Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2019 17:04 - Металните воини. Крилатия дракон войниците на бъдещето.• ORLA STAGE • RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 • TV DR3 • 1 0 0 1 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 •
Автор: 4ervenaarmia Категория: Други   
Прочетен: 9193 Коментари: 123 Гласове:
2

Последна промяна: 03.12.2022 21:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В тези войни България не използва свойте тайни НЛО космически кораби и технологии, за да не бъдат разкрити от другите страни. Така запазва предимства. Научно-техническо превъзходство.

А сега ще ви опиша накратко някои от могъщите обикновени оръжия ползвани в тези войни. България прави свои автомобили, танкове, самолети, ракети и други оръжия. Армията й е отлично обучена и въоръжена.
Въоръжение на пехотата.
Ползват се автомати с подцевни гранатомети от типа на Калашника. Ползват се бронебойни куршуми срещу бронираните жилетки. Но българите също имат бронирани жилетки. Подцевните гранатомети се използват и срещу танкове. С високоексплозивни гранати се късат веригите на танковете, а се подпалват със запалителни гранати, като фосфорни, термитни и др. Автоматите са марка Зорница СП (Самострелна пушка), марка Зорница са и пушките и пистолетите. Те са подобни на автоматите Калашников, но с хубав нарез на цевта и са точни на 1200м, а Калашника е с слаб и слабо завит нарез на цевта и е точен само на 600м, Зорница са с двустранен винт, витло на затвора, същия и при пушките, а Калашников е с единостранен. Пистолетите Зорница са 9мм-15 патрона и 45калибър-8 патрона, те са с дълга цев издадена напред от пистолета и са най-далекобойни пистолети. Най-добрия модел е автомат Зорница СП 45, калибър 45, с 30 патрона пълнител.
Ползват и бронебойни куршуми с кожух от твърда стомана и покритие от меко олово. 45 калибровия от тях пробива 5см броня, не е шега работа.
СП 42 е масов автомат 7,62мм 42 патрона пълнител. 
Те са подобни на автоматите Калашников, но с хубав нарез на цевта и са точни на 1200м, а Калашника е с слаб и слабо завит нарез на цевта и е точен само на 600м, СП 42 са с двустранен винт, витло на затвора, а Калашников е с единостранен.
Ползват се бронебойни снайперистки пушки 20мм и 30мм. С високоексплозивни снаряди се късат веригите на танковете, а се подпалват със запалителни снаряди, като фосфорни, термитни и др.
Ползват се РПГ, СПГ, ПТУРС, преносими зенитни ракети.
Камиони. ДАЗ 29 (ДАЗ - Държавни автомобилни заводи), високопроходими, шестколесни.
Джипове ДАЗ 18, ползват се и в брониран вариант, с картечница отгоре. Полват се и бронирани камиони от типа на горните.
Танкове. В различните варианти на времето се ползват различни типове танкове. Те са средни танкове, около 40-45т тежки. С броня тип сандвич от висококачествена повърхностно закалена стомана или от металокерамика и с пълнеж от керамика. Оръдията им са 125мм и 152мм, нарезни.
Стоманата за броните и бронебойните снаряди и за други стоманени части, които трябва да са много яки, твърди и нечупливи, се изработва по специален начин, за да стане много твърда и яка, но и достатъчно еластична да не се чупи. Ползват технологията на изработване на самурайските мечове, позната и българите. Стомана със сравнително ниско въглеродно съдържание, за да е нечуплива, се кове или валцова много, докато се надроби и смачка поликристалната й структура и стане много финозърнеста. Тогава се закалява и става много яка и твърда, но нечуплива. За коване на големи железни парчета се ползват големи преси или валци. Самурайските и българските оръжия се ковяли, като стоманата се огъвала, сгъвала и ковяла 12 пъти преди да се изкове окончателно изделието.
Самурайска стомана. Диплена. Прегъва се и кове 12 пъти. На Крали Марко дипленицата - катана - огъвана, катана - диплена.Сабя дипленица 12 пъти диплена.Старите българи са има катани от Изтока. Коването сбива и раздробява кристалната структира, става по-дребна. Така става по-твърда, яка и еластична. атомните връзки в сбитата структура са по-здрави, а по-дребните кристалчета не се разломяват и понасят по лесно деформация и натоварване.
Ето някои от тези основни типове танкове.
Танк "Драгун" с куполообразен купол. 152мм нарезно оръдие.  Известен като Камилата. Прилича на руските Т 72 и Т 90, но оръдието и бронята са му по-добри.
Танк "Гепард" с осмоъгълен купол със скосена броня. 152мм нарезно оръдие. Известен като Осмицата
Танк БМ 16(БМ - бронирана машина) с шестостенен купол със скосена броня. Известен като Шестицата.
Танк "Янтра" с петоъгълен купол със скосена броня. 152мм нарезно оръдие. Известен като Петицата.
Самоходни оръдия. Два основни типа.
Самоходно оръдие "Марица" с квадратен купол с леко скосена броня, 152мм оръдие.
Самоходно оръдие "Места" с голям правоъгълен купол с леко скосена броня. 152мм оръдие.
Танк "Огнен дракон" много прилича на танка "Драгун", с куполообразен купол, стоманена броня тип сандвич с плънка от керамика, 152 мм нарезно оръдие.
Самоходно оръдие" Прицел" с немного голям правоъгълен купол с леко скосена броня и 152мм оръдие.
Камионите и джиповете са марка "Балкан". Приличат на ДАЗ.

Вертолети. В различните варианти на времето се ползват различни типове вертолети. Десантни, с опашни стабилизиращи вила. Щурмови с две витла тип синхролет.
Свещения дракон, Черния дракон, Зеления дракон и Огнения дракон командване Орион ползват вертолети щурмови "Комета" с опашно стабилизиращо витло, приличат малко на Ми 24. Десантен вертолет "Комита" с опашно стабилизиращо витло.
Самолети. В различните варианти на времето се ползват различни типове самолети.
Щурмови - с двойно предназначение, позват се и като учебни, двумоторни.
Изстребители. Ползват бордова РЛС с обхват 600км.
Изстребител ДСЗ 23 (ДСЗ Държавни самолетостроителни заводи). Прилича на МиГ 29, но с двигатели под тялото, един до друг. Понеже е с по-добра аеродинамика е и по-бръз - максимална скорост 3000км/ч.
Изстребител ДСЗ 24, тежък изтребител. Прилича на Су 35, но с двигатели под тялото, един до друг. Понеже е с по-добра аеродинамика е и по-бръз - максимална скорост 3000км/ч.
Изстребител ДЗС 25, като ДСЗ 23, но малко по-голям и по-мощен. Аналог на МиГ 35. Понеже е с по-добра аеродинамика е и по-бръз - максимална скорост 3000км/ч.
Изстребител ДСЗ 30, прилича по форма на горните, но е със скорост 3500км/ч и е от термоустойчиви материали, за да издържа на нагряването от високата скорост във въздуха. 
Изстребител "Пантера". С триъгълни крила, без опашни хоризонтални стабилизатори, но с два двигатели под тялото, един до друг. С два вертикални стабилизатора. Понеже е с по-добра аеродинамика е и по-бръз - максимална скорост 3000км/ч.
Изстребител "Пантера ТМ" като горния, но тежък изтребител от класа на ДСЗ 24 и Су 35. Понеже е с по-добра аеродинамика е и по-бръз - максимална скорост 3000км/ч.
Изстребител "Пантера СМ", прилича по форма на горните, но е със скорост 3500км/ч и е от термоустойчиви материали, за да издържа на нагряването от високата скорост във въздуха. 
Изстребител "Ястреб", лек, от класа на шведския "Грифон". Прилича на ДСЗ 23, но по-лек и с наполовина по-маломощни двигатели. Понеже е с по-добра аеродинамика е и по-бръз - максимална скорост 3000км/ч.
Изстребител "Орел", лек, от класа на шведския "Грифон". Прилича на "Пантера", но по-лек и с наполовина по-маломощни двигатели. Понеже е с по-добра аеродинамика е и по-бръз - максимална скорост 3000км/ч.
Изстребител ДСЗ 34 - подобен на ДСЗ 23, но стелт.
Изстребител ДСЗ 35 - подобен на ДСЗ 24, но стелт.
Изстребител "Пантера-Сова" подобен на "Пантера", но стелт.
Изстребител "Пантера-Гарван" Подобен на "Пантера ТМ" , но стелт.
Изстребител "Ястреб МС" -подобен на "Ястреб", но стелт.
Изстребител "Орел МС" - подобен на "Орел" но стелт.
Щурмовик изстребител "Алеко" - двумоторен, скорост 2400 км/ч. Двигателите са на опашката, с полукръгли въздухозабойници от двете страни на тялото и полуконична система устни като на френските "Мираж". Крилата са отгоре. Вертикалния стабилизатор е един. Ползва се и като учебен самолет.
Изстребител "Мълния" -  прилича доста на МиГ 29, но е с триъгълни криле по-големи и с по-голяма стреловидност с по-малко въздушно съпротивление поради това, по-добра аеродинамика. Двигателите са по-мощни и по-икономични, защото работят с по-високо налягане. В резултат скоростта му е 3500км/ч. По-маневрен е и с повече боен товар.
Изстребител "Лястовица" -  прилича доста на МиГ 29, но е с малко по-малко разстояние между двигателите, за леко подобряване на аеродинамиката. Двигателите са по-мощни и по-икономични, защото работят с по-високо налягане. В резултат скоростта му е 3000км/ч.
Изстребител "Смерч" - прилича на френските "Мираж", но е с вертикално излитане и кацане. Скорост 3000км/ч
Изстребител "Мълния СВ" стелт изстребител с вертикално излитане и кацане. Скорост 3000км/ч. Прилича на Ф 35 и МиГ 23 с триъгълни крила и вертикално излитане и кацане. По-добър е от Ф 35.

Военнотранспортни самолети.
ДСЗ 21 турбовитлов с четири двигателя.
ДСЗ 45 турбореактивен с три двигателя на опашката. 120т полезен товар.
"Янко 24" турбовитлов с 4 двигателя.
"Янко 54" с 4 турбореактивни двигателя на крилата, крилата са високо разположени. 140т полезен товар.
Свещения дракон, Черния дракон, Зеления дракон и Огнения дракон командване Орион:
"Крали Марко" турбовитлов с два двигателя.
"Подем" турбореактивен с два двигателя на опашката, 100т полезен товар.
 - и др.
"Сокол" турбореактивен самолет с два двигателя на опашката, правен във варианти: лек пътнически, лек военнотранспортен, среден бомбардировач. Той е свръхзвуков с остър нос 2000км/ч, икономичен, с далечен обсег.

Ракетни системи. В различните варианти на времето се ползват различни типове ракетни системи.
Зенитно ракетни комплекси, универсални, от типа на С 300 и С 400, с осемколесни мобилни установки.
Универсален ракетен комплекс "Заря", осемколесна установка с 12 тръби. Изстрелва както ракети за залпов ракетен огън по земни цели от типа на руските "Смерч" така и зенитни с обсег 100км. Изстрелва и зенитни ракети "Ураган" с обсег 400км. Те са тристепенни, еднотонни, с 30кг високоексплозивен заряд, служат и за ПРО също както и тези от типа С 400.
Зенитно ракетни комплекси от типа на руските "Панцир" за прехващане на нисколетящи цели.
Но се разчита на масовото използване на зенитни оръдия и картечници. които са по евтини и по-масови.
Универсален ракетен комплекс "Огнен вал", на камион, с 18 тръби, ползва се като система за залпов ракетен огън, но и като система за изстрелване на зенитни ракети.
Крилати ракети - различни типове.
Тук ще отбележим крилатите ракети "Сулица" на Свещения дракон, Черния дракон, Зеления дракон и Огнения дракон командване Орион. Те служат и като противокорабни. Летят в два режима на импулсен правопоточен реактивен двигател за дозвикови скорости и на правопоточен реактивен двигател за свръхзвукова скорост, като универсалния двигател се превключва от единия в другия режим. Ракетата е с три четворки крила, като на средната са най-големи. На камион се разполагат по две такива ракети, но може да използва и варианта им със сгъваеми криле, при който се изстрелват от тръби. Тогава на камион може да се разположат четири ракети.
Правят се и крилати ракети с обсег 12 000км-14 000км, като бомбардировачите.

Ядрени междуконтинентални балистични ракети(МКБР). 
С шахтово и мобилно базиране.
Маневриращи бойни глави, за да избягват ПРО ракетите.
Твърдогоривни - синтетичен каучук, алуминиев или магнезиев прах и бертолетова сол.
 - ракета 32т - 4 бойни глави по 550кт, мобилна установка с 8 колела
 - ракета 40т - 6 бойни глави по 550кт, мобилна установка с 14 колела
 - ракета 50т - 8 бойни глави по 550кт, мобилна установка с 16 колела.
 - Тежки МКБР: 210т - твърдогоривна с 10 бойни глави от 2Мт и течногоривна с 10 бойни глави от 2Мт. Твърдогоривната 210т ракета има и мобилна установка - тежка верижна машина.

Термоядрени бомби с електрическо запалване. Правят се с електрическа запалка от круксова тръба - вакуумна стъкленица с голям полусферичен катод с мишена от литиев деутерид в центъра която се запалва термоядрена реакция с електрически импулс с много високо напрежение от трансформаторни бобини с прекъсвач или магнето като в ел.запалването на автомобилите, но даващи много по-високо напрежение.

Кораби. В различните варианти на времето се ползват различни типове кораби.
Ето някой от тях.
Има крайцери самолетоносачи от 55 000т водоизместимост с по 100 самолета, крайцери самолетоносачи по 35 000т с 60 самолета, а 12 000т крайцер самолетоносач е с 20 самолета и не се използва.
Има крайцери ракетоносачи от 35 000т водоизместимост.
Има крайцери ракетоносачи от 12 000т водоизместимост.
Подводници, вкл. ядрени от по 10 000т водоизместимост.
РЛС на корабите са с 7000км обхват с двукратно отражение от йоносферата.

Космически ракети естествено също има. Без тях конвенционалната техника и въоръжени сили не можат.
Космически ракети за извеждане на спътници, вкл. военни - комуникационни, шпионски, навигационни, метереологични, топографски, ПРО и противоспъникови. Космическите ракети ползват система с гориво керосин и кислород на първите степени и водород и кислород на последните степени. Така се постига по-голяма ефективност и по-голям полезен товар. Ползват се и течно горивно ракети с спирт, равностоен на хидразина по не замръзва и не е отровен(страите ракети със спирт гориво са по бавни защото дюзата им е била широка, за това са по неефективни) и кислородна вода равностойна почти на азотните окиси, но не разяжда и не е отровна, тези ракети се ползват и за балистичните ракети.
Ракети от:
 - 32т  - ок. 2,5т полезен товар.
 - 50т - ок. 5т полезен товар.
 - 100т. - ок.10т полезен товар
 - 165т - ок.16 т полезен товар, с нея и горната се извеждат и обикновени космически кораби от модела на руските "Союз" и товарни са снабдаване на космическите станции.
 - 210т - ок. 20т полезен товар
 - 330т - ок. 30т полезен товар
 - 800т - ок. 80т полезен товар
С последните се извеждат и модулите за българската орбитална станция.

Реактивни двигатели.

Ракетни. За по-голяма ефективност дюзата се прави с плавна извивка като два конуса един срещу друг. По-добра аеродинамика и скорост на реактивната струя. По-икономични, мощни и ефективни.
Турбореактивни двигатели с двойно обтичане. Въздушния поток минава покрай горивните камери. Така двигателя става по-икономичен и избягва помпажа - откъсване на огъня поради прекалено силна въздушна струя. За форсаж се впръсква допълнително количество гориво в горивната камера, без специална форсажна камера. Така е по-икономичен, ефективен и се намалява инфрачервеното излъчване.
Турбореактивните двигатели с по-високо налягане са по-икономични и мощни, те са по-дълги - с по-голям компресор.
Многорежимен правопоточен реактивен двигател. С правопоточен реактивен двигател с клапани отпред като на импулсен. С застопоряване на клапаните в отворено или затворено положение работи като правопоточен или ракетен двигател.
В импулсен режим до ок. 1000км/ч
В правопоточен режим до 6000км/ч на височина до 9км. На големи височини в разреден въздух с малко съпротивление достига 15 000км/ч
В ракетен режим се ползва в въздушно-космически самолети. Набрал в правопоточен режим 15 000км/ч половината от първа космична скорост преминава в ракетен режим и излита в космоса. Икономисва много гориво, тъй като икономисва от окислителя, а той заема повече маса от горивото. Може да работи примерно с спирт и кислородна вода, а като хиперзвуков самолет примерно с керосин, който е по-слабо гориво. Може да се използва много горивен двигател.
Въздушно-космическия самолет може да извежда спътници като совалка. Стига до 1200км височина. Може да носи едностепенна ракета за извеждане спътници на по-големи височини и на втора космична скорост. Ако отворът на товарния отсек се прави отдолу за да служи и като хиперзвуков самолет бомбардировач.

Огнеупорни и високоякостни сплави за космически кораби и самолети.
Алуминиеви и магнезиеви сплави с калций, те са леки, твърди, здрави и яки, огнеупорни - издържат поне 2000 градуса по Целзий. 
Калцият заздравява структурата на сплавта, кристалната структура и междуатомни връзки, за това. При бронзите е същото.
Титановите сплави с калций са още по-здрави, яки, твърди и огнеупорни и те са леки.
Силициева стомана с 10%-12% силиций. Той заздравява структурата на сплавта, кристалната структура и междуатомни връзки, за това. Подобен на въглерода, но прави стоманата по еластична. Тя е равностойна на хромовата стомана, яка и огнеупорна поне 2000 градуса. Подходяща е за самолетни реактивни двигатели и др.

Стелт:

Стелт покритието се прави от въглерод - въглен или графит защото е с високо електрическо съпротивление поглъща индуцираните токове и намалява многократно отражението на радиовълните на радарите. Покритието трябва да е тънко, за да е с по-голямо електрическо съпротивление. Прави се от боя или емаил покритие наситени с въглероден - въгленов или графитен прах.

Неуловими за радарите безпилотни самолети и самолети се правят и от пластмаса(прим. PVC), фибростъкло и със стелт покритие за по-големите метални части. Те не са свръхзвукови, нито големи, защото не са толкова здрави, но пък се промъкват незабелязано. Стават за разузнаване и въздушни удари с малък боен товар.

"Зора" - радиооръжие. 
Работи на принципа на РЛС с многократно отражение от йоносферата обхваща цялото земно кълбо. Работи на УКВ. Параболична антена 25м с мощност 5ГВт. Може да се използва и като РЛС или радиотелескоп. Служи за:
- климатично оръжие облъчва с радиовълни на резонансни честоти на молекулите и атомите земната или водна повърхност и ги нагрява, дака променя климатичните явления. Предизвиква, бури, наводнения, урагани, суша или ги предотвратява.
- тектонично оръжие - предизвиква земетресения когато облъчи с УКВ импулси земната повърхност, радиовълните УКВ я нагряват, а в импулсен режим предизвикват трептения поради импулсното разширение от нагряването.
- контрол над съзнанието - може да предава, внушава мисли, ако е на резонансните радиочестоти на молекулите и атомите в човешкото тяло, например на водорода и водата, модулирани с глас. За противодействие на подобен ефект се използва радиозаглушаване.
- смъртоносно радиооръжие - ако е на резонансните радиочестоти на молекулите и атомите в човешкото тяло, например на водорода и водата, модулирани с инфразвук, тогава разкъсва тъканите и кръвоносните съдове, хората умират от кръвоизливи, мозъчен и сърдечен удар. Това е оръжие за масово унищожение по-опасно от ядрено. Единствена защита от него е радиозаглушаване, но трябва да работи постоянно на съответните честоти, защото не се знае кога ще удари, за да го предотврати.
Освен големи има и малки радиооръжия монтирани на камион, като мобилни РЛС. Те са с малък обсег до 600км с еднократно отражение от йоносферата. Може да работят и с микровълни.
Може да предизвикват електронни смущения, пречат на работата на незащитена от подобни ефекти електроника.
Това е много опасно оръжие.

Съвети в конструирането на двигатели с вътрешно горене.Те били по-малки и икономични, но мощни, за разлика от западните - изполвал по-къси цилиндри. Скъсяване на цилиндъра увеличава съответно оборотите пропорцинално по 4 приблизително. КПДто расте от намаляване топлинните загуби при термодинамичните процеси, по-малко се губи от топлообмена и др.
Участва с коструирането на  коли, камиони, трактори и танкове, самолети, ракети и др. 
Създава най-хубавата изкуствена кожа за обувки, мушами и др. от каучук на текстилна основа. Здрава и непромокаема, особено добра за войнишките ботуши. Като телешки бокс.
Дългоцевни пистолети Зорница, най-далекобойните, скорострелните пушки Зорница, подобни на Манлихер. Ръчни леки картечници РЛК като автомати с пълнител 42 патрона слаган отдолу, ползват ги също автомати още Балканската и Първата световна война. Самострелните пушки - СП Зорница в навечерието на Втората световна, приличат малко външно на Калашника, но са по-леки и мн. по-точни - на 1200м. 
Отхвърля учената от западните пилоти глупост. Някой си идиот на Запад си измислил погрешната западна практика на летците при пикиране да отнемат газта за да не се дигнели уж оборотите и повреди двигателя. Витлото се върти твърде бързо за това въздушния поток минава през него и само облекчава въртенето, а двигателя сам си регулира оборотите. Трябва да дадеш пълна газ и да пикираш. Така с самолети с скорост 600км/ч вдигат 800км/ч, а с 700км/ч - 900км/ч при пикиране. Летците набират скорост по този начин преди да влязат в бой, стрелят и бягат, не може да ги стигнат, обръщат и повтарят маневрата. Така българските летци стават най-добрите по онова време. За сравнения германския реактивен самолет Ме 262 вдига 800км/ч с пикиране и пилота не отнемал газта, защото нямал витло.
Създава реактивните самолети Змей и Змей 2 с съответно един и два двигателя на опашката с въздухозабойници отстрани на тялото, над крилата които са отдолу. те вдигат 1200км/ч. Но по това време не ги използват масово защото и витловите им стигат, а реактивните са по-скъпи.
Създава лампата с бягаща вълна за РЛС високи честоти, сантиметрови и дециметрови вълни. Слагат РЛС на самолети, вкл. реактивни.
Инфрачервени уреди за виждане, оптиката се фокусира върху стъкло с мн. тънък прозрачен цезиев слой, на 1мм от него има стъкло с покритие от цинков сулфид който свети от попадането на електроните избити от фотоефекта. Тези уреди са без ел.захранване и са компактни, леки и удобни. Ползват ги широко в армията вкл, снайперисти, самолети, танкове и др.
Ракети крилати Вау 1 3т с 1т заряд и Вау 1П 1.5т с 500кг заряд с сгъваеми като ножица криле, правят ги и противокорабен вариан с РЛС самонасочване и радио управление, посоката държали с жирокомпас, а с радиовисотомери автоматика летят ниско и избягват РЛС, те са с радиолампи и кварцови кристали. Обсегът им е 3000км. Противокорабни ракети има и твърдогоривни, с крила, но летят и като балистични, 600км обсег. Имат и зенитни ракети със самонасочване с радар. 
Торпили с акустично самонасочване с ехолокатор, с радиолампи, кварцови кристали, тесла намотка и др.
Ракети от типа на Скът Вау 2 и от типа Нотон двустепенната Вау 2 МК (МКБР) с спирт и кислородна вода и електромеханично управление(изчислява като артилерийския кръг с логаритми - подобни се ползват от зенитната артилерия) и инерциално насочване. Те са 30т с 4т и 3т експлозивен заряд, заредени с високо експлозивен заряд(напр. тен) с насочен взрив 3т са равни на 1000т тротил. А Вау 2 МК е и космическа ракета извежда в орбита до 2,5т спътник. 1942г извеждат в орбита 15 разузнавателни топографски спътници и 5 свързочни с радиолампи и кварцови кристали за радиолектрониката и слънчеви батерии от меден окис. Снимат с видеокамери и записват на магнитна лента или феритен диск. Създават ги по негова идея. 
По това време Втората световна има телевизия, телевизори с радиолампи и кварцови кристали. Почти 1/4 от семействата има телевизори и се събират да гледат филми и новини по комшийски. Още не били смогнали да произведат за всички, били пуснали телевизията преди едва 5 години.
Ракетата космическа УР У2, тегло 210т, полезен товар 20т, тристепенна със спирт и кислородна вода, инерциално насочване и електромеханично управление. Ползва се и като тежка МКБР, която може да носи 12 ядрени бойни глави по 2Мт.
Вау 1 са защото са в едно - самолет и ракета едновременно, а Вау 2 защото са балистични - прелита/прехвърля отвъд, в отвъд. А УР У2 - у ерата удеве, изстрелят ли я си вече минало, заминал, тя е мн. мощна МКБР.
Той въвежда радиолокация с многократно отражение от йоносферата. РЛС са с обхват 600км с еднократно отражение и 7000км с двукратно. Ползват ги и в ВМС.
Бронирано стъкло от текстил от кварцови нишки, които са по-здрави от стомана, залети с стъкло - в стъкло.
С-ми за залпов ракетен огън тип Град(като Катюшите но по-големи и далекобойни, с повече ракети) с напалмови запалителни снаряди. Техния удар е истински огнен смерч и унищожава всичко. По-мощни и евтини от термитните.

Дървени Катюши за по-евтино
Могат да се направят Катюши като системата Град от дърво на квадратни улей-касетки на две колела и ос по-здрави, ако са дървени с по-дебели ос и колела, с теглич.
Примерно 152мм 50кг реактивни снаряди, 8х4 обшо 32бр. Обсега им е 12-15км.
А 
152мм 70кг реактивни снаряди, 8х4 обшо 32бр. обсега им е 20км.

Грешката на камикадзета пилоти
Камикадзе пилотите атакували корабите с изтребители с бомби. Те са бързи маневрени и могат да се отърват от вражеските изтребители. Грешката им че летят сравнително ниско и ги улучват зенитните оръдия, за това обикновено ги сваляли и то на ниско, не можели да скочат с парашута, за това минавали за самоубийци. Изтребителя трябва лети високо за да не го достига зенитния огън и да бомбардира с пикиране, така зенитния огън трудно го улучва, а и бомбените попадения са точни.
Японците не са имали много ум тогава. Не са се сетили за тези подробности, които обаче са решаващи.

Бял барут - по-мощен от пироксилина
Бял барут по-мощен от пироксилина се прави от смляна целулоза, примерно слама, смесена с селитра. Той е по-мощен от черния барут от полуизгорелия вълен и селитра и от пироксилина, в който азотните окиси са по-малко.

Кислородната вода като окислител в ракетите.
Кислородната вода като окислител в ракетите. Кислородната вода е нестабилна, при нагряване се разлага. Това служи при запалването и продължаващия процес на горене в двигателите.

Отровен боен газ.
Прави се от метан и сярна киселина - силен и евтин.

Паветата се правят от високоякостен цимент. Евтини и здрави.
 
Паветата се правят от високоякостен цимент. Евтини и здрави. Те са много здрави и трайни. Настилката от павета е много трайна, не се пука и руши. Има и по-добро сцепление. Не друса, сравнително равна е.

Добрите пътища и транспорт са важни за всичко - стопанство, отбрана и т.н.

Пеницилинов антибиотик - прах от плесен. Евтин и лесен за получаване 
Пеницилинов антибиотик - прах от плесен, мухъл. Евтин и лесен за получаване.
Лечебните свойства на плесента са познати на старите българи. Още през Средновековието българите лекували рани с плесенясал хляб. През Освободителната война е известен случай на излекуван тежко болен военен от народна лечителка като го хранела с плесенясало свинско. През Балканската война много български войници били спасени от холерата като ги хранели с плесенясал хляб.

Още нещо, разни.
Силициева стомана се прави лесно - добавяш кварцов пясък в сместа на рудата и въглищата, силицият сам се отделя с помощта на желязото, а то се възстановява от получения железен окис от въглищата.
Снаряди за топове се правят лесно, леят се от чугун, желязо и се задънват.
Запалки за снарядите и капси за патроните се правят от мека тънка ламарина напълнени с пресован барут от силен удар се възпламенява - гърми. Барута е чувствителен на удар.
Иглени пушки с патрони от пресован барут с вкл. куршум и завити в намаслена хартия да не се намокрят.

Радиооръжието "Зора" е и с мазер - много голяма мощност получава.
Радиооръжието "Зора" е и с мазер - много голяма мощност получава. Може направо да изпепели поразяваните цели.

Вакуумната бомба е измислена от българите - запалителната бомба.
Това са запалителните бомби. В авиацията ги ползват още преди Втората световна война. Те са с напалм и взривен заряд в него, който го разпръсква на облак с взрива и го запалва. Разпръснатия на облак малки капчици напалм изгаря с взрив като остава и въздуха без кислород, който изгаря при горенето. Така дори спасили се от експлозията в укрития се задушават без кислород. През Втората световна война тези запалителни бомби се използват за масирани бомбардировки - Огнения смерч.
500кг запалителна бомба напалмова унищожава всичко в кръг от 600м диаметър, 1т унищожава 600дк площ, а 2т - 1кв.км.

Отряди с бронежилетки има още Балканската война
Отряди с бронежилетки(ризници), куршум не ги лови. Носят ги под куртките и шинелите.

Някои прости правила на въздушния бой

Винаги излизаш на врага отзад, набираш височина и пикираш за да набереш скорост да не може да те стигне, нападаш го отзад и отгоре, стреляш и бягаш. После завиваш и повтаряш маневрата докато имаш боеприпаси.
Ако врагът е в строй още по-добре - стреляш на ред.
Това е класика. Това е най-добрата тактика на въздушния бой.

"Сокол" турбореактивен самолет
"Сокол" турбореактивен самолет с два двигателя на опашката, правен във варианти: лек пътнически, лек военнотранспортен, среден бомбардировач. Той е свръхзвуков с остър нос 2000км/ч, икономичен, с далечен обсег. Прилича на "Фалкона".

Изтребител "Мълния"

Изтребител "Мълния" - прилича доста на МиГ 29, но е с триъгълни криле по-големи и с по-голяма стреловидност с по-малко въздушно съпротивление поради това, по-добра аеродинамика. Двигателите са по-мощни и по-икономични, защото работят с по-високо налягане. В резултат скоростта му е 3500км/ч. По-маневрен е и с повече боен товар. Бордова РЛС лови на 600км.
Изтребител "Лястовица" - прилича доста на МиГ 29, но е с малко по-малко разстояние между двигателите, за леко подобряване на аеродинамиката. Двигателите са по-мощни и по-икономични, защото работят с по-високо налягане. В резултат скоростта му е 3000км/ч. Бордова РЛС лови на 600км.
Изтребител "Смерч" - прилича на френските "Мираж", но е с вертикално излитане и кацане. Скорост 3000км/ч. Бордова РЛС лови на 600км.

Лазерни системи "Искър" и "Искра"

Лазерни системи "Искър" - плазмени лазери с мощен газов електрически разряд.
Лазерни системи "Искра" - плазмени импулсни лазери - с мощен газов електрически разряд в импулсен режим. Работят с Тесла намотки или резонатори от кондензатор и намотка за получване на мощен импулс при слабо захранване. Подходящи за спътници с захранване от слънчеви батерии и акумулатори. Стават за противоракетна и противоспътникова отбрана.
Лазерни оръдия за ПРО.
100МВт мощност на лазерен импулс равен на поразяващата мощ на мълнията е достатъчен да порази бойна глава на ракета. Мълнията разцепва и поваля големи дървета. 100МВт електрически импулс равен на мълнията може да се получи с 2м висока Тесла намотка с слаба мощност на захранването.

Спецопрерации
Товариш джипа на самолета и си там. Удряш и се връщаш, чиста работа.

С по-голям военно транспортен самолет може и камион с повече войници да караш. Дори до Америка се стига и се връща лесно.

Производство на чипове и ел.платки.
Производство на чипове и ел.платки.
Използва се покриване с лак или тънък филм, който се изпарява или изгаря лесно от силна светлина или електронен лъч като при офсетовия печат.

Силиконови масла

Силиконови масла - те са термоустойчиви и трайни. Много по-добри от въглеводородите.

Силиконовите кабели и жици са трайни и термоустойчиви.

Комбинирани CD/DVD и външен харт диск устройства.
Комбинирани CD/DVD и външен харт диск устройства. Този харт диск е като голяма дискета - поставя се нагоре, а надолу се поставя CD/DVD.

Трайни дискове с оптичен запис се правят от силумин.

Видео и аудио устройства с радиолампи и кварцови кристали.
Магнетофони и видеомагнетофони с ленти или феритен диск може да се направят и с радиолампи и кварцови кристали.
За дискове с оптичен запис на аудио или видео може да се направи и устройство с радиолампи и кварцови кристали.

Коли с многогоривен дизел.
Леки коли и камиони с многогоривен дизел, работят и с високооктанов бензин.

Акумулаторни батерии и акумулатори
Желязно-никелови акумулатори с електролит от литиева основа.

Електрически космически кораби, за междупланетни полети, могат достигна светлинни скорости 
Електрически въздушно космически самолети. Те са около 100м дълги и с размах на крилете 70м, триъгълни криле.
С електрически йонни и плазмени реактивни двигатели, захранвани с вечни двигатели от втори род - каталитична електролиза на водата и газова турбина с катализатор от гъбест никел с диспегирани железни окиси - в космоса енергия се получава от вакума от радиатора, за звездолетен полет правопоточни йонни реактивни двигатели.
С електрически йонни и плазмени реактивни двигатели захранвани с компактни и леки ядрени реактори с обогатен уран, имат и реактори размножители, за звездолетен полет правопоточни йонни реактивни двигатели.
За вертикално кацане и излитане може да имат плазмени реактивни двигатели. Парните им турбини и генератори са компактни и леки.Те са по-бавни от светлината и полетът им трае дълго, макар и на релавистична скорост.
А правопоточните им ел. реактивни двигатели са големи и широки да захващат междузвездния газ.
Носят над 500т товар и 200 пасажери. С 2м огледало телескоп. Бордова РЛС. Може да носят и оръжие, лазери, зенитни оръдия, ракети и ядрени бомби.
Може с по-малки с тегло 300т и полеэен товар 120т.

Когато летят с светлинна скорост товарния отсек трябва да е отпред, а жилищния и командна кабина отзад(наблюдава отпред с камери и РЛС) за защита от радиацията - атомите на междузвездния газ бомбардират кораба с светлинна скорост.

Забележка:
Както виждаме Крилатия дракон и неговите НЛО са голяма, най-великата космическа суперсила. Разгромиха всички врагове в космоса. Сега космоса е очистен от неприятели. Остава земята. НЛО силите на Крилатия дракон са тук и могат да помогнат и сега на нас стига да искаме. 
Така че оставете всички глупости и заблуди и направете нещо полезно и разумно, нещо за полза народу.
А Българите са заблудени и измамени от враговете, които ги водят към гибел.
И е крайно време българите да разберат, че ги лъжат и заблуждават.
Българите са заблудени, водят се по акъла на Запада и на различни измамници, които ги заблуждават ги и ги съсипват. 
За това оставете глупостите и заблудите и се хванете да правите полезни и разумни неща.
България трябва да бъде спасена, да развие модерна индустрия, технологии и икономика с помощта на планиране, държавна собственост, държавно участие и помощ. Трябва да развие и космическите технологии и да овладеем космоса. Друг път няма. Само така ще има бъдеще за България. 
Ето препоръките ни тук: 
http://futuretechbg.blog.bg

  ... : ...
image 

... : ...
image
Номерът е в лазерните жироскопи по точно в екерпризмите.
Година вече във полет 2022 на среща с Росавиокосмос.











Гласувай:
2



1. 4ervenaarmia - Билки противозачатъчни
03.09.2019 09:57
Билки противозачатъчни, евтини, лесни за намиране и без странични ефекти.
Това са кориандър, копър и хрян.
С хряна може жената да получава кърма. За две седмици хрян на върха на една лъжичката дн. дават кърма.
цитирай
2. 4ervenaarmia - Ядрени бомби
03.09.2019 10:12
Термоядрената бомба дава много силни алфа лъчи, те причиняват ядрени реакции и се получават радиоактивни елементи. Поради силната радиация на тези бомби, която е и по-продължителна в поразения район, се правят термоядрени бомби покрити с уран, необогатен или обеднен, той поема алфа лъчите и се дели получените радиоактивни елементи не са толкова опасни и не се задържат дълго радиоактивни, но поне за 30г поразената територия остава необитаема там растат само едноклетъчни водорасли и лишеи.
10Мт термоядрена бомба с уран покрита тежи 1т и унищожава всичко на 200км радиус.
Термоядрена бомба от 50Мт е с маса на заряда 500кг, а ако е с уран покрита е с 5т маса. Унищожава всичко на 500км радиус.
1000Мт термоядрена бомба излиза 25т маса, тя ще унищожи живота на Земята като издуха атмосферата в космоса и въздуха ще остане много разреден, негоден за живот, а от кратера от взрива ще изригне огромен вулкан, който ще отрови останалия въздух с серен оксид. Такава ядрена бомба уж имали руснаците в бункерите под Москва, където е системата "Мъртва ръка", а тя пуска ядрените ракети автоматично, когато е нанесен ядрен удар по Русия. Но нали руснака 50Мт ги докара уж с 27т ядрена бомба, така че става ясно - лъже и нищо не разбира от термоядрени бомби, той такива явно няма, само атомни...
цитирай
3. 4ervenaarmia - Лазерни оръдия за ПРО
03.09.2019 10:20
Лазерни оръдия за ПРО.
100МВт мощност на лазерен импулс равен на поразяващата мощ на мълнията е достатъчен да порази бойна глава на ракета. Мълнията разцепва и поваля големи дървета. 100МВт електрически импулс равен на мълнията може да се получи с 2м висока Тесла намотка с слаба мощност на захранването.

Лазерни системи "Искър" и "Искра"
Лазерни системи "Искър" - плазмени лазери с мощен газов електрически разряд.
Лазерни системи "Искра" - плазмени импулсни лазери - с мощен газов електрически разряд в импулсен режим. Работят с Тесла намотки или резонатори от кондензатор и намотка за получване на мощен импулс при слабо захранване. Подходящи за спътници с захранване от слънчеви батерии и акумулатори. Стават за противоракетна и противоспътникова отбрана.
цитирай
4. 4ervenaarmia - Елексира на безсмъртието. Тайната на даоистите. Сома.
11.09.2019 17:25
Елексира на безсмъртието не е мит. Той е познат на даоистите, но се пази в тайна. Елексира на безсмъртието се нуждае от две функции да запазва организма от гнилостните процеси, разлагане и да стимулира регенерацията, заздравяването. Това се изпълнява от елховата смола, смолистата дървесина не гние, а птичките хранещи се с елхови семена, като умрат не гният, не се разлагат, мумифицират се. За заздравяването, регенерацията се ползва дебелеца, който е най подходящото растение за това.
Даоистите са го знаели - не с живак, той е силна отрова, да не били луди, а с смола - мляко - кърма - корем - рус. живот и дебелец - охранен - храни - рус. кормит.
Индийската рецепта за елексира на безсмъртие - сома е с миро и алое, те имат подобно но по-слабо действие, мирото е токсично и действа упойващо, като опиат. Тази рецепта е дадена хитро в Евангелието - посмъртното помазване на Исус, евангелистът се опитал да подведе хората, че го е възкресил елексира сома, но подобни чудеса той не може да прави, то е ясно.
цитирай
5. 4ervenaarmia - Свръхзвукова аеродинамична тръба
11.09.2019 17:28
Свръхзвукова аеродинамична тръба, сравнителна малка и евтина, с турбовентилатор като турбореактивните двигатели.
цитирай
6. 4ervenaarmia - Трайни дискове за компютри оптични и магнитни от силумин. Цилкостил - стария ксерокс.
24.09.2019 08:35
Трайни дискове за компютри оптични и магнитни се правят от силумин/силуминова основа.

Циклостила е просто устройство копирна машина с барабан от фотодиелектрик(открити от бълг. Наджаков). Това е ксекокса от преди Втората световна война.
цитирай
7. 4ervenaarmia - Хакери
24.09.2019 08:38
Винаги се декодира целия информационен масив(страница, трафик, запаметеното на компютъра). Не се налучкват пароли, защото обикновено има защита срещу това.
цитирай
8. 4ervenaarmia - Разни
25.09.2019 08:45
Крилати ракети с право крило, може и със сгъваеми крила, разтварят се като ножица, достигат 2000км/ч, може с правопоточен реактивен двигател.

Крилата ракета и в противокорабен вариант, с правопоточен реактивен двигател, скорост 6000км/ч, с триъгълни крилца и на опашката също, крила-кормила.

Плаващ космодрум - голям кораб носи и изстрелва космическа ракета.

Крайцерите с бронебойни високоексплозивни снаряди са равни на линкори, а дори са по-точни и скорострелни от тях.
Крайцерите с броня 200мм като на линкор излизат ок. 16 000т.
100т, 30м катери са като миноносците добри за отрито море и океана, мореходни.
Торпили самонасочващи се с ултразвуков ехолокатор може с проста електроника без полупроводници, а с кварцови кристали, тесла намотки, радиолампи др.

Противотанков високоексплозивен-кумулативен снаряд 30мм , става и за противотанкови пушки, равен е на 125мм кумулативен снаряд.

Серния газ е най-силното БОВ, но е военна тайна. Получава се лесно - запалителни снаряди и бомби със сяра.
Видиш ли жълтия(хлор), жълтозеления(хлороводород) газ или ти замирише на сяра бягай назад колкото сили имаш, момче! То противогаза е да не ти мирише тази отрова която трябва да пиеш, не да дишаш, a филтъра на противогаза колко ще поеме, газ е това докато се разсее... А то опънеш дъх няколко пъти и после си мор. Но онези газове разяждат, ще те убият.
Из "Уроците по химическа защита на Прусаците на Балканите"

Холера и туберкулоза се лекуват с добре плесенясал намокрен, навлажнен хляб на филии, по 1 хляб на ден. Рецептата е от Балк.война. Туберкулоза минава за 3 месеца.

За сняг, пясък и тресавище с добър голям джип като камион.

Шифр.маш. с 5 диска и 1 за смяна е неразбиваема.

SA(спецслужби/спецчасти) на SS имат дешифр. изчисл.маш. - ел. и мех. Прихващат и дешифр. радиосъобщенията на враговете.

Закаляване на броните, първо се прави повърхностно закаляване, после постепенно/плавно се закалява за еластичност, по-плавното закаляване прави стоманата по-еластична.
Тя няма нужда от легиране с волфрам и никел.
цитирай
9. 4ervenaarmia - Антарктида е добра за бази и колонизиране, колонии. Гренландия също.
25.09.2019 12:59
Антарктида е добра за бази и колонизиране, колонии. Там климата не е по-суров от Сибирския север. Зимата на Антарктическото крайбрежие е 6 месеца, а в Архангелск 5 месеца, докато у нас е ок. 3-4 месеца. Само трябва да се залеси и засеят необходимите растения, тъй като Антарктида е бедна на флора и фауна, понеже е откъсната от другите континенти. Антарктида е богата и на полезни изкопаеми.

Антарктическото крайбрежие е на ширините на Архангелск, Мурманск и Скандинавското крайбрежие. Климата му дори е по-мек защото морето е по-топло, от по-топлите ширини.

Гренландия е същото и там има топло южно море и мек климат.
цитирай
10. 4ervenaarmia - Правилата на щурма и на боя на стрелец срещу стрелеца.
27.09.2019 09:30
Куршума лети със скорост ок. 1500м/с от пушка или автомат, не може да му избягаш, безмислено е да криволичиш.
При атака пехотата се движи само във вериги, разсипания строй прави много подходящи мишени.
Танковете също атакуват във верига, че срещу тях има оръдия.
При атака вражеската позиция е поне на 1,2км(обсега на пушките и автоматите), това не е малко разстояние, така че не се тича, а се върви бързо, ако тичаш се задъхваш и после не може да стреляш бързо и точно или да водиш добре ръкопашен бой. Трябва да имаш огнево прикритие от артилерия, картечници и залегнала пехота.
Срещу бункери се използват високоексплозивни снаряди или високоексплозивни-кумулативни снаряди и кумулативни снаряди, а и тежки авиационни бомби.

Най-добрата тактика срещу пробив на фронта, клиновете.
Най-добрата тактика срещу пробив на фронта, клиновете е преяждане на клина или вкарване в чувал.
Преяждането на клиновете се нарича хващане в клещи.***

Правилото на боя на стрелец срещу стрелеца и снайперист срещу снайпериста е винаги сменяш позицията си щом те забележат да не те уцели.
цитирай
11. 4ervenaarmia - Любопитно за ВВС, авиация.
30.09.2019 08:57
Изтребителите от Втората световна бълг. Стрела ("Ме109Г2" или Двойник) и Смерч ("Девоантин" или Двойник-все едно, с звездообразен двигател) са с леки и икономични с двигатели с скъсен ход на буталото. Те са с 1х30мм, 2х20мм оръдия и 2х7,62мм картечници, с 1т боен товар - бомби, НУРС.
Строят ги в ДАР и КБ - Казанлък.
- те са с херметизирана кабина, изолацията й не е толкова добра, но имат мощен компресор за поддръжка на налягането и вентилация. (Съветския съюз използва такива по-късно 1942г.)
- компресора на двигателя е не само за височинни полети, но и за повече мощност и икономия като турбокомпресора.

Маркуча с помпа за малка нужда в изтребителите и леките самолети е от времето на Втората световна.

"Висш" пилотаж не ти требе, като правиш "въртележка" все ще изгубиш аеродинамичното равновесие на самолета и падаш в свредел. Това е причината за многото смъртни случай в ВВС на НРБ/РБългария.

Аеродинамиката на въздуха(плътност, налягане) не издържа повече от 5g. Толкова може да стигнеш при маневра със самолет най-много.
цитирай
12. 4ervenaarmia - Големи сгъваеми параболични антени. Радиооръжие от типа Зора.
01.10.2019 17:50
Големи сгъваеми параболични антени.
Може да се направят сгъваеми параболични антени като чадър, с метална мрежа от плетена тел. Те може да се крият и в бункери под земята като ракетите или да са на големи мобилни установки с влекач или самоходни.

Например подходящи за радиооръжието от типа Зора.

"Зора" - радиооръжие.
Работи на принципа на РЛС с многократно отражение от йоносферата обхваща цялото земно кълбо. Работи на УКВ. Параболична антена 25м с мощност 5ГВт. Може да се използва и като РЛС или радиотелескоп. Служи за:
- климатично оръжие облъчва с радиовълни на резонансни честоти на молекулите и атомите земната или водна повърхност и ги нагрява, дака променя климатичните явления. Предизвиква, бури, наводнения, урагани, суша или ги предотвратява.
- тектонично оръжие - предизвиква земетресения когато облъчи с УКВ импулси земната повърхност, радиовълните УКВ я нагряват, а в импулсен режим предизвикват трептения поради импулсното разширение от нагряването.
- контрол над съзнанието - може да предава, внушава мисли, ако е на резонансните радиочестоти на молекулите и атомите в човешкото тяло, например на водорода и водата, модулирани с глас. За противодействие на подобен ефект се използва радиозаглушаване.
- смъртоносно радиооръжие - ако е на резонансните радиочестоти на молекулите и атомите в човешкото тяло, например на водорода и водата, модулирани с инфразвук, тогава разкъсва тъканите и кръвоносните съдове, хората умират от кръвоизливи, мозъчен и сърдечен удар. Това е оръжие за масово унищожение по-опасно от ядрено. Единствена защита от него е радиозаглушаване, но трябва да работи постоянно на съответните честоти, защото не се знае кога ще удари, за да го предотврати.
Освен големи има и малки радиооръжия монтирани на камион, като мобилни РЛС. Те са с малък обсег до 600км с еднократно отражение от йоносферата. Може да работят и с микровълни.
Може да предизвикват електронни смущения, пречат на работата на незащитена от подобни ефекти електроника.
Много опасно оръжие.
цитирай
13. 4ervenaarmia - Запалителни, напалмови леки бомби и снаряди. Огнен смерч с катюши.
02.10.2019 09:23
Запалителни, напалмови леки бомби и снаряди.
Напалмова запалителна бомба 50кг унищожава всичко на ок. 140м радиус, а напалмов запалителен снаряд 152мм 25кг поразява всичко на 90м радиус.
Създадени са от бълг.

Залп на катюши/с-ма "Град" с запалителни напалмови снаряди НУРС е истински огнен смерч - изгаря кислорода от въздуха и хората се задушават и умират дори да са останали незасегнати от взрива и огъня в укрития, укрепления. Това си е истински огнен смерч.
цитирай
14. 4ervenaarmia - Алуминий - производство от глина, само трябва по-евтин ток.
02.10.2019 09:25
Алуминий може да се произвежда и от глина, само трябва по-евтин ток.
цитирай
15. 4ervenaarmia - ПРО дуелна система
03.10.2019 09:14
ПРО дуелната система е много полезна. Тя се опира на постоянна автоматична връзка със спътниците, прекъснели връзката с един спътник(което значи поразен) автоматично стреля и унищожава неприятелските спътници.
цитирай
16. 4ervenaarmia - Най-добрата тактика срещу пробив на фронта, клиновете.
04.10.2019 12:58
Най-добрата тактика срещу пробив на фронта - клиновете е преяждане на клина или вкарване в чувал.
Преяждането на клиновете се нарича хващане в клещи.
цитирай
17. 4ervenaarmia - Разни II
07.10.2019 08:40
Парната машина също се увеличава икономичноста, ефективноста и мощноста със скъсяване хода на буталото и съответното увеличение на оборотите.

Магнетофони и видеомагнетофони с феритен диск.

За спецчастите и спецоперации са подходящи и мощни лъкове и арбалети - безшумни са.

За блицкриг ПСВ и Балканската война на страна като онази България трябват поне една конна армия от 125 000 драгуни, тя артилерията си е с конски впрягове.

Луминисцентни лампи се правят с покритие от цинков сулфид.
Най-евтина е неонова лампа с азот, дава приятна ясно синя светлина.
цитирай
18. 4ervenaarmia - Електрически космически кораби, за междупланетни полети, могат достигна светлинни скорости. Вечни двигатели от втори род.
09.10.2019 09:34
Електрически въздушно космически самолети. Те са около 100м дълги и с размах на крилете 70м, триъгълни криле. С електрически йонни и плазмени реактивни двигатели, захранвани с вечни двигатели от втори род - каталитична електролиза на водата и газова турбина с катализатор от гъбест никел с диспегирани железни окиси - в космоса енергия се получава от вакума от радиатора, за звездолетен полет правопоточни йонни реактивни двигатели. За вертикално кацане и излитане може да имат плазмени реактивни двигатели. Парните им турбини и генератори са компактни и леки.Те са по-бавни от светлината и полетът им трае дълго, макар и на релавистична скорост.
Фуниите на правопоточните им ел. реактивни двигатели са от четири сгъваеми ветрилно стени.
Носят над 500т товар и 200 пасажери. С 2м огледало телескоп. Бордова РЛС. Може да носят и оръжие, лазери, зенитни оръдия, ракети и ядрени бомби.
Може и по-малки с тегло 300т и полеэен товар 120т.

Когато летят с светлинна скорост товарния отсек трябва да е отпред, а жилищния и командна кабина отзад(наблюдава отпред с камери и РЛС) за защита от радиацията - атомите на междузвездния газ бомбардират кораба с светлинна скорост.
цитирай
19. 4ervenaarmia - Вечни двигатели от втори род
09.10.2019 09:38
Вечни двигатели от втори род - каталитична електролиза на водата и горивни клетки, газова турбина или двигател с вътрешно горене, с катализатор от гъбест никел с диспегирани железни окиси.
В космоса енергия се получава от вакума от радиатора.
цитирай
20. 4ervenaarmia - Електрически космически кораби, за междупланетни полети, могат достигна светлинни скорости. II
09.10.2019 10:24
Електрически въздушно космически самолети. Те са около 100м дълги и с размах на крилете 70м, триъгълни криле.
С електрически йонни и плазмени реактивни двигатели, захранвани с вечни двигатели от втори род - каталитична електролиза на водата и газова турбина с катализатор от гъбест никел с диспегирани железни окиси - в космоса енергия се получава от вакума от радиатора, за звездолетен полет правопоточни йонни реактивни двигатели.
С електрически йонни и плазмени реактивни двигатели захранвани с компактни и леки ядрени реактори с обогатен уран, имат и реактори размножители, за звездолетен полет правопоточни йонни реактивни двигатели.
За вертикално кацане и излитане може да имат плазмени реактивни двигатели. Парните им турбини и генератори са компактни и леки.Те са по-бавни от светлината и полетът им трае дълго, макар и на релавистична скорост.
А правопоточните им ел. реактивни двигатели са големи и широки да захващат междузвездния газ.
Носят над 500т товар и 200 пасажери. С 2м огледало телескоп. Бордова РЛС. Може да носят и оръжие, лазери, зенитни оръдия, ракети и ядрени бомби.
Може и по-малки с тегло 300т и полеэен товар 120т.

Когато летят с светлинна скорост товарния отсек трябва да е отпред, а жилищния и командна кабина отзад(наблюдава отпред с камери и РЛС) за защита от радиацията - атомите на междузвездния газ бомбардират кораба с светлинна скорост.
цитирай
21. 4ervenaarmia - Евтино производство на синтетични рубини и сапфири - добра печалба.
11.10.2019 15:26
С евтина енергия може да се произвеждат синтетични рубини и сапфири с добра печалба.
цитирай
22. 4ervenaarmia - Още за въздушния бой
18.10.2019 12:58
Самолетите при въздушни нападения летят на тавана си, така избягват зенитните оръдия и пикиращите изтребители. Спускат се само да бомбардират и се вдигат отново после.
Тази тактика се използва през Втората световна война и от американските бомбардировачи летящи крепости В29 с скорост малко над 700км/ч и 12т бомби. Това налага срещу тях да се води само маневрен въздушен бой.
***
Първо пикираш за да набереш скорост и после плавно набираш височина, пак ще имаш предимство в скороста, с ок. 100км/ч летиш по-бързо. Може да атакуваш вражеския самолет отдолу или отгоре, прелиташ край него и го разпорваш с оръдията и картечниците си. После повтаряш маневрите. Както са в строй самолетите е удобно, караш наред.

Великобритания и САЩ щяха да заличат българските градове, но героизма и майсторството на българските летци ни спаси.
Англоамериканците нападат България с хиляди самолети на вълни по 300 - ок. 200 летящи крепости бомбардировачи и 100 изтребители. А българските ВВС разполагат с 300 изтребителя и вдигат по ок. 37 самолета срещу всяка вълна бомбардировачи.
Българските орли(летци изтребители) са несравними, стара София оцеля.
цитирай
23. 4ervenaarmia - Някои прости електроуреди.
25.10.2019 09:34
Някои прости електроуреди.
Самозахранващи се електроуреди с квантов генератор вечен двигател с едно метално цилиндърче с Тесла намотка в него, ако е голямо колкото обикновена консерва 40кВт дава. за по-малки нужди по-малко. Акумулаторна батерия желязно-никелова с литиева основа, може дори самоделна с луга/поташ в дървена бъкличка.
За нагряващите се ел.уреди като отоплителни, печки и котлони е добро самозахранане е безжична захранка с радиоприемник - Тесла бобина и квантов генератор вечен двигател с едно метално цилиндърче с Тесла намотка в него за усилване, това е добро и за други ел.уреди за да се спести от акумулаторни батерии и може да се захранват с един малък портативен радиопредавател.

Тесла радио с просто устройство - само с Тесла намотки, за приемник може и без захранване само от радиорезонанса. За настройка се използва движеща се месингова сърцевина в Тесла намотката. За УКВ пък се използва антена - трептящ кръг от гривна с топчета на двата края с свързана индуктивно с Тесла бобина, настройката е с месингова сърцевина движеща се в бобината за индуктивна връзка на антената - трептящ кръг от гривна с топчета на двата края. За копчета за вкл. и превкл. се използват въртящи се прости ключове като старите ел.ключове въртящи се, но малки.

Прости ел. уреди може да се направят.
Просто устроени ел.мотори, асинхронни например.
Отоплителна печка с реотани от керамични тръби, с желязна пръчка в тях за здравина, с права навита желязна тел около тях за нагревател.
Котлон с открит реотан от спирално навита права желязна тел.
Прости неонови лампи с въздух - дават приятна светлосиня светлина. Стават и за нощни лампи самозахранващи се и безжични.
Прости измервателни уреди може да се направят сравнително лесно.

Най-добре е ел. уредите на свободна енергия с квантов генератор вечен двигател да са самозахранващи се с малък и евтин желязно-никелов акумулатор. Една цилиндрична батерийка стига. Самоделка може да се направи от порцелан, керамика, дърво и др.
Така ще са независими от безжичното захранване и оставят ефира свободен.
... . ...
*****
цитирай
24. 4ervenaarmia - Бронежилетки от плетени стоманени нишки - жички.
11.11.2019 10:12
Бронежилетки от плетени стоманени нишки - жички. Те са по гъвкави и удобни за носене. Пригодни за различни тела.
цитирай
25. 4ervenaarmia - ПРО самолети въоръжени с лазерни оръдия.
14.11.2019 09:53
ПРО самолетите дават постоянни бойни дежурства.
Те са:
- ПРО самолети срещу балистични ракети и крилати ракети. Тежки 20т, дълги 20м двумoторни самолети с РЛС чиния отгоре като на АУАКС самолетите, с 100МВт лазер на носа от типа "Искра".

Лазерни оръдия за ПРО.
100МВт мощност на лазерен импулс равен на поразяващата мощ на мълнията е достатъчен да порази бойна глава на ракета. Мълнията разцепва и поваля големи дървета. 100МВт електрически импулс равен на мълнията може да се получи с 2м висока Тесла намотка с слаба мощност на захранването.

Лазерни системи "Искър" и "Искра"
Лазерни системи "Искър" - плазмени лазери с мощен газов електрически разряд.
Лазерни системи "Искра" - плазмени импулсни лазери - с мощен газов електрически разряд в импулсен режим. Работят с Тесла намотки или резонатори от кондензатор и намотка за получване на мощен импулс при слабо захранване. Подходящи за спътници с захранване от слънчеви батерии и акумулатори. Стават за противоракетна и противоспътникова отбрана.

- ПРО самолети срещу крилати ракети - на изтребителите се прикачват под крилете 100МВт лазерни оръдия от типа "Искра".
цитирай
26. 4ervenaarmia - Силутитан
15.11.2019 10:21
Сплав на титан и силиций е лека по-здрава и огнеупорна от титана, издържа поне 2000 градуса по Целзий.
цитирай
27. 4ervenaarmia - Още оръжия за войската.
18.11.2019 09:22
Спътници с ядрени бомби, 2,5т с 2х1т ядрени бомби от по 10Мт, спътниците са с правопоточни йонни реактивни двигатели захранвани с слънчеви батерии, които подържат орбитата им.
Крилата ракета с стреловидни криле сгъваеми като ножици, с двурежимен правопоточен и правопоточен импулсен реактивен двигател. Достигат 6000км/ч.
Изкопна машина за подземни укрития и бази с сонда с лазерна корона, лазерна сонда. По-големи кухини се правят и с мощни взривове.
цитирай
28. 4ervenaarmia - Парадни униформи ставащи и за бойни.
18.11.2019 10:44
Парадни униформи ставащи и за бойни, от плътен хубав непромокаем плат с слагаща се подплата, светлозелени или сиви, стават и за зимата.
цитирай
29. 4ervenaarmia - Любопитно, малко извесни факти.
20.11.2019 19:23
С малки радиолампи с малко разстояние между електродите и решетката се достига УКВ дециметровия диапазон, има ги от времето на първото лампово радио.

Първите бронебойни кумулативни снаряди са създадени от англичаните ок. 1880г наречени снаряди с фокусиран взрив, ползват ги срещу броненосците. По същото време руския адмирал Макаров създава подкалибрения бронебоен снаряд.

Риванола - карболов разтвор, има го още по време на Освобождението. Карболов разтвор може да се получи и от карболовата гъба, която е от рода на печурките.
Виаграта или възбудителното се прави от дяволска гъба.

Парната машина с три последователни цилиндъра е с 36%КПД, а с два последователни цилиндъра 24%КПД.

Крайцер с скорост 30 възела с парна машина излиза 12 000т, а линкор с 305мм оръдия и скорост 30 възела с парна машина излиза 24 000т.

Тесла е открил турбото за двигатели с вътрешно горене, радара и радиолокатора.
цитирай
30. 4ervenaarmia - Силата на крайцерите
22.11.2019 11:41
Оръдията 203мм са по-скорострелни и точни от големите калибри. 203мм снаряд с тротилов заряд унищожава всичко на 90м. Бронебоен е много добър срещу линкори.
За това крайцерите са по-добри от линкорите, доста по-скорострелни и точни, бързи и леки, маневрени и много по-евтини.
цитирай
31. 4ervenaarmia - Никола Тесла е българин. Сръбската и сталинистка комунистическа пропаганда лъже.
22.11.2019 11:48
Никола Тесла или Никола Теслов е от Смилян, България, този край е известен с прочутия смилянския боб, най-хубавия сорт боб в света. Тесла учи в Австрия. Югославия лъжат че е сърбин после и си го присвояват също като с българите от Македония. В РБългария от времето на НРБ следват сталинската линия за затриване на българите и кланяне на сърбите и им го дават.
цитирай
32. 4ervenaarmia - Хайдути, комити.
28.11.2019 11:34
Шишене - заглушител за пушки и револвери(става и за дългоцевни пистолети като парабел), нанизва се на цевта като нож - щик.

Иглени пушки система Самоков правени от Чакър воевода(чакмакци, чакмаклии) - като стандартна винтовка с затвор, калибър 7,5мм, с патрони от пресован барут с запресован куршум увити в маслена хартия. Барута се възпламенява от удар - от иглата. Пачки по 6 патрона, носят ги в чанта.
С същите патрони стрелят и иглените револвери система Самоков правени от Чакър воевода.

Нарезни цеви се правят като се отливат от желязо в калъп с сърцевина с винтов нарез която се вади с завъртане. Така може да се правят цеви за пушки, револвери и топове.

Снаряди се правят с пръстени от меко желязо за нарезите. Запалки за снаряди се правят от мека ламарина напълнени с пресован барут който при удар гърми.

Тези оръжия може да се правят от занаятчии и в занаятчийски манифактури работилници.

Шангата е инструмент за къртене на врати полезен за спецчастите, представлява железен лост извит на кука в долния край с сплескани крайща.

Занаятчийски оптични мерници като далекоглед.
цитирай
33. 4ervenaarmia - Драгуните в Новото Време.
29.11.2019 10:13
Драгуните - българските крилати змейове или самурай, са лека конница която се и спешава. Прабългарска.
Драгуните обичайно носят сабя/калъчка и байонет/касатура - къс меч/пешака. Също и лък, а после - пушка.
Драгуните стават доста популярни в Европа през Новото Време и се изпозват масово.
Драгуните спешени използват в ръкопашен бой пушката с байонет/касатура, а не сабята си, защото е по-добре да имаш пушка в ръката за да стреляш направо.
Драгунската фехтовка е с сабя и байонет/касатура с двете ръце.
цитирай
34. 4ervenaarmia - Редути - какво представляват.
05.12.2019 09:22
Редутите са землени укрепления от два последователни рова и вала. Ровът между двата вала служи като траншея, добра защита срещу артилерийски огън. Предният ров и вал са сигурна защита срещу атаки на нож.
цитирай
35. 4ervenaarmia - Силиконова гума за гуми, изкуствена кожа и мушами - термоустойчива.
09.12.2019 09:56
Силиконова гума за гуми, изкуствена кожа и мушами. Тя е термоустойчива.
цитирай
36. 4ervenaarmia - Кръвопреливане е излишно, ползвайте просто физиологичен разтвор. А поставянето на системи е излишно и опазно за живота.
06.01.2020 09:34
Кръвопреливане е излишно, ползвайте просто физиологичен разтвор. Може да се прелее само един литър кръв, повече е опасно за живота, за това преливането на кръв е излишно, излишно затрудняване. Трябва да се използва само физиологичен разтвор, той е достатъчен.

А поставянето на системи е излишно и опасно за живота. Повече от един литър течност в вените не се налива, че е опасно за живота.
цитирай
37. 4ervenaarmia - Картечници система Максим, първата добра картечница.
21.01.2020 23:25
Картечниците система Максим са едноцевни, имат ръчка отстрани за въртене и задвижване на механизма, с опора от тринога или колелца и с дръжка за едната ръка.
Има много модификации на картечниците система Максим.
цитирай
38. 4ervenaarmia - Биологична война, военните врачове.
27.01.2020 09:20
Биологично оръжие и военни врачове.

Заразяване с холера става като се замърсят водоизточниците с говежда тор.

Конската тор заразява с тетанус, ако има рана от замърсено острие с нея.

Заразяване с тиф се предизвиква като се хвърлят в водоемите, водоизточниците и реките мърша развалено сурово месо закачено с тежест да не изплува. Рецептата е на Борджиите, те са български род.

Щама Данте за масова стерилизация на мажовете се прави като се инжектира малко мажка сперма в далак на кон или говедо, от кръвта му източва, тя се пресича взема се кръвната плазма с готовата зараза и се хвърля в водоизточниците или се пуска по друг начин, ако щама е умъртвен и се инжектира е противозачатъчни ваксини за мажове.

Ваксина антидот с/у щама Данте и противозачатъчните ваксини за мъже.
Щама Данте или противозачатъчна ваксина за мъже се инжектира в далак на свиня, по-късно се източва от кръвта на прасето и като се пресече от кръвната плазма се получава ваксина антидот срещу щама Данте и противозачатъчните ваксини за мъже.

Божур води не само до аборт но и до стерилитет и при двата пола, конска доза божур скапва половите органи, а това води до деменция, а тя до бавна смърт, също като при отстраняване на половите органи.

Билките на знахарите за смяна на пола от едно време, военните врачове.
При необходимост:
- Жените които искат да си сменят пола ползват брей и дебелец/алое. Взема се настройка от брей и дебелец/алое по една лъжица дневно три месеца и си сменят пола, като стават мъже.
- Мъже които искат да си сменят пола и станат жени - първо с ножа и после вземат настройка от копър и дебелец/алое три месеца по една лъжица, така си сменят пола и стават жени.(Но деца с гени YY са генетично болни и изродени. Пък и това е само за вразите казън.)

Сериум на истината се прави от 3/4 хашиш и 1/4 опиум, може да го дават с пиене, няма да ги усетят.

Прабългарите носели юнашки пръстени бурмаклии, масивни железни назъбени за бой, кухи с винт капачката не личи, че е отгоре изцяло, вътре се носят отрови като топчета, таблетки от изсушена с изваряване отрова от примерно лудо биле, татул, мухуморка, божур, или опиата сериум на истината.
цитирай
39. 4ervenaarmia - Синтетичния бензин и горива от въглища излизат доста по-евтино от петрола.
28.01.2020 05:22
Синтетичния бензин от въглища е по-евтин от петрола около два пъти, синтезбензина струва от 0,80лв/л до 1,20лв/л докато петролният е 2лв/л.
Въглищата са 10 пъти по-евтини от нефта, за това дори производството на синтезбензин от синтез газ с газгенератори да оскъпява 8 пъти продукцията в крайна сметка излиза по-евтино от петролния.

Течните синтетични горива са два пъти по-евтини от петролните. Въглищата от които се произвеждат са десет пъти по-евтини от нефта.
Английската Шел произвежда основно такива синтетични горива. А те са най-големите производители в света на течни горива и масла.
цитирай
40. 4ervenaarmia - Белия барут от смляна слама и селитра е равен с тротила и мелинита.
28.01.2020 05:36
Белия барут от смляна слама и селитра е по-мощен от пироксилина, а през Руско-японската война руснаците ползват пироксилинови снаряди срещу английските с мелинит купувани от Япония и те се представят прилично, а белия барут от смляна слама и селитра е по-мощен от пироксилина и се равнява на мелинита и тротила, само че е много по-евтин от тях синтетичните експлозиви, то между другото мелинита е по-добър от тротила, по-евтин от него и по-лесен за правене.
цитирай
41. 4ervenaarmia - Драгуните йегери и РПГ с барутни ракети.
29.01.2020 11:52
В батальон драгуни трябва да има поне една рота йегери.

Барутни ракети 120мм може да се изстрелват от тръба от рамо, като снаряди са.
цитирай
42. 4ervenaarmia - ВЕЦ крият много възможности.
29.01.2020 15:22
Каскади нисконапорни ВЕЦ могат да решат енергийните въпроси на България, само на р.Искър може да се направят поне 20 ВЕЦ каскада.
С тези каскади ВЕЦ реките на България може да дадат поне 2000 МВт, а това е колкото АЕЦ Козлодуй. Това решава енергийните въпроси на България.

Най-добрите и евтини водни турбини са Каплан.
цитирай
43. 4ervenaarmia - Камиони, масови, с двойно предаване, с висока проходимост.
29.01.2020 22:00
Камионите Мадара са с товар от 10т. Те са с две оси, задната с двойни гуми, гумите са големи и здрави и колелата.
Камион с единични гуми с две оси с двойно предаване като ГАЗ 69 ще носи 5т товар и ще е много добър.
Камион с 3 оси с двойно предаване с единични гуми като Щаер ще носи 10т товар.
Камион с три оси с двойни гуми на задните с двойно предаване като Татра ще носи 18т товар.
цитирай
44. 4ervenaarmia - Вакуумните или запалителни бомби са равни по взривна мощ на хексогена и тена.
08.02.2020 08:55
Вакуумните или запалителни бомби са равни по взривна мощ на хексогена и тена, най-мощните взривни вещества, те са 100 пъти по-мощни от тротила. Запалителните или вакуумни бомби обаче са доста по-евтини от синтетичните взривни вещества.

------------------------------------------------------------------------------------------------
Хексоген се получава от нитрирането на фенол и глицерин като така се и съединяват двете молекули едновременно с нитрирането.
цитирай
45. 4ervenaarmia - След голите термоядрени бомби оставят безжизнени ядрени пустини за 3600 години.
09.02.2020 00:36
Кобалтовата бомба е термоядрена бомба с покритие от кобалт, тя оставя безжизнена ядрена пустиня за 2000 години.
Термоядрените бомби се правят с покритие от уран, олово, желязо и др. Те оставят безжизнена ядрена пустиня за около 30 години само.
Голите термоядрени бомби дават силни алфа лъчи от които алфа частици се получава от атомите в околната среда силна изкуствена радиоактивност, оставят безжизнена ядрена пустиня за 3600 години.

Причината за пораженията от радиация са разлагането на водната молекула в организма, което се отразява на биохимията му.
цитирай
46. 4ervenaarmia - Обучението по бойни изкуства ръкопашен бой във войската.
10.02.2020 10:55
Обучението по бойни изкуства ръкопашен бой във войската, достатъчно е два учебни часа дневно в късния следобет или вечер за една година да станеш майстор равен на първи дан.
цитирай
47. 4ervenaarmia - Планинско товарни войски
10.02.2020 15:43
Те са с коне, на гърба на конете се носят мунициите, картечниците и разглобени оръдия олекотена конструкция, като от Първата Световна война в.ч. и далекобойни. Пресичат лесно пресечени местности заемат непристъпни позиции.

Биха били много полезни дори и сега, като в Афганистан, Виетнам и др. в непристъпни планини и непроходими джунгли.
цитирай
48. 4ervenaarmia - Никога не трябва да се тормозят и мачкат войниците. Основно правило за защитата и сигурността на държавата и народа.
11.02.2020 07:28
Войник който е тормозен и мачкан от началниците си или с тиранични устави и закони никога не става добър войник, верен на началниците, че и на родината. Той няма да устои в изпитание и сравнително лесно ще предаде началника, че и родината. Никога не знаеш от къде ще излезе слабо място с лоши последствия.
За това подобно нещо трябва да е строго забранено от законите и устава и съблюдавано от началниците и по-висшите инстанции.
цитирай
49. 4ervenaarmia - Облъчването с интензивни радиовълни на честотите на водата и водорода причинява лъчева болест.
12.02.2020 05:41
Лъчевата болест се получава от разлагането на водните молекули в организма под действието на лъчението.
Облъчването с интензивни радиовълни на честотите на водата и водорода причинява лъчева болест.
цитирай
50. 4ervenaarmia - SAS са йегери.
16.02.2020 12:45
Английските спецчасти SAS са йегери. Те са и парашутисти, но са йегери.
... . ...
Вилхем Тел и Робин Худ.
цитирай
51. 4ervenaarmia - Артилерия, нарезни оръдия.
16.02.2020 12:56
Артилерия, нарезни оръдия.
Оръдия калибър от 120мм до 152мм с дълги 2м цеви бият на 6км.
Оръдия калибър 152мм дълги 4м цеви бият на 12км.
Оръдия калибър 152мм дълги 6м цеви бият на ок. 20км.
Зенитни оръдия калибър 75мм дълги 5м цеви бият на 20км, а калибър 120мм дълги 6м бият на 20км, а по наземни цели на 38км.
Оръдия с 3м цеви калибър 120мм бият на ок. 10км, а 152мм калибър бият на ок. 9-10км.

Снаряди бронебойни, кумулативни и подкалибрени, 120мм пробиват 600мм броня, а 152мм пробиват 1м броня. Кумулативни снаряди пробиват лесно бункерите и ги унищожават, 120мм пробива 50см дебел бункер, а 152мм пробива 1м дебел бункер.
....…..............................................................................................

Балканската и ПСВ ТБЦ използва противобалонни и ПВО оръдия вместо далекобойна артилерия, защото са достатъчно точни, скорострелни и далекобойни. Защото топчета Круп и Шкода са с обсег едва 1,5км и трябва да се изкарват буквално на предната линия пред войниците, а тежките им оръдия са 305мм калибър и са много неточни и не са скорострелни.
Докато Антантата са имали точни и далекобойни скорострелни оръдия малък и среден калибър по това време.
... . ...*
ВСВ германците използват зенитните 88мм калибър оръдия като противотанкови защото нямат други. Другите оръдия не стават.
... . ...
*****
цитирай
52. 4ervenaarmia - Артилерия, гладкоцевни оръдия.
17.02.2020 10:27
Артилерия, гладкоцевни оръдия.
Оръдия калибър от 120мм до 152мм с дълги 2м цеви точни на 4км.
Оръдия калибър от 120мм до 152мм с дълги 4м цеви точни на 9км.
Оръдия калибър от 120мм до 152мм с дълги цеви 10м точни на 10км.
Оръдия калибър 152мм с дълги 6м цеви точни на 14км.
цитирай
53. 4ervenaarmia - Солта помага за съсирването на кръвта.
03.03.2020 19:14
Солта сгъстява кръвта, за това солта помага за съсирването на кръвта. Сол може да се слага върху раните, или да се яде, и малко солена вода може да се пийне. Солената храна е полезна за съсирването на кръвта.

Римските войски получавали с храната си определена дажба сол. А самураите преди сражения пият малко солена вода. Това е за да се целят после раните, по-лесно се спира кръвотечението.

Стипца кръвоспиращо лекарство за рани е от сол и талк - пудра от бяла глина. За бързо спиране кръвотечението от рани.
цитирай
54. 4ervenaarmia - Спецчасти
12.03.2020 16:39
С лек самолет ок. 4 души екипаж, може да се стигне кацне и излети близо до целта на операцията. Снайперисти или йегери могат да ликвидират неусетно по 100 неприятели, особено е удобно по тъмно с охраната и спящите.

Самолет може да носи камиони, джипове и дори бронирани машини. Военнотранспортни самолети леки, средни и тежки.

Скачането с парашути си е самоубийствена мисия, нямат път за оттегляне осигурен, за това никога не трябва да се изполва.

Винаги се возят със самолети спецназовците. Те им осигуряват оттеглянето след спецакция при спецоперация.
Може да се возят с джипове, камиони или бронирани машини с самолета за превоз на мястото.

Автомат като АК 47, може с оптичен мерник и цял приклад или пушка, се събира в средно голям куфар или чанта, сак. Пълнителите за автомата може да се слагат в сумки с презрамка, удобни за ползване като ги носят в чантата или куфара.

Очистването на митничарите или граничарите и преследвачите и завардвачите по пътя е успешна тактика на спецназ.

Спецназ са спецчастите на казаците.

Казак буквално означава наборник, запасняк, а и назначен т.е. кадрови военен.
... . ...
Ниско летящите самолети и крилати ракети трудно се засичат от радарите.
Те по-трудно различават отражението им на фона на земната повърхност, не са чак толкова точни, ако скороста им е ниска са още по-трудно различими, може да ги объркат с коли или камиони, влакове и др.

Когато опасната зона за полета е измината може самолета да се издигне и набере скорост.
... . ...*
Единичните самолети по-трудно се засичат в тези случаи.
цитирай
55. 4ervenaarmia - Калибър 22
12.03.2020 16:58
Калибър 22 са спортни оръжия и минават и без разрешителни.
Калибър 22 има пушки вкл. с оптика, сравнително далекобойни и пистолети с 10 патрона със сравнително дългичка цев. Този пистолет 22 калибър е лек и тънък удобен за носене.
Има и автомати 22 калибър от типа на М 16 и АК 48. Могат да се мерят с АК 47 по бойни качества дори.

Те са удобни за самозащита, а и за спецоперации.
цитирай
56. 4ervenaarmia - Амфибиини коли военните имат.
12.03.2020 17:14
Военни коли амфибии има, джипки и камиони. Удобни за десантни операци и спецоперации от спецназ.

Най-лесно тези амфибии се правят стандартни, зад решетката пред радиатора се слага преграда отдолу почти до горе, вратите се правят херметични с изолация и добро закопчаване. А камионите се оформят като големи каравани или автобус.
цитирай
57. 4ervenaarmia - Ваксина за лечение на рака
14.03.2020 03:29
Ваксина за лечение на рака. Вземат се проба клетки от рака и се инжектират на кон или говедо, по-късно се изтегля от кръвта му тя се пресича и от кръвната плазма се приготвя ваксина за лечение на рака от който е взета. Тя винаги е строго индивидуална, само за рака от който е взета.
цитирай
58. 4ervenaarmia - Свръхзвукови самолети "Заря" и "Пирин", с варианти транспортни и бомбардировачи.
15.03.2020 10:17
Свръхзвуков самолет "Заря", варианти транспортен и бомбардировач. С три турбореактивни двигатели на опашката, малко по-дълги. Скорост 2000км/ч. Товар 100т.
Като Ту 154 с леко заострен нос.

Свръхзвуков самолет "Пирин", варианти транспортен и бомбардировач. С два турбореактивни двигатели на опашката, малко по-дълги. Скорост 2000км/ч. Товар 60т.
От типа на Ту 154 с леко заострен нос.

цитирай
59. 4ervenaarmia - Билките на стария знахар
16.03.2020 12:31
- За увеличаване на гърдите на жените - вземат се сминдух, люцерна и хрян по 1 щипка дн., за 3 месеца гърдите на жените стават като пъпеши и дини-любеници. Може и с настройка от ракия с тези билки - взема се по 10мл дн. за 3 месеца, 1л стига, гърдите на жените стават като пъпеши и дини-любеници.
- За получаване на кърма жените вземат две седмици на върха на една лъжичка хрян дн. и получават кърма.
- Руса боя за коса - от прецедена отвара от коприва и елхова смола за залепване и задъжане на боята. Черна боя за коса се прави от отвара от елхова смола и въглен.
- Кола маска се прави от восък и елхова смола, след неколкратна употреба се получава трайно обезкосмяване.
- Противозачатъчни билки - вземат се кориандър или хрян 1 щипка месечно, или копър 2 щипки месечно. Може и с настройка от ракия с тези билки - вземат се 10мл месечно.
- Лек срещу безплодие. Дебелец/алое, сминдух, люцерна и хрян, може и с настройка от ракия с тези билки, взема се по 10мл дн. 3 месеца, 1л стига. Възстановява половите органи.
- Елексира на живота - не се остарява и дори се подмладява, от елхова смола и дебелец/алое, може и с настройка от ракия с елхова смола и дебелец/алое, взема се по 10мл от елексира дн. 9 месеца, 3л стигат. Елховата смола и ракията пазят от разлагане, консервират и елексира е траен.
... . ...
10мл са 1 супена лъжица.
цитирай
60. 4ervenaarmia - Как свирят снарядите и куршумите.
30.03.2020 11:40
Как свирят снарядите и куршумите.
Колкото по-остър е звука толкова по-близко към теб идват. Когато звука е по-нисък значи са те отминали, прехвърлят. Доплеров ефект.
цитирай
61. 4ervenaarmia - Уроците на Борджиите за ВР и ВКР
01.04.2020 07:14
Силна моментално действаща отрова с храната причинява смърт като от задавяне, умират с хапката в устата, в гърлото.
Отрова водоразтворима се нанася върху предмет, като чаша, паница и др., като предмета се намокри и се натрие с отровата, която може да е в формата на прах или хапче.

А при възможност някой заспиват с бонбон в гърлото, и не се събуждат...
цитирай
62. 4ervenaarmia - Арбалети с оптика са като карабина, равностойни. За снайпери и спецоперации отлични.
01.04.2020 10:30
Арбалети с оптичен мерник са равностойни на карабини. Идеални за снайпери и спецоперации.
Оптични мерници като далекогледите може да се правят и занаятчийско производство.
цитирай
63. 4ervenaarmia - От базалт може да се добива желязо и алуминий, а и силиций. И от гранита също, и магнезий.
04.04.2020 08:24
От базалт може да се добива желязо и алуминий, а и силиций. Базалта е най-разпространената вулканична скала в природата.

И от гранит може. Той е втори по разпространение минерал след базалта.
В гранита има и магнезий, и той се добива от него.

А от стопилката се получават полускъпоценни камъни.

..............…..….....................................…............….........................
Полускъпоценни камъни като аквамарин и аметист, тюркоаз и топаз, а също и берил и яспис.
цитирай
64. 4ervenaarmia - Ваксина антидот с/у щама Данте и противозачатъчните ваксини за мъже.
06.04.2020 09:31
Ваксина антидот с/у щама Данте и противозачатъчните ваксини за мъже.
Щама Данте или противозачатъчна ваксина за мъже се инжектира в далак на свиня, по-късно се източва от кръвта на прасето и като се пресече от кръвната плазма се получава ваксина антидот срещу щама Данте и противозачатъчните ваксини за мъже.
.................................................................................................................................................
За ваксиниране срещу противозачатъчни ваксини и щам Данте и срещу щамове и ваксини срещу определена генетична линия се използва и инжектиране с собствената кръв, кръвна плазма обработена с сапонини (за белите кръвни телца).
Инжектиране в далака е с най-бръз имунен ефект.
цитирай
65. 4ervenaarmia - Коктейл Молотов.
16.04.2020 10:19
Коктейл Молотов, бутилка с бензин или спирт. С фитил за възпламеняване, като се хвърли гръмва. 1л поразява на 10м наоколо в диаметър, а с 2л на 20м.

Военните използват половинлитрови бутилки. Срещу танкове и др. Те поразяват на ок. 5м наоколо диаметър.
цитирай
66. 4ervenaarmia - Смъртоносната честота на инфразвука
20.04.2020 18:50
Смъртоносната честота на инфразвука е ок. 16Хц. Разкъсва кръвоносните съдове и тъкани.

цитирай
67. 4ervenaarmia - Джипове кабриолет с сгъваем брезентов покрив, добри за военните, многофункционални.
22.04.2020 12:23
Джипове кабриолет с сгъваем брезентов покрив, добри за военните, многофункционални.
цитирай
68. 4ervenaarmia - Още от номерата на военния врач. Вкл. Клониране.*
24.04.2020 20:12
Когато противозачъчната ваксина за мъже или пък щам Данте се прави с свиня вместо кон или говедо тя поразява специфичния човешки ген на генетичната линия за която се приготвя ваксината или щама Данте, това води до израждане на генетичната линия, когато я порази щама или ваксината, вкл. и при двата пола, само гена да им е близък.
.................................................................................................................................................
От костния мозък може да се получат зародиши като се поставят в хранителен разтвор и се махне клетъчната обвивка с сапони.
... . ...
Клониране.*
.....................................................................................................
От костния мозък или от обработени с сапони бели кръвни телца от кръвта може да се получи специфична ваксина или щам срещу дадена генетична линия, а особено ако се приготвя с свине се поразяват близките гени и води до израждането им.

Трябва само малко костен мозък да се разтвори в физиологичен разтвор или пък кръв да се обработи с сапони и да се инжектират в далак на свиня, после от кръвта на прасето се източва и като се пресече от кръвната плазма се получава този щам или ваксина.
.....................................................................................................
За пресяване на генетична линия може да се използват кръстоски с разни боклуци.

(То и от бебе може да се вземе генетичен материал за по-бързичко - кръв и костен мозък.)
------------------------------------------------------------------------------------------------
.................................................................................................................................................
За ваксиниране срещу противозачатъчни ваксини и щам Данте и срещу щамове и ваксини срещу определена генетична линия се използва и инжектиране с собствената кръв, кръвна плазма обработена с сапонини (за белите кръвни телца).
Инжектиране в далака е с най-бръз имунен ефект.
цитирай
69. 4ervenaarmia - Трика на военния врач за пречистване на кръвта на генетична линия.
25.04.2020 07:32
Трик на военните врачове за пречистване на кръвта на генетична линия е да се приготви пък специфична ваксина или щам срещу дадена генетична линия като се използва инжектиране на генетичния материал за приготвянето им в далак на човек от друга генетична линия.

Това са специална ваксина и щам специфични за дадена генетична линия.
Това е прецизен генетичен скалпел на военните врачове. Води до финно израждане на близките генетични линии генетични белези.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Противозачатъчни ваксини или щам Данте може да се приготвят като се инжектира семе в далака на друг човек с различни гени.
цитирай
70. 4ervenaarmia - Приготвяне на ваксини от кръвна плазма. Физиологичен разтвор също.
25.04.2020 14:48
Кръвната плазма се избистря с прибавяне на мъничко, мъничко сол, още по-добре да се прибави солта докато кръвта е още прясна за да се пресече и избистри по-бързо и лесно.

За обезвреждане на щам ваксина се използва изваряване на водна баня.
......…............................................................................................
Физиологичния разтвор е от вода с 7/100 сол.
цитирай
71. 4ervenaarmia - Специалитета на военната баба врач
26.04.2020 09:00
В околоплодната течност и в кръвта на плода има бели кръвни телца. Това може да се използва за безопасни аборти, а и за приготвяне на специфична ваксина или щам срещу определена кръвна линия.
С спринцовка се изтегля кръв(за кръвна плазма) или околоплодна течност от плода и се инжектира майката в далака.
От придобития имунитет се смила и изхвърля плода като кървава маса, едно обилно кръвотечение и готово.

А за щама или ваксината срещу дадена генетична линия околоплодната течност или кръв(кръвна плазма) се обработват с сапонини и инжектират на подходящ според гена и целите гостоприемник за приготвяне на щама или ваксината.

При скошен полов акт или дори изкуствено оплождане се прави същото с семето което могат да вземат от половите органи на жената. За своевременен безопасен аборт или за противозачатъчни ваксини за мъже и щам Данте.

За селектиране антигенния ефект на ваксината или щама получен от гените на плода предварително се инжектира кръв(кръвна плазма) от жената, майката, в далака на гостоприемника с когото се приготвя ваксината или щама срещу дадената генетична линия. Ако е нужно своевременно кръвта(кръвна плазма) от жената, майката се инжектира в далака, а генетичния материал за ваксината или щама в бедрото, ефекта е сигурен.
.....................................................................................................
Ако се инжектира предварително кръв(кръвна плазма), а после генетичен материал за приготвяне ваксина или щам от същия субект от семенна течност или бели кръвни телца от кръвта обработени с сапони (или евентуално костен костен мозък) получената ваксина и щам ще е точно определена срещу този ген/генетична линия и няма да води до израждания и т.н. в близки генетични линии.
.....................................................................................................
Ако е необходимо може само предварително да се пресече кръвта и избистри кръвната плазма, но да се инжектира прясна с жизнени бели кръвни телца, може да се съхранят в течен азот или хранителен разтвор ако е нужно при забавяне.
- Ползването на кръвна плазма е необходимо ако не съвпадат или не се знаят кръвните групи. Иначе мускулната инжекция с кръв е безопасна.
------------------------------------------------------------------------------------------------

Калиевия сорбат и натриевия бензоат са бертолетови соли.
Те може да се използват и за противозачатъчни вагинални таблетки.
Те избистрят семенната течност, особено калиевия сорбат който я прави бистра като изворна вода, а генетичния материал се запазва годен за приготвяне с него на ваксини и щамове.
С мъничко, мъничко калиев сорбат или натриев бензоат е достатъчно приготвянето на тези препарати.
Те се използват и за избистряне и пресичане на кръв и кръвна плазма за приготвяне на ваксини, при това не поразяват белите кръвни телца, така стават и за приготвяне на ваксини и щамове срещу дадена генетична линия ако се налага.
------------------------------------------------------------------------------------------------

Сапони се получават от растението сапунче. Лесно се смачква и размиват в малко вода.
Ако няма тази възможност, най-подходящи са сапуни получени от луга, поташ от промиване на растителна пепел и пресни хубави мазнини растителни или животински, като краве масло, лой и др.
------------------------------------------------------------------------------------------------

Хранителен разтвор може да се приготви от обикновен бульон прецеден. Хубавия бульон е пълноценен, хранителен, богат на хранителни вещества разнообразни и питателни.
Хранителен разтвор може да се получи и от/с глюкоза.
цитирай
72. 4ervenaarmia - Моментна инжекция с пружина и копче, за военни, спецчасти, агенти, полеви цели и спецоперации.
26.04.2020 09:40
Моментна инжекция с пружина като автоматична писалка с копче, за военни, спецчасти, агенти, полеви цели и спецоперации.
цитирай
73. 4ervenaarmia - Въглищата се превръщат в синтетични течни горива и газ на дъното на морето и океана от високото налягане - химични реакции. Промишлено използване.
26.04.2020 13:07
Въглищата на дъното на океана се превръщат в синтетични течни горива и газ на дъното на морето и океана от високото налягане, от високо налягане горивата вкл. въглищата се палят и горят, под вода се получават синтетични течни горива и газ.

Промишленото използване на този метод в морето и океана обаче е трудно по технически причини да се работи на големи налагания и дълбочини. В изкуствени водни камери с високо налягане от хидравлични помпи може да се получи и по-лесно и евтино, изгодно, добър метод за промишленоста.
Най-лесно е да се направи сондажен кладенец, ок. 2000м дълбок, водонепропусклив и да се напълни с вода, в него се подават въглища, а получените газ и синтетични течни горива излизат сами отгоре само трябва да се събират и използват.
Може ако има достатъчно дълбоки въглищни пластове да се втечняват и газифицират по този начин с наливане на вода отгоре с сондажи.
цитирай
74. 4ervenaarmia - Облагородени водорасли за храна. Хаплоидните хибриди.
26.04.2020 21:13
Те са подходящи за изхранване тъй като се възпроизвеждат бързо и не заемат много място. Хлорелата или подобни водорасли, а хлорелата съдържа всички необходими за живота вещества и не само тя, се облагородяват с ядливи растения като се сливат клетките им - получава се хаплоиден набор гени. Използват се плодните, семенни, зърнени, грудкови, луковични, кореноплодни и листни клетки да се получат хранителните им и вкусови качества. Облагородените водорасли се използват за храна в прясно, охладено, замразено, сушено и консервирано състояние. След обработка от тях може да се направят и заместители на месо, маргарин, сирене, мляко, кашкавал и други продукти.
Те са добри за храна, лесни за производство и насметка, добра добавка на хранителния порцион.

Клетките се сливат като при растенията при които така се правят хибриди от клетки в разтвор като се маха обвивката им с сапонини и те се сливат.
.....................................................................................................

Сапони се получават от растението сапунче. Лесно се смачква и размиват в малко вода.
Ако няма тази възможност, най-подходящи са сапуни получени от луга, поташ от промиване на растителна пепел и пресни хубави мазнини растителни или животински, като краве масло, лой и др.
цитирай
75. 4ervenaarmia - Царицата бомба.
27.04.2020 06:35
***
15т запалителна бомба(вакуумна) унищожава всичко на около на площ ок. 7-8кв.км(ок. 1.8км радиус). Толкова е ако взривиш или запалиш 15т камион цистерна с бензин или камион с спирт(за взривяването и нафта може или камион с олио). Това колкото 60 000 души град.
Ако камион или цистерната е с 24т запалителна течност пораженията ще са на 12кв.км(ок. 2км радиус) или колкото 100 000 души град.
Толкова е поразяващата мощ на 24т запалителна бомба(вакуумна).

Такива бомби може да се носят от бомбардировачи.
... ... ...
То колкото тона бомби от различни калибри общо може да носи един бомбардировач - все същото е. Само да ги хвърли точно за да покрие целта (в случая град).
цитирай
76. 4ervenaarmia - Дългоцевна снайпериста пушка е с обсег 1,8км. Като снайперистките пушки Драгунов.
27.04.2020 06:53
Дългоцевна снайперистка пушка е с обсег 1,8км. Като снайперистките пушки Драгунов.
Подобни снайперистки пушки се продават и като ловни.
цитирай
77. 4ervenaarmia - Някой подробности от военния врач
27.04.2020 20:08
Хлороформа е морфин на прах, като сол, наричан погрешно хероин от дилърите на дрога, в медицината се ползва като упойка която е безвредна, пристрастяване не се получава от еднократна и епизодична употреба. Морфина и сега се използва широко в медицината като упойка и болкоуспокояващо за еднократна и епизодична употреба.

По принцип 5мл течен морфин разтвор стигат за 2 дни упояване сън.

Като по-лека упойка и болкоуспокояващо се използва пушене на опиум, не приспива. Неточно го наричат вдъхване на хлороформ.

Дилърите на дрога обикновено продават хероин като готова за инжектиране смес с сол като за физиологичен разтвор - една щипка за 10мл воден разтвор с 0,3гр чист морфин.

Дозата морфин на прах за упойка за сън е 1гр или ок. 1 щипка, чист морфин. Стандартната медицинска доза.
.....................................................................................................
Сериум на истината се прави стандартно с 0,3гр морфин и 1гр хашиш една доза.
Известен е на жаргон като крек.
При употребата му упоения е уж буден и весел, но не помни нищо, казва всичко и не се съпротивлява. Е, има и по-устойчиви.

Може да се дава с напитки и храни, най-добре с алкохол, да се постави инжекция, или да се даде като цигара крек.
.....................................................................................................
Морфин се получава от изваряване на опиумен мак.
.....................................................................................................
Хашиш се получава от изваряване на индийски коноп. Получения хашиш е чист и безцветен.

Зелена е само смляната и сварена на каша от индийски коноп която е била популярна сред наркоманите за употреба дрога като конфитюр от хашиш, наркомански глезени истории...
.....................................................................................................
До 10мл инжекция безсолна е безопасна. За повече - физиологичен разтвор.
------------------------------------------------------------------------------------------------

- Дозата божур за аборт е 1 стрък, може и сух, но предизвиква безплодие при жените и мъжете, а 3 стърка божур направо скапват половите органи.

