Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2019 07:32 - Проф. Крум Балтаджиев: "Отрежете на едно дърво корените и то ще изсъхне!"
Автор: bven Категория: История   
Прочетен: 3913 Коментари: 9 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                        Фалшификации и манипулации на българската история
 Юли 15, 2007,
Най-големите вреди са ни нанесени от гърците, турците, руснаците и сърбите

                                     Проф. Крум Балтаджиев

"Отрежете на едно дърво корените и то ще изсъхне!"

"Оплакали се дърветата от гората на Господ, че
брадвите безжалостно ги секат. Господ ги
изслушал Внимателно и накрая попитал: - А колко
от вас станаха дръжки на брадвите"?!?...
                                                       Народни мъдрости

Обуначването на нацията започва с изопачаването и преиначаването на нейната история. Вземете на една нация историята и тя ще изчезне безследно.

Обезличаването на народите чрез фалшифициране на историята беше дело на комунистите-интернационалисти, но то е дело и на глобалистите-космополити - разлика в подходите и методите няма! Риба се лови в мътна вода - колкото по-мътна, толкова по-добре; Разделяй и владей!...

През всичките векове, българската история е била подлагана на нагли манипулации, безочливи фалшификации, кражби и директно унищожение (горене на книги, рушене на културни паметници и геноцид спрямо живите носители на историческата истина и традиция). В това отношение, най-големите вреди на българската история са нанесени от гърците, турците, руснаците и сърбите! В по-ново време грубата игра беше заменена с някои по-рафинирани средства и методи, но това не променя нещата.

Например - Световната банка отпуска някаква жалка целева субсидия на Министерството на образованието и срещу това го обвързва с договор, нейни специалисти да изготвят учебните програми, по които ще учат българските ученици и студенти. И за да са нещата точни - в това не участват български експерти за да не объркат нещо. Точно и ясно!...
Наскоро четох, че в САЩ в училищата не се изучава предмет "История".
Това ме потресе, но същевременно ми стана ясно

защо американската нация се
състои от жизнерадостни идиоти,

които вярват на всичко, което се каже по телевизията или е написано във вестник!...

В Съветския съюз и неговите сателити от соцлагера, по времето на болшевизма и тоталитарния комунизъм се учеше история. В България също. Но тази история беше така деформирана и изопачена, че последствията още личат в учебниците.
Дали се е променило нещо у нас през последните две петилетки и нещо. Нищо подобно - главите на децата се тъпчат с все същите исторически сурогати и свободни съчинения, подплатени с комунизъм и марксистко-ленински постулати. Дори става и по-лошо, като например старите догми да се заместват с нови. Когато политиката влезе с кални ботуши в покоите на науката, не очаквайте нищо добро!
Вземете например един от новите учебници по "История на България" за кандидат-студенти и зрелостници (2001-2002 г.) под редакцията на чл. кор.
проф. Васил Гюзелев и ще видите познатата схема: Колко са велики славяните; с тях започва историята на България; дивашките и нискокултурни "прабългари"; траките липсват!? Защо да не липсват, след като

указанията са да се разтягат
повече локуми за Византия
и елините
. В същия "учебник" Старата Велика България на кан Кубрат е сведена до едно малко петънце, намиращо се между фанагория и р.Сал. Човек да се чуди защо точно чуждите хронисти са наричали тази българска държава "Стара" и "Велика". Че кое й е "великото", след като според учебника на Васил Гюзелев там е имало едва ли не само няколко села!... В момента българските учебници по история продължават да са пълни с антинаучна марксистко-ленинска и сталинска идеология, която трови душите и на новите поколения. Отделни автори правят някакви опити да променят нещата, но това са гласове в пустиня. Вредите, които са нанесени са толкова големи, че всичко се движи по инерция и старите клишета се мултиплицират непрекъснато. Редица изследователи и учени считат, че трябва да дойде едно ново поколение необременени историци, които да напишат истинската история.

Проблемите тук обаче са два. Първо, старите комунистически кадри продължават да обучават в познатия ни стереотип новите поколения студенти и ученици и по този начин се "самовъзпроизвеждат", както се изрази преди време един наш учен. Новите политически повеи започват да налагат и някои нови стереотипи далеч от обективната реалност. Тук по "принципа на махалото" се отива в другата крайност, което е съшо толкова вредно. В стремежа си да изгоним комунизма от учебниците по история, неговото място беше веднага заето от

обезличаващия и безроден
глобализъм и космополитизъм.

Напоследък определени кръгове непрекъснато, упорито и садистично насаждат в обществото "либерално-демократични" теории, според които "трябвало да се загърби миналото", "да сме по-толерантни", "етнически търпими", "да не дразним съседите", "да не се изтъкваме чрез историята", защото това е "национализъм" и т.н. А видите ли национализма и патриотизма са нещо много лошо и представете си, че объркат нечии планове!... Тази ......ска политика вече дава горчиви "плодове".

От учебниците по история започват да изчезват цели раздели и децата получават някакви половинчати и осакатени знания. Полуистините обаче никога не са градивни и не носят нищо добро. Те не могат да заместят истината и съдържат негативен и разрушителен елемент. Това в още по-голяма степен важи за историческата истина и манипулациите, които я замъгляват.

В новите учебници по история първо изчезнаха траките (по-нататък ще обясним подробно защо); след това турското робство стана "турско владичество", а малко по-късно "турско присъствие на Балканите". Както е тръгнало, не бих се учудил след време турското робство и геноцидът спрямо българите и арменците в Османската империя да бъдат представяни като "хуманитарни операции" на башибозука и редовните турски войски!... Във връзка с това научихме, че съвсем наскоро една учителка от гр. Лом - Клара Петкова, в час по родинознание

учела децата, че от "турско робство са ни освободили САЩ",
а който твърди обратното е "комунист"!!!.
.. Коментарът е излишен. Същата учителка сега обаче е депутатка на НДСВ в Народното събрание!?!

Но нека бъдем последователни и да разкрием механизмите, чрез които се фалшифицира българската история. Настоящето изследване няма за цел да обхване цялата тази проблематика, защото става въпрос за огромен масив от информация, обработката на който в никой случай не е по силите на отделен изследовател. По-важното е да се сложи акцент върху начина, по който са фалшифицирани ключови събития и факти и да се посочат виновните лица - нещо, което до сега не е правено цялостно, но ние ще поемем риска, защото тук става въпрос за ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ! За това прошка няма да има за никого! Щом си си продал душата на дявола, ще трябва да повриш и в катрана, за да се пречистиш от греховете. Такъв е божия закон! Съд ще има за всеки!...Националните предатели и българофобите трябва да бъдат разобличени.

                            Механизъм на фалшификациите

Когато се работи със старите автори (т.нар. "извори") трябва да се има предвид, че в повечето случаи чуждите хронисти са били враждебно настроени срещу българите и не са били особено обективни при отразяването на събитията. Независимо от това, тези текстове са по-достоверни от по-късните интерпретации и преводи, особено тези писани през последните сто години (88).

И наистина, още от края на XIX век историческата наука в България започва да бъде използвана като политически инструмент и идеологическо оръжие за прокарване на различни идеи, вредящи на България. В началото това беше панславизма, после еврейския комунизъм и марксизъм, а в наши дни този комунизъм се трансформира в безроден и обезличаващ юдео-масонски космополитизъм и глобализъм!...

Обективното отразяване на историята е труден процес, защото обикновено официалните историци са зависими от управляващите кръгове. Така е било през всички времена. Точно затова адмирирам "Българска Орда -1938" и сродните на нея организации, че застъпват модела на интердисциплинарното българознание, което разбива монопола на официалните историци. Така неправителствените организации и независимите експерти могат да бъдат коректив на лъжеисториците и да се отстоява историческата истина!
В по-новата ни история, Паисий е първият историограф направил тази решителна крачка. След него обаче в нашата историческа наука са намесват външни сили, които и полагат жалоните на най-големите фалшификации и манипулации на българската история. Ето какво пише по този въпрос големият наш изследовател-българист д-р Тачо Танев:

"...На това отгоре, изграждането на делото на българската история се осъществява първоначално от чужденци, които прокарват в българската история своите небългарски концепции. А сетне мнозина българи заработват за изграждането на нашата история, но заучавайки А-Бе-то на съвременната историческа наука, те остават ученици на чужденците и следователно, техни епигони. Между тях се отделя до известна степен най-големият български историк проф. Васил Златарски..." (който обаче е руски възпитаник и "щемпела" си личи отвсякъде - бел. моя).
И така, българската история, както днес е оформена след едно 100-годишно съществуване на нова България, е изградена в едрите си черти

според представите и схващанията на чужденците.

Най-главните й положения всъщност са предостатъчно явно оформени съобразно със съвременните политически интереси на чуждите народи..." (54).

По-важните от тези чужди учени писали българската история са: Н.С.Державин (руснак); М.Сперанский (руснак); Константин Иречек (чех); Якоб Веис* (н); Карел Шкорпил; Херменгилд Шкорпил; Ф.И.Успенский (руснак); Юрий Венелин; Павел Йосиф Шафарик* (чешки н); И.В.Ягич (руснак); проф.В.Томашек (чех, австро-унгарец); Геза Фехер* (унгарски н) и др.
Наред с тези имена в по-ново време се появяват и цяла плеяда други чужденци и чуждоземни имена на "български историци" с небългарски произход. Най-накрая в тази печална редица се появяват и български историци слуги на "силните на деня", към тях се причисляват и една особена категория "историци" с привидно български имена, но с небългарски или смесен произход и с чуждо етническо самосъзнание!
Тази последна категория "историци" е най-опасна и вредна и трябва систематично да бъде разобличавана за фалшификации и подривна дейност насочени срещу България!... За да се ориентира читателят кои точно сили стоят зад фалшификациите на българската история, ще дадем един частен пример. Когато д-р И. Д. Шишманов "доказва", че сборникът "Веда Словена" на Стефан Веркович е "фалшификат", веднага получава по-висока степен в масонската ложа, където членува.
В обобщен вид се вижда, че основната българска история писана и преповтаряна през последните сто години е творена главно от чужденци и шпиони на чужди правителства. Сега вече на всички би трябвало да им стане ясно, защо имаме такава осакатена и накъсана история, пълна с бели полета и премълчани истини.
                                                                                      Материалът е от сп. "Авитохол"




        Аспарух е дошъл отсам Дунава с не по-малко от 800 хиляди души

Националният нихилизъм на някои "космополити" доведе до абсурдни твърдения че Кирил и Методий били византийски шпиони.

                                                                                                   ПРОФ. КРУМ БАЛТАДЖИЕВ


Нашият изследовател Димитър Табаков в статията "Историята на българите в ръцете на славяно-маниаците" разобличи като фалшификатори на българската история цяла група такива лица, сред които: акад. Иван Дуйчев, Д. Дечев, Любомир Йончев, Станимир Лишев, Михаил Войнов, Р. Григорова - Златанова, Т. Цанкова - Петкова, П. Тивчев, проф. Василка Тъпкова - Заимова*. В заключение Табаков определя проф. Василка Тъпкова - Заимова* като "една от най-наглите славяноманиачки" и фалшификаторки на българската история и призовава БАН да отнеме на всички горни лица академичните титли. Това обаче едва ли ще стане скоро, тъй като и БАН е окупирана от "еничари" и ръководители с чуждо етническо самосъзнание!...

При преводите и трактовките Хунската империя и Българската империя, както и държавата Стара Велика България се представят от "редакторите" (разбирай комунистическите цензори) като "Хунски съюз", "Първа българска държава", "племенен съюз Стара Велика България".
Книгата на лорд Стивън Рънсиман е преведена на български съответно като "Първата българска държава", независимо, че на английски изрично е употребен изразът "империя".
Езиковият проблем и писмеността също са предпочитан обект за фалшификация и спекулативни манипулации. За да се подправи същността на делото на светите братя Кирил и Методий (обявени от църквата за светци и покровители на Европа) бяха въведени термини като: "черковно-славянски език", "старославянски", "славяно-български", "българо-славянски", "славянски език", "славянска азбука", "книжовно-славянски език", и други такива, които да въвеждат изследователите в заблуждение. Всъщност, във всички тези случаи става въпрос за "старобъл гарски език" и писменост, което е признато от повечето познавачи на проблема.
Древните българи са разполагали с писменост още пр. Хр. и според някои изследователи, като например Димитър Съсълов и арх.Слави Дончев, те

идват на Балканите с
богата писмена традиция
и няколко азбуки,

които по-късно биват трансформирани в "глаголица" и "кирилица". Рунното писмо обаче също се запазва в работните календари и тамгите чак до XIX век. Кирил и Методий и техните ученици не създават "славянска азбука", а "старобългарска" и като такава тя се налага в редица славянски народи и най-вече в Русия. Доказан факт е, че до края на XIX век Русия е била двуезична - използвали са се простонародния руски език и книжовния старобългарски. Ето откъде идва влиянието и сходствата между българския и руския език. То е от българския към руския, а не обратното. Същото важи и за останалите страни, които са били под влиянието на старобългарския език.

Дълги години цяла плеяда учени се надпреварват да ни убеждават, че езикът на древните българи бил изчезнал, защото "се претопил в славянското море". И къде е това "славянско море" след като установяваме, че антропологически славянски черти притежават едва 15% от съвременните българи. В допълнение на това имаме сериозни данни, че големи групи българи са населявали Балканския полуостров и Мала Азия още пр.Хр.

Векове преди кан Аспарух, Мизия се е наричала България и това е отразено в географската карта на Св. Йероним (331-420 г.), който е ползвал още по-стари данни от картите на Евсевий (270-338 г.). "Анонимният Равенски Космограф" (375-376 г.) потвърждава, че на юг от р. Дунав (в Мизия, Тракия и Македония) от векове "само българи живеят"!!!...

Има доказателства също, че кан Аспарух е дошъл отсам Дунава с не по-малко от 800 хиляди души, за да освободи българите от византийско иго! Някои от тези доказателства (каменна плоча с надпис от Плиска) бяха унищожени от руски учени! Това даде възможност на българските им слуги и клакьори да говорят за "езикови остатъци и език на първобългарите" и че в съвременния български език били останали едва десетина думи от този на древните българи. Петър Добрев дори обяснява в захлас как бил разчел и разгадал "езика на Аспаруховите българи" с изсмукани от пръстите си доказателства!... Същото прави и Веселин Бешевлиев.
Истина е, че старобългарският език (езика на древните българи) се е променял през вековете, но не и дотолкова, че чак "да изчезне". Достатъчно е да отворим някои енциклопедии и речници от миналия век, етимологичният речник на Кузман Шапкарев, речникът за редки и остарели думи на БАН, да се поразходим из провинцията и в Македония за да разберем, че нищо не е изчезнало.

Ако нещо е изчезнало,
то е съвестта и морала на
някои наши учени и "историци"


Отродяването и националният нихилизъм на някои "космополити" от другата страна, доведоха до абсурди, като например да се твърди, че Кирил и Методий "не били българи, а византийски шпиони". Ако развием тази мисъл - вероятно са шпионирали, за да ни вземат азбуката?! Това просто няма да го коментирам - облъчените от Чернобил са много, а за психопатите-политолози и социолози си има специални заведения!..

Важен въпрос е ранното покръстване на българите в Христовата вяра, което е умело прикривано и заобикаляно от редица автори, за сметка на натрапеното вторично покръстване при цар Борис I (852-889 г.) .
Този въпрос е детайлно разработен от д-р Тачо Тачев, проф. д-р Ганчо Ценов и д-р Илия Илиев и може би трябва да бъде разгледан и коментиран отделно в светлината на православния канон. Така или иначе това е работа за една отделна студия или монография.

Унищожаването на старобългарските исторически книги е факт, който под давлението на гърците и папата започва още в IX век. По-късно през турското робство от България са изнесени над 3000 ценни ръкописа, голяма част от които сега се намират в Русия, Украйна, Молдова и Румъния, както и във Ватикана.
По времето на гръцките фанариоти започва и едно систематично унищожение на български книги (главно исторически). Известни са стотици такива сведения, но тук ще споменем само някои от тях:

1. В 1825 г. в манастира "Зограф" (в Атон) са изгорени български ръкописи в пещта за печене на хляб (изпечена бил цяла фурна хляб с тези "подпалки");

2. В Атон отново става масово горене на български древни книги (пергаменти);

3. В манастира "Св.Наум" на Охридското езеро гръцкият игумен Дионисий (анадолски грък) изгорил всички български книги;

4. В 1840 г. шуменският епископ (грък), освещавайки църквата в с.Въча, заповядал да хвърлят ръкописните български книги в една яма на гробищата;

5. В 1825 г. по заповед на гръцкия митрополит Иларион Критски, фанариотско аутодафе изгаря скритите книги на Търновската патриаршеска библиотека;
С подобни действия се унищожават целенасочено най-ценните книги и библиотеки. Това по-късно дава предпоставки за поголовно фалшифициране на най-ранната българска история от гърците, които злобно подхвърляли: "Ха, вие българите не си знаете историята и не знаете, че сте най-древните на Балканите. Сега не можете и да го докажете..."
Гърците не са единствените, които са действали по този начин.

Руските евреи са другата напаст, която осакати историята ни.
По заповед на болшевишкото Политбюро, във Волжка България бяха унищожени стотици хиляди български книги, писани на арабица (исторически съчинения, трактати, научни книги и всякакви други).

Преди време беше съобщено, че някакъв "психично болен" бил проникнал уж случайно в книгохранилище в Русия, където се съхранявали старобългарски ръкописи и ги залял с киселина. По-късно пък стана пожар в библиотеката в Санкт Петербург и май пак изгоряха български книги. Има и по-специални случаи.

На 09.09.1944 г. в България пристига специалният пълномощник на НКВД (по-късно КГБ) "другаря" Бачи Зеев* той е натоварен с три задачи от отговорните другари:
1. Да ликвидира министрите, регентите и депутатите от Народното събрание.
2. Да събере и унищожи старобългарски книги на глаголица, исторически книги и религиозна литература в това число и книгите и беседите на Петър Дънов.
3. Да ликвидира духовния Учител Петър Дънов и да репресира последователите му.
Бачи Зеев* успешно се справя с функциите си ма палач. Той

организира ликвидирането
на правителството и депутатите
на България
(с две картечници в една изровена от бомбите яма на Централни гробища в Орландовци); организира унищожаването на осем вагона старобългарска литература, но не успява да убие Петър Дънов (заб. в третото пророчество на Фатима се казва: "Да се внимава да не бъде убит един епископ в бяло от България!"). Дънов, предусещайки края, сам взима решение да напусне физическото си тяло и за да предпази българите от лоша карма!...

По-късно "другарите" от КДС и МВР по указания от Москва провеждат няколко кампании по унищожаване и претопяване на стари редки и по-нови "неудобни" български и други книги.

Българската история се унищожава не само тук, но и на други места. В Китай, например, по сведения на френски археолог работил там, по заповед на китайските власти са унищожени изключително ценни бронзови съдове с надписи и предмети от династиите Джоу (ХІ в. - 221 г. пр. Хр.) и Цин (221-207 г. пр. Хр.). Това е било направено съвсем наскоро, тъй като тези находки са свързани с хуните и "противоречали на официалната китайска история". По същата причина, от години се бави и отварянето на огромната гробница на първия китайски император Цин Ши Хуан Ди, за когото се счита, че е от хунски произход (китайците го считали за "варварин)". По ирония на съдбата, той също е горил книги и философски съчинения, само че китайски.

В руските и украински музеи правени в тоталитарно време има хиляди старобългарски находки и съкровища, които умишлено не се определят етнически, а носят безличния и обиден етикет - "кочеве" (номади, чергари), който въобще не отговаря на историческата истина.

От Афганистан руските археолози разграбиха съкровищата на Кушанската империя, която беше създадена от българи, със столица Балкх и владетели от древния български род Дуло. Тези съкровища и до сега стоят в сандъци в подземията на Ермитажа и едва ли скоро ще излязат на бял свят.
Пак в Афганистан, американските бомбардировки и "хуманитарни операции" доунищожиха от българското наследство онова, което не успяха руснаците и талибаните!...(копие от http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_i =14707&edition_id=212&format=html



                  Червени "учени" без научни трудове завладяват БАН

Според самозвани изследователи, дедите ни били “злобни”, “жестоки”, “подли”, “канибали”, “предатели” и “неуверени в себе си”

                                                                                                     проф. Крум Балтаджиев


Ако направим един кратък преглед на сборника "50 години Институт по история на БАН" (1947-1997 г.),  ще бъдете потресени какви хора представляват българската историческа наука в този период и с какво са се занимавали. По-долу даваме една къса представителна извадка:

1. акад. Димитър Симеонов Ангелов - член на БКП, завършва история, специализира византология, дисертация "Богомилството във Византия", основен труд "Образуване на българската народност" (1971 г.)
2. Дора Албертова Аладжемова* - филолог, проучвател, липсват научни трудове, освен 4 статии?!
3. проф. Воин Трайков Божинов - нова и най-нова история, член на БКП, липсва дисертация, трудове - "Борбата на българския народ против фашизма и хитлериската окупация и победата на 9 септември 1944 г." (1954 г.); "За социалистическата културна революция в България" (1963 г.) и др.
4. проф. Георги Дяков Бояджиев - дисертация "Формиране на система от знания за същността и ролята на народните маси в историята" (1974 г.)
5. ст. н. с. I ст. Кънчо Стоянов Василев - аспирантура АОНСУ, Москва (1953-55 г), дис. "Борьба болгорского народа за национальную независимость и укрепление русско-болгорской дружби 1878-1879 г." (1955 г), трудове - "За партийността на историческата наука" (1962 г.)
6. ст. н. с. Елена Стоянова Диловска - дисертация липсва, трудове - "Борбата срещу военно-фашисткия преврат на 9 юни 1923 г. в Плевенски окръг" (1952); "Димитър Благоев и руското революционно движение" (1954 г.)
7. н. с. I ст. Христо Димитров Димитров - дисертация "България и номадите до началото на XI век"(1986г.)
8. ст. н. с. I ст. Дойно Христосков Дойнов - дисертация "Комитетите "Единство" 1878-1885, ролята и мястото им за Съединението 1885 г." (1985 г.); трудове - "Партизанската бригада "Чавдар", кратък исторически очерк" (282 стр., 1972 г); "История на Софийската окръжна организация на БКП" (735 стр., 1982 Г.)
9. ст. н. с. I ст. Донко Цолов Дочев - дисертация "Форми и методи на борба на монархо-фашистката власт срещу антифашистките сили 1941-1944 г." (1989 г.)
10. ст. н. с. Ели Хаим Ешкенази* - председател на Еврейския научноизследова-телски институт (1946-1951 г.); дисертация липсва; трудове - "За хрониката на семейство Арие от Самоков" (1963 г.); "Еврейски извори за обществено-иконо мическото развитие на балканските земи (511 стр., 1958-60 г.)
11. н. с. I ст. Ярослав Александрович Иванченко - трудове - (1991 г.)
12. акад. Мито Цеков Исусов - член на БКП, завършил Висша партийна школа при ЦК на БКП; дисертация "Политическите партии в България" (1976 г); трудове - "Комунистическата партия и революционния процес в България 1944-1948 г." (1983 г.)
13. ст. н. с. II ст. Ярослав Петров Йоцов - със средно образование; трудове "Класи и партии у нас до 1923 г." (1947-48 г.)
14. Йорданка Георгиева Калудова* - липсва дисертация и трудове.
15. ст. н. с. II ст. Димитър Петров Луджев - дисертация "Дребната буржоазия в България 1944-1958 г." (1979 г.); трудове - "Социалната трансформация на занаятчиите в българските градове (1944-1947 г.)"; "Великият Октомври и социалистическите революции в Централна и Югоизточна Европа" (1980 г.)
16. Елефтерия Евангелу Мангу - руска филология и история; липсват трудове.
17. ст. н. с. I ст. Георги Георгиев Марков* - дисертация "Българо-германските отношения 1934-1939 г." (1977 г.); трудове - "Преходните кабинети в България и нацистката политика (януари-ноември 1935 г.)" (1979 г.)
18. Мара Славова Матакиева* - липсва дисертация, трудове не са дадени.
19. Анка Димитрова Меламед* - дисертация "Отечественият фронт взаимоотношенията му с народните съвети (1948 - нач. 1956 г.)" (1980 г.); трудове - "Отечественият фронт в условията на социалистическото строителство" (1981 г.)
20. ст. н. с. II ст. Снежанка Крумова Панова* -дисертация "Стопанска дейност на евреите на Балканите през XVI - XVII в." (1966 г); асистент по "История на БКП и КПСС" в СУ; член на БКП; трудове - "Проникване на лихварския капитал в българското село през XVI - XVII в. и нашата историография." (1973 г.)
21. ст. н. с. II ст. Борислав Светозаров Примов* - липсва дисертация, трудове - "България като център на антицърковна и еретическа дейност в средновековна Европа" (1959 г.); "Създаването на Втората българска държава и участието на власите" (1965 г.)
22. ст. н. с. II ст. Луиза Василева Ревякина - дисертация "Сътрудничеството на комунистическите и селските партии в периода на социализма" (1971 г.); трудове - "БЗНС и Съветска Русия 1917-23 г." (1981 г.)
23. проф. Василка Кирилова Тъпкова-Заимова* - дисертация липсва; трудове - "По някои въпроси за етническите промени на Балканите през УШ/б"(1963)
                                                                                       продължава



Гласувай:
14



1. leonleonovpom2 - Здравей, Таня!
14.05.2019 08:25
Тази учителка, която твърди ,че САЩ ни е освободил, ни Бърка с Албания Кой знае защо?Да, албанците са признателни за САЩДо паметника на Евнер Ходжа ,близо, има паметник и на американския?!
Защото докато водим война за обединение-Първата Балканска война, те създават Албания И забъркват такава каша, че последва втора война Не са го направили умишлено, подценили са ефекта! В замяна, на Ньой са спасили България! Това е ,което са направили за нас, безспорно! И единствено
А Гюзелевите оркестранти, как си обясняват наличието на държава на нискокултурните" прабългари" в момент, в който всички "висококултурни" нямат?
Защо премълчават факта, че елините и техните наследници имат реална държава едва от 190 години, създадена с благоволението на Англия и със силата на Русия!
Тя им е тяхно дете, затова я ласкаят, а западняците- хранят!

Хубав ден, Таня!
цитирай
2. bven - leonleonovpom2 , благодаря за твоите допълнения.
14.05.2019 09:18
Крайно време е да се отворят очите на всички, заблудени и незнаещи, защото борбата срещу българския народ е в жесток стадий. Естествено, историята и писмеността са главно оръдие за постигане на този ефект - дори наскоро посетилият ни Капо и т.н. сподели в Македония, че сме две различни нации. Политиката разделя и владее! Който е сляп за истината, просто няма бъдеще.
Хубав ден и от мен!
цитирай
3. eva666 - здравей,мила танче..
14.05.2019 17:42
забелязвам някакъв мн опасен, ескалиращ..национал-патриотозъм у теб,от отдавна..
който от Физ.перспектива, има някаква основа,и генетично-родови причини, даа.
ноо, от Висша Духовна перспектива?
това не е опасно, напусто, дегенеративно случайно Събитие..
Бог/който/ е Българин )
не би допуснал такава..безхаберна Алтернатива..напротив...
Бг народ, трябваше отново,да се пръсне по Цялата Земя,за да
раздава от своят Опит, Мъдрост,поЗнания ,и древна Култура..
аз,така виждам Нещата, и съм Оптимист!
помисли, само....
Огледай Гората, издигни се над това..нали,ще ставаме 6 Раса...
Карма няма, нито Родова,това е програма за контрол/ раздяла,страх
Всичко е тук, и сега, и в Холограмата, не е ли?
поздравче, Джули
цитирай
4. bven - Дано да се сбъдне това, което казваш, Джули.
14.05.2019 19:13
Поздрави!
цитирай
5. lexparsy - Почитания на автора на този мате...
14.05.2019 19:59
Почитания на автора на този материал и благословия за труда по съставянето му!
Това е едно макар и бегло, но синтезирано резюме на „историята“ по заличаването на българската История. Много добре са изложени хронологично и фактите и виновниците за това национално престъпление, което продължава и в момента, без забавено темпо!

Мисля че не е предназначено за дебати, защото трябва да се изпишат книги с тях, а за събуждане на заспалите умове на някои хора, но и за стимул за съпричастните да прочетат и разпространяват тези факти, които са подкрепени и с библиография и аргументи за проучване!

Аз лично ще го препратя не само на приятели, но и децата ми.
И Вас съветвам!

Искрени благодарности Таня!
цитирай
6. krumbelosvet - Да,
15.05.2019 03:21
Четох дотам, дето първи фалшификатори на историята са комунистите. И това е сечене на корени. Щом един НАРОД половин век "безропотно е търпял" нек,ви предатели, баси народа. А през тоя половин век ТОЯ НАРОД извърши МОДЕРНИЗАЦИЯТА на България. Ликвидира неграмотността, туберкулозата, скритата безработица на малоимотните селяни, накрая и бедността. СТАНА ИНДУСТРИАЛНА СТРАНА,!!! (А в един АМЕРИКАНСКИ уебник по икономикс, ИНДУСТРИАЛНА, развита и богата страна са СИНОНИМИ.!!! Това което капитализмът у нас не успя за 66 години, комунистите го направиха за 45... Това е исторически подвиг на народа и държавата български. Който подвиг господин авторът сече от историята. Убийци фашистки. Ваша е сегашната НАЙ-СТРАШНА национална катастрофа.
цитирай
7. bven - lexparsy, наистина няма нужда от дебати.
15.05.2019 09:39
Истината е казана и се вее като знаме!
Остава народът да го вземе в ръка и да направи това, за което е тук!
Поздрави!
цитирай
8. анонимен - бвен: 6. krumbelosvet, тук всеки изразява лично мнение или такова, което одобрява.
16.05.2019 19:11
Поздрави!
цитирай
9. anonimen65 - kam 6
21.05.2019 10:21
i koga zapochna vsichko tova?edin selianin uspia da hadhitri edna velika strana i sazdade tova s potta na naroda a drugia,koito go smeni za ima nema petiletka oposka naroda uj za negovo dobro
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868732
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава