Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2020 13:07 - ОКОТО НА УРАГАНА. ДРАГ И ВРАГ! АВТОР:МИЛЕНА ВЪРБАНОВА
Автор: milenavarbanova9 Категория: История   
Прочетен: 2986 Коментари: 27 Гласове:
9

Последна промяна: 25.01.2020 09:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Понятието "ураган" и в метеорологически и в културно-политически смисъл означава най-силната възможна буря,която се заражда на голямо разстояние от крайната си точка,приижда,изминавайки хиляди километри,като постоянно увеличава мощта си,а сетне се развихря,помитайки всичко пред себе и предизвиквайки огромни разрушения.Но задаваме ли сме си въпроса откъде произлиза словото " ураган"?

  Аз съм се питала много пъти откъде произхожда тази странна дума.Подсъзнателно я свързвах с Урака ( Urraca), доста рядко испанско име,носено от принцеси и кралици.Но когато тези дни погледнах в испанския тълковен речник,търсейки сведения на това име,прочетох,че то е обяснено като "сврака" - чисто и просто "urraca" на испански означава "сврака".Спомних си,че в една биография на аквитанската принцеса и последователно френска и английска кралица Алиенор д"Акитен,бях прочела,че вече възрастна,но още много енергична,тази забележителна дама решава да ожени едната от кастилските си внучки за френския престолонаследник.Избира по-малката - Бланка,не защото е по-хубава или по-умна,а само защото първородната й сестра се казва Урака,а кой народ би се съгласил името на кралицата му да е "сврака"?

 Да,ако се замислим за миг, нашата дума "сврака" май също е близка по звучене до испанското "урака",нещо повече,разликата се състои само в едно "с" в повече.На руски пък "сврака" е "сорока" - горе-долу същото.Но някак не можех да се съглася с подобно тълкуване на испанското име,носено от представителки на най-висшата аристокрация.Връзката между "урака" и "сврака" можеше да бъде само вторична, първоначалното значение на древното име без съмнение беше друго.

 Веднага се сетих за първичния бог Уран, пръв владетел на света,според Аполодор, от чийто брак с Гея произлизат хекатонхайрите и титаните.Имената на градовете Ур и  Урук имат идентичен корен,а също и това на "хетееца"( хет,от Хетското царство) Урия,погубен по нареждане на израилския царДавид,задето е имал нещастието да бъде мъж на красавицата Вирсавее,която царят пожелава да направи своя любовница и съпруга.
 
  В енциклопедиите обилно присъстват названията Урака,Урак,Урга:

  УРАКА- село в Башкортостан,Русия
  УРАКА- река в Албания
  УРАК - ястие,сушена риба
  УРГА - село в Нижегородска област
  УРГА - село в Хивски район,Дагестан
  УРГА - множество реки в Русия
  И ПРОЧИЕ...
  
  Толкова ли обичано и популярно название е било "сврака",та го срещаме в най-различни зони на света?

 Името Урак-мирза е носил  един мангитски княз,син на Алгарир,вожд в ордата Ногай."Урак" на азерски означава сърп или къса сърпообразна коса,с която се коси камъш.А УРГА,освен всичко останало,е било и названието на местещата се резиденция на монголските Богдо - Гегени,откъдето е дошло и историческото название на днешната монголска столица Улан-Батор.Това сведение е много интересно,защото,от една страна Богдо със сигурност има санскритски произход, а,от друга, ГЕГЕНИ  е идентично с нашето слово ГИГЕН ,което означава гущер,гигер,кукер - и в крайна сметка идва от ГИГАНТ, име,което звучи като ГИГЕН,ако махнем носовката "ант".България е пълна със села като Гиген,Гиген и и пр.Всъщност и БАТОР - "борец" е арийско понятие.

 Следователно удачно е да свържем монголската УРГА с първоначалния смисъл на Гигени - рептили.

 Към същия кръг от понятия, волю-неволю, присъединявам латинското,а всъщност етруско, слово Urbe - град.Фактът,че в латинския език има други понятия за селище,а Urbe е запазено преди всичко за град Рим,означава,че етруската дума произлиза от прадревен корен и е спомен от друга,забравена цивилизация.Тук,разбира се,съвсем не искам да кажа,че самият град Рим има нещо общо с цивилизацията,която имам предвид.
 
 Разгадката дойде от името на ОРКУС, прастаро етруско божество.Оркус или Уркус е дух на злото у етруските,изобразяван като " брадат демон,покрит с козина",който понякога е представян и с криле.В римския пантеон се отъждествява с Плутон,но е наричан и Диспатер,обратното на "баща".Най- древните му названия са URAGUS или URGUS.

 Нека заместим началния звук "U" с "V"-нашето "В". Получава се "ВРАГУС" - ВРАГ.Ако го направим с "D"(Д),ще се получи DRAGUS - ДРАКУС.Посоченото няма нужда от коментар.

Всъщност в българската дума "сврака" се съдържа това първоначално значение - тълкувам произхода й като "с врака"- " с врага"- " от врага".Досещам се защо се е получило така,но в момента няма да излагам разсъжденията си.

Следователно ДРАКОН,ДРАКУЛ  и ВРАГ са идентични понятия,свързани не само смислово,но и езиково.

 От същото слово "urg","urag" произлиза и понятието "уроки",като,разбира се,такъв е произходът на думата "урок".На италиански "orco" означава "демон","злодей".Италианското възклицание "urca!" ще рече "по дяволите!".

 Как наричаме Дракона в българската традиция? 
 ЗМЕЙ! И дори "крилат змей".

 Следователно УРАГАН означава буквално ЗМЕЙ,Крилат змей - Хала,опустошаващ земята,над която вилнее.Впрочем в думата "буря" откриваме същия корен.В Италия съществува идентично понятие "burria","burrasca".
 
 Според някои трактовки, Уран - първоначалното божество,владяло света,което "гръцката" митология отъждествява с Небето,също е било Змия.Но дали това наистина е така или в случая пак става дума за "обръщане" в ценностната и понятийна система при смяната на цивилизациите,господстващи на Земята,за което говорих в "Кобният час"?

 ДРАГ и ВРАГ - как да ги отличим,щом означават едно и също?


ВСИЧКИ АВТОРСКИ ПРАВА СА ЗАПАЗЕНИ!
 


 


Тагове:   урок,   ураган,   уран,   уроки,   урака,   оркус,


Гласувай:
9



1. milenavarbanova9 - КЪМ ЧИТАТЕЛИТЕ:
23.01.2020 13:42
Пропуснах да отбележа в текста,че и думата "рак" явно има същия произход.Оказа се невъзможно да направя тази корекция,тъй като блог.бг при всяко мое влизане в профила ми, прави обструкции,пречейки ми всячески да пиша с невъзможното оправдание " ГРЕШНА КАПТЧА".
цитирай
2. dobrodan - Топло, топло :),
23.01.2020 21:53
почна пак да пишеш хубаво, приятно е. Хуракан е бог у маите, hurricane е ураган в английски език. Ураган е, накратко казано, тюркска дума. Както и думата "буря" не е с европейски корен. Дълбока пролетна оран са такива думички :).
цитирай
3. leonleonovpom2 - Красимире, на френски буря е ораж ...
24.01.2020 00:09
Красимире, на френски буря е ораж /-orage/ и от нея идва по- силното ураган/ ouragan/- Така се чете
В английския думата е дошла от френския- около 30 процента от лексиката в него е френска, разликата е само в произношението Дьо е мон дроа, английскиятдевиз е на френски Господ и моето право- Господ и аз след него!
Да, ораж е странно близко до ора?
Но ора явно произлиза от рало, на френски- арер!-araire
Менда, имаше една жена от Видинско с товаи ме в НС !
На латински е телесен недостатък, порок Менда е в основата на лъжа/ мента/ на Български!
Смятам, че , ако замениш тюркски с древноБългарски,ще си точен!
цитирай
4. didanov - Здравейте
24.01.2020 01:20
ураганът е тропическа буря характерна за Атлантическия оекан (особено за Карибите и Мексиканския залив) така че корена на думата би трябвало да се търси там където стават такива бури, а не в испанския език (като сврака например).
Има два варианта за произход на думата - от Huracán или Hun-r-akan божество на маите, отговорно за страшните бури или от езика на племето "таино" от Големите Антили наричали този природен феномен furacanes. За пръв път името се използвало в испанския език в една книга от 16 век "De Orbe Novo" където авторът е записал "‚has aeris procellas uti Graeci typhones, furacanes isti appellant‘" гърците наричат тази буря тифон (тайфун) а местното население (а Антилите) фуракан"
Поздрави
цитирай
5. krumbelosvet - Интересно. Поздравления!
24.01.2020 06:21
А пурга, снежна виелица?
Ами ура?
А според великата Джейн Гудол, викът на смразяващ ужас у свободните шимпанзета е ВРРААА. И ние имаме "врякам", "вряскам", почти изчезнали, но моето поколение ги помни.
Веднъж група от 7-10 годишни деца бяхме подгонени на един хълм от овчарски кучета. Най-малкото дете остана последно от бягащите и се развика "Вааа вааа". И НИЕ РАЗБИРАХМЕ КАКВО КАЗВА, и че няма по-изразителна дума...
Хубав ден!
Уви, май са недоказуеми тия фонетични разсъждения.
Но са интересни И ДАЖЕ СА ПОЛЕЗНИ - напомнят ни, че ОТ ДАЛЕЧЕ ИДЕМ.!!!
цитирай
6. krumbelosvet - А коментар 4...
24.01.2020 06:41
Страшни бури е имало в Европа доволно.
И Смирненски едва ли е взел от Карибите "Ураган, ураган от души".
Но ако човек живее в Карибите, ТАКА би си тълкувал.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Е, не съм много съгласен Диляне В ...
24.01.2020 08:42
Е, не съм много съгласен Диляне В Европа до 16- ти век да няма дума за ураган Бъркаш с тайфуните,които не са типично европейско явление Френския нагледно показва- ораж- ураган Ж е преминало в Г заради следващата буква А
цитирай
8. milenavarbanova9 - До Диданов
24.01.2020 09:28
Здравейте,
По повод казаното от Вас,погледнете статията ми в trafficnews "Български шевици в доколумбова Америка". Колкото до Испания,тя е била най-близката до Атлантида нейна европейска колония.
цитирай
9. milenavarbanova9 - към leonleonovpom2
24.01.2020 09:39
Здравей,Иване,
Думата orage директно произхожда от "ураган".Смятам,че това е атлантска дума,принадлежа на атлатския език,от който по-късно са се формирали езиците и на ариите и на коренните американци и т.н.Моля те да погледнеш статията ми в сайта трафикнюз "Български шевици в доколумбова Америка",там са казани доста неща.
цитирай
10. milenavarbanova9 - към крумбелосвет
24.01.2020 09:44
Благодаря за коментара!
Докато пишех текста,мислех и за "ура"- "hurra",но пропуснах да го включа,а после се оказа невъзможно да редактирам - писах защо в първия коментар.
цитирай
11. milenavarbanova9 - към добродан
24.01.2020 09:48
Благодаря,добродан,
Но аз държа на своето - общите думи в човешките езици се дължат на обща понятийна система и прастария език,оставени ни от атлантската цивилизация.Това е езикът на ариите,но влиянието е докоснало и други народи.
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей, Милена!
24.01.2020 12:09
Благодаря за вниманието и за коментара!

По моето скромно мнение, за спорни думи, например, че ураган е индианска дума/ царевица е наистина индианска- маис, за домат не знам/, трябва да се огледат няколко неща Имало ли е урагани в Европа преди Колумб Имало е Е, възможно ли е да не са класифицирани Да, за силна буря има- танпет Но за опустошитерна е ураган!
Може, както казваш, в прастари времена, атлантите да са предали тази дума на индианците!? Имало ги е в Америка Установено е , че са там от 13 хиляди години С ДНК се доказа ,че са прародители на индианците, сегашните Така ,че възможно е тази дума да я има от звете страни на Атлантика!, едновременно А не да е предадена от едни на други
Което доказва твоята хипотеза за ролята на атлантите в съвременното общество
На прав път си и пирамидите го доказват Преди хиляди години се е разполагало с технология непозната днес, в строителството и извън нашите възможности С каква техника например е вдигната на около 60 метра покривна таванска плоча на зала, тежаща близо 100 тона? Абсурдво е египтяните ръчно да са я повдигали Японците се опитаха са направят двадесеткратно намален макет на пирамидата- около 8 метра висок и с големи усилия го направиха, като престъпиха метода на древната технология и тежестта на камъните беше намалена
Имало е високо развита цивилизация, по високо даже от нашата сега!
цитирай
13. milenavarbanova9 - Добър ден, Иване, От тона на втория ...
24.01.2020 12:43
Добър ден,Иване,
От тона на втория ти коментар,чувствам,че без искам,по някакъв начин съм те засегнала.Ако това,не дай Боже,е така,то е станало съвсем неволно и те моля да ме извиниш!
За атлантските технологии съм на същото мнение! Писала съм го в "Атланти и чудовища".
Ето нещо,което ще те заинтригува като химик:
В една статия на англоезичен автор,преведена на български,се говореше за скорошните открития на цял екип известни учени,които са открили,че минерализацията на живите организми,в това число на животните и човека,може да се извърши за броени мигове,а не за векове,както си въобразявахме досега.Това не е само естествен процес,а и въпрос на технологии. Показани са снимки на вкаменени същества,при които минерализацията и кристализацията не е настъпила по естествен път. В статията се казва,че съвременната наука вече почти е достигнала възможността да използва тези технологии - звучи доста страшно. Във всеки случай това обяснява мигновените вкаменявания,описвани в митологиите и Библията.Сърдечен поздрав!
цитирай
14. didanov - обяснението е просто
24.01.2020 13:07
думата ураган е документирана за пръв път в тази испанска книга около 1526г. и то като ЧУЖДИЦА- или от антилски произход или от Бога на маите. Тоест самите испанци признават неместния й произход, което е нормално. Така, че значението в смисъл "сврака" отпада автоматично. Още през 16 век думата навлиза в португалския език като furacão, английския като hurricane, френския като ouragan,а в края на 17 век в холандския като orkaan и накрая в немския като Orkan. Навлизането на думата съвпада и по последователност на процеса на откриване на Новия свят - испанци, португалци, англичани, французи, холандци, германци.
Съмнявам се някой да има обяснение как думата ураган е попаднала и заета като чуждица?? в племето таина и при маите малко след откриването на Америка. Още повече, че и при двете бога на дъжда и светкавиците носел името Хунракан - Забележителното е, че на езика на маите името има значение - Еднокракият! Маите виждали бога Хунрикан, като съзвездието Голямата мечка, формата на чиито седем звезди наподобява на еднокрак (Бог) подскачащ около полярната звезда. Именно това съзвездие пък се скривало за половин нощ под хоризонта през периода средата на юли-октомври, което съвпада и с периода на ураганите в този район.
цитирай
15. leonleonovpom2 - Не е изключено, но дълбоко се съм...
24.01.2020 13:29
Не е изключено, но дълбоко се съмнявам Деляне Че Френското ораж! е заемка от индионски Франция след 155 година тръгва напраед и скоро е първа сила във всичко в Европа Френският , еталон на съвършенство и особено - на богатство език ,да няма дума за обикновена буря? Това е несериозно Има две думи за буря-първата я посочих, втората- Танпет, така се произнася- също Силна Буря Ураган, вижда се ,че коренът и идва от ораж, защото , ако не следваше Е в края й, щеше да е ораг- също
По- скоро съм склонен, както пирамидите , да вярвам, че думата я е имало независимо от двете страни на океана Царевицата ,на френски е маис- на маите, но ние ползваме друга дума Та, както пирамидите ги има ,по незнаен или знаен механизъм от двете страни, защо и думата да я няма от двете страни на Атлантика?
От тези заемки, стигнах до извода, че накрая заемаме и от себе си!?
цитирай
16. leonleonovpom2 - Здравей, Милена! Не ти се сърдя, а ...
24.01.2020 13:33
Здравей, Милена!
Не ти се сърдя, а и отбягвам да съм съдник или да определям ,какво поведение да има човек!
Така е преценил, така е направил!
И за мен се отнася, не обичам наставници и месещи се в работата ми, без да съм поискал това
Еталон за поведение винаги са ми били хора, радващи се на успеха ми и желаещи го, а не злобни завистници!

Желая ти успех!
цитирай
17. milenavarbanova9 - към didanov
24.01.2020 13:56
От коментара ви може да се заключи,че аз съм посочила испанската дума за сврака като първоизточник на понятието "ураган".Моля Ви да прочете по-внимателно текста,от който се разбира,че "сврака","урака" и пр. е само вторично формирано слово.Пак повтарям,че според мен произходът на думата "ураган" не е испански,а атлантски,както и на много думи от двете страни на океана. Както казах,имам статия,публикувана в трафикнюз,която разглежда този проблем.
цитирай
18. milenavarbanova9 - към leonleonovpom2
24.01.2020 14:02
Напълно съм съгласна с теб.
Надявам се,че не ме включваш в завистниците.Що се отнася до съдниците,"осъдила" съм само един персонаж,който отдавна не пише в блог.бг и мисля,че имах всички основания за това,та дори и за много по- сурови думи.А,двама са - сетих се и за българомразеца Коко.Сърдечен поздрав!
цитирай
19. didanov - Здравей Леоне!
24.01.2020 15:37
leonleonovpom2 написа:
Не е изключено, но дълбоко се съмнявам Деляне Че Френското ораж! е заемка от индионски Франция след 155 година тръгва напраед и скоро е първа сила във всичко в Европа Френският , еталон на съвършенство и особено - на богатство език ,да няма дума за обикновена буря? Това е несериозно Има две думи за буря-първата я посочих, втората- Танпет, така се произнася- също Силна Буря Ураган, вижда се ,че коренът и идва от ораж, защото , ако не следваше Е в края й, щеше да е ораг- също
По- скоро съм склонен, както пирамидите , да вярвам, че думата я е имало независимо от двете страни на океана Царевицата ,на френски е маис- на маите, но ние ползваме друга дума Та, както пирамидите ги има ,по незнаен или знаен механизъм от двете страни, защо и думата да я няма от двете страни на Атлантика?
От тези заемки, стигнах до извода, че накрая заемаме и от себе си!?

ако става дума за вяра, всеки е свободен да вярва в каквото си иска, но когато става дума за история то фактите и тяхното обяснение мисля са решаващи. Французите сигурно си имат дума за буря, ураган обаче е бурята с най-силен вятър, която възниква по-рядко. Аз не виждам нищо нередно европейците да са заели думата ураган от Америка, както много други подобни думи.
Нашата дума буря лесно се свързва с бога на северния вятър Борей в митологията и мисля в тази насока ще има доста по-интересни интерпретации отколкото урагана.
Виж за пирамидите наистина е интересно да се проследи откъде идва думата.
цитирай
20. didanov - здравейте Милена
24.01.2020 15:42
milenavarbanova9 написа:
От коментара ви може да се заключи,че аз съм посочила испанската дума за сврака като първоизточник на понятието "ураган".Моля Ви да прочете по-внимателно текста,от който се разбира,че "сврака","урака" и пр. е само вторично формирано слово.Пак повтарям,че според мен произходът на думата "ураган" не е испански,а атлантски,както и на много думи от двете страни на океана. Както казах,имам статия,публикувана в трафикнюз,която разглежда този проблем.

както знаете сам вярвам в съществуването на Атлантида и атлантите, за съжаление освен имената им, знаем почти нищо, а за езика им можем само да предполагаме какъв е бил. Вярвам, че в скоро време, когато човечеството е готово ще ни се открият още много древни тайни и знания.
цитирай
21. milenavarbanova9 - към didanov
24.01.2020 16:52
Коментарът Ви ме радва.
Наистина,само слепци или глупаци могат да отричат последователното съществуване на няколко древни цивилизации на Земята,от които Атлантида е оставила най-много следи,защото пряко ни предхожда.Езикът й не е толкова неизвестен - това е санскрит.Българският е много сходен с него, а причините за това сходство са известни от митологията.Но на отвъдния бряг на Атлантическия океан атлантите също са оставили следи - езикови и материални.
цитирай
22. dobrodan - Ох... как да го кажа....
24.01.2020 17:43
leonleonovpom2 написа:
Красимире, на френски буря е ораж /-orage/ и от нея идва по- силното ураган/ ouragan/- Така се чете
В английския думата е дошла от френския- около 30 процента от лексиката в него е френска, разликата е само в произношението Дьо е мон дроа, английскиятдевиз е на френски Господ и моето право- Господ и аз след него!
Да, ораж е странно близко до ора?
Но ора явно произлиза от рало, на френски- арер!-araire
Менда, имаше една жена от Видинско с товаи ме в НС !
На латински е телесен недостатък, порок Менда е в основата на лъжа/ мента/ на Български!
Смятам, че , ако замениш тюркски с древноБългарски,ще си точен!

Видимо не сме имали само един език в далечното минало... и очевадно е, че поне един от езиците ни не е бил индоевропейски... Обаче какви оплювки още ще трябва да понеса... уф. Ма това не е така, онова не е така... А как е?
Защо думите от проклетия именник днес ги гледаме умно, а турците си ги изкараха като стой, та гледай? Случайност? Да бе.
Специално за теб, Ваньо, скоро ще пратя една извадка на лични със славянски богове...още ме втриса, честно...славяните цигани ли са???
цитирай
23. dobrodan - Скъпи ми дами и господа,
24.01.2020 18:26
който чете тюркофилски книги, намира доста отговори; който смята, че това му е под достойнството, добре :),
няма нищо чудно, че има пирамиди (думата е бурама, урам, карамат и т. н.) в Южна Америка. Имало е разселение в тая посока. Доказват го генетични анализи и езикови анализи. Доказват го и проклетите съвпадения на племенни имена в Евразия и Америките. Доказва го и буквално пратюркският език на американски индиански племена. Доказват го имена и носии в Чили и Перу - онемях, като видях снимките за пръв път - има, има. Снимка на жена от Тибет с навити коси и украшения като в Иран, гледайте внимателно за паричките по лицата на жените - от тоя по-български сватбен обичай няма (люспите на Бойгала), шевици, шарки... Последната цивилизация е Балканска, така е. А докъде е стигнала...бедна ми е фантазията.
Хубаво ни пише Милена, обаче и тя се притеснява да погледне мащабно :), и всичко си остава както си е било. За Австралия да си отварям ли устата въобще...Или за Африка...
Милена - за санскрита и атлантите не бързай. Ако някой пази следи от минали цивилизации, това са индийци и шумери. Това обаче със сигурност са неща отпреди големия ледников период, и мен ме сърби да покажа едни находки, но всичко с времето си :).
цитирай
24. milenavarbanova9 - към добродан
24.01.2020 18:42
Най-лошото в науката са догмите.Готова съм да възприема различното,стига да е достатъчно убедително.Сърдечен поздрав!
цитирай
25. leonleonovpom2 - Здравей, Милена!
24.01.2020 19:58
milenavarbanova9 написа:
Напълно съм съгласна с теб.
Надявам се,че не ме включваш в завистниците.Що се отнася до съдниците,"осъдила" съм само един персонаж,който отдавна не пише в блог.бг и мисля,че имах всички основания за това,та дори и за много по- сурови думи.А,двама са - сетих се и за българомразеца Коко.Сърдечен поздрав!


Разбира се, че не те включвам в този персонаж! Имаш пълната ми подкрепа!Завистта е лошо, изяждащо чувство! Разбира се, човешко е, но се старая да не съм и подвластен Да се радвам на постигнатото от мен, а не да завиждам на другите
Е, такива ги окарикатурявам, но често не схващат и се оказва ,че нанесеният удар е в празно пространство!
Но лошото за тях е ,че се саморазобличават и не е трудно да разбер,а с що за хора си имам работа....

Желая ти успех, Милена!
цитирай
26. milenavarbanova9 - към leonleonovpom2
24.01.2020 22:11
Неслучайно се казва,че завистта е чудовище.
Но това,което наричат "благородна завист",може да събуди енергия,желание за себедоказване.Не мога да кажа,че не съм изпитвала такова чувство.Това е възхищение към някой,който е постигнал нещо благодарение на дарбите и упоритостта си - и ти си казваш: ще опитам и аз! За пари,материални блага връзкарски кариери и власт,никога не съм завиждала.Но има нещо много лошо - ние в България сме свикнали,че трябва да ни управляват простаци и негодници,че само те имат право и възможност да се доберат до властта и успеха.Привилегировахме тая пасмина в съзнанието си,сами се отдръпваме от пътя й, сами й отстъпваме мястото си.Отказваме се от конкурса,защото така или иначе е нечестен,отказваме се от избори,защото така или иначе ще ги фалшифицират.Улеснихме максимално всякаква пършива измет.И се докарахме до положението днес да нямаме държава и народ, а утре - да нямаме и територия.
цитирай
27. leonleonovpom2 - Здравей, Милена
25.01.2020 00:30
За съжаление е така!
Интелигентниятчовек е въздържан, липсва му агресивността на простака Имунизиран е срещу нея! Сигурно и той има някаквикачества, но нагло си приписва останалите качествата на интелигента? И се поставя над него ? Подобна агресия кара възпитаният да се отдръпне
При промяната учителят ми по химия в гимназията оглави СДС -местното После , изненадващо се отдръпна Една ранна сутрин, като чаках служебния автобус, той дойде на спиркатаи го попитах, защо се отдръпна от политиката?
Изгледа ме особено и ми отговори с въпрос- Иване, виждаш ли ме заедно с Данчо Ментата, в един отбор? Веднага се съгласих, че не! Е, затова се е отдръпнал
Данчо Ментата ,бивше крупие, специалист по хазарта ,води държавната икономика?
В началото и аз бях в ръководството на СДС Но като видях каква борба има за власт, как негодниците се обединяват, много бързо ги напуснах и скъсах с всякаква политика Е, те си оплетоха кошницата Когато критикувах грабежите, обвиниха ме, че съм завиждал Казах им- Бъркате драги възмущението със завист Нямат нищо общо!

Лека нощ, Милена!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milenavarbanova9
Категория: История
Прочетен: 768788
Постинги: 327
Коментари: 1801
Гласове: 1891
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031