------------------------------------------------------------------------------------------------
За получаване на ваксини е достатъчен 1 ден от инжектирането на материала в далака на подходящи гостоприемници.
------------------------------------------------------------------------------------------------
За ваксиниране срещу противозачатъчни ваксини и щам Данте и срещу щамове и ваксини срещу определена генетична линия се използва и инжектиране с собствената кръв, кръвна плазма обработена с сапонини (за белите кръвни телца).
Инжектиране в далака е с най-бръз имунен ефект.
цитирай
78. 4ervenaarmia - Спринцовки за военни врачове
28.04.2020 12:28
Спринцовки за военни врачове може да се направят от силикон и огнеупорно/йенско стъкло за многократна употреба е достатъчно само да се изпекат на малко над 100 градуса Целзий за тотална дезинфекция. Когато по спринцовката няма вируси или нежелани антитела е достатъчно да се измие и накисне в спирт.
цитирай
79. 4ervenaarmia - Изобутадиенов каучук - лесно получаване. Термоустойчиви гуми.
28.04.2020 12:40
Изобутадиенов каучук - лесно получаване.
Изобутадиенов каучук се получава лесно от смесване на карбит и спирт.

Карбита се получава от варовик или вар с въглища при висока температура.

Вулканизиране на каучук става с смесване с сяра, магнезий и др. и нагряване. Така се получава гума с различна твърдост и жилавост, дори ебонит.
Вулканизиране с флоур прави гумата термоустойчива, също и с магнезий вулканизирания каучук става термоустойчив. Най-добър е вулканизиран с калций каучук.
Изобутадиенов каучук се вулканизира с калций като към спирта и карбита за получаването му се добавя и оцетна киселина. А от оцетна киселина и карбит се получава полиуретанов каучук ебонит.
цитирай
80. 4ervenaarmia - Кръстосан удар на военния врач.
28.04.2020 21:18
За приготвяне на противозачатъчни ваксини и щам Данте или пък специфични ваксини и щам срещу определени генетични линии може да се използва трик с двама или повече души като генетичния материал за ваксината и щама от единия се инжектира за на другия и обратно. Според целите и случая военния врач може да прилага тънкости и трикове за максимален ефект според целта и обстоятелствата.
цитирай
81. 4ervenaarmia - Полеви тест от кого е детето/плода. Специалитет на военния врач.
28.04.2020 21:54
Предварително се инжектира кръв(кръвна плазма) от двамата родители в далака на подходящ гостоприемник или от единия родител на другия и после се инжектира генетичен материал от детето за специфична ваксина и щам срещу определена генетична линия или за имунен аборт на плода.
цитирай
82. 4ervenaarmia - Първия автомат с газово бутало като Калашника и Щурмгевер е литовския Собиески или по-известен като Уинчестер.
05.05.2020 20:30
Първия автомат с газово бутало като Калашника и Щурмгевер е литовския Собиески или по-известен като Уинчестер.

На въоръжение в Червената армия ВСВ. Отличава се от Калашника и Щурмгевер само по това че е само с приклад, но не и с дръжка като тях.
...
Щурмгевера е от съседния град от Източна Прусия Кьонингсберг или Кобург, сега е руския Калининград.

- Шпагина - така е известен автомата Томпсън в Червената армия през ВСВ, получаван по лендлиза като помощ от САЩ.
цитирай
83. 4ervenaarmia - Ментата и танини, от жълъд, дъб, са аналгетик и то мн. добър.
06.05.2020 23:30
Ментата и танини, от жълъд, дъб, са аналгетик и то мн. добър.
цитирай
84. 4ervenaarmia - Огневата мощ на лазерните оръдия
07.05.2020 22:14
Огневата мощ на лазерните оръдия.
Лазерно оръдие с средна мощност 100МВт има поразяваща мощ на изстрела 2кг тротилов еквивалент, а 2000МВт 40кг тротилов еквивалент.
А с импулс са мн. по-мощни (поне 10 пъти по-мощни, че и 100 пъти по-мощни, то зависи от импулса).
... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... .
*****
2ГВт лазерно оръдие се равнява на 185мм оръдие с обикновен тротилов снаряд по поразяваща мощ на изстрела.
100МВт лазерно оръдие се равнява на 75мм оръдие с обикновен тротилов снаряд по поразяваща мощ на изстрела.
... . ...
*****
цитирай
85. 4ervenaarmia - Продължителност на импулса на лазерите и съответно мощността му.
07.05.2020 23:50
Продължителността на импулса на лазерите и съответно мощността му зависи от коефициента на отражение на челното огледало, което е полуотражателно.
А това зависи от броя на полуотразяващите му слоеве и коефициента им на отражение.
цитирай
86. 4ervenaarmia - Лазерни пушки и пистолети. Едно полупроводниково лазерно пистолетче има огневата мощ на гранатомет.
08.05.2020 01:23
Едно полупроводниково лазерно пистолетче има огневата мощ на гранатомет.
100гр тротил. А лазерна пушка/картечница и 600гр тротил поне.
цитирай
87. 4ervenaarmia - Разни, интересни.
08.05.2020 07:33
5л молотовка спиртна хвърлена гърми като унищожава всичко на 300м в диаметър наоколо.

На върха на стрела може да се прикрепи 250мл спиртна молотовка, тя гърми и поразява на 4м общо.
Изстреляна с арбалет - обсег 100м до 200м.

Балистата може да стреля и с камъни до 10кг, двойно повече от катапулта, при това обсега й е 2км, а катапултите само 700м. Същото е и с запалителни снаряди. А освен това е и точна, за разлика от катапулт.
.....................................................................................................
Арбалета е спортно оръжие и разрешителни не му трябват. Равностоен е на карабина. Може и с оптика, оптичен мерник, става и за нощно виждане.
- То и самоделка е идеално.
... ... ...
Арбалет 30см дълъг, с стрела 20см и рамене на лъка 27см общо. Равен е на карабина. Обсег до 500м. Лека бронежилетка пронизва на 200м поне. Отлично оръжие.
.....................................................................................................
Оптичен мерник се прави от три тръби с винтова сглобка за настройка, и с три лещи за прав образ, слага се и стъкълце с нишков кръст начертан и разграфен с елмаз.
.....................................................................................................
Спирта се запалва лесно и от искра.
Добър за фитилни запалки, като бензиновите.

А самоделна спиртна запалка може да се направи, от огниво и желязно павурче, занаятчийска.
.....................................................................................................
Запалителни фитили се правят от парцалче напоено с смола или восък.
Запалителни факли се правят от парцали напоени с смола.
.....................................................................................................
Фитил бомбаджийски се прави от връв или въженце напоени с гъст разтвор на селитра и изсушени после. Времето за изгарянето му зависи от дължината и дебелината му.
.....................................................................................................
Европейската фехтовка е не само бой със саби, а ръкопашен бой, и то не само боравене с оръжия но и ръкопашен бой с голи ръце - хватки, ключове, хвърляния и отмествания, също и удари. Това си е бойно изкуство, превъзхожда доста СРБ.
.....................................................................................................
Вечна слава на орлите

За да заличат София от лицето на Земята с огнен смерч с запалителни бомби, не по-зле и от атомна бомба, са достатъчни:
- 5 бомбардировача Б1
- 8 бомбардировача Ту 190
*А през Втората световна:
- 5 бомбардировача Б17
- 4 бомбардировача Ланкастър
- дори само един бомбардировач Б29 е достатъчен,
само да врътне едно кръгче, огнения смерч.
*
Слава на орлите спасили не само София но и Цяла България.
... .... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
Доринер немски скоростни бомбардировачи от ВСВ са с скорост ок. 700км/ч и 2т бомби.
6 Доринера се равняват на един Б29.
... . ...
Чърчил в реч по радиото:
- Само един американски Освободител да врътне едно кръгче над София и всички ще загинат в огнения смерч.

- Един бомбардировач Б29 Либертейлър(Освободител) скорост ок. 700км/ч и 12т боен товар се равнява на 6 скоростни бомбардировача Доринер.

За едномилионен град сега трябват 20 МиГ29 с запалителни бомби - огнен смерч.
.....................................................................................................
Оръжието от графа - Монте Кристо.
- перли - по ок. 1кг злато перлата;
- полускъпоценни камъни - по ок. 250гр злато 1гр или 250кг злато 1кг;
- диамант, рубин, сапфир - по ок. 100кг злато 200 милиграма или по ок. 500кг злато 1гр;
- злато - по 10кг сребро 1кг злато;
... (злато - по ок. 40 000$ 1кг) ...
... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
***
Пластичните операции на военните врачове, едновремешни и в полеви условия.
Белези от рани и хирургични операции се заличават като се остъргва кожата с остър нож и се дезинфекцират, превръзват, и лекуват добре.
* - те счупени и сцепени кости заздравяват.
... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
Самураят като види зор, с ножа в корема в слънчевия сплит там минават главните артерии и вени, умираш бързо почти на мига, стига само да е дълъг ножа.

ПС: Дрангов. Дрангов Първата Световна война обикаля покрай позициите на своята дивизия когато артилерийския огън на противника се засилва и един снаряд откъсва бедрото му. Тогава той казва на войниците си:
- Да търпя, мушкай в корема, все ми е едно, мамка му!
Войниците изпълняват желанието му за бърза смърт без страдания.
.....................................................................................................
Жените без военна и бойна подготовка не бива, кой ша та води все за ръчичка, кадията и ченгето няма да те върнат от оня свят, а като минеш през турския хамам ша ти е до възкресение...
... . ...
Те черкезите имат опит с комшията, турчина. Покани ги в хамама...
.....................................................................................................
Металотърсачите ползвани от сапьорите са с прост радар в дециметровия и метровия диапазон.
... . ...
Спътниковите РЛС в дециметровия и метров диапазон с голяма мощност се използват за надничане в структурата на земната повърхност и под нея.
... . ...
Дециметрови и метрови РЛС с голяма мощност надничат и под водата.
За търсене на подводници се използват. От самолети и спътници.
... . ... .. ... . ... .. ... . ... .. ... . ... .. ... . ... .. ... . ... . ... . ... .. ... . ...
Най-добрите полупроводникови лазери са от оловен сулфид с добавени за резонансния спектър подходящи елементи или молекули/съединения.

Оловния сулфид е добър и за светодиоди.

Най-добрите полупроводникови светодиоди са от цинков окис, за спектъра се добавят подходящи елементи или съединения/молекули, резонансни за спектъра.

Цинковия окис става и за полупроводникови лазери.
... . ...
Многослойните полупроводникови лазери се правят от отливане на слоеве стъкло от съответния материал и полупроводникови слоеве на полупроводникови лазери или светодиоди микроелектроника.
От специални стъкла се правят и твърдотелни лазери например.
... . ...
Големи екрани на телевизори от светодиоди, микроелектроника, се произвеждат лесно и са масово производство.

Икономични, и висококачествени, сравнително евтини, плоски екрани, тънки монитори и телевизори. Масово се ползват в мобилните телефони, лаптопи и таблети.
... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
***
Молотовка с спирт или бензин, голяма, гърми и само с запалване, възпламеняване.
... . ...
Една туба бензин става, или преливаш шишетата за почерпката при Виена(;-).
За запалване може да полееш и палиш с парче свещ, лепи се като накапеш восък/парафин/лой от запалената свещ.
..................................................................................................
2кг тротил може да съборят къща. И то голяма.
---------------------------------------------------------------------------------------------
... . ...
*****
цитирай
88. 4ervenaarmia - Тактика, бе кумец, тактика.
10.05.2020 16:37
Военен хумор:

Персите:
- Като пуснем стрелите си ще затъмним слънцето.
Спартанците:
- Още по-добре, ще се бием на сянка.
Българите - ... - генерала - полковника - подполковника - майора - капитана - поручика - подпоручика - старшината:
- Утре ще има слънчево затъмнение, ще го гледаме в 5ч сутринта!
*Българските военни нямат чувство за хумор...
(Редник Гюро Михайлов:
- Но в 5ч няма да има слънце.
- Той командира ще го направи.)
... . ...
- Каква е връзката между Чаушеску и Чингис хан!?
- Стрелят на месо.
... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... .
Хазарите са тюрки северноиранци, мидийци. Татарите са хазари. Турците са хетите.
... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
Борис l първо предаде казашкия закон.
Папата римски пише на Борис l:
По-рано сте имали обичай да въоръжавате народа и стягате за война без да гледате пола, а сега като не сте готови бяхте наказани жестоко, трябва да оставиш похотта и да имаш милост, а и да помагаш на бедните. (Папата знае коя ромеика е взела акъла на Борис l, нещо от рода на Султана...)
... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... .

ПП: Той Фердинанд е от рода на Атила... Одрал му е кожата(и с Илдиките също... ; - )
...
- Най-лесният метод за одиране на кожи е метода на хилядите рани, китайски, стягат в една желязна мрежа и остъргват кожата с остър меч.

- А кой е одрал кожата на Чингис хан.
- Петър Велики... ; - )
... . ...
- О, но при Сократ било буквално! Хилядите рани одиране на кожата по китайски екзекуция. Сори.
... . ...
- Каква е връзката на чауша с ченгетата?
- Чаушеско и Чингис хан стрелят на месо...
... . ...
- Петър Велики не може да се мери с СССР.
- Ха, не може. За времето си е изпреварил СССР. То помешците държавни, държавни служители. Помешчиските заводи и те държавни. Държавни са земеделските стопанства и заводите.
... . ...
!!!: Див кон на Прежевалски, та това е обикновен катър. Стига с тия глупости.
Пони - това е обикновено муле. Те магаретата са две породи, по-дребно и по-едричко.

То магарето се представяло, че коня му е вуйчо...

Логои в Унгария нема, само охранени коне които за нищо не стават. Там има катана дългокраки ездитни коне от рода на рицарските, мелези като бойните коне.
... . ...
- Атлантида не е мит. Северозападна Африка сред пустинята има голям концентричен кратер от мн. кръгове, отговаря на описанието. Какво ли е гръмнало тук...
... . ...
Ченгето пита, се едно не знае война кво е, са прай на глупав идиот:
- Толкова много жени и само две изнасилени?...
- Е как само две изнасилени!? Всичко живо изклано. Ти сега да не искаш и срамни болести у войската!?...
***
... . ...
*****
- Да напомпаш мускули ядеш карбамид, диета като за говеда. Иначе кюспе, па стаа.
... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... .
***
- Смъртоносни удари и хватки в бойните изкуства.
Чупене на гръбнака, проваляш го на земята коляно в гърба и с скоба(с хватка с ръка през шията) дърпаш назад, обикновено смазваш и гръкляна та умира от задушаване. При схватката може да счупиш ръцете в лактите, а крака се чупят на повален с удар с крак или саблен с ръка в пищялите. Гръбнака на повален се чупи и с удар с крак или саблен удар.
Чупене на врат с извиване, с сила, само трябва да го изненадаш да не си стегне врата.
Смазване на гръкляна и задушаване - с кука, изотзад хващаш с ръка през шията, а с другата ръка подпираш врата отзад и стягаш хватката, това е по-лесната хватка. А отпред с саблен удар в гръкляна или с обичайната хватка за удушване само смазваш гръкляна с палците. А повален - удар с крак в гръкляна.
Удари с сила в основата на ребрата от ляво или от дясно - кръвоизливи от далака или черния дроб, само че навременната медицинска помощ може да ги спаси.
Удар с сила в основата на гръдната кост и ребрата - поражения в сърцето, моментална смърт.
Смъртоносни удари в главата. В челото пораженията са почти никакви. Удар от дясно зад слепоочието в средата на главата мозъка губи образното мислене и представи, не разпознава никакви образи, и е практически сляп. Удари в тила отгоре ослепява, удари в тила отдолу - парализа. Удар от ляво зад слепоочието в средата на главата мозъка - загуба на мисленето и разума, загуба на речта, 100 процента летален изход.
... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ...
- Седморечието, там са само казармите на кшатриите. Общо ок. 120 000 души общо войски. Пазачи на Памир, Северозападните Хималаи.
... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... .
Кой е халифа, сянката на алаха на земята.
- Фердинанд. Ко не дадеш Султана ша та режат от секъде...
... . ...
- Какво значи Матрицата?
- Матрицата значи само едно, да се облажиш от печатницата на Централната Банка.
*****
... . ...
*****
Конят е от рода на овцата, домашната, а тя е от Кавказ по произход. Някъде там.
Домашните кози са от Мала Азия, района на Анкара.
- интересно кво ли става като ги кръстосаш, кози и овце...
- кръстоската на дива коза и дива овца е козирога. А ако кръстосаш домашна овца с дива коза, що ли ще стане...
Арапските жребци ти приличат на убаата Елена!?...
- А то и козирога е от Алпите...
***
... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... .
Танка от ВСВ Тигър е 37т(!), той е с 110мм броня и 88мм оръдие. А 54т Тигър е само един проект на хартия, с 200мм броня и 120мм оръдие.
Танковете Пантера са 32т с 100мм броня и 75мм дългоцевно оръдие.
... . ...
***
Параходи.
Речните кораби и шлепове са ок. 2000т до 5000т. Тези кораби може да са ползват и като морски да плуват и по моретата. И от морето може да плават по големите плаватени реки.
Същото и сега.

Есминците са ок.2000т, а леките крайцери до 5000т. Съвременните есминци са ок. 5000т, а корвертите са 2000т.
***
... . ...
Иглотерапия - в лимфните възли, стимулира имунната система, полза почти никаква. Плацебо ефект.
- А срещу паралич - масаж и раздвижване помагат много повече от бочкане с иглички.
... . ...
Сулфамид е натриев сулфат, смесват го и със стипца за кръвоспиране, използва се като дезинфектант и лекарство за рани.
***
... . ...
Срещу и при радиация се взима йод. Подсилва имунната система. Имунитета е и срещу мутации.
Достатъчно да се взема сол, солена храна или морска храна.
Витамините също подсилват имунната система. Особено важни са водородните връзки в органичните молекули и Phто. То се регулира от млечната киселина и витамин С. Повече Витамин С и органични киселини помагат срещу радиацията.
... . ...
Ловците на полюсите не вървят добре, где плодове и зеленчуци. Там под Северното сияние, а оно что ета!?
.....................................................................................................
***
... . ...
Касетъчен боеприпас за самолети с външно окачване, мн. малки бомби(по ок.10кг прим.) се носят в специални аеродинамични контейнери за окачване на самолети. Самият контейнер не се хвърля, а само бомбите.
... . ...
Да бягат с противогази е добре, но няма ли противогази с кислородна бутилка. То апаратурата за зареждане на кислородни бутилки се събира и на камион. А за самолетите има автоматично зареждане на кислородните запаси.
... . ... ***
ПРО, лазерни оръдия, плазмено импулсни, с Тесла намотка, може да се направят и с проста радиоелектронна апаратура, с радиолампи и кварцови кристали, само дето няма да са автоматични, а с ръчно управление, но с самонасочване.
... . ...
Далекогледите и биноклите стават и за нощно виждане. Добри за армията и в бойните самолети.
... . ...
Простички уреди за нощно виждане инфрачервени. Полупроводникови от неколкослойни полупроводникови елементи нанесени върху прозрачна пластинка екран, на нея се фокусира оптичната система, а полупроводниковите елементи са от меден окис - светлочувствителни, слънчеви батерийки и цинков окис или оловен сулфид за светодиоди. Така се правят инфрачервени уреди за нощно виждане.
... . ...
Тесла бобинки включени в веригите на радиоуредите ги правят доста икономични. Приложение - в електрониката и електротехниката също.
... . ...
2кг тротил събарят къща и то голяма.
... . ...
Запалителни бомби и снаряди с бензин или спирт и по-малък взривен заряд са по-мощни.
... . ...
*****
цитирай
89. 4ervenaarmia - Петте кръга, Миямото Мусаши.
26.05.2020 21:25
Известния майстор на меча Миямото Мусаши:
- Колко, прастите на ръка? Само кажете кои.
- Кръга!...
... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... .
***
Асирийците са въоръжени с шашки и ножове байонети/касатури. Асирийската конница са драгуни стрелци с лък.
... . ...
Кавказките български градове Деребент и Болгар са колонии/преселници от Дуршарукин и Нимруд.
Уногондурите - Дуршарукин.
... . ...
Втория владел на хунската империя е Лао Шан или Стара планина, Балкански. т.е. дошъл от Балканите. Елинистическите държави - империята на Александър Велики.
Мао Дун, първия владетел на хунската империя е Мара духна, или прогонил турците, победител на турците. Томире масагетката, Тамара, амазонската царица.
... . ...
*****
... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... .
****
(Стария планина - На горе стоял Шамил... - известна Кавказка народна песен. Черно о глава. Кавказките призраци...)*
... . ...
То от Стареца от планината получаваш две направления, за Кралимарко и за Илдъръм...
... . ...
ПС: На Тамара Диянова(Мо Дун) разказвам:
- Имах два вида сигнални стрели - върбишката и валкюрската. Върбишката е - пленници не взимам. Валкюрската е - тоя на всяка цена.
За такива като Илдъръм е върбишката стрела. А за такива като Крали Марко е валкюрската стрела.
... . ...
*****
цитирай
90. 4ervenaarmia - Българските амазонки.
27.05.2020 06:34
В ПБД Дунавска България багаините самодиви амазонки са 1/3 от населението и войската прабългарки, в Волжка България са 1/5 от населението и войската, при прабългарските черкези са 1/5 от населението и войската.
... . ...
*****
Само в Дунавска България багаинските самодивски амазонски родове са ок. 240 000.
цитирай
91. 4ervenaarmia - То спецчастите на ВВС са авджии.
05.06.2020 10:51
То спецчастите на ВВС са авджии. Йегери.
Те са на принципа на Томире:
- Мара, духай!
***
... . ...
Мара, духай! - е и девиз на тактиката на амазонките и на казаците и черкезите. Тя е накратко да се опише, да се врежеш, обкръжиш, заобиколиш - обход флангов например, да избягваш, да се измъкнеш, удряш и бягаш, светкавични удари маневри и избягване или оттегляне.

Това е девиз като на командосите: Джеронимо!
*****
... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
***
Те 20 МиГ29 с запалителни бомби - огнен смерч ще унищожат и изтребят милионен град.
------------------------------------------------------------------------------------------------
... . ...
****
То в НРБ армията, БНА, ходеше за лов на диверсанти и горани. Йегери нямаха. А ония царските дека гонеа партизаните беха гончии, кви ловци. Тва са на светлинни години от йегерите. Йегерите са спецчасти, не са гончии.
цитирай
92. 4ervenaarmia - Камуфлаж за Сталинград.
07.06.2020 08:31
Там майор Кьониг дава бал. Чака беличките принцеси и княгини да се избият за него...

Боя:
Жълта и черна става кафява.
Червена и черна става виолетова. Ако се добави и жълто става зелено.
Нюанса зависи от концентрацията и съотношението.
- Сиво разредена черна боя.

Натурални бои:
Жълта - от варена коприва и елхова смола.
Червена - луковина варена с елхова смола.
Черна - от въглен/сажди и елхова смола.
... . ...
То шаренията не е за камуфлаж. За маскировка е най-добро сиво или светлозелено, става и за зимата, а сивото е добро и за пустинята.
цитирай
93. 4ervenaarmia - Тунджа - синтезбензина на България от ВСВ. Орлите знаят как. От въглищата в вода под налягане.
08.06.2020 20:03
Въглищата е превръщат в синтетично течно гориво в вода под налягане. На ок. 2000м дълбочина.
Използват се сондажни кладенци ок. 2000м дълбоки, херметични. В тях се подават въглищата и се изсипват в кладенеца пълен с вода. Получените течни синтетични масла горива и газове сами излизат отгоре и само трябва да се отвеждат за преработка и употреба.

Много евтин и ефективен начин за производство на синтетични горива, течни и газови.
... . ...
Те въглищата се самозапалват когато са натрупани на висока камара, от налягането.*****
цитирай
94. 4ervenaarmia - Орлите имаха ДАР. Тука едни стари самолети, допотопни развалини, само боклуци за претопяване.
09.06.2020 08:02
***** ... . ...
МиГ29 ако се сменят двигателите им с нови модерна система ще стигат скорост 2,5Мах. Модернизацията им с смяна на оборудването, електроника, въоръжение, прибори с нови пригодни за тях ги прави отлични съвременни бойни машини.
цитирай
95. 4ervenaarmia - Хератския кон е популярен в Стара Русия.
12.06.2020 05:49
Хератския кон е популярен в Стара Русия. Дребничко но яко и набито конче.
С рунтава грива и опашка.
Впрягат ги по три за смяна, тегли само средния, другите са за резерва за смяна като се изтощи, за дълги разстояния.
цитирай
96. 4ervenaarmia - МиГ29А е подходящ модел за българските ВВС - лиценз и модернизация или модификация.
12.06.2020 17:14
МиГ29А е подходящ модел за българските ВВС - лиценз и модернизация или модификация.
Той е флотски модел и вече не се използва, че е сменен с СУ33. Но е много добър и удобен за ВВС както и флота. За българските ВВС е отличен. Тъй като вече не се използва е добър за лиценз или модификация.
цитирай
97. 4ervenaarmia - За сканиране на тъкани и за откриване следи от пластични операции се използва инжектиране на гума арабика и магнезиеви соли има само страничен ефект=ботокса.
16.06.2020 16:04
За сканиране на тъкани и за откриване следи от пластични операции се използва инжектиране на гума арабика и магнезиеви соли има само страничен ефект като ботокса.*
... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... .
ПС: Ние имаме машини на времето и гравитолети.
... . ...
Изпълнявай, Тунджа 200! Аз съм уволнен.
(Батальона се строява за последен път - Южен вятър.)
цитирай
98. 4ervenaarmia - ВКР дедектив - песни, песните са като Желязната завеса, само че зависи от коя страна на фронта си.
17.06.2020 22:49
Изворът на белоногата. с. Джурово, да, на нея е прекръстено, на онази Гергана.
Добри Джуров е от рода й.
Казват че приличал малко на нея.
....
Месеци след изнасилването на онази Гергана тя умира от мъка или сама слага край на живота си.
Кви пари от пашата и чешмите му ще могат да я откупят и изплатят...
Никакви!...
Как ще я платят, как ще я платят и тези които я пращат като жертвено агне...

То селото е до река и едва ли турската войска я е била завардила цялата, заобикаляш от където щеш и вода колкото щеш, бистра планинска река с чиста вода.****
А де, ша идеш право в ръцете на турчина, нема да се върнеш и заобиколиш като го видиш...*
... . ...
Аз зная как е обичаят при военните, като идва сестрата или братовчедката на некои да си поговори с някой от началниците задължително говори и с по-висшите и по-долни чинове началници и подчинените му, а и задължително й се осигурява охрана, че да не й посегнат войниците, то знайш ли кво ще стане, войска е това, мои ли да ги увардиш всичките...
*****
... . ...
Те казват че щерката на Бриго Аспарухов прилича на нея. Все едно същата е била.
... . ...
Колкото до самото изнасилване прилича на онова от изиграното в филма козият рог. Последният изнасилвач който й запуши с ръка устата и я задуши е Петко Рачев Славейков, род на ген. Рачо Петров... е, то за Султана...
***** ... . ... *****

ПС: Блажиш ли, Блажиш дедо попе!? То като се с агне облажиш трябва да се облажат и другите, да те не издаде некои пред началството или пред подчинените че да не ти се сърдят и осъждат, ще има поне недоволство ако ще и императора да е, въобще върховния властелин. Че то и бог да е пак ще има недоволство. За това правилото си е правило...
Да не блажиш самичък без хората си... Ще си поканиш и хората, а когато си е по реда си е по реда, облага нема, тогава няма облажване.
... . ...
*****

ПС:
Тя Гергана да не ти е Клеопатра, ша купуваш Рим като нея, а, с... с главата си - плащаш си накрая, знаеш съдбата на Клеопатра и на Нумидия и на др. ... Не се лъжи!

Клеопатра била достатъчно разумна да се отърве с кобрата у ябълките. Но за нещастие не могла да отърве по същия начин и децата си.
То се знае Цезарион бил убит на място от потерията. Синът й от Марк Антоний издъхнал в любящите ръце на мащехата си Октавия. А щерка й Клеопатра Селена била оженена по нумидийски, както си му е редът - майка й я стягала за династичен брак, нали нумидийския цар щеше да купува Рим, Клеопатра Селена се съвКупила с Рим, а после била удушена в килията си по обичая след като украсила триумфа на победата над Египет.
- Красивите слова не са истински, истинските слова не са красиви. - Лао Дзъ(е, и на него на стари години мъдростта му изневери - да оди в Загрос у асасините на Стареца от планината...).
цитирай
99. 4ervenaarmia - Бегом до хоризонта и обратно! - тази команда не е безмислена, ВВС, нещо те подсеща...
17.06.2020 23:05
Бегом до хоризонта и обратно! - тази команда не е безмислена, ВВС, нещо те подсеща...
Тази команда се дава само в поделенията на ВВС, тя буквално означава да изтичаш до самолета, обикновено все има самолети на разположение и да видиш хоризонта, уред показващ положението на самолета в пространството.

Летците винаги знаят че трябва да се ориентираш по уредите и да не се доверяваш на усещанията си и привидната гледка. Иначе може да се заблудиш за положението на самолета в пространството което е гибелно. При летците такава заблуда е гибелна. Доверяваш се само на уредите.
... . ...
Това е смисълът на командата.*
*****
цитирай
100. 4ervenaarmia - Старите самолети Ан стигат Америка и се връщат без кацане и презареждане.
17.06.2020 23:59
Старите военно транспортни самолети от типа Ан стигат до Америка и се връщат без кацане и презареждане.

Един самолет не е заплаха ако приближи. От тук чак излетел трудно се засича, летиш ниско да не те засече радара на спътниците. После се издигаш.



цитирай
101. 4ervenaarmia - Ниско летящите самолети и крилати ракети трудно се засичат от радарите.
18.06.2020 02:17
Ниско летящите самолети и крилати ракети трудно се засичат от радарите.
Те по-трудно различават отражението им на фона на земната повърхност, не са чак толкова точни, ако скороста им е ниска са още по-трудно различими, може да ги объркат с коли или камиони, влакове и др.

Когато опасната зона за полета е измината може самолета да се издигне и набере скорост.
... . ...*
Единичните самолети по-трудно се засичат в тези случаи.
цитирай
102. 4ervenaarmia - Ядрената бомба на българския орел.
18.06.2020 18:43
250Мт термоядрена бомба ок. 25т или 25 термоядрени бомби от по 10Мт по 1т наедно с едновременно взривяване. И планета ще стане на същинска Червена планета, то трябвало да има световен комунизъм и цялата планета да е червена за да има комунизъм, социализъм или японска система в България, кви глупаци сте само.
... . ...***
Искате само да ви заринат с готови пари и да не работите и произвеждате, а ще искате стоки и продукти... и на какви цени...
*****
цитирай
103. 4ervenaarmia - Бегом до хоризонта и обратно!
20.06.2020 16:24
Твъдотелния лазер с синтетичен монокристал рубин ли е или от естествените... А в бижутерията обикновено кои се ползват...

Извинявай, но кварцовия кристал в компютъра ти, пиезокристала, от кварцово стъкло ли е като лабораторната стъклария...

Въпроси да си премерите акъла...
... . ...
Да, аз Ви изпитвам акъла, отговорите и въпросите са ясни...*****
... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... .
Колежке, сбъркахте с пищова, сбъркахте писаницата...
Колко по-ясно да се изразя...
; - ) ...
Не похвърляйте боклуците си...
... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... .
*****
... . ...
*****
Получаване на монокристали.
От пеща се вади стопилката в тигли, течна още - гореща.
Тиглите се слагат на грънчарско колело и въртят, а монокристали се изтеглят от горещата течна още стопилка с щипци, които се топват леко в стопилката се изтеглят полека с кристализиращия монокристал.
... . ...
Монокристалите не са за ювелирни и бижутерски цели, а за високите технологии - електроника, лазери и др.
А за бижутерията и ювелирното изкуство не се ползват монокристали, а направо получените от пещите скъпоценни и полускъпоценни камъни - само стопилката не се охлажда веднага, кристализират свободно, сами.
... . ...
- тигли - грънци използвани в леярството и стъкларството, в тях се приготвя стопилка от смеси на подходящи суровини - вещества, тиглите се поставят в пещите и в тях се топи сместа за да не се замърсява от въглените и за удобство при леенето, тиглите се вадят от пеща с специални двуроги като подкова на дръжка, фурнаджийските лопати са т.н. подобна технология.
... . ...
*****
цитирай
104. 4ervenaarmia - Полезни съвети
21.06.2020 15:05
За защита от подслушване вендузки гумени с заглушители електронни и звукови се залепват на прозорците. То и слаб звук стига в случея за заглушаване.
... . ...
За защита кабините на самолетите от електромагнитни смущения и ЕП стъклата им се правят с слой прозрачен метален лист или полупроводникови слоеве.
... . ...
На самолетите, космическите кораби, а и на др. отговорни машини като кораби, подводници и др. се правят основните системи важни за машината и човека двойни и дори тройни резервни в случай на повреди.
... . ...
За самолетите най-добрата кормилна система е електрическа, а не хидравлична. Хидравликата по-лесно се поврежда, течове и др.
цитирай
105. 4ervenaarmia - За спадане на радиацията с помощта на гравитолети машини на времето.*
21.06.2020 16:43
За спадане на радиацията с помощта на гравитолети машини на времето. Дърпаш времето напред да падне радиацията. Не го дърпай назад, че радиоактивността няма да спадне.*
цитирай
106. 4ervenaarmia - Тактика на ядрената война и ПРО
21.06.2020 20:00
Никога не трябва да допускаш ядрените ракети и бомби да избухват над вас, ПРО трябва да ги прихване на максимално разстояние. С лазери с наземно и самолетно базиране обсегът е поне 3000км с/у балистични ракети, а с/у крилати ракети лазери с самолетно базиране 200км. Крилатите ракети обикновено носят ок. 2Мт бойни глави с радиус на поражения от взрива ок. 100км.

Опасни са бомбардировачите които трябва да се прихващат от изтребителите навреме.
... . ...
Най-добре е да имаш лазерни оръдия с космическо базиране, които да прихващат изстреляните ядрени ракети над главите на противника, тогава като се взривят над главите му при излитането си няма нужда да стреляш и с ядрените си ракети по тях. Това ще му стига.
Опасно е да стреляш с свойте ядрени ракети, заради необезвредена неприятелска ПРО и бомби планетарни самоубийци.
Откриваш огън с ядрени ракети само от подводници или с крилати ракети от бомбардировачи, за да предизвикаш противника на ядрена война.
*****
... . ...

( : ) ... . ...
цитирай
107. 4ervenaarmia - Ваксина срещу мутации
22.06.2020 09:39
Ваксината срещу мутации се прави като ваксината срещу противозачатъчната или специфична генетична ваксина/щам Данте за мажове.
Ваксина срещу мутации се прави като се взема кръв и от кръвната плазма получена от нея с сапони се махат клетъчните обвивки на белите кръвни телца. После така получената ваксина се инжектира на същия човек, най-добре в далака.
... . ...
*****
Забележка: Тази ваксина е универсален имунен антидот. За разлика от свинската. ( : )...
*****... . ...*****
цитирай
108. 4ervenaarmia - Сила на гравитационното поле на гравитаторите, оптичните призми гравитатори.*
23.06.2020 09:28
Сила на гравитационното поле на гравитаторите, оптичните призми гравитатори.
Оптична призма гравитатор с размери ок. 10см е с обсег на гравитационното поле ок. 1км.
Оптична призма гравитатор с размери ок. 1см е с обсег на гравитационното поле ок. 100м. Може с оптимално зареждане и оптимизирано зарядно лазерно устройство обсегът на гравитационното поле на едносантиметровата оптична призма гравитатор да достига 200м, 400м, 1200м дори.
- по-масивното устройство обаче е по-здраво и надеждно с по-голяма живучест.
... . ...
*****
цитирай
109. 4ervenaarmia - Самодиви.*
24.06.2020 02:07
Самодивите зачеват от граовото зърно когато им дойде месечния. Винаги раждат така само двуяйчни близначки, само от кръвта на майка си.
*****
Багаините амазонки самодиви през ПБД са 1/3 от населението, прабългарки.
През турско самодиви, които са и хайдутки, са 1/10 от населението.
В Волжка България и при черкезите(бат Баянова България) багаините амазонки самодиви са 1/5 от населението, прабългарки.
*****
... . ...
Поименно колега:
Багаини амазонки самодиви от ПБД 7 000 000.
Багаини амазонки самодиви от Волжка България 4 000 000.
Багаини амазонки самодиви от черкезите(бат Баянова България) 4 000 000.
Самодиви от турско време 10 000 000.
СВБ и времето на сарматите 36 000 000 багаини амазонки самодиви.
... . ...
НРБ:
- Сега навсекаде има материал. - казваше Тодор Живков.
1/3 кукувички. 9 000 000 в Новото Време. Те тва вече си е работа на врача, че по туй време имаше врачове. Те(врачовете) много знаат.
***
цитирай
110. 4ervenaarmia - ... . ...
24.06.2020 02:35
Кукувици - ВСВ в червената армия така наричат спецчасти въоръжени с снайпери и яйцевидни бомби/лимонки.(визир/оптика и яйцевидни бомби/лимонки).
Снайпер съкр. от оптика визир щурмувак.(спецчасти са)
Кеч съкр. от Кралски елитни части ръкопашен бой/Кинг елит шпиц(острие, щик - т.е. ръпашен бой) - кеч, букв. Кралски елитен щик.

***... . ...***
Кво ша бъркате граовите зърна тука. Да не ги гледате през оптика...
Е, па граови зърна са, дрен ли искаш.* (;-) ...
... . ...
100 звезди, от бойна звезда Галактика, звездни крепости.
Звезди като аул, прабългарски.
*****

цитирай
111. 4ervenaarmia - Ну, давай мои космический астрофлот и технику! А въй ухадите на Сталин, пожалуста...
24.06.2020 14:02
Дайте ми 105 космически кораба градове "Аул". С цялото им оборудване и прилежащите космически кораби според видовете им.
цитирай
112. 4ervenaarmia - Ваксина срещу куковици, ний сме диваци...
07.07.2020 14:40
Противо самодивска ваксина, да не ви правят бели щерките и жените.
Взема се кръв от жена/самодива и от кръвната плазма получена от нея се приготвя ваксината като на белите кръвни телца се маха клетъчната обвивка с сапони и се инжектира на мъж, най-добре в далака. Така се приготвя специфичната антигенетична ваксина и противо самодивска ваксина.
Противо самодивската ваксина не пречи на жените да зачеват от мъж.
... . ...
*****
Антидота срещу противо самодивската ваксина и лечение срещу нея, който може да се приложи преди или по-късно - после, е следния:

Автоимунна специфична ваксина. АСВ.
Ваксината срещу мутации се прави като ваксината срещу противозачатъчната или специфична генетична ваксина/щам Данте за мажове.
Ваксина срещу мутации се прави като се взема кръв и от кръвната плазма получена от нея с сапони се махат клетъчните обвивки на белите кръвни телца. После така получената ваксина се инжектира на същия човек, най-добре в далака.
... . ...
*****
Забележка: Тази ваксина е универсален имунен антидот. За разлика от свинската. ( : )...
*****... . ...*****
цитирай
113. 4ervenaarmia - Правото е на верните!
07.07.2020 14:44
Извинявай, но ако не признаваш че научните открития и технологии на Крилатият дракон са верни, нямаш право да ги използваш. Те са мой. Машините и космическите кораби са мой.
... . ...
*****
Ну, давай мои космическии корабли и технику!
... . ...
А они остают на водку для вращание земную ос и околнъй мир.
... . ...
*****
цитирай
114. 4ervenaarmia - Интересуват ме само космическите кораби и технологии, останалото ще си го набавя после...
07.07.2020 14:48
Интересуват ме само космическите кораби и технологии, останалото ще си го набавя после...
... . ...
*****
цитирай
115. 4ervenaarmia - Що не запазихме Стара Велика България, империя като Съветската щеше да ни дойде добре.
11.07.2020 18:18
Що не запазихме Стара Велика България, Българска империя като Съветската щеше да ни дойде добре.
А Балканите щеше да си ги вземем после. С Аспаруха.
Кво са легнали на тая кълка за Сан Стефананска България. Нито имат сили да я вземат, нито Великите сили ще ни я дадат, нито пък ще ни я пазят и запазят после. Стара Велика България щеше да запази и Балканска България.
*****
Рим не е завладял света за 20г нито за 1век, не е направил грешката на Александър Македонски да погълне прекалено много народи наведнъж та да не може да ги асимилира. Рим не е водил непрекъснати кръвопролитни изтощителни войни които да го провалят.
*****
... . ...
Защо не позволиха запазването и създаването на Велика България. Защо не позволиха извършването на десантна операция и/или помощ.
*****
... . ...
Ако искаш мир, готви се за война. - Цицерон.
Робството не е мир.
... . ...
*****
цитирай
116. 4ervenaarmia - Изгодното си е изгодно. Изгодното е свое.
24.07.2020 19:35
То МиГ21 модернизиран е горе долу равен на шведския Грипин.
И двата изтребителя са с 4т боен товар, а МиГ21 лети по-бързо и по-високо.
... . ...
Още по Татово време имахме "Миражи" на старо. Добри са.
По-добри от старичките МиГ 21.
... . ...
Мираж 3 , то сега има Мираж 2000, последна дума на техниката, отличен.
... . ...
Е, и Мираж 3 е добър за лиценз и модернизация/модификация, стига да е на сметка.
То МиГ21 е евтин.
Но най-добрия вариант е лиценз и модернизация/модификация на МиГ29А.
... . ...
*****
... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... .
*****
ПС: Никога не бих летял на СУ27 и подобен самолет който прави кобрата на Пугачов. Тоо самолет лети като тухла, направо си жив мъртвец ако летиш на такъв.
МиГ29 наистина танцуват в въздуха, но един такъв танц е смъртоносно опасен - свредел, направи една "въртележка" все ще паднеш. Тия не разбират изобщо от висш пилотаж.
Аеродинамиката са скарани с нея, да не са летели само на летящи чинии от компирите вместо на тренажорите, сервирани от дежурната психиатърка която им дозира брома, то сигурно не е и бром, а евтин боклук от техните.*
- Тия учат ли изобщо, и дали са учили въобще. Имат ли дори средно!?...
Навремето имахме авиация. Сега тия кви са. Талибани за Америка да крадат пътнически самолети и да се забиват с тях в небостъргачите... Тия се появиха след падането на комунизма, какъв секрет бил МиГ29. Секрета му бил "въртележката" на авиодемострации. При Тодор Живков бяхме и на Мираж 3. Да не сме се хвалили пред братушките, да го показваме по ТВто...
То МиГ29 трябва да е френски по лиценз. Ама хайде...
Сигурно е на ЯК, но оръжейната е МиГ, та си играт с името. Рашън ум...
... . ...
*****
... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... .
Запалителни снаряди.
Запалителни снаряди с бензин/спирт с малък взривен заряд(възпламенител) са по-мощни. Вакуумни.
120мм снаряд унищожава всичко на 300м.
152мм снаряд унищожава всичко на 500м.
... . ...
РПГ и зенитни ракетни установки от типа Игла, са 120мм, реактивни снаряди, управляеми и неуправляеми.
... . ...
Гранати запалителни с бензин или спирт, то и 500мл с пиропатрона стигат. Стават и с/у танкове, а и с/у пехота, окопите и др.
... . ...
*****
Ядрени бойни глави от 2Мт са по ок.500кг, но само половината е термоядрената бомба, останалото апаратура за насочване и управление.
Една ракета от типа на Скът или Фрог(също и Нотон) може да носи 6 такива бойни глави. Те са с радиус на поразяване на взрива 100км.
Или от типа Топол и Ярс, 3 степени твърдогоривни, 48т. А МКБР и с среден обсег Рубеж, е с 4 бойни глави от този тип, 32т твърдогоривна 3 степени.
... . ...
*****
... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... .
*****
Бордови РЛС за самолети, изтребители и военнотранспортни/бомбардировачи.
Обхват 600км. С еднократно отражение от йоносферата. Мощни и чувствителни с усилване на излъчвания и улавян сигнал. Усилването с паралелно свързани синхронно осцилатори, примерно лампи с бягаща вълна, клистрони, и др.
- лампата с бягаща вълна е с тръбичка с намотка около нея по която се пуска ТВЧ, а електроните от катода към анода като минават през тръбичката в променливото магнитно поле се движат по спирала като в магнитното поле се въртят в кръг, променливото магнитно поле ги дърпа напред назад и така се получава бягащата вълна. Права и обратна бягаща вълна зависят само от посоката на стартовото магнитно поле, но това в практиката няма значение, важно е синхрона.
- клистрона е лампа с две решетки включвани с противоположно напрежение ТВЧ така се получава нещо от рода на бягаща вълна, но са доста по несъвършени. Е, предимството им че са малко по-компактни.

РЛС на самолети от тип АУАКС с въртяща се РЛС чиния над самолета с обхват 7000км с двукратно отражение от йоносферата.
- Да, само от йоносферата. Не и от земята, не отразява радиовълната на зигзаг, загубите са големи от подобна схема и РЛС е неточна. Използва се само многократно отражение от йоносферата. Двукратно за 7000км. А за 600км е еднократно.
... . ...
*****
Икономия на ток в електроцентралите, електроуредите и електрониката.
В електрониката и радиоапаратурата Тесла намотка/намотчица включена в схемата икономисва доста ток.
В електротехниката може да се използва същото. ТВЧ електроуреди, електромотори и генератори, и т.н. В електроцентрали и електроуреди с Тесла намотка икономии.
В електромобилите също с Тесла намотка в схемата икономия на ток, акумулатора икономия на време и презареждане.
(То електрокари навремето произвеждахме, що сега да не минем и на електромобили.
Електромобили товарни, също - камионетки и камиончета стават. И за големи камиони ще бива - само да сместиш двойно акумулатори.)
Резонанс ша са сетите. Е, па да не ти е вечния ми двигател, но за масовката за прикритие става.
... . ...
*****
цитирай
117. 4ervenaarmia - Явявам се по служба от личен...***
24.07.2020 19:47
Извинявай, но ако не признаваш че научните открития и технологии на Крилатият дракон са верни, нямаш право да ги използваш. Те са мой. Машините и космическите кораби са мой. На Крилатия дракон.
... . ...
*****
Ну, давай мои космическии корабли и технику!*
... . ...
А они остают на водку для вращание земную ос и околнъй мир.*
... . ...
*****
цитирай
118. 4ervenaarmia - Военните може да държат държавни военни заводи, т.е. свои военни заводи, да строят такива или купуват предприятия.
30.07.2020 08:37
Военните може да държат държавни военни заводи, т.е. свои военни заводи, да строят такива или купуват предприятия.
Военните предприятия може да не са само промишлени, земеделски стопанства военните имат. Военни поделения имат и земеделско стопанство. То на първо място за нуждите на войската и отбраната.
Военните заводи произвеждат обикновено и гражданска продукция, не само военна. То не може да продадеш всичкото оръжие което можеш да произведеш, а и производствените мощности са предвидени да имат резерв. От друга страна печалбите от гражданската продукция финансират войската, отбраната, военните, страната, държавата, което в нейна полза и интерес защото благосъстоянието на държавата е нейното оцеляване, развитие, възход и победи.
Военните могат да строят, купуват, преустройват и поддържат предприятия и заводи.
... . ...
*****
цитирай
119. 4ervenaarmia - Мъдрия се приспособява, простака се подчинява.
30.07.2020 22:26
Мъдрия се приспособява, простака се подчинява.
... . ...
- Войника знае 2 и 200, та какво остава за лисицата.
... . ...
*****
Прим.
... : ...
А, ща уча на търговия, все едно не знаеш.
Първо продаваш, после ти плащат. Обратното - с плохий конец.
... . ... (;-).
*****
... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... . ... .
Хорошо, ето пример:
... . ...
*****
Ти да не се чудиш на електромобилите, ето най-обикновените електромобили:
- Те с два акумулатора от камионните карат 200-300км(до 400км). А Ладата ако може да изкара 800км... с едно зареждане.
- С Тесла поне 1000км. (;-).
- А за камион тури го двойно.
... . ...
А, за агрегат елгенератор дизелов на камион с Тесли 20МВт. Не е зле.
За военно полеви условия е чудесно. (;-).
- не съм продал военна тайна...
(О Червената армия тва имаше. Аре, бегом до хоризонта и обратно!)
... . ...
За къщите - акумулатори и соларни с Тесла па стаа.
*****
- а соларни с Тесличка - за разни електронни джаджи е екстра.
(То обикновени слънчеви батерии като на елка/калкулатор са колкото една цилиндрична батерийка.)
... . ...
*****
- У флоту дизелелектрически Тесла.
... : ...
Слагам Стрелата от ВСВ на ток и МиГ29А е готов.
... . ...
*****
- те фазовите маторе и динама ел.ги праат ка тесльчка, са кондензатори дъ не диат пара. - финвъль съ опраай чи щъ гони глутница си не покаа опашката... че ти я лепни отзаде...
**** "' *^
- ти съ вържи на кабела. - неграмотен воен.нема от обяснения после... - са орли и незрът кьорави са без кн.вси народи.
* к.с.7,5кВт... [>•<]\(>'<)
- трансформър сглоб.то пластине. са гл.союз советскии 110 волта от х4, те техн.кожодере катюша связи.ел.с-ма уреди соответствие.
... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
... . ...
ПС: Ша изкупувам запазени Съветски шмайзери.(;-).
Пазарлъка на страна, оръжейна колекция... *(;-).
... . ...
*****
- Гаражен гений е отлично, мож да врътнеш бизнис у некое гаражче, трансформър станция с 20МВт, не е зле, кат за малък град или квартална.
...
- За мирну съвместно съжителство клетвена декларация в съда, то па и спец.закон. Са налози.
***° '
Тесла намотка бълг. тесль намотка за ел.имп.мощ. ТВЧ, и скъс.ангена, разгънат трептящ кръг антена с разтвор.кондензатор и с намотка, тъй като и антена служи и като ел.генератор квантов ТВЧ, с рулокондензатор ил намотка мож дъ си го комутираш по честота для потребление, а токоизправители има. То й динамоелмотор па стаат комутация. Съотношение ток и радиовълни тесла намотка зависи от свързв.и схема мрежата.
Свърването на тесла намотката кат трансформър е простое бройш намотките и свързваш.
... : ...
О звезди и физика чети в диалог с Тамара Томире царицата, шех, глеам на звезди, ида с хвъркатите конци Чигу катанка серябреньи с Тань Шан Чигу конци, катанка де хератски и врани златни кончета. Те алпийски бойни коне отлични съ не впрегай дой деликатесни.
***° '
Лисицата Сун Дзъ.***° '
... : ...
*****
цитирай
120. 4ervenaarmia - # 1 0 1
08.03.2021 17:46
*** "' °^ *^
# 1 0 1
111 1 1001 1 0
111 0 1001 1 0
111 0 101 1 0 1
0 1 1 0 0000 1 1
**** "' *^
цитирай
121. 4ervenaarmia - • RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 *** *
10.04.2021 14:49
*** *
• RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 *** *
• STANDART ORLA • бий дурака, то MD немско.
АМD RA3
• ORLA ****"'° STAGE •
RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 •
TV DR3 • 1 0 0 1 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 •
*** *
- Не е насочващ огън, с тва насочвам огъня, с вр.на Балканската война. - дъ не тий непознато.
*** *
- Неон воздушний картечен о лазура, то 1\1/5 кило'тона. - за зв.изтребител' не зле.
•••' '•••
цитирай
122. 4ervenaarmia - ADLER OS STEIGEN
04.03.2023 07:50
ADLER
MG37L • 1 0 0 1 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 •
RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 •
FC24 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 \\ 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 •
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: 4ervenaarmia
Категория: Технологии
Прочетен: 308270
Постинги: 260
Коментари: 782
Гласове: 67
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Красная армия СВБ ***** 1 0 1 111 1 1001 1 0 111 0 1001 1 0 111 0 101 1 0 1 1 0 0 1 0000 1 1 0 1 1 0 1 1 0 1 0 0 0 0 1 1 0 1 1 1 1 0 ***** RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 *** * •RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 • MG2 • 1 1 1 0 1 1 1 1
2. Красная армия СВБ ***** 1 0 1 111 1 1001 1 0 111 0 1001 1 0 111 0 101 1 0 1 1 0 0 1 0000 1 1 0 1 1 0 1 1 0 1 0 0 0 0 1 1 0 1 1 1 1 0 ***** RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 *** * RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 *** *
3. ENIGMA SCHLOSE 1 0 1 111 1 1001 1 0 111 0 1001 1 0 111 0 101 1 0 1 1 0 0 1 0000 1 0 1 0 1 *** 1 0 0 0 1 0 1 0 1 1 *****
4. ENG ENIGMA 1 0 1 0000 0 0 1 0 1 0 1 *** 1 0 1 0000 0 0 1 0 1 0 1 111 0 101 1 0 1 ***• TV STAG • 1 0 1 0 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 • • TV SRB • 1 0 1 0 1 0 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 • • TV SRB STG • 1 0 1 0 1 0 0 1 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 •
5. • ENIGMA 3ARMIA *** * * 1 0 1 0 0 1 0 0000 0 1001 0 1 1 0 1 ••• 1 0 1 0 0 1 0000 0 1001 1 0 1 1 0 0 1 ••• * * * ** #3039* * • • ENIGMA STAG 1 0 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** * SRB CLOS 1 0 1 0 1 0 1 0 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** *
6. *202&1010*1001# *01*4** *3039*** ODIN SRB • 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 * *** GOLD DGAM • RA3 • DGAM STAGEN 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 0 1 0 1 0 0 1 1 0 • RA3 • DGAM GR 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 0 1 0 1 0 1 1 0 • RA3 • TV DR 1 0 0 1 0 1 0 1 1 0
7. BLOG COM # • 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** * • RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 *** ** *** 1 0 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 * • TV • STC • 1 0 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 • • TV STC STG • 1 0 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 • • TV STRAS • 1 0
8. CEISER TEUER • 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *
9. [quote=4ervenaarmia] *** ** • CEISER NET 1 0 1 0 1 1 0 1 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 1 0 1 0 1 1 0 0 0 0 1 1 1 1 0 UN 0 1 • ENIGMA CROS 1 0 1 0 1 111 1 1001 111 0 1001 111 0 101 1 0 0 0 0 1 0 UN 1 0 0 1 1 0 1 • CEISER UN 1 0 1 1 0 111 1 1001
10. [quote=4ervenaarmia] *** ** • CEISER UN 1 0 1 1 0 111 1 1001 1 0 111 0 1001 1 0 111 0 101 1 0 1 0 0 1 0 0 1 0 1 0 0 0 0 1 0 UN 0 1 1 0 • ENIG HALT 1 1 1 0 1 1 1 1 0 1 0 1 0 0 1 0 0 1 0 0 0 1 0 0 1 UN 1 0 • CEISER EIN 1 0 1 1 0 111 1 1001 1 0 111 0
11. *** ** • CEISER EIN 1 0 1 1 0 111 1 1001 1 0 111 0 1001 1 0 111 0 101 1 0 1 0 0 1 0 0 1 0 1 0 0 0 0 1 0 UN 0 1 1 0 1 0 1 • CEISER UN UNIC 1 0 1 1 0 111 1 1001 1 0 111 0 1001 1 0 111 0 101 1 0 1 0 0 1 0 0 1 0 1 0 0 0 0 1 0 0 1 UN 1 0 1 0 1 *** **
12. ***``ENIGMA 3ARMIA *** * * 1 0 1 0 0 1 0 0000 0 1001 0 1 1 0 1 ••• 1 0 1 0 0 1 0000 0 1001 1 0 1 1 0 0 1 ••• * * * ** 1 0 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0
13. ENIGMA RANGE 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 * ENIGMA STAG 1 0 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** * SRB CLOS 1 0 1 0 1 0 1 0 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 ***
14. TOP D1* 111 1 101 111 0 101 0 1 0 0 0 1 • ENIGMA SCR 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 * *** ENIGMA STAG 1 0 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** * SRB CLOS 1 0 1 0 1 0 1 0 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0
15. • CEISER ENIGMA OS 01 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 0 1 1 1 1 0 1 0 0 1 1 0 0 1 1 0 1 1 0 1 0 0 0 1 0 UN 1 0 *2021* *3039*** *1001*202** *1117*7999** *01*4** *3039** *** * * *1 0 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0
16. CEISER ENIGMA OS 01 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 0 1 1 1 1 0 1 0 0 1 1 0 0 1 1 0 1 1 0 1 0 0 0 1 0 UN 1 0 *2021* *3039*** *1001*202** *1117*7999** *01*4** *3039** 1 0 1 0 1 0 1 *** * *
17. ENIGMA RANGE 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 ENIGMA STAG 1 0 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** * SRB CLOS 1 0 1 0 1 0 1 0 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** *
18. • *** * ENIGMA RANGE 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 ENIGMA SCR 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 * *** •
19. ENIGMA RANGE 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 ENIGMA SCR 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 * * * *** ENIG
20. RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 *** * • ORLA ****"'° STAGE • RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 • TV DR3 • 1 0 0 1 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 •
21. ENIGMA RANGE 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1 1 0 ENIGMA STAG 1 0 1 0 1 0 1 0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** * SRB CLOS 1 0 1 0 1 0 1 0 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 *** * *
22. ORLA ****"'° STAG RA3 • 1 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 1 0 1 1 0 • MG2 • 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 • EN UN • *3039** *01/4* • STAG RINGE •