Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2014 09:20 - легендите на българите
Автор: bven Категория: История   
Прочетен: 7080 Коментари: 18 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


image

Българите са създали повечето легенди, които са разпространени по света

-  Татко, ти си ми разказвал много истории, които после съм чувал като хунски, слушал съм ги разказани като тюркски, готски и германски, като галски и келтски, като кумански и хазарски, дори като славянски. Защо е така? Когато се опитам да им кажа, че тези истории са български, те ми се подиграват. Те са като лешояди, разкъсали и погълнали тялото на българската история. Това ме обижда!

– Историите на всеки народ се градят върху легенди. Нашият народ е създателят на повечето легенди, които днес са разпространени по света. Макар отдавна да са забравили откъде идват, от кой народ точно, те са били разказани първо от нашия народ. Ние сме хората, създали легендите на повечето народи.

– Българите не са ли се притеснявали, че другите народи крадат историята и легендите им?

– Не! Всеки народ, всяко племе има собствена душа. Българите нямат своя душа, защото притежават душата на цялото човечество. Затова те не се притесняват да не бъдат ограбени и не изпитват ревност към историята и митовете. Те осъзнават, че няма как някой да им ги открадне, защото тази история е на всички. Българите не се стремят да притежават, както и не им се налага да крадат. Наистина, много народи крадат нашата история, но ние не се чувстваме ограбени, защото сме над тази дребнавост. Ние сме толкова древни, че имаме повече история, отколкото можем да понесем.

Тези, които разчитат само на историята, правят това, защото в настоящето нямат нищо стойностно. Българите живеят в настоящето и осъзнават, че във всеки един момент творят история. Защо им е мъртвата, изживяна, преминала вече история? Тумир помнят историята не за да я преразказват, взирайки се в славното минало, а защото тя им помага да направят следващата си стъпка и да стоят твърдо на краката си в настоящето.“

откъс от многотомната история „Тангра“  и
вж ТУК: star05.net/infusions/booklib/book.php




Гласувай:
21



1. stela50 - !!!
27.04.2014 11:47
...Ние сме толкова древни, че имаме повече история,
отколкото можем да понесем...
Интересно и хубаво поднесено...
Поздрави, Бвен !
цитирай
2. kostas - На розетата от ПЛиска, са отбелязани седемте небесни светила, обединени от едно цяло – IYI(Юви) – тоест Бога/Тангра.
27.04.2014 12:45
Както религията, така и като цяло етноса на древните българи е останал непознат за науката. Отчасти това е така, защото злобната към тях истореография и етнография ги разглеждаше като народ – различен от днешните българи, което днес е доказано неверен подход и твърдение. Проблематиката около древната ни религия, роди парадоксите на това, учени да бъдат способни да изписват цели книги върху не повече от 3-4 кратки исторически извора, наблягайки много повече на паралелни вярвания у други народи. Този подход е видим при Бешевлиев, но и при доста от модерните учени, което роди същинско непознаване на нашата религия. Нашите етнографи усилено пропагандираха, че националните ни епоси и песни започват да се оформят едва след покръстването, и пропускаха да забележат че зад християнската символика и имена, се крие българската религия и неините разбирания за живота. Всички творби, способни да променят концепцията за древните ни вярвания, като родопската ни Веда издадена от Веркович, Волжко-българските сказания, или историческият епос Джагфар Тарихи, бяха определяни за фалшификат, прекалено бързо, за да се осмисли дали те допълват липсващата информацията за вярванията ни, или отричат досега познатото. По-този начин българската наука, бе обречена да остане на същото равнище поставено още през началото на 20 век, по отношение на нашата древна религия.
цитирай
3. bojo12345 - Истина е, че започват да се отварят страниците на апокрифните ни исторически факти.
27.04.2014 15:17
Чудесен е и прочита на приказките на Спас Мавров, които си дала накрая - един радетел на българщината и учението на Тангра!
Поздрави за навременната тема!
цитирай
4. bven - На 1: Да, Стела - бих искала вече да осъзнаем ролята си за творенето на историята.
27.04.2014 16:44
Малко е трудно да се осмисли това, но всеки един от нас твори за себе си, за рода и за племето/държавата си сегашната история. Ако не ни харесва - трябва да се променим ние, за да я променим и нея - историята на България от 21 век! За съжаление мнозинството от нас дори не знаем това, което е било сътворено от нашите предци и причини за това има много. Все пак - който иска да научи, има къде да търси. Останалото е труд .
Благодаря ти за присъствието, Стела и нека пишем с участие и живец за българите!
цитирай
5. bven - На 2: Благодаря за обширния коментар, Ник!
27.04.2014 16:53
Вярно е, че истинската ни история лежи потулвана в тайните подземия на световните хранилища, но времето изважда по нещо тогава, когато сме готови да възприемем фактите като истина. Защото много хора сега отричат всичко, което се казва и коментира за великата история на българите. Дори и заплатените научни работници обаче трябва да се съобразяват с археологическите находки и да интерпретират данните според доказаното. Може би и затова сме толкова желани от някои сили...
Поздрави!
цитирай
6. bven - На 3: Божо, благодаря за коментара ти!
27.04.2014 17:03
Вярно е това, както ти казваш, но и това, което нашите пророци и екстрасенси са казвали, също доказва скритите механизми в световната история. Факт е, че и изнесеното от Милан Миланов в неговите Тайни подземия... допринася за вдигане на мъглата пред очите ни. А книгите на Спас Мавров са една отворена ниша за всеки родолюбец! Специално искам да обърна внимание за разказаните от него български вълшебни сакрални приказки:
Вълкът и седемте козлета
Снежанка и седемте джуджета
Ян Бибиян
Спящата красавица
Мара Пепеляшка
Змейовата невеста и другите , дадени в линка, свързани с нашето детство, но и несочващи и активиращи духовното ниво у човека. Препоръчвам ги на всеки, който иска да надзърне в истинския свят на приказките и героите ни!
Поздрави и хубави дни от мен!
цитирай
7. germantiger - ...
27.04.2014 19:25
много истории, които после съм чувал като хунски, слушал съм ги разказани като тюркски, готски и германски, като галски и келтски, като кумански и хазарски, дори като славянски.

...

Мога да нарека този цитат (или абзац от книгата) - мерзост, но...

БЪЛГАРИНА Е МУХА СЪС САМОЧУВСТВИЕ НА АЕРОПЛАН!
Димитър Подвързачов
цитирай
8. bven - На 7: Герман или тигър...
27.04.2014 19:37
няма значение животното:)))
цитирай
9. mileidi46 - !?!Нещо ми завоня!!
27.04.2014 20:12
,,Тигъра"...и тук ли се е ..изпуснал?!...
цитирай
10. margiv - Хората са продължение на Земята, а ...
27.04.2014 20:32
Хората са продължение на Земята , а не нещо отделно съществуващо. Нищо не се случва от самосебе си и случайно.За да осъзнаем ролята на България, бих предложила да я сравним с черния дроб на Европа. Такава е ролята ни да чистим отровите на този континент и да го освежаваме с енергията бликаща от земите и душите ни.
цитирай
11. bven - На 9: mileidi46, нека всеки се изказва свободно. Това означава много за него и за тези, които четат!
28.04.2014 19:10
Дори гласуването с минус е мнение ...
Поздрави на дансингстар Мелиса и хубави мигове, приятелко!
цитирай
12. bven - На 10: Радвам се, че ми гостуваш, Маги!
28.04.2014 19:14
Ние наистина сме свързани с нашата майка-планета, но може би Спас Мавров е прав, като казва, че ние сме Жлеза на времето...с особено важна роля в сегашния момент. Важното е и ние да се съхраним чисти и със светла балансираща енергия!
Благодаря за мнението и пак се отбивай в моят свят!
Намасте!
цитирай
13. metlichina - да... абсолютно съм съгласна..
28.04.2014 21:56
че, българите притежават душата на цялото човечество..
Намасте... мила приятелко, поздрав и прегръдка
за теб, от сърце..
цитирай
14. leonleonovpom2 - Хвала за хубавия, навременен ма...
28.04.2014 23:07
Хвала за хубавия, навременен материал!
От една страна написаното отговаря на истината, от друга - трябва да се пише така, заради смачканото ни от " наши" и от чужди самочувствие като народ!
Поздрави!
цитирай
15. bven - На 13: Намасте, Маги!:)))
29.04.2014 15:31
За душата на цялото човечество не мога да гадая, но че са научили всички тогавашни народи на държавност и любов към земята - в това съм сигурна! Може би затова сега на нас, техните наследници, се налага да доказваме отново на себе си и на другите кои сме и защо такива сме! Оцеляването в екстремни ситуации е дадено само на силни, опитни и духовни люде!
Стократно повече прегръдки и поздрави за теб, любезна Метличина!:)))
цитирай
16. bven - На 14: leonleonovpom2, и аз като теб много обичах и все още обичам историята:)))
29.04.2014 15:34
Може би като българи ние усещаме интуитивно, че нещо не ни се казва и се крие умишлено...затова нека тази приказка премахне всички страхове и съмнения относно
великото ни минало и славно бъдеще!
Благодаря и хубави дни за теб!
цитирай
17. leonleonovpom2 - Благодаря за пожеланията, Татяна!
29.04.2014 19:57
Искрено желая и на тебе същото!
Германтигър е искрен в предпочитанията и омразата си, често вади на показ думите на Подвързачов
Струва ми се, че са извън контекста на казаното и се изменя смисълът им По- скоро сега е валидно обратното, българинът е муха, смачкан е от чужди и най-вече свои, наречени правилно еничари Това са хора, придобили всичко по втория начин, образование, пари, длъжности, обществено положение, назначени капиталисти, отново по втория начин.
В това си качество, те се чувстват миропомазани и смятат, че всичко им е позволено.
И правят най-безопасното за тях, нещо присъщо за страхливеца, мачкат способния българин, който иначе е със слаба защита
Поздрави!
цитирай
18. bven - На 17: Здравей, leonleonovpom2:)
30.04.2014 14:43
Не желая да коментирам нито нечии изказвания по повод на материалите си, нито хората във власт заслужават толкова внимание...Всеки върви по своя си път и знае или не - носи отговорност за всичко, което мисли, действа и изговаря. Т.е. с емисиите на мисловната си енергия! Затова, че българите се смятат или ги мислят за мухи - проблемът е в тях самите (казвам го с цялото чувство на съпричастност, защото и аз се смятам за българка, но с гордост!). Благодаря за успокоителните слова и нека те въздействат на всички помрачени мозъци.

Желая хубави и светли празници , носещи национална гордост и нека Св.Георги ни помага!:

http://www.youtube.com/watch?v=LLOzXySmr3w
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868648
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава