Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10 08:00 - сакралната геометрия и значение на числата
Автор: bven Категория: Други   
Прочетен: 192 Коментари: 1 Гласове:
9 

 
Сакрална геометрия и значение на числата част 1 Filed under: Математика — 2 Comments July 25, 2013

Сакралната геометрия е част от математическото съществуване, която показва съвършените алгоритми, като градивна част на всички физически форми.Tя е универсален модел на сътворението и божествена архитектурна прогресия направена от точни геометрични последователности , което създава нейната прецизност в пространството.

Физическата реалност е изградена и от електромагнитна енергия, която изгражда електромагнитно поле на всеки обект.Тази енергия има полюси и затова е противоположно поляризирана и дуално балансирана.Със знания в областта на сакралната геометрия лесно можем да видим взаимовръзката и отношението между елементите на вселената и да изгубим всякакви съмнения за божествения произход на нещата.

Всичко започва от точката, съединението и с втора и описаните около тях окръжности.Така се изгражда сферична безкрайност изпълнена с безброй сакрални модели.

Последователностите от мисли сътворяват бъдещите моменти, в които живеем по същия  свещен принцип.

С всяка секунда ДНК на всяко същество се развива и колкото по-висок е интензитетът на трептене, толкова по-лесно се свързваме с всички във вселената и се изравняваме с тяхната заложена сакралност и така градим нови опитности, които са различна честота на трептене на мозъка.

Вселената има фрактално – матрична структура.Всяко тяло е  свързано с торсионни полета,  които както ДНК при хората съдържат информация за съществуването на тялото.Планетарното торсионно поле съдържа  в себе си  цялата информация за всички обитатели на планетата, както и такава, която е от други части на вселената.Торсионните полета често осъществяват резонанс.

Когато структурата на планети, звезди, хора или други обекти е и във физическа подреденост интензитетът на трептене се увеличава и това дава много нови условия, които при различните подредености са с различни следствия, а времето създава това следствията да са винаги уникални.

Всяка мисъл става част от естествена сакрална синхронизация, която изгражда безкрайността във възможностите на времето и неговите проявления.

Платонови тела

Съединените описани точки от цветето на живота образуват многостени(или равностранни многоъгълници) и така сътворяват платоновите тела.

Платоновите тела са описвани, като едни от най-съвършените и заради свойството им да изграждат съвършено поляризирана дуалност.Има много възможности за изграждане на многостени, но само 5 (тетраедър, куб , октаедър, додекаедър, икосаедър) от тях са правилни, защото основният принцип за изграждането им е да имат еднакви стени, с еднаква дължина на страните и във всеки връх да се срещат еднакъв брой ръбове.

На тетраедъра съответства огънят, на куба-земята,на октаедъра-въздухътикосаедъра-водата и на додекаедъра– праната или ефирът.

Платоновите тела  са изградени от правилни многоъгълници и центровете на стените им също образуват платонови тела. Центровете на стените на куба образуват октаедър и обратно, центровете на октаедър образуват куб.Такова свойство имат и додекаедърът и икосаедърът.

Човешкото ДНК се състои само от икосаедри и додектаедри. Това са структурите на водата и праната.ДНК на хората е подготвено за следващото ниво на съзнание, съставено от икосаедри и додектаедри: вода и прана.

 

Физическите форми са диаграми на силите, които са ги създали и така всяка натурална форма е съчетание на красота и функция,показваща как природата проявява регенериращи технологии основани върху икономия на енергия и оптимално представяне.

Ние възприемаме света чрез нашите сетива, които реагират на енергийни движения в обкръжаващото ни информационно поле или се свързват с по-далечни пространства.Всяко сетиво е настроено за определени честоти на трептене.Дори и подсъзнателно понякога сетивата ни реагират свързвайки се с геометричните и пропорционални еднаквости или различия на това ново, с което започват да резонират.

Свещената измерност на тази геометрия е видна част от архитектурата на повечето храмове, църкви и светилища.Използвана като основа на много учения и идеологии между които еврейският гностицизъм и египетският мистицизъм, тя е основна част в изучаването на времето и изследването  на принципите на движение, които планетите, звездите и другите тела следват.Статично изглеждащата подреденост в небето, която дава възможност да хората да използват астрологията и астрономията също се базира на сакралната геометрия и колкото по-запознати сме с нея, толкова по-лесно ще разбираме значението на  положението на обектите, които ни заобикалят.

Сакрална геометрия в подредеността на космоса

На 29 юли 2013 в галактиката млечен път се образува равностранен шестоъгълник, известен също и като звезда на Давид или просто два тетраедъра, които са позиционирани един в друг.

Явление, което е прецизно до толкова, че да съвпада с геометричните принципи на фигурата, която е основа на цялата вселенска геометрия не е много често и затова синхронизацията , която го изгражда е свързана концентрирано с времето и пространството, където се случва.Обикновено тази физическа подреденост  от тела , която образува сакрален резонанс с всичко, заради сходствата в структурата им,  подпомага за всички възможни и невъзможни съвършени проявления във всички аспекти на съществуване.

Фигурата се получава между планетите Венера, Марс , Юпитер, Плутон,Нептун,Земя и Луната.Земята е центърът.

Управление на ресурси и енергия (Венера в Дева) и прояви в правилната употреба на личната ни Сила (Плутон в Козирог), което позволява изобилие (Луна в Телец), разширяване на връзките ни с другите (Юпитер и Марс в Рак) и задоволеност в чиста благодат (Нептун в Риби).

Тетраедърът(звездата на Давид) се образува и от 2 равностранни триъгълника или пирамиди.Пирамидата е формата, която приема и отдава най-лесно енергия, заради интегрираното в нея златно сечение или съвършени спираловидно-фрактални пропорции.Две пирамиди една в друга образуват в центъра на фигурата поляризирано поле, изградено от две противоположно въртящи се спирали.От гледната точка на земята се образува подреденост в тази форма, което показва, че земята в такъв случай попада в поле, което е сакрално поляризирано и е с най-висок интензитет на трептене.

Всяко явление във вселената е уникално и действа по уникален за условията си начин.Съзнателно и подсъзнателно изградената до момента епоха на Водолея, който излива вода, напоявайки земята и хората вече има по-благоприятни физически аспекти за проява чрез елементите на водата и земята  след образуващия се на 29 юли тетраедър.

следва втора част за значението на числата…
Гласувай:
9
01. bven - mihala, благодаря за прочита!
08.10 12:19
Статията е за всеки, който я прочете. Колкото до въпроса за матрицата - може всеки сам да си отговори .
Опитах се да добавя и фигурите, но не се получава.
Давам и линк за интересуващите се:
https://quantumgeography.wordpress/tag/%D1%81%D0%B0%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%8F/

Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 10446226
Постинги: 2246
Коментари: 12169
Гласове: 32149
Архив
Календар
«  Декември, 2019  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031