Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2011 08:04 - Кардинални въпроси на старобългарската история2
Автор: bven Категория: История   
Прочетен: 4886 Коментари: 2 Гласове:
15

Последна промяна: 08.09.2012 11:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Доцент по лингвистика, Т. Ярулина прави интересен фонетичен анализ на наименова- нието на находището Каргал. Според спомена- тия епос “Шан киз дастани” алп (дух) Карга е божествен покровител на хората. А от II-ра песен може да се съди за огромната възраст на Уралските култури: “първите хора бяха уродливи , но алп Хурса поправи телата им” и “от алп и човек се роди великански род”. Първият цитат ни отправя към легендарната лемурийска епоха, когато човекът още нямал добре оформена костна система, а вторият – когато на земята са се раждали гигантопите- ци. Срещат се и преки указания за металургия - та на Урал: “Ковачницата на алп Хурса е днес цяла планина. От сгур и шлака Хурса издигна целият Урал”. Остава да добавим, че алп Хурса е древнобълграският бог на огъня и ковашкия занаят.  Ярулина подчертава, че името на рудното находище: Уранбаш, разположено между реките Малък и Голям Уран и урал,има същия корен както Урал и го сравнява с древния шумерски град Ур. В шумерския език Ур е означавало “човек, мъж”, Уру – град, Уруду – бронз. Очевидно териториите кроя Урал и Шумер са принадлежали на родствени племена – заключва волжката българка.

Според “Джагфар Тарихъ” българийците са населявали Уралските пещери още през Ледниковата епоха. Що се отнася до Шумер, до персийското му завоюване през VI -ти в. Пр. Хр. се пазели писмени свидетелства за основаването му от черноглавия български народ и за българо-шумерската култура. Така се разбира кои са въпросните “родствени племена”.
“Ние сме учили, говори Ярулина, че шумерската култура е начало на човешката цивилизация от нов тип. Сега се оказва, че освен Шумер е имало и друг център за добив на мед – Каргал...”

Ще добавя, че според варненския археолог И. Иванов,  преди Каргал мед в огромни количест- ва (около 2000 тона) се е произвеждал и в района на ...днешната Стара Загора (VI-то до IV-то хил. пр. Хр.). Изработените предмети – разнообразни украшения, сечива, оръжия, жезли...са обслужвали на юг района до Бяло море, на запад: по Дунав – до днешна Словакия, средното течение на Волга...Варна е била отправна точка...после е дошъл потопът, който е прекъснал тукашния живот и подгонил траките...накъде? Случайно ли е, че щом прекъсва производството на мед по нашите земи, започва такова в бълграските земи по Урал? Бих се радвал да чуя компетентен отговор...(През лятото на 2000г. е открита областта Тракия в района на Волжка България. Акад. Юхма свидетелства, че те са дошли през XIII век от Урал по р.Кама, преследвани от татаро-монголите. Техните военачалници били велики певци и поети...)

Истинските корени на българската народност

Един човек търсел упорито ключовете си под светлината на уличната лампа.
-Сигурен ли си, че си ги загубил точно тук?- питали хората.
-Не, но тук е по-светло! – отговорил умникът.


Днес, когато българите се събуждат от вековната летаргия, в която ги е държала една властна и тъмна воля, те не трябва да търсят ключовете на достойнството си под светлината на международната политика, военни групировки и икономически отношения, а там, където са ги загубили – при вечните си исторически корени.

Враговете на нашия народ са се постарали да скрият тези корени и по нихилистичния римски принцип “Разделяй и владей”, балканските българи бяха изкуствено разединявани чрез фалшифицирането на македонска, тракийска, добруджанска и други “народности”, насъсква- ни срещу тях; а волго-уралските българи са именовани съответно татари, чуваши, башкири, чеченци.
Постарали са се територията ни да намалява като шагренова кожа – навсякъде граничим с наши земи. Древната ни история бе скрита, а новата – изопачена. Всичко бе съзнателно славянизирано тук и татаризирано на Волга.
Затова се криеше и изопачаваше:

- българската територия отпреди Новата Ера.
- траките – не фигурират в учебниците, въпреки многобройните им храмове.
- Истината за българските империи и техните креации.
- Славната Велика България и какво е направи- ла за Европа.
- Петте български държави на картите от IX век.
- Приноса на богомилите за Новия свят.
- Българска история се изучава само в XI клас

Това е коварен удар срещу Българознанието като цяло.

Но, “Не е во веки!” – както казали богомилите и будителите в най-тежките години на робство.
Само българите имат своите будители! Такъв национален феномен няма друг народ! Те нямат предшественици, нито спонсори. По традиция за будители се приемат само Паисий и негови- те преки или косвени ученици, и толкова. Сякаш те са някакъв изчезнал генетичен вид. Нима след турското робство не са се раждали повече будители? Не бяха ли те наречени през фашизма патриоти, а при социализма дисиденти?

Могат ли да съществуват?


А имаме ли очи да ги видим? Защото те са невидими за тези, които не са възстановили българското си достойнство и които не опонират на чуждите асимилаторски тенден- ции. Самочувствие има този, който помни славната си биография.
Ключът към българското достойнство е в знанието на истинската ни история!

Днес навлизаме в третото хилядолетие със събуждащо се национално самосъзнание. От малка страна България ще стане център на огромния Български свят, разпилян по евро- азийската земя. Възкръсването на Българския дух ще бъде първия световен феномен на новия век. Затова е необходимо Българският лъв да отхвърли със замах насаждания от векове нихилизъм, да не превива повече гръбнак пред Изтока и Запада и да възвърне своето достойнство чрез възстановяване на историята си.

Затова, в зората на новото хилядолетие, разкъсваме мъглата на информационното затъмнение и разтваряме цензурираните страници от духовната ни история, за да оформим пъзела на величествените българи – патриарси на човечеството и семе на нови култури.

Учителят Беинса Дуно тълкува понятието българин като човек, който търси световен ред и Учител, който да му го покаже. И наистина при българите са изпращани цяло съзвездие от световни учители като Орфей, Лао Дзъ, Боян Мага...
Древнокитайските летописи са прецизни и точни. От две и половина хилядолетия преди Христа те свидетелстват за българска държава на север – Хун-ну, участвала в създаването на “Поднебесната империя”.

През Тарим е минавал Коприненият път и там българите са били културен мост между Изтока и Запада.

Където Жълтата река прави остър завой – запад-изток, се намирал друг български корен – държавата Ордос. В нея царувал абсолютен ред по принципа: “за всяко нещо – едно място и всяко нещо но мястото си” Затова order означава ред и порядък. Оттам произлиза думата “орда”, значението на която русофи- лът Вазов изопачава.

Древният път на Хун-ху започва от Шумер, минава през долината на Нил, през р.Ганг и Индия до Жълтата река – Хуан.хо. Четвъртата стъпка е била на Тарим.

Българите били пастирски, но не номадски народ, с дълбоко заложен усет за единство и свобода.  Притежавали висока култура и развита астрономия за цялото население. Френския учен Леонар Де Лесюл е доказал, че тогава Полярната звезда се наричала Тен-гр-и(Тиен(Тян) – Единствената) – Алфа от съзвездието Дракон(3-5 величина), изгряла 2824г.пр.Хр.

Българските империи се изграждали от три части: центърт(Ордосът), ляво крило (солът) и дясно крило (онгът). “Крилата се осмислят от центъра, а той е немислим без тях”

Йероглифът на българския владетелски род Дуло се разчита като Луан. Лоян се наричала столицата на Династията Джоу (XI-II в. Пр. Хр.), създадена от Източното крило на хуно- българите. Пазач на архивите там бил Лао Дзъ (Старият мъдрец). Китайците нямат Ъ и йероглифът Дзъ е взет от глаголицата. Там го наричат още БО-ЯН (Богар) – име от българския етнос. На много китайски гравюри той е изобразяван с жезъл и конска опашка – свещен прабългарски атрибут. Основател на Таоизма, на Дао и Дъ (Път на вселената и нравствен закон). “Най-великата книга на света” – казва Толстой. 

Така “Светилата на мъдростта на Китай” е от български произход.

Знакът “Ин и Ян” е български по смисъл на единство. Не борба на противоположности, а допълване до Цялото.

Между многото ученици на Лао Дзъ е и Конфуций, който по-късно се опитва да въведе в императорския двор синархично управление, характерно за българските държави. На 96 години Боян напуска Китай, поради упадък на нравите. На границата го карат да пише
“ Новите учения “. Той прави това в продълже- ние на три дни, после тръгва на запад и изчезва от полезрението на китайските летописци, за да започнат индийците да пишат за него.
При влошаване на отношенията с българите китайците започват да строят китайската стена (III в.п.н.е.) -  (единственото изкуствено съоръжение, видимо от Луната), за да спрат набезите на българските конници.  Така българите остават ярки следи в китайската култура.

После “китайският учен” се отправя към Шамбала, откъдето тръгват световните духовни водачи и учители на човечеството. Откъде идва името на тази тайнствена страна?

15000г. пр. Хр. “първата” българска държава се управлявала от Шам – цар-жрец с етноним булгар и с могъщи психотронични способности Това царство включвало днешните територии на Йордания, Иран, Ирак, Сирия и Ливан. И днес в позлатената Йордания можете да намерите град Аман, както и град Петра, издълбан в скалите, Маунт Небо, където се е подвизавал Мойсей и други библейски места. Оттам идват шаманите – хората, които владеят психичните и природни енергии и могат да ги пренасочват по желание. Шаманизмът е най-древната религия на планетата ни и с най-много необясними за съвременната психология феномени. Те смятат произхода си за български, поради което българите са винаги специални гости при тях.

“Болъгар е човек, който оцелява винаги. Той е белязан и духовете го пазят, защото трябва да го бъде...” - говорят алтайските шамани, обект на специално изследване от НАСА.

Пак оттам е и името Шамбала (големи, много шамани) – страна на север от Индия, с хиляди пещери и тайни според индийския епос. Според географските карти на това място се е намирала древната Бактрия, един от псевдони- мите на която е точно “страната на многото пещери”. Бактрия била населена с бели мъдре- ци от арийско потекло, доведени от великия Рама, а столицата й се наричала Бълг.

Оттам е и етнонимът ни: бълг (високо- издигнати) и ари (свободни). В него са заложени корените на вроденото ни благородство и свобода. Учените още спорят около Бактрийското чудо – неизвестния произход на богатата бактрийска култура две хилядолетия пр. Хр. По-късно, на базата на тази култура се създава “внезапно” Кушанската империя, която е доказано българска. Следователно както Шамбала, така и Бактрия са синоними на една и съща страна – България! 
Оттам именно българските брамани, носещи ведическото знание, навлизат в Индия и диктуват свещените “древноиндийски” книги на Санскрит (съвършен, свещен и скрит). На този свещен език е написан и Чипровския камък, далеч преди индусите да го използват.  През V в.пр.н.е. браманът Панини, роден до столицата на Бактрия, създава на този език първата граматика и написва Махабхарата.

Свещените индийски книги на санскрит се наричат Веди. В тях са описани слънчеви култове, подобни на зороастрийските и тракийските мистерии, създадени все от протобългарски духовни учители. Те не се превеждат у нас, защото ще се види българ - ският им произход. Веди (виждане, знание) е третата буква от българската азбука.

Аюрведа (най-древното лекуване с билки) е българска народна медицина.

В Индия Боян го наричат Боганатар или Болгар. Между неговите ученици са Буда и Бабаджи... Светското име на Буда Гаотама е принц Сидхарта – княз на скитите, сърцевина на които са били българите.
Така че браманските и будистките учения са преподавани от протобългарски посветени.

Нека се върнем на Шамбала. До ден днешен не престават опитите за влизане в тази страна. Но махатмите са взели мерки за опазването й от нежелани гости. Има невидими бариери, деформации на видимия ландшафт, енергийни полета, каменни лавинни и отклоняващи и деформиращи мисълта излъчватели. “Който не е повикан, няма да стигне”. Както за Свеще- ния Граал или Царството Божие, изискванията към търсещия са императивни и безкомпромис ни.  В преданията се говори, че това е най-древният център за Космическия Разум (Тангра). Той е излъчвал импулси за събуждане на съзнанието на човека от неговото спящо, животинско състояние, за ускоряване на еволюцията и възцаряване на Разума. Негови- те пратиници са Христос, Буда, Майтрея... Затова основата на техните учения е една, но приспособена към духовното и нравствено интелектуално развитие на съзнание на съответния народ и епоха.

Сега от чувашкия академик Юхма научаваме, че един от най-светлите духовни учители на човечеството – Заратустра – е техен предте- ча. Неговото учение е било водещо за страни- те на Изтока през древността и средните векове. Зороастрийците боготворели Огъня – Единната Енергия, създаваща всички форми на живот във вселената. Зороастър основал храм на огъня и запалил в него свещен огън, който оттогава не е изгаснал и от който палят факли последователите му от цял свят. Те се прекланят пред Слънцето, носещо божествена енергия, която разширява и облагородява съзнанието. Зороастър дал посоката на позитивната свастика – най-древният символ на  единство и развитие във Вселената, озна- чаващ благоденствие, плодородие, преражда- не, щастие. Съдържа в сбе си кръга, кръста, седмицата, 10000 истини... Свещената книга Авеста учи за Единния Бог, притежаващ 7 принципа, дава законите диалектиката в трите свята, борбата със злото преди всичко в самия себе си , вярата в крайната победа на Доброто.
Голяма част от българите бактрийци са изповядвали зороастърската религия–маздеиз ма – и са я предали на Индия. В древночуваш- ката митология са залегнали митове, изпълне- ни със светла вяра и дълбоки знания, идентич- ни с тези на предците, за която се говори в древни чувашки легенди. Зороастър означава Златна звезда.  Названието Авеста е обяснимо само на чувашки: Авас-вземане от дълбочина на учението. Изследователите твърдят, че това е първото световно учение с изградена цялостна философска система, космогония и нравствено-етични възгледи. Тази школа са завършили и болшинството и най-добрите еврейски пророци в техния вавилонски плен.

Така че мисията на “избрания еврейски народ” е вдъхновена също от учител от нашия етнос. Влязъл във връзка с Духа на Слънцето, Зара- тустра отменя кървавите жертвоприношения ( заменя поднасянето на месо с поднасянето на мляко) и сочи Пътя на Доброто ( Ормуз ): “добри мисли, добри думи, добри дела”.
Учението на Беинса Дуно в България е продъл- жило и разработило тези нравствени и мирогледни концепции, а в неговата история е записано, че “Заратустра е от първите Учите- ли на Бялото Братство”.

Евангелието мълчи за живота на Исус от 11 до 30 – годищната му възраст. В езотеричните школи обаче се знае, че е бил при арийски просветени в Шамбала. Болгари означава голе- ми арийци. Есеите са посредници. “Ако не се родите ( отново ) от вода и дух” – казва Спасителят, - “няма да влезете в Царството Божие”. Йоан Кръстител кръщаваше с вода. Девет века по-късно в България Боян Магът кръщаваше със Светия Дух. Народът е подготвен за богомилството чрез азбуката на св.св. Кирил и Методий и просветната школа на Климент Охридски. Подготовката е планирана от кан Борис I. Основал образцова Езотерична школа, включваща няколко видими и невидими сфери, Боян повежда борба срещу “лукавия” за възстановяване на първичното християнство.

“Не щем повече литургии, платени с царско злато” – вика народът и това е началото на бунта, който разтърси царските тронове и попските калимявки на цяла Европа.

За европейските властници думата “българин” бе синоним на опасна ерес, вещаеща край на тяхното царуване. Така Българският дух, потъпкан в нашата страна, запали на Запад невиждан пожар, който предизвика Хуманизма, Ренесанса, Реформацията и Великата френска революция, които оформиха основите на днеш ния свят. Лозунгът на тази революция “равен- ство, братство, свобода” е по същество наш, богомилски.
Волжските българи също имат духовни великани, между които изпъква пророкът Валем-Хозя, обединител на различни вери на българо-чувашите.Екатерина Велика,посетила руините на българската столица Биляр, била изненадана от мълчаливото преклонение на вярващи от далечни страни пред руините на неговата могила.

Българския етнос е родил и много други повече или по-малко известни духовни водачи и учители. Всички те са по-известни в чужбина, отколкото у нас – кокичетата на Новата епоха и шансове за спасение на тези, които поемат тяхното дело.
Най-голямата сила на българския етнос е в познанието на неговото славно минало и духовната помощ, която е оказал на страдащото, но еволюиращо човечество.

 

 
Гласувай:
15
01. shtaparov - Древната Българска митология
03.07.2011 20:13
В тези епоси явно има и напълно верни неща,понеже "Алп" означава Балг /Болг,Бог/, а "Хурса" е
Хърза /Слънцето,Слънчевия бог/. Така изведнъж се очертава,че "Алп Хурса" е диалектен вариант на архаичния Български израз Балг Хърза /Бог Слънце/! Титаните действително са синове на Бога и на хората,така че в епосите явно са записани в стилизиран вид откъси от древната Българска митология,част от която я наследяват гърците,а друга част е пренесена в земите на днешна Русия от старата ни прародина на Балканите.
цитирай
2. bven - На 1: shtaparov, много ми е приятно да прочета мнението ти :)
29.07.2011 11:31
Вярно е, че всичко е копирано от българите и е крайно време да го знаят всички българи! Защото заради тези истини сме все хулени от големите крадци и плагиати. Те крадат, но като не разбират смисъла на Тангризма, се получават идоли. Човек няма нужда от тях.:)
Хубав ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 10755979
Постинги: 2297
Коментари: 12308
Гласове: 32792
Архив
Календар
«  Април, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930