Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2019 08:08 - Разказва Токораз Исто
Автор: bven Категория: Други   
Прочетен: 1165 Коментари: 7 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Българин не се раждаш! Българин ставаш! Българите не лъжат, не завиждат, не лицемерничат, не мразят другите. Българин означава осъзнат, светъл и духовно буден човек. Мнозина се наричат българи, но не са такива. Те са самодоволни хорица, които живеят само в материалния свят, за тях съществуването е издигнато в култ. Те живеят, за да задоволяват своето его, интересува ги единствено храната, властта, славата, нагонът, парите. За тях най-важното нещо е оцеляването, а когато не са застрашени, те отчаяно се забавляват, опитвайки да забравят страха, самотата и слабостта си.                                    

                                                       
                                                               ТАНГРА


В романа е разказана историята на българския народ така както никога не сте я чували и никъде няма да я прочетете. Ако от едната страна на везната могат да се поставят всички исторически книги и романи, писани за българите, „Тангра“ може да бъде поставена от другата страна на везната, но тя не им противоречи, а по скоро разкрива връзките и спойката между тях. “Тангра” разкрива дълбочината на българската история и осмисля всички факти и повърхностни знания, които сме научили досега. Чрез романите си “Тангра”, “България” и “Покръстването” Токораз Исто отрежда подобаващото на българите място в световната история.
Досега българската история винаги е била писана от нашите врагове, сега за пръв път се пише от нас самите, от един достоен наследник на българските разказвачи – тумир.

Начинът, по който Токораз Исто разказва своите истории, може да се нарече “живо слово” или “кинематографичен разказ”. Това помага на читателя да съпреживява всички неща, които се случват на героите: да изпитва същите чувства, да яде от храната, която те ядат, да участва в битките им, да изпитва болка или удоволствие, да гладува, да страда, да обича, да взема решения, да побеждава, но и да греши заедно с тях, да се замисля над изборите им. Избори, които са и негови. Книгите на Токораз Исто не се четат само с очите, те се възприемат с всички сетива. И с всяка книга вие ставате все по-мъдри с опита, който сте напрупали, докато сте били в кожата на героя, и всяка книга е един изживян живот. Продължете пътешествието си в света на Токораз Исто!

В романа е разказана историята на българския народ така, както никога не сте я чували и никъде няма да я прочетете. Ако от едната страна на везната могат да се поставят всички исторически книги и романи, писани за българите, „Тангра“ може да бъде поставена от другата страна на везната, но тя не им противоречи, а по скоро разкрива връзките и спойката между тях. “Тангра” разкрива дълбочината на българската история и осмисля всички факти и повърхностни знания, които сме научили досега. 



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. oia - БЪЛГАРИН е: ЙЕРАРХИЧНА ТИТЛА, и ...
20.12.2019 09:21
БЪЛГАРИН е: ЙЕРАРХИЧНА ТИТЛА, и този, който идва с нея на Земята,
идва с мисията си---събрана в това наименование. Освен това след БЪЛГАРИН,
има още едно второ наименование, което стои в летописа, а не в истории---с
пренасяни събития във време и място. Нищо лично---но който истинно е БЪЛГАРИН, може да бъде разпознат с това, че трябва да знае и второто название след йерархичното......иначе, ДА--всичко е история.
цитирай
2. bven - добре, oia, но който не знае второто наименование, какво да прави?
20.12.2019 11:34
Имаш право на отговор:))))
цитирай
3. bven - Според авторът:
20.12.2019 11:39
"Българите няколко пъти са били на ръба на своето физичес ко оцеляване. Нашият народ може да се оприличи на феникс. Днес също е такъв момент, но ние не се борим само за физическото си оцеляване, а и за своята идентичност. Макар в онзи историчес ки момент да е изглеждало, че народът ни е пред физическо изчезване, днес нещата са други. Днес от хуните няма и следа, а българите все още сме на лицето на земята и съществуваме. Това обаче не бива да ни успокоява. Днес България, както никога досега, е застрашена. Дори по време на Османската империя не сме били в толкова голяма опасност.
Това, че днес има държава България, не означава, че ни има. Това е само формално
съществуване. Това, че някой е роден в България, че носи българско име, не означава,
че е българин. Според мен българин е състояние на духа. За да се нарече един човек
българин, той трябва да бъде духовно буден и жив, да бъде просветен човек, да води
духовно осъзнат живот.
Това исках да разкрия в книгата „Тангра”, затова я написах. Тя може да бъде оръжие в
ръцете на българите, но не такова, което да насочват срещу измислени врагове. Тя е
оръжие, с което да станем по-силни, да се променим и израснем духовно. Не е
възможно да бъдеш съвършен човек и българин, ако не изминеш едновременно път на
усъвършенстване и себепознание. Това, да изучаваш историята си, е част от нашия път на себепознание. Не може българин да не познава дълбините на душата си. Така той ще разбере защо постъпва по този или онзи начин."
цитирай
4. lexparsy - Позволявам си да се изкажа смарф...
20.12.2019 20:13
Позволявам си да се изкажа смарфонно, но оправдано, защото прочетох 15 романа на Токораз ( от по над 400 стр.). И въпреки че четох приспивно ( на TTS) и препрочотах за смисляне ... пак бих препрочел, но заради 1 том исторически и размислителни препратки... с повечето от които лесно се съгласявам!
Накратко... въпреки паравана на литераурната интерпретация, авторът се базира на труда си да разследва исторически артефакти и реални личности, но като че и орендата родовата ни памет, за да избистри малко изопачените понятия за България, държавността, но и теосфскоте разбирания за религия, вяра и ... още за духовно мислещите.
Е... редакторът му е безпомощен сред толкова обем ръкописи, но когато духа ни диктува просто пишем :-)))
Моите почитания към Токораз!
Лекс
цитирай
5. bven - Благодаря за изказаните впечатления, lexparsy!
20.12.2019 21:34
То само фактът, че си изчел доста негови романи, по 400 и повече страници, би променил мирогледа на някои от жителите в страната ни. Естествено, авторът изказва свое мнение и интерпретация на познати и не толкова познати исторически събития и го прави увлекателно и живо. Оттук нататък - всеки може да реши какво иска да научи и по какъв начин! С благодарност и уважения към автора!
Хубава вечер!
цитирай
6. lexparsy - Възползвам постинга за уточнение и призив...
20.12.2019 22:39
Токораз Исто (ТОзи КОйто РАЗКзвс ИСТОрии), значи освен дарбата на ТИМУР, но и неотменното ни Право да се Споделяме (разкзваме).
За това смело да го правим, и без страхуваната ни обяснитела ангажираност към... уффф знаем си :-)))
Лекс
цитирай
7. oia - Така, както всички ходещи на два ...
21.12.2019 06:57
Така, както всички ходещи на два крака не са ЧОВЕЦИ, същото е и с БЪЛГАРИТЕ. Това, че се ползва в широка форма определението българи,
не означава, че са такива. Второто име след йерархичното БЪЛГАРИН--го има в ЛЕТОПИСА, не в историята. Летописа се чете по особен начин. Времето в което се намира България в момента, и положението в което е поставена не е удачния момент Богомилите са си навлекли гнева на ватиканската пасмина
именно заради това. Дори историческото обяснение за ОРЕНДАТА, няма нищо общо с летописното. Всеки труд заслужава уважение--без изключение, защото е резултат от нивото на интелекта в личността. Надявам се, че се разбра защо няма да кажа второто име.
С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА БЛАГОДАТНО 2020-то НОВОЛЕТИЕ.......





цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869600
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава