра и ни­то за миг не е пре­къс­вал сво­ята дей­ност. Той е в сър­ца­та на хо­ра­та и там е Истината. Затова, ко­га­то мис­ли­те за Неговото Учение, ко­га­то тър­си­те Истината, ко­га­то сте обезсърчени, обър­не­те пог­ле­да си на­вът­ре и виж­те сър­це­то си – то свети. Винаги тър­се­те под­к­ре­па вът­ре в се­бе си, а не навън. По­средниците меж­ду Бог и хо­ра­та не мо­гат да свър­шат онова, ко­ето все­ки сам мо­же да направи, об­ръ­щай­ки се към сво­ята ду­хов­на същност.
След ид­ва­не­то на Христос у вас е Светлината и вие мо­же­те да се обър­не­те към та­зи Светлина. С та­зи Светлина Той вле­зе във все­ки от вас, не­за­ви­си­мо да­ли из­по­вяд­ва­те ня­как­ва ре­ли­гия, ня­как­ва вяра.

Има още мно­го хора, ко­ито не се гри­жат за ду­хов­ност­та си и не тър­сят Светлината, но то­ва е тях­на­та сво­бод­на воля. Се­га е най-вър­хов­ни­ят момент – тряб­ва да се постараете да от­во­ри­те ду­хов­ни­те си същности. Христос е у вас и има­те ключа, за да от­к­лю­чи­те сво­ята ду­хов­на страна.
Както мно­гок­рат­но казахме, на Земята и око­ло нея са без­б­рой све­т­ли бойци, ко­ито за­ед­но с Христос и с всич­ки свет­ли ду­хов­ни Учи­тели во­дят пос­лед­на­та бит­ка за спа­се­ни­ето на зем­ни­те хора, за ос­во­бож­да­ва­не­то ви от клет­ка­та на де­зин­фор­ма­ци­ята и тъм­ни­на­та.

Вие сте по­до­бие Божие. И ако ис­ка­те да се про­яви­те ка­то такова, тря­б­ва съз­на­тел­но да ра­бо­ти­те със Светлината, ко­ято Христос вне­се в сър­деч­на­та ви чакра.

Все­ки чо­век има енер­гий­ни центрове, през ко­ито се за­реж­да с уни­вер­сал­на енергия. Планетата също притежава такива цен­т­рове. Сър­дечната чак­ра на Земята бе­ше мо­гъ­що за­ре­де­на със Светлина и ду­хов­на енер­гия чрез при­със­т­ви­ето на Иисус Христос.
Неговото Слово, пус­на­то в зем­но­то пространство, про­из­ве­де чу­деса, ко­ито бя­ха не­ви­ди­ми за обик­но­ве­ни­те хора. С могъщата енергия на Словото Си Той отвори за хо­ра­та вратите на Новата ера и им да­де въз­мож­ност да тръгнат към това, ко­ето са всъщност.
Енергията и си­ла­та на то­ва Слово про­дъл­жа­ват да дейс­т­ват и не се загубват. Напротив, ум­но­жа­ват се, за­що­то вли­зат във все по­ве­че и по­ве­че хора.

„В на­ча­ло­то бе Словото и Словото бе у Бога, и Словото бе Бог. Вси­чко чрез не­го ста­на и ко­ето е станало, ни­що без не­го не стана. В не­го бе жи­во­тът и жи­во­тът бе ви­де­ли­на за человеците. И ви­де­ли­на­та све­ти в тъмнината, и тъм­ни­на­та я не обзе.“ Познавате то­зи биб­лейс­ки текст. След ка­то Словото е пър­во­на­чал­на­та енергия, ко­ято е из­пол­з­вал Творецът, зна­чи то мо­же да тво­ри све­то­ве и чудеса.

Словото на Иисус пре­обър­на ис­то­ри­ята на Земята. То да­де инер­ци­я на хората, за да из­ля­зат от застоя и ги от­п­ра­ви към Бо­жес­т­вената им същност.
На Земята и днес пос­то­ян­но се случ­ват чу­до­дей­ни из­це­ле­ния и се по­явя­ват об­ра­зи на свет­ци и светици, на Богородица и на са­мия Христос. Това са зна­ци за хората, за да не униват. Човекът има пос­тоян­на не­обхо­ди­мост от зем­ни до­ка­за­тел­с­т­ва и мно­го чес­то ги получава, за да е сигурен, че във все­ки миг има под­к­ре­па от свет­ли­те си­ли и не е забравен. Остава и сам той да си помогне, ка­то обър­не взо­ра си на­вът­ре към све­те­що­то си сър­це и из­пъл­ни по­велите, ко­ито сър­це­то ще му даде.

Вие сте Божии че­да и ни­ко­га Първосъздателят ня­ма да поз­во­ли да прес­та­не­те да се развивате. Ако оп­ре­де­ле­на ци­ви­ли­за­ция сил­но из­к­ри­ви линията, ко­ято й е дадена и се пре­вър­не в зап­ла­ха за пла­не­та­та и га­лак­ти­ка­та си, тя до пос­лед­на­ въз­мож­ност е под­кре­пя­на, за да не се самоунищожи. Дори ко­га­то се е на­ла­га­ло да бъ­де прек­ра­те­но фи­зи­чес­кото съществуване на общества от да­де­но кос­ми­чес­ко тяло, те не за­губ­ват сво­ята въз­мож­ност да се раз­ви­ват и да при­емат но­ви фи­зи­чес­ки или из­б­ра­ни от тях енер­гий­ни фор­ми (спо­ред сте­ пен­та на тях­на­та ево­люция), чрез ко­ито да про­дъл­жат ево­лю­ци­ята си. След ка­то Творецът е съз­дал да­ден вид све­то­ве и същества, Той ви­на­ги им по­да­ва енергии, за да про­дъл­жат сво­ето раз­ви­тие – то­ва е Неговото без­к­рай­но раз­ши­ре­ние и нов вид изява. Тво­рей­ки, Той опоз­на­ва Себе Си чрез Своите тво­ре­ния и тях­но­то раз­витие.

Космосът е сло­жен ги­ган­т­с­ки организъм със свой мозък, нер­в­на система, кръ­во­нос­на сис­те­ма и всич­ко останало, ко­ето съ­щес­т­ву­ва в чо­ве­ка. Негови клетки са без­б­ройни­те съ­щес­т­ва, нис­ши и висши.

Вие сте пре­ми­на­ли мно­го дъл­га еволюция, до­ка­то раз­вие­те възможностите, ко­ито Първосъздателят е вло­жил у вас. В да­леч­ни вре­ме­на сте пос­ тиг­на­ли поч­ти пъл­но от­ва­ря­не на те­зи въз­мож­нос­ти, но по-къс­но сте ги за­гу­би­ли по­ра­ди гру­бия материализъм. Иисус Христос дой­де да ви при­пом­ни Божиите принципи. Бог е въз­дал дос­та­тъч­но за всички. Никой в зо­ра­та на чо­ве­чес­т­во­то не е оп­ре­де­лял да има бед­ни и богати, кои да са бед­ни­те и кои – богатите. Всички мо­жех­те да сте бо­га­ти и бях­те бо­­га­ти – и духовно, и материално.
Всички сте част от един ор­га­ни­зъм и той мо­же ця­лос­т­но и пра­вил­но да съ­щес­т­ву­ва са­мо при ус­ловие, че има хар­мо­ния меж­ду не­го­ви­те части. Нали пом­ни­те – ед­на от клю­чо­ви­те ду­ми е Хармония? Не мо­же да спа­си­те са­мо се­бе си. Бо­рете се за спа­се­ние на Цялото, за да спа­си­те и се­бе си!

Как да се борите? Като спре­те да воювате с другите и ус­пе­е­те да из­лъ­чи­те Лю­бов към Цялото.Вашият свят е мно­го широк. Той не е са­мо тялото, се­мейс­т­во­то и близ­ко­то обкръжение. В не­го са мястото, къ­де­то жи­ве­ете, дър­жа­ва­та ви, континентът, Планетата, Слънчевата сис­те­ма, Га­лак­тиката, Космосът. Това зву­чи отвлечено, но е ре­ал­ност. Вие сте свър­за­ни по не­ви­дим на­чин с всич­ки и с вси­ч­ко. Та­зи връз­ка е енер­гийна, мис­лов­на (ми­съл­та е енергия), ико­но­ми­чес­ка, здра­во­слов­на. Всичко, ко­ето за­ся­га на­ро­да ви, Пла­нетата ви, Галактиката ви и це­лия Космос, за­ся­га и вас.

На под­съз­на­тел­но ни­во вие сте на­пъл­но ин­фор­ми­ра­ни как­во ста­ва на ця­ла­та Планета и в Космоса, как­то и Планетата и Космосът са ин­фор­ми­ра­ни за вас.
Вашето тя­ло е мик­ро­мо­дел на Космоса и то ре­аги­ра ка­то кос­ми­чес­ко тяло. Както ни­коя клет­ка от тя­ло­то ви не мо­же да фун­к­ци­о­ни­ра самостоятелно, та­ка и вие ка­то клет­ка от Пла­не­тата и Кос­моса не мо­же­те да фун­к­ци­они­ра­те самостоятелно

Човекът е слож­на би­о­енер­ге­тич­на система, ко­ято е свър­за­на с енер­ги­ите на Земята и на це­лия Космос.Преминавайки през раз­лич­ни тела, в раз­лич­ни мес­та и в раз­лич­ни епохи, веч­но жи­ва­та същ­ност – Духът, при­до­би­ва но­ви зна­ния и опит­нос­ти, ко­ито не се за­губ­ват никога; поп­ра­вят се греш­ки от ми­на­ли жи­во­ти – Духът се развива.

Зна­нието за чо­ве­ка и не­го­ва­та същ­ност е древно. Хо­рата от ми­на­ли­те ци­ви­ли­за­ции са го имали, ду­хов­ните об­щес­т­ва ви­на­ги са го позна­ва­ли и са би­ли в със­то­я­ние да си слу­жат с вси­ч­ки въз­мож­нос­ти, вло­же­ни в чо­ве­ка – да бъ­дат Бо­го­по­доб­ни.
Това зна­ние е за­гу­бе­но от пос­лед­ния чо­веш­ки вид, би­ло е из­три­то от други, ко­ито са вла­де­ели генетиката, за да под­чи­нят чо­веш­кия зе­мен род. То е ос­та­на­ло са­мо у чле­но­ве­те на тай­ни­те ду­хов­ни общества.

Сегашната епо­ха се ха­рак­те­ри­зи­ра с въз­в­ръ­ща­не­то на ду­хов­ни­те зна­ния и въз­мож­нос­тите на зем­ни­те хора. Все по­ве­че се от­ва­рят зат­во­ре­ни­те сетива.
Възможностите на чо­ве­ка са огромни, но те тряб­ва да се от­ключ­ват постепенно. Трябва мно­го тър­пе­ние и вяра, за да про­те­че то­зи про­цес пра­вил­но и чо­век да ста­не гос­по­дар на се­ бе си. Ако то­ва не се спазва, се по­лу­ча­ват неприятни пре­жи­вявания.

Троицата Вяра, Надежда и Любов е пре­ве­ла чо­ве­чес­т­во­то и през най-тъм­ни­те и страш­ни епо­хи на Земята. Когато се на­дява, чо­век от­ва­ря въз­мож­нос­ти в жи­во­та си. Ако не се на­дя­ва, той зат­ва­ря и тези, които съществуват.
Вярата, Надеждата и Любовта са три кос­ми­чес­ки принципа, ко­ито са би­ли вло­же­ни в ос­но­ва­та на Мирозданието. Те съ­щес­т­ву­ват, не­за­ви­си­мо да­ли чо­век ще ги използва. Ако ги из­ви­ка на жи­вот, те ще бъдат негови по­мощ­ни­ци в из­пи­та­нията.

Вашият вид мно­го пъ­ти е дос­ти­гал до ви­со­ко съ­вър­шен­с­т­во. Тогава, ко­га­то сте се по­чув­с­т­ва­ли богове, у вас са се за­дей­с­т­ва­ли влас­то­лю­би­ето и гордостта. Имало е па­де­ния имен­но по­ра­ди гордостта. Урокът тряб­ва да бъ­де на­учен – гор­дос­т­та не е Божие качество.

Се­га е из­к­лю­чи­тел­ни­ят момент, кой­то не тряб­ва да изпуснете; че от вас за­ви­си да бъ­де­те от­но­во такива, как­ви­то бях­те създадени; че из­бо­рът е един­с­т­ве­но и са­мо ваш.


                                                             откъс от " Земята - прекрасна отново", Б.Кларк



Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866673
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава