Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2013 08:00 - за аркаим
Автор: bven Категория: История   
Прочетен: 7522 Коментари: 8 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

"... Освен Шумер е имало и друг център за добив на мед в древността - Каргал. Край него е бил и град Аркаим, който е по-ранен от шумерските!...Трудна е да се признае, че най-древните огнища на евразийската цивилизация са били във Волго-Уралието. Аз допускам, че най-голямата загадка за учените е град АРКАИМ.

image

Свещеният град на българите, в Източен Урал, близо да гр. Челябинск, построен и планиран в древността, е представлявал важно средище за космически контакти и за възникване на религията на Тангра. По своя строеж и планировка, в окръжност, градът наподобява летяща чиния и има твърде много сходство с митичната страна Шамбала в Централна Азия (9 квартала към посоките и полупосоките на света, и центъра). Неизвестен доскоро на науката, Аркаим е случайно открит от руските космонавти и строго засекретен до преди няколко години. Впрочем и днес не може да се посети и изследва от чуждестранни учени. Една огромна загадка за невероятни инженерни и технологични знания на древните българи, които са построили този космически град.

image

Мнението на Учителя по този въпрос е категорично:
- Аркаим действително е построен по космически план. Бил е затворен, изолиран район, в който посветени българи и космонавти от други планети са работили съвместно с векове... Когато са завършили определената задача, градът е напуснат от космонавтите, а в него започнали да се заселват и хора, които и представа са нямали какво се е вършело в него и да какво е бил използван. С течение на годините Аркаим се разпада...

image

image

image

image

image
 
Остават само основите на сградите, чието предназначение и съвременните учени не могат да определят, за какви цели са конструирани. Остават само догадките, а това е предвидено в плана на извънземните учени...

За медните рудници на Каргал... В близост до рудниците има паходки с извънредно значение... Надявам се в най-скоро време голяма част от местното население, което е с български произход в Башкортостан, да си "спомни" за древните поселения и подземните галерии, които не бяха изградени единствено за производство на медна руда, но създадени и за складове на древни изделия... Стара, прастара култура се съхранява в тези области. Не е далечно времето, когато районът на Каргал отново ще се превърне в желана и притегателна точка в областта."

Милан Миланов - "Тайните подзевия на Б-я", първа част
снимки от: http://www.voininatangra.org/modules/xcgal/thumbnails.php?album=314&page=2





Гласувай:
20



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Интересният разказ продължава ...
25.03.2013 14:37
За медните рудници на Каргал - нещо ново за мен.
Благодаря, Бвен !
цитирай
2. bven - Благодаря за стимулиращите думи, Стела:))
25.03.2013 19:02
Статията наистина провокира към опознаване на този район, за който има време и се чувства българин!
Хубава и топла вечер :)))))))))
цитирай
3. mariniki - исключително...
25.03.2013 23:30
интересни неща ни разказваш, Татяна... какво ли
още не знаем... какви ли изненадващи открития ще променят
живота и историята ни... поздрав с прегръдка за теб...
цитирай
4. shtaparov - Че градът е Български- Български е! ...
26.03.2013 09:47
Че градът е Български- Български е! Но единствените космонавти,които са били в него са съвременните руски и съветски космонавти,някои от които може да са се разходили до него за да разгледат старините му. И все пак,най-стария металодобив в древността е регистриран в най-древните Български земи,а именно на Балканите. Находките от Аркаим са 1:1 с балканските,само дето са по-скорошни от тях (другояче не може и да бъде). Как Българите са стигнали от Балканите до там? Относително лесно- движейки се по бреговете на моретата и реките- начин на придвижване,характерен за праисторическите времена. От бреговете на Черно море през Дунав-Днепър-Дон или Мала Азия-Кавказ-Дон са се добрали лесно до Волга,от нея край Каспийско море- до р.Урал,и на север по нейното течение са стигнали до планината Урал,където са открили нови медни рудници и са почнали да ги разработват едновременно със Старозагорските. Впрочем името на тази планина също е Българско- в оригинал то е Уралъ (Урала),което означава У`Рила или Вурила (Верила),в тълкувание Веларя или Беларя (Белият). Първенстващият бог на древните Българи не е бил Тангра,а Слънцето- Тангра и неговите многобройни превъплъщения се явяват по-късно като част от имената на бога Юпитер (Зевс),който измества Слънцето от първото му място в пантеона на част от многобройните Български племена.
цитирай
5. atil - Штапаров, до Аркаим ходи и сляпо и ...
27.03.2013 16:45
Штапаров, до Аркаим ходи и сляпо и сакато и дори пеш...Той отдавна е туристическа атракция..И какви българи ще ходят от Балканите и там и от какъв зор?! Тука е сравнително топло, там е студено. И животните не са луди да мигрират от топлото към студено , та хората ли?
Недалеч е Челябинск, дето падна метеорита и не можаха да го намерят къде е ...Челябинск е стара българска крепост - Челабе, която също не е основана от балканджии от Балканте. Там е завършила живота си принцеса Алтънчач, спасена от чича си, който бил а служба при емира, съюзник на монголите. А тя била се клела на другие эмир и водила партизанска война срещу монголите. Интересен край с интересна история.
Аркаим е почти двойник на г.Мари в Месопотамия.Град Мари има и в Средна Азия.
Там на север е прародина на древните българи - арийци а не тук. Тук коренни жители са само предците на Иван Костов и Нора Ананиева, но тогава са били доста по-дребни на ръст. Ще търся някое видео да дам тук за Аркаим.
Засега ето тук има интересни снимки и инфо:
http://www.wise-travel.ru/russia/%D0%A7%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8C/otzyv-1044.html
позрави за публикацията!
цитирай
6. atil - http://www. youtube. com/watc...
27.03.2013 16:54
http://www.youtube.com/watch?v=PzC9m80EdNA
цитирай
7. bven - Благодаря на всички за хубавите и полезни отзиви.
27.03.2013 19:19
Има още неща да научаваме за българите и света, много истини да излизат от миналото и затворените (за нас) врати. Нека бъдем отворени за всичко и да знаем, че ние сме в основата на света и българите са обиколили цялата земя. Затова са и сходствата в имената, обичаите, войните и т.н. За нас най-важно е, въпреки тежките ни условия , да запазим толерантността и да знаем, че сме носители на светлина и знания. Което и ни задължава да работим за духовното си развитие сега, в началото на 21 век...
Добавям още един клип за Аркаим:))

http://www.youtube.com/watch?v=XD4Buu7BTHg
цитирай
8. shtaparov - Пиши си го Щапаров,както си е- от грешка ли се боиш?
29.03.2013 17:14
[quote=atil]Штапаров,до Аркаим ходи и сляпо и сакато дори пеш...Той отдавна е туристическа атракция.И какви българи ще ходят от Балканите и там и от какъв зор?!Тука е сравнително топло,там е студено.И животните не са луди да мигрират от топлото към студено,та хората ли?
...
Аркаим е почти двойник на г.Мари в Месопотамия.Град Мари има и в Средна Азия.Там на север е прародина на древните българи-арийци а не тук.Тук коренни жители са само предците на Иван Костов и Нора Ананиева,но тогава са били доста по-дребни на ръст....[quote=atil]

Каквито такива- факт е,че все пак са отишли,и не само там. И ескимосите не са коренно население на Гренландия и Таймир,а са живели някога на по-топло,но както виждаш- вече не! И индоевропейската (древно-Българската) прародина естествено не е била толкова на север: в началото тя е била дори още по на юг,като не забравяме,че древните хора отначало са живели винаги край бреговете на реки и морета,и едва доста по-късно са почнали да овладяват вътрешността на сушата! Първите Българи,наричани Бълги,Болги,Белги,Балги,Балти,Волги,Волки,Волски и т.н. са се появили или още с първото стъпване на доиндоевропейците на Балканите,или още докато са живели в Мала Азия. Не само генетиката,но и другите видове проучвания доказват,че земите на Източна Европа са заселени именно през Балканите,а не през Кавказ или Средна Азия. Пра-Българите (праисторическите Българи) са имали поне пет причини да отидат не само там,но и навсякъде другаде където се чува тяхното име (вкл. в стара Русия,Памир и на Оркнейските острови,където се намират "Стоунс ъв Българ"):

1. Пренаселване на старите им земи и последвалият го глад поради недостатъчния потенциал на старата земя за изхранване на нарастналото й население.
2. Дългогодишна суша и природни катаклизми в старите територии.
3. Търсене на нови медни рудници след изчерпването на старите.
4. Откриване на нови военни технологии,включително металургията,и създаване на решително военно надмощие на древно-Българските племена над останалите.
5. Поява на нови религиозни култове (като този на Дионис), и нуждата те да бъдат рекламирани,налагани и разпространявани.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14872700
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава