Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2019 08:32 - тайните за България, които
Автор: bven Категория: История   
Прочетен: 2236 Коментари: 4 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
Тайните за България, които Кумранските ръкописи крият 04.08.2016  image    

Мнозина учени са на мнението, че това е най-значимата археологическа находка правена някога. Кумранските ръкописи или Ръкописите от Мъртво море са набор от 981 различни текста, открити съвсем случайно от овчар в невзрачна пещера през 1946 година край древното селище Кумран в Палестина.

Текстовете, датирани между III век пр. Хр. и I век, и буквално представляват съкровищница за историята, религията и езикознанието, тъй като съдържат третият най-стар оцеляла до днес ръкопис на Стария Завет, наред с неканонични и небиблейски ръкописи, свидетелстващи за изумителни и неподозирани истини за нашия свят.

image

Огромният проблем със свитъците е, че вековете са казали своята дума и много от тях са повредени, от други са оцелели само фрагменти. Благодарение на модерните компютърни технологии, свитъците най-накрая разкриха още от изумителните си тайни! Д-р Алексей Юдитски, който е ръководител на мащабния проект „Дигиталната библиотека на свитъците от мъртво море Леон Леви“ разкри, че с помощта на специализиран софтуер е успял да разкодира голяма част от липсващите текстове в безценните ръкописи.

Ноевият ковчег

image

Всички сме чували как в дълбока древност, Земята е била залята от колосален потоп, който е ликвидирал почти всичко живо. Описан е в редица световни религии. В християнството легендата гласи как Ной е конструирал гигантски кораб, в който е спасил своето семейство, както и по два екземпляра от всеки животински вид. Новите данни потвърждават легендата, но конкретно описват т.нар. Ноев Ковчег.

Това не е било кораб, а гигантска пирамида с перфектни пропорции, която е предпазила обитателите й от водната стихия! Наскоро беше открита гигантска подводна пирамида, която се намира между островите Терцейра и Сао Мигел близо до португалския бряг. Според редица алтернативни учени точно това е Ноевият ковчег!

Но това е нищо! Беше разкодирана и друг свитък, който буквално накара учените да онемеят, и който цитира директно територията на България! Свитъкът е озаглавен „Библията на Нефилимите“ или „Библията на Пазителите“. Ръкописът е датира от 300 г. пр. Хр. и разказва историята на Енох – дядото на Ной, който е описан като пророк, който е дошъл на Земята от звездите.

Текстът разказва как в дълбока древност на Земята са кацнали ангели, които са се съвкупявали с обикновени жени. Техните наследници са наречени Нефилими – гиганти, които са на практика хибриди между небесните същества и хора. Всичко това се е случило в свещената земя. Чак сега става ясно, че тази свещена земя не е в близкия изток, а край древния град Кабиле. Днес древния град е село Кабиле, което се намира в сърцето на България близо до Ямбол!


Градът е основан в края на 2-рото хилядолетие пр.Хр.  и винаги е смятан от археолозите за един от най-ярките примери за величието на Тракийската цивилизация. Точно този район е бил цитиран от древния анонимен автор като „най-важното място на планетата“, от, където Пазителите са командвали света! Новите данни от свитъците разкриват и непознато до днес пророчество на Енох. Той твърди, че след „четирите луни“ свещената земя пак ще се превърне в център на Света! Според редица експерти „четирите луни“ описват  „лунна тетрада“! Това са 4 лунни затъмнения, които се случват в период от една година.  Също познато като „кървавата луна“ явлението е безпрецедентно и се случи през 2014 и 2015. Мнозина религиозни експерти видяха пророчество за края на света, но явно това е знак за началото на нещо ново!

Дали това не значи, че България най-накрая ще заеме достойното си място сред световните центрове – напълно е възможно. Всички българи знаем, че земята ни е свещена. Мнозина наши и международни учени доказаха, че най-старата цивилизация на планетата се е зародила точно тук, и тези нови сведения за божествено /или извънземно/ присъствие съвсем не са случайни.  Всепризнатият пророк Петър Дънов ясно е казал, че България ще се превърне в „Новия Йерусалим“.

Учителят не веднъж е казвал, че България е най-свещената земя на планетата ни. Подобни открития ни карат да гледаме смело напред, да вярваме в бъдещето и да се гордеем с миналото си. Само нека се се надяваме, че политиците ни няма да затрият бъдещето ни.

Източник: http://www.zarata.org
копие от https://bgjournal.info/taynite-za-balgariya-koito-kumranskite-rakopisi-kriyat/?bot_test=1




Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lexparsy - Благодаря за тази информация и за линковете
29.03.2019 08:23
Всички вярваме и знаем че рано или късно истината за България ще изплува от тъмата. Но все повече българи го знаят и помнят чрез родовата си памет.
Пролетни поздрави от мене.
цитирай
2. bven - Лекси, благодаря за посещението с добра цел:)))
29.03.2019 13:38
Съгласна съм за родовата памет,но колко от нас имат време да се вслушат в нея? Може би - полека-лека научаваме по нещо от вълшебната си история, за да не ни дойде в повече наведнъж, но времето препуска покрай нас!
Приеми пролетен полъх и от Пловдив!
цитирай
3. bezistena - Ето публикациите ни по тази тема от ...
29.03.2019 16:20
Ето публикациите ни по тази тема от тази информация:

Последните разсекретени документи от Кумран указват, че България, Тракия, Ямбол и Кабиле са сътворенческият управленчески център на Земята и човешката цивилизация
http://bezistena.blog/history/2016/07/29/poslednite-razsekreteni-dokumenti-ot-kumran-ukazvat-che-bylg.1467485

70 години заговорниците срещу Българите крият ръкописите от Кумран, сочещи, че България, Тракия, Ямбол и Кабиле са сътворенческият управленчески център на Земята!
http://bezistena.blog/history/2016/09/12/70-godini-zagovornicite-sreshtu-bylgarite-kriiat-rykopisite-.1475957
цитирай
4. bven - На 3: благодаря, че припомняш с линк твоите публикации,bezistena !
29.03.2019 17:44
Все пак, повторението е майка на знанието - така неверниците може да прозрат истината и да се гордеят с родината си! Дано данните спомогнат и на осъзнаването и действеността на всички, които се гордеят, че живеят тук!
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14872214
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава