Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2018 09:43 - нова истина за българите
Автор: bven Категория: История   
Прочетен: 3440 Коментари: 11 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                    Тайната на българите излезе наяве – вижте сензацията!

Неделина Великова
Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!
Споделете, ако статията ви е харесала!
копие от https://www.topactualno.com/39244/tainata-na-balgarite-izleze-nayave-vijte-senzaciyata/

Край Първомай беше разгадана уникална находка, която е способна да разтърси цялата световна история


Изследователят Павел Серафимов предизвика трус в историческите среди. Той направи свое сензационно откритие край Първомай, след което публикува разказ и снимки от мястото в своя блог sparotok.blogspot.nl.

Според него Ванга е напълно права в пророчествата си, че в близко време ще бъдат разкрити някои тайни и истината за българския народ ще заблести с нова светлина пред света. Имайки предвид, че у нас се намира най-древното колело на планетата, както и най-старото обработено злато, то изненадите може би тепърва предстоят.


Паметникът край Първомай ще разтърси света и ще прочуе българите окончателно

По земите ни са се издигали първите градове в Европа – постройките в Провадия и Юнаците, които идват отпреди 6500 години. Балканите са дали пример за развиването на земеделие и скотовъдство, желязото е било подлагано на подобрение отново тук най-рано, векове преди ковачите на римляни, германи и ибери да започнат да се занимават с тази дейност.


Не на последно място трябва да се спомене и писмеността, която е изобретена не къде да е, а на родна територия. Керамичните знаци на съдове в Градешница, Караново и Хотница, на които са се натъкнали археолозите, са създадени във време преди клинописа в Шумер и йероглифите в Египет – поне 1000-2000 години, което свидетелства за изключителните умения на предците ни.

В днешно време обаче съществува яростна съпротива против теорията, че траките са имали писменост, че са били първите, които са използвали буквите. Умишлено е поддържана с години заблудата, че сме взели азбуката от гърците, когато са правени надписите от Ситово, Кьолмен, Езерово, Браничево, Надарци, Тиана, Птерия и прочие. Само че въпросните знаци са толкова различни от оригинала и не става дума за копие на каквато и да е гръцка азбука.

Специалистите обаче не се вглеждат в тези детайли, те дори пренебрегват казаното от Алкидамант, който заявява, че тракиецът Орфей е създателят на буквите. Може думите му да не са популярни, но то се потвърждават и от Диодор Сицилийски. Еврипил също е говорил за тракийската писменост. В допълнение трябва да се каже също, че фригийските монументални надписи по фасадите са били изсечени в период, когато гърците са водили все още почти номадски живот.

Учени като Вл. Георгиев и И. Дуриданов бяха категорични в определението си за паметниците в Градешница, Караново и други райони, че са тракийски, но българите останаха в типичното си информационно затъмнение. Подобни важни данни не успяват да стигнат до масовата публика. Тя все още е незапозната с откритието на Петер Ван Сусберген, който съобщи за многобройни тракийски лични имена, на които се е натъкнал в минойски и микенски документи. Сред тях са Арей, Питак, Резос, Одрис, Перкон, Гетас.

Вероятно не подозирате също и за позицията на д-р Харалд Хаарман по отношение на употребяваните на остров Крит и голяма част от Гърция писмености Линеар А и Линеар Б, които произхождат от древната Дунавска писменост. Преди него Владимир Георгиев също обърна внимание на сходството на знаци от ранната критска писменост и тези от Караново и Градешница.

На практика авторите на минойската и микенската писменост са предците ни в лицето на траките, известни в по-нови времена като българи.

Линейната керамика е също едно от доказателствата за присъствието на дедите ни на остров Крит. Първите образци идват от Балканите и Черноморските степи, 6000-5000 г. пр. Хр., а на Крит такива съдове се появяват в края на 3000 г. пр. Хр., където се доразвиват и усъвършенстват. Проф. Бедрих Хрозни разглежда въпроса още преди 70 години в труда си “Ancient History of Asia Minor, India and Crete”.

Паралелно с линейната керамика се ражда и древната писменост в Крит. Древните критски топоними Ида, Кносос, Пергам, Гортиния, Даво, Капа са все от тракийски произход. Кносос е сродно на родния топоним Книшава – местността в Рила, чието име се тълкува като изкоп, ерозирало място, характерно и за терена в минойската столица.

Ключовият момент до скоро беше, че липсва свързващото звено, което даваше повод да има съмнения, че предците ни са създателите на писмеността. Това вече не е проблем. Говореше се за прекъсване на традицията от Неолита и Халколита с тази от Средната Бронзова Епоха. Знаците от Караново, Вълчи дол, Тартария са от 5000 г. пр. Хр., а Линеар А и Линеар Б – едва от 2000 г. пр. Хр.

Празнината е запълнена, благодарение на Паун Ташев, който откри недалеч от Първомай паметник, създаден в дълбока древност. Той е бил известен с името Писан камък – върху него са изсечени знаци, които са шест на брой и имат височина 35-50 см. Находката се оказва повече от забележителна! Касае се за първия монументален надпис в историята на човечеството. За да се установи от кога датира той, е трябвало да се направи сравнение на формите на знаците с епиграфски паметници през епохите. Определяната като гръцка и латинската азбука веднага са отпаднали от списъка с потенциалните възможности. Не е намерена връзка нито с хетския, шумерския или персийския клинопис. До някаква степен надписът е оприличен на хето-лувитските йероглифи от 2000 г. пр. Хр. Но самите знаци са разположени така, че веднага личат разликите с тях, а наподобяват на надписа от Булгар Маден в Анатолия – настояща Турция. С критската йероглифна писменост от края на 3000-началото на 2000 г. пр. Хр. също се открива прилика.

Павел Серафимов намира, че откритият надпис край Първомай принадлежи на Дунавската, Балканска и Староевропейска азбука, както я определят още специалисти като Хаарман Мерлини, Ръгли, Кейхил.

Забележителността на паметника може да се опише в няколко значими точки:
– върху него се намира най-древния монументален надпис
– чрез него ние разбираме, че е документирано най-старото име на Тракийския Херос
– показва се връзка с първата писменост

Въпреки тези съществени исторически сведения, в научните среди надали ще се вдигне голям шум, не и по традиционния начин, чрез разпространение с помощта на медиите, информиране на гражданите, споделя със съжаление Серафимов. Причината е, че според него родните експерти са крайно предпазливи и предпочитат да не излизат със сензационни версии, макар за тях отдавна да са налице редица доказателства.

Ние сме потомци на личности, които за своето време са били считани за богове, а загърбваме миналото си и дори не го познаваме, възмущава се още в своя блог Павел Серафимов.



Гласувай:
10



1. nkf - Както добре е известно, има два вида ...
16.09.2018 10:20
Както добре е известно, има два вида наука - официалната и истинската. Първата се охранява и налага драконовски и по безогледно брутален начин с всичките му там тоталитарни прелести като цензура, сотракация, репресии и т.н. Официалната наука има една единствена цел - главна - да обслужва установената политическа система, а не да изяснява някакви исторически факти. Така, разбира се, че всичко извън "канона на офицозите е ерс, глупост, фантазия, "ненаучно" и т.н. Но човечеството е много, много, много старо; има много стари, ама наистина удивително стари следи от високо-развита цивилизация. Културата на двревните арийци - истинските хора, българите - е стартирала от региона на Черно море, Карпатите, Беломорието, Анатолия и е с хиляди години по-старо от появата на циганите, известни като гърци. Поздрави, Таня.
цитирай
2. bven - На 1: nkf, абсолютно си прав за историческата истина - ние много добре изпатихме от т.н. официална
16.09.2018 11:13
история.Все пак с новото време дойде и информацията за истинската история и произход на българите - светли, сияйни хора! Накъдето и да погледне човек по света - винаги има планина,област, местност болгар/булгар или с подобно име. Това не е случайно. Българите са били навсякъде и са оставили значителни следи в занаяти, държава, човечност.
Приемам само, че ние идваме от Памир, Шамбала - там, където е люлката на цивилизациите и се пази човешкия генофонд. Всичко, което се крие или пази за друго време, води натам. Остава и ние като наследници и носители на слънчевия ген да изпълним ролята си, дадена от Създателя и повторена от Учителя Беинса Дуно!
Благодаря за чудесния коментар.
Желая хубав и ползотворен ден с добри новини!
цитирай
3. tres1 - Историята ни трябва да се пренапише !
16.09.2018 11:37
Цитат от П.Серафимов - "Когато западноевропейците започнаха да си съчиняват история, те премахнаха това, което не им оттърваше и съчиниха неща, които пасваха на тяхната стратегия и намерения. За скитите-хуни бяха избълвани безброй лъжи и се скриха сведенията на Страбон, че тези хора са омировите хипемолги и галактофаги – най-праведните измежду всички народи. Лъжи бяха изковани и за траките, които бяха наречени войнолюбиви варвари.Така се даде възможост други хора да се кичат с нашата слава и да си припишат заслугите на дедите ни. На нас пък ни бе внушавано, че не можем да се управляваме сами и поради това ни натрапиха чужденец за княз и цар. Това ни докара безброй беди, войни, които не ни бяха нужни, но, в които паднаха стотици хиляди родолюбиви българи и така за пореден път нашата кръв бе източена за благото на чужденци. Това, че не си заехме миналото, това, че не вярвахме в себе си за малко не ни погуби. Липсата на самочувствие и вяра в собствените ни сили ни кара да търпим посредствени и даже глупави хора да ни управляват. Промяна в животът ни не може да дойде, ако няма промяна в духа и мисленето.Вместо покорно да превиваме гръб можем като горди и силни хора да се заемем с построяване на една нова България! ! !". Историята ни трябва да се пренапише, защото в случая с българите работата е най оплескана в световен мащаб / и не защото аз си мисля така/ това го показват всички онези данни с които разполагат отделните архиви по света, а и паметта на хората наричани някога българи. Жалкото е, че малцина знаят за това и отстояват тази истина. Понеже нищо в света /космоса/ не е случайно, то следва да сме на ясно, че такава е била съдбата на историята ни и със сигурност там е записана и развръзката на проблема. За нас остават надеждата и вярата /както у опълченците ни/
цитирай
4. bven - на 3: tres1, ние сами пренаписваме историята си.
16.09.2018 21:56
Малко по малко, излизат данни за истината за българите, за българските държави отпреди Христа...Досега някой да е казвал нещо такова, освен една 681 година!? Имаме космическа мисия - литература има , за който търси. Всеки от нас днес пише всеки миг своята история, а заедно с това и историята на рода си, на етноса и народа си. Личната еволюция води до еволюциите на рода, етноса, човечеството и заедно - на планетата и на целия Космос. Защото ние сме едно със Създателя - той се учи чрез нас /както ние се учим от нашите деца/ и всички и всичко еволюираме /природа, растения и животни/. Изобщо - велики мигове в цялата история на Земята в нейните 950 млрд. години.
Поздрави и Любов и Светлина!
цитирай
5. tres1 - Историята се пише за децата ни
17.09.2018 01:29
Историята се пише за децата ни, ние само провокираме момента с избора си да или пък не. Създателя чрез нас едва ли ще се учи - за космоса и нас програми /карма/ е създал. В нея всеки има свойто място и ролята до края ще не ще, ще си е изиграл. Познавайки историята може да налучкаме какво ни чака утре, защото там спиралата е както в ДНК - развива се, но без да се променят структурните правила. За това историята си трябва да научим каквато вероятно е била, а не каквато ни предлагат и налагат тарикати и глупаци от различни естества. За еволюцията нещо май не съм съгласен - човека от хилядолетия си е все това и обществата както хората се развиват, цъфтят, след това упадат и отмират оставяйки тук-там по някоя следа. Това децата трябва да научим - света и космоса не се въртят около нас, танцуваме с тях и ние, и правим грешки всеки миг и час.

Благодаря за пожеланията - за всички нека са такива !
цитирай
6. nkf - Ами, грешиш като смяташ или прие...
17.09.2018 09:58
Ами, грешиш като смяташ или приемаш, че "идваме от...". От никъде не идваме, но отделни групи от старите Българи или сходни/родствени на тях кланове СА ходили доста надалеч. Няма нито едно доказателство за "идване"-то ни от Памир, ама нито едно. Запознат съм с писанията на главния "памиролог", другарят псевдоисторик Петър Добрев и като цяло той си пише белетристика и свободни съчинения, а не научни изследвания, базирани на исторически извори, факти, данни. Там липсва анализ и т.н. Да се съчиняват теории и бъдем пращани като народ по Памир, само поради една думичка на един средновековен автор Михаил Сирийски е несериозно. В същото време има книжнина и книжни, която недвусмислено показва, че нашият народ е обитавал земите между Панония, Карпатите, Бяло море, Черно Море, адриатика, от много стари времена. Другото, за човешкия генофонд - не знам. Спомням си, че бях чел навремето една книга от един руски офталмолог на тая тема, ама вътре срещнах много глупости и не мога да се доверя дори частично на писанията му. Русия като цяло бълва невероятни неща, повечето от които са откровени глупости.
цитирай
7. bven - На 5 и 6: nkf, аз смятам и приемам за себе си информацията, която имам.
18.09.2018 10:45
Пък и литература има много - всеки може да ползва това, което му допада и харесва.
Ако не греша, офталмологът е Ернст Мудашев, татарин уж, иначе чист българин по произход, независимо как се определя. Книгите му за времето си бяха революционни.
Всичко се променя:))
цитирай
8. tres1 - има народи, които от едното нищо са създавали история
18.09.2018 12:33
….има народи, които от едното нищо са създавали история, а има народи, които са превърнали великата си история в едно жалко нищо. За да избегнем участта на послените трябва най-после да започнем да гледаме на историята си не като на придатък към политиката, а като на свещен и неприкосновен храм, в който се допускат само добре проверени и отсети от вековете исторически истини……
Немските и австрийските историци определят народите от славянската езикова група като неспособни да се управляват сами, т.е. трябва да са винаги под германска власт. Славните гети, познати и като готи биват наречени германи и са използвани за повдигане на самочувствието на германските народи.

За историците от Руската Империя е важно да се приеме, че името славяни е възникнало на север от Балканите и от там е започнало разпространяването на хората от славянската езикова общност. Това е и причината през XVII век да се появи легендата, че библейския Мосхос – праотецът на славяните, е дал името на река Москва. Така се търси легитимиране на желанието на императорите на Русия да се представят като покровители на хората от славянската езикова група.

Това са основните причини за изкривяването на българската история. Поради факта, че когато другите народи се писали историята си –XVII-XIX век, и най-безсрамно са крали от нашата, ние сме били подложени на геноцид , не е имало кой да потърси сметка на крадците. А дори и да сме били свободни, петте века кланета (XIV-XIX век ) така са разредили някога големия и силен български народ, че нямаме възможност да окажем политически натиск и да поискаме своето. Като добавим и сервилното поведение на нашите учени от началото и средата на ХХ век, става ясно защо светът си е изградил такава невярна представа за нас.
цитирай
9. bven - На 8: Напълно споделям мнението ти,tres1.
18.09.2018 22:46
Жалкото е обаче, че все още се говори за славяни, без изобщо да е имало такива, само защото руската империя е искала да обединява и експлоатира съседните й народи.
Още по-жалко е, че въпреки последните археол. находки и намерените исторически данни, няма воля да се напише действителната ни история. А днешните събития доказват, че няма случайности.
Благодаря за изказаното мнение.
цитирай
10. barin - Успех в събирането на факти и тър...
21.09.2018 07:36
Успех в събирането на факти и търсене на истината за нашия народ, Татяна!
цитирай
11. bven - На 10: barin, мисля, че това е задача и на всички, които се гордеят, че са българи!
21.09.2018 10:32
Благодаря за пожеланието и Бог да пази България!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869509
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава