Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2019 09:01 - Българската царица с много имена
Автор: bven Категория: История   
Прочетен: 2534 Коментари: 6 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

      АЛДХАРА , БАЛИКАРА ,БАСТЕРА, НЕМЕЯ , СЕВАРА, МАКЕДА , НИКАУЛЕ                                                         или    Савската царица
                   
                                   (според Тайните подземия,М.Миланов)

В Евангелието от Матей тя е наречена "Царица на Юга", в Евангелие от Лука Исус Христос заявява, че "тя и ниневийци ще съдят евреите, отхвърлили учението ми". Според йосиф флавий , тя - Никауле е известна с любовта към знанието. В етиопската епична хроника "Кебра Нагаст" ("Величието на царетe"), се разказ­ва, че цар Соломон прелъстил Македа и им се родил син - Менелик I, който станал първият император на Етиопия . Предполага се, че корените на Сава са възникнали хиляда и сто години пр.н.е., на територията на днешна република Йемен, като в началото е управлявана от свещеници, а към края на V в. пр.н.е. от царе.

Савската царица е потомка по права линия от стра­на на баща си на Алвех и Гаинати. Тя е първородното му дете.Нейната душа и дух са преминали през няколко прераждания в други индивиди. Духът й е въплътен в друга жена сега.

Царицата  е имала много имена , давани й от различни народи. МАКЕДА е името й, дадено от етиопците (акад.Хр.Маджаров смята, че от там идва името Македония). От траките , които е управлявала е била наричана СЕВДАРА , също и БАСТЕРА. Други нейни имена са НЕМЕЯ , АЛДХАРА и БАЛИКАРА. Най-известна е с името, останало съхранено в спомените и хрониките на етиопците, които са я почитали и уважавали като своя владетелка. Царицата е била  мъдра, знаеща , можеща, но и изключително красива бяла жена, високо посветена  духовна личност.

Бастера е владетелка на южните земи на България - тери­ториите между Странджа-Сакар и пловдивските полета .Страната е  наричана Офир и Пунт, с дворци около днешните градове Елхово, Болярово и Тополовград.

Царицата не сее  омъжила за Соломон, тъй като е трябвала да премести трона си в неговото царство. От връзката им  има три деца . Първородният син - Давид - остава да живее при баща си, като посещава и майка си. Оженва се за Хекатара- знатна тракийка. Второто дете също е момче, а третото - дъщеря. Малкият син става вла­детел на етиопските земи и е ПЪРВИЯТ ПОТОМЪК НА БЯЛАТА КЛОНИНГ ДВОЙКА, СВЪРЗАЛ СЕ С ПОТОМЦИТЕ НА ЧЕРНАТА КЛОНИНГ ДВОЙКА. Така той става осново­положник на царската династия в Етиопия. Дъщерята остава при майка си.


След раждането на сина си, Македа дава право на Соломон периодично да извозва кораби със злато и други скъпоценности от нейните владения в своето царство , за да осигури с богатства, знания и мощ  бъдещия наследник и владетел - своя син. Договорът за придобиване на златото е сключен изрично само между двамата владетели, между Македа и Соломон.Тя е дала достъп на Соломон до нейните рудници, както и да ползва придобитото злато. (В Храма на Соломон има все още неоткрити съкровища,част от които са й принадлежали , но и литература, документи, описи от времето на атлантската раса.Там има три златни книги и две сребърни, както и малки кристални сфери, кубове, пирамиди и конуси.)

Царицата имала два двореца. Единият е бил в Царския град, който се е наричал САВАРА( в Офир), от където е черпела знанията и богатствата си, а вторият - в западната част на земите й.

Град Савара се намира в близост до река Тунджа, до днешното село Княжево.
Дворецът е бил мно­го богат. Изграден изцяло от бели мраморни блокове и слюдести материали. Разположен е на голяма площ и  ограден от голям парк и масивна разделителна сте­на. Вратите и прозорците са от дебели златни рамки .Седем високи кули, завършващи с изострени върхове, покрити със златни пластини, са красели сградата.Имал е множество зали .В едно малко помещение царицата е съхранявала най-скъпите си предмети, ръкописи и ценности.

Към двреца е имало приказен парк -  с богата растителност и екзотични животни , езерца, красиви водопади .

Вторият дворец се намирал в западната част на земите - в околностите на днешния гр.Хасково, в посока Пловдив , в  равнина, близко до минерални извори. Водите им са използвани в изградените бани и басейните  към двореца и града около него. Този дворец е бил  по-малък ,но като първия - красив и богат. Царицата го е ползвала по-скоро като резиденция.

Царица МАКЕДА умира седем години преди Соломон. След нейната смърт той пренася в своето царство  скъпоценно­сти,  голяма част от писмените архиви, литература и документи, за да ги съхрани и предаде след време на поколенията.

Храм-гробницата на царицата (изграден от нея), се състои от няколко помещения, като централната му зала е с кръгла форма. Има четири златни купола с различна височина.
В гробницата е нейният саркофаг, както и много от даровете, получени от Соломон, с негови лични вещи и печати, скъпоценности - царицата ги е получила като дарове от различни краища на земята, а също пред­мети и вещи със сантиментална и духовна стойност . Сред тях има кристален макет на земята, златни макети на подземни градове, сандък от злато, който е изработен по специална древна технология. В този сандък се съхраняват плочи, които съдържат мъдростта, знанието, философията на Вселената, пътищата, които Земята и нейните цивилизации са извървели и които предстои да извървят. Може би са останали от атлантите?
В саркофага на царицата има и три златни книги на цивилизациите, малка топка от яркочервен кристал с неземен произход и виолетовосиня плоча от мека плазмена материя.

Самата гробница е изградена още приживе като храм,в който тя е обичала да се усамотява и да прекарва там часове и дни. Входовете за подземния град са били до столицата Савара и двореца й.
Близо до гробницата се намира база на извънземни, на голяма дълбочина. Бастет е знаела за тази база и по време на усамотени­ята си в храма, често е общувала с техни представите­ли чрез визуално-звукови форми, подобни на холограми.

Хората, които са участвали в погребението на Бастет, не са убити. Това не се е налагало, дори и с оглед запазването тайната на гробницата. Всички са изпитвали дълбока почит и преклонение пред нея,стигащи до богопочитание и обожествяване. За тях тази гробница е била светилище.

Това е историята, приказката , легендата или истината за Савската царица .




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. lexparsy - Много благодаря Бвен
30.03.2019 10:35
Бях чел откъслечна информация и намеци за Савската царица и имената и дублираните и исторически личности, но тук е много добре обяснено и обобщено.
Като имам време ще прочета по аналитично, защото се оправдавам че не на всичко написано и публикувано трябва да се вярва на 100%, защото има много и изфантазирани, но и нарочни легенди и теории.
Слънчев пролетен уикенд да имаш :-)
цитирай
2. bven - на 1: lexparsy, на мен също ми беше интересно, докато подреждах данните за тази наша царица.
30.03.2019 12:04
Особено като знам, че сега около гробницата й ще се шета от различни интересчии. Само българските власти не се интересуват от историята ни. Но да се надяваме, че някога ще се научи докрай всичко от този период.
Светлина и Любов!
цитирай
3. lexparsy - Здравей пак :-)
30.03.2019 16:58
След един прекрасен ден пълен с магически слънчеви емоции от „случайни срещи“, опитах да си събера мислите и разбрах че в блога прочетох два постинга с абсолютно различни в контекста тези...
Атил (atil) разказа че Алцек и Алциок, свързани с българите в Италия са различни личности... А ти доказваш че Савската царица е известна с много имена и е цитирана от историята като различни личности....
Парадокси !!!
Асоциирах веднага че втория е по-често срещан, в преиначаването и мултиплицирането на „науката“ История. Даже двама руски математици (не историци) доказаха аналогиите в „историческите битиета“ на десетки личности...

Но свикнах преди да задавам отговори, да питам въпроси... Изплува ми от дъното на асоциациите пример за човешкото въображение, което подлежи на проверка...че някой беше идентифицирал Савската царица даже и със Семирамида... (която няма да обсъждаме :-)
Питам... имаш ли и ти някакви подобни „сведения“ За или Не категорични???
Или пак някой използва способността на ума ни да наподобява чутото както му е угодно?
цитирай
4. bven - lex, всичко тече и всичко се променя....
30.03.2019 22:16
В холографската вселена всяка жена може да се види и като Семирамида, и като Клеопатра или Шарлота Корде. Все още материалното преобладава в нашето битие, дали 30 март или първи април - увличаме се от фактите. Дано намерим време и за интуицията си.
Аз много харесвам материалите на колегата Атил, но вярвам и на написаното от Милан Миланов:)))
Желая ти лека нощ! Утрото е по-мъдро от вечерта...
цитирай
5. shtaparov - БАЛИКАРА звучи като БАЛГАРА от к...
21.04.2019 13:01
БАЛИКАРА звучи като БАЛГАРА от което някои ще заключат,че от там иде името на Българите а в крайна сметка ще се окаже,че древни Българи и древни Македони (в това число Траки) са били един и същ народ- потомци на БРИГИ (Бурги,Бургари).
цитирай
6. bven - на5: shtaparov - БАЛИКАРА звучи като БАЛГАРА
22.04.2019 16:19
кой когато му дойде осенение свише, shtaparov.
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867634
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава