Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
06.01.2012 21:34 - Планинска Арника-универсално средство за всяка болка
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Хоби   
Прочетен: 77955 Коментари: 27 Гласове:
31

Последна промяна: 26.07.2013 00:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Планинска арника  (Arnica montana L.)

Синоними. Баранник.

Арниката е многогодишно тревисто растение  от сем. Сложноцветни (Сompositае), което дос­тига височина 60-70 см. Коренището е червеникаво-кафяво, месесто, цилиндрично, с множество малки коренчета. Расте косо в почвата. През първата година се развива приосновната розетка от листа, които са едри, обратно яйцевидни, с 5-7 изпъкнали жилки по долната си повърхност и с къси дръжки. Стъблото се разви­ва през втората година. То е изправено, понякога с няколко срещуположни разклонения, покрито с къси жлезисти власинки. Стъблените листа са срещуположни, седящи, продълговати и заострени. По горната си повърхност имат трихоми. Съцветието е кошничка с жълто-оранжев цвят, разположена на върха на стъблото и разклоненията му. Пери­ферните цветчета са езичести, женски, а вътрешните - тръбести и двуполови. Плодът е цилиндрично семенце, снабдено с хвърчилка.

Произход и разпространение.
Родината на арниката са планините на Средна Европа (Испания, Франция, Унгария и др.). Разпространена е също в Карпатите, Прикарпатието, Закарпатието и др. Родовото латинско название на растението произхожда от гръцката дума арнос, означаваща овца, агънце, а видовото име от латинската дума монтана - планинска. В диво състояние арниката расте предимно по тревисти места в планините над 500 м надм. вис. Култивирана е в много страни. У нас не се среща като диворастяща, но се отглежда като градинско декоративно растение. 

Използваема част. Предимно цветовете, по-малко надземната част и още по-рядко корените.

Химичен състав. Билката съдържа етерично масло, горчиво негликозидно вещество, смола, анулин, танини, галусова киселина, каротиноиди и др.

Действие. При вътрешно приложение, на запарки, извлеци и тинктури, билката притежава температуропонижаващо и пикочогонно действие. При външно приложение оказва противовъзпалително и противомикробно действие.

image

Приложение. При гнойни кожни инфекции, кървящи рани, натъртвания. безапетитие, атеросклероза, леки форми на хипертония, коронарна болест (като помощно средство). Прилага се също при цистит и пясък в пикочния мехур. Арниката е много ефикасна при заболяванията на опорно-двигателния апарат за външно приложение: артрит, ревматизъм, ишиас и при оплешивяване.
Спиртен извлек от корените на арниката може да се употреби при припадъци, след черепномозъчни травми, изтощителни боледувания, при смутено кръвоснабдяване на крайниците и др

Начин на употреба. Запарка се приготвя като се залеят 2 супени лъжици от билката с 600 мл вода. Престоява 30 минути. Пие се по 1 кафена чашка 3 пъти дневно. Прилага се и спиртна настойка от цветовете (1:5) вътрешно по 30-40 капки, 3 пъти дневно и външно за компреси и промивки в по-голямо разреждане. Могат да се правят и компреси с тинктурата локално при изкълчване, кръвоизливи и натъртване.
*Прилага се и маслен извлек от цветовете (1:3), като се загрява на водна баня със зехтин за 20-30 мин. Седи 24 часа и се изстисква хубаво и се прецежда. С получения маслен извлек се мажат болните места 2 пъти дневно, сутрин и вечер.

Внимание! Билката е силно отровна и се назначава само под контрол на лекар!

image

Моят опит: Преди около 10 г. си изкълчих много лошо крака и не можех да стъпя на него. Съпругът ми ме качи на колата и ме закара при д-р Пашкулев. Той ми препоръча компреси с реванол и вътрешно да пия един препарат от арника. Обясни ми, че това е негов продукт, но не си спомням дали е бил изготвен като хомеопатичен продукт или като тинктура. След три дена крака почти ми мина, отока спадна и нямах болки.  Добре че стана така, защото спешно ме извикаха в службата, въпреки че ми дадоха болнични. Тази билка много се използва от хомеопатите. Вероятно сте чували, че при изготвянето на хомеопатичните препарати се правят толкова големи разреждания, че опастност от отравяне с дадена билка няма. Препоръчвам ползването на арниката само по този начин или след консултация с фитотерапевт. Тя обезболява много бързо и заедно с това лекува, до като много обезболяващи препарати премахват временно болката.

Този постинг направих по предложение на новия блогер  starside, който в коментар №25 към предишният ми постинг написа, че тази билка много му е помогнала. Не разбрах за какво точно, но това са подробности от пейзажа:)))

image

 

Снимките са от нета.

Допълнително добавено на няколко коментара от
starside за лечебното действие на хомеопатичния препарат ARNICA MONTANA, производство на френската фирма BOIRON и някои други нейни продукти:

"Сърдечно благодаря за чудесното представяне на супер-билката № 1 по полезност за хората в света ARNICA MONTANA !

ARNICA MONTANA от френската фирма BOIRON e хомеопатичен лекарствен препарат на таблетки. Абсолютно помага,универсален е за всички видове болки, висока температура, главоболие, незаменимо след операция, зъбобол, изкълчено,навехнато, натъртено, насинено, подуто, рани и безброй др. Опаковката е като червило, потенцията за възрастни е 30, за юноши до 16г е 15, за деца е 9, съдържа 80 бели много малки таблетки. В БГ по билковите аптеки без рецепта струва 3.20-3.50 лв. Внимавайте за срока за годност да не изтича по малко от година. При нужда се взимат 4 таблетки (в САЩ на опаковката пише по 5)под езика поне 20-30 мин. преди ядене и пиене или 20-30 мин. след ядене и пиене и се разтварят под езика за около 2-3 мин. и започва да действа след 5-10 мин. или моментално. Абсолютно е безвредно и бременни жени могат да го вземат и няма никакъв страничен ефект. При силна болка 3 пъти дневно, 3 дни, като от 2-рия ден намалявате сутрин 3,обед 2, вечер 2, 3-тия ден сутрин 2, обед 2,вечер 2, и спирате 4-тия ден, и после само при хронични болки при нужда всеки път 2-3 таблетки. Много, безкрайно може да се пише за това лечебно чудо № 1 в света !  Има и крем за външно мазане при болки, ревматизъм, стави, шипове, кръст, и др. пак от фирмата "BOIRON" - "ARNICA GEL" тубичка, струва 5 лв. Ще се опитат в аптеките да ви пробутат един немски "ARNICA GEL" струва 7 лв. и не е така ефикасен като френския на "BOIRON", настоявайте за френския, ако го няма в тази аптека идете в друга.

Френската фирма "BOIRON" е № 1 в света откривател и качествен производител на хомеопатични лекарствени продукти ! "BOIRON" е враг № 1, кошмара за американската здравна антихуманна система ! В 99 % от американските аптеки ако питаш за "BOIRON" те въобще не са чували и като проверят на компютъра го няма. Тайно от другите националности само отбрани кланове евреи знаят и се лекуват с хомеопатичните лекарствени продукти на "BOIRON".Само в няколко аптеки в целия САЩ го има и то някой наистина добронамерен доктор хомеопат ако ти каже къде. В Европа го има навсякъде само,че 99 % от хората в БГ не знаят как и за какво хомеопатичните лекарствени продукти са полезни. В БГ в по-големите градове в по-големите билковите аптеки имат на български каталога на "BOIRON" с над 100 различни хомеопатични лекарствени продукти за всички възможни болести. Някои от аптекарките в билковите аптеки са изкарали специален курс за хомеопатичните лекарствени продукти и ако познавате такава или се случите на интелигентна добронамерена такава тя може да ви посъветва какъв продукт е точно за вашето заболяване а и може и да направи справка от каталога. За съжаление повечето в БГ билковите аптеки аптекарки не са така отзивчиви и полезни и интелигентни. Първо ще се опитат да ви продадат продукти с потенция 9 или 15 които по не се купуват и винаги ги има а потенция 30 пазят за познати или я нямат наистина. Ами ще отидете в друга аптека където има потенция 30 ефектна за възрастни. Второ ще се опитат да ви продадат продукти с оставяш 1-3 месеца срок на годност, не ги купувайте, искайте поне 1 година оставаш срок на годност, ако нямат отидете в друга аптека. Трето не спорете с аптекарките коя потенция е по-добра за вас, изпитано ефектно за възрастни е потенция 30, за юноши до 16г е 15, за деца е 9 точка !

image

 SULPHUR от френската фирма BOIRON е хомеопатичен лечебен препарат на таблетки. Опаковката е същата като на ARNICA MONTANA и за възрастни потенцията е 30. Това чудо лекува хора със следните симптоми :Частично парализирани, много малко подвижни с ръце, крака и тяло, бързо се изморяват, заседнал живот седене и лежане, нямат сили за разходка извън стаята, напълно се предали и отпуснали живеят ден за ден възрастни хора над 60г. p.s. Във фитнес център видях един 86 г. старец бивш частично парализиран, 10 г не излизал от дома си, излекувал се с SULPHUR по схема преписана от моя доктор хомеопат само за месец. Правеше всякакви упражнения и подскачаше като младеж и идваше на фитнеса всеки ден по 1 час. 

 CARBO VEGETABILIS от френската фирма BOIRON е хомеопатичен лечебен препарат на таблетки. Опаковката е същата като на ARNICA MONTANA и за възрастни потенцията е 30. Това чудо лекува хора със следните симптоми. Много напълняли, бързо се изморяват, недостиг на въздух, винаги в стая стоят/спят на отворен прозорец за повече въздух независимо колко е студено, изпотяват се при вървене/искачване на стълби, изпотяват се когато спят, изпотяват си когато са притеснени, липса на енергия, често главоболие.."

 Забележка: Погледнете също коментари №25 и 26, където друга блогерка с ник cchery е споделила своя опит. Освен това тя е написала друг начин как да се определя потенцията (разреждането) на хомеопатчния препарат, който човек следва да приложи върху себе си, който зависи от конкретния симптом и разболяване, а не от възрастта. Явно за всеки конкретен случай трябва да се ползва хомеопат, а горното следва да послужи на хората да знаят, че има и други средства за лечение, изготвени на базата на билките .

image 

Още за използването на планинската арника в хомеопатията вижте тук:
www.lekar.bg/news-67/info-498/%D0%A5%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8.%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0.%D0%BF%D1%80%D0%B8.%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BC%D0%B8/

 

 

Днес е светъл ден - Богоявление и рожден ден на поета-революционер Христо Ботев. Повече за църковния празник вижте тук:

elika.blog.bg/hobi/2012/01/05/iordanovden-v-narodnite-obichai-i-horoto-v-tundja.877577

 И едно много хубаво стихотворение, което днес ми напълни душата:

Светъл ден

Автор: zabavnata

 

Отпий вода за здраве и за обич.
Светена е, а вътре - доброта.
С ирония от нея щом избягаш
ще виждаш грозен винаги света.

Кажи на ум желаната молитва.
Една свещица просто запали.
Доброто - дар и всеки с него свиква.
Прави добро. То връща се, помни!

 

Честито на всички именици. Живи и здрави да са и нека бъдат божи дар за всички около тях.

image

Който иска да направи някаква справка за друга билка, да кликне тук: http://kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/08/25/vsichko-za-bilkite-na-edno-miasto.385571 или http://kasnaprolet9999.blog.bg/hobi/2010/08/17/.499250


или тук:
http://kasnaprolet9999.blog.bg/hobi/2013/03/29/.1011011

 




Гласувай:
31



1. starside - kasnaprolet9999
07.01.2012 00:19
Сърдечно благодаря за чудесното представяне на супер-билката № 1 по полезност за хората в света ARNICA MONTANA ! Много, безкрайно може да се пише за това лечебно чудо № 1 в света !
Абсолютно помага за всички видове болки, висока температура, главоболие, незаменимо след операция, зъбобол, искълчено,навехнато, натъртено, насинено, подуто, рани и безброй др.
Най-качественото е продукта на френската фирма "BOIRON", опаковката е като червило, съдържа 80 бели много малки таблетки. В БГ по билковите аптеки без рецепта струва 3.20-3.50 лв. Внимавайте за срока за годност да не истича по малко от година. При нужда се взимат 4 таблетки под езика поне 20 мин. преди ядене и пиене и се растварят под езика за около 2-3 мин. и започва да действа след 5-10 мин. или моментално. Абсолютно е безвредно и бремени жени могат да го вземат и няма никакъв страничен ефект. При силна болка 3 пъти дневно, 3 дни и после само при хронични болки.
Има и крем за външно мазане при болки, ревматизъм, стави, шипове, кръст, и др. пак от фирмата "BOIRON" - "ARNICA GEL" тубичка, струва 5 лв. Ще се опитат в аптеките да ви пробутат един немски "ARNICA GEL" струва 7 лв. и не е така ефикасен като френския на "BOIRON", настоявяйте за френския, ако го няма в тази аптека идете в друга.
цитирай
2. mirachopi - Ти четеш мисли.
07.01.2012 00:22
Днес мислех да ти пиша на лични,защото съпруга ми има остри болки в петата,както и да е от доктори файда нямаше и реших да те питам за някоя билка,но тази вечер седнах и прочетох в нета че най вероятно става дума за шип в петата,и се препоръчва ленено масло,лайка и арника.И тогава реших да конкретизирам въпроса си към теб с питане за арниката,отварям блога и какво да видя...Арника.Благодаря ти.Мира.
цитирай
3. kasnaprolet9999 - starside
07.01.2012 00:35
Благодаря ти още веднъж за полезната информация. Виж коментар № 2-колко навреме сме успяли с теб да й поднесем тази информация.Има хора, които са си късметлии:))) Както вече ти отговорих на коментара в предишния постинг ще напиша другата седмица и за кориандъра.
цитирай
4. kasnaprolet9999 - mirachopi
07.01.2012 00:39
Вярно е, че чета мисли, но този път не съм прочела твоите. Имаше предложение от един нов блогер starside да напиша постинг за арниката-виж в коментар №1 какво е написал за нея и ще разбереш какво да купиш на съпруга си. В коментар в предишния ми постинг бе написал, че тази билка и още няколко са му помогнали много.
цитирай
5. bojo12345 - С голям интерес....
07.01.2012 07:25
прочетох и този постинг.Много е добре ,че си ришила да публикунаш още постинги на темата Билколечение.Очаквам и следващия - за кориандъра.
цитирай
6. kasnaprolet9999 - bojo12345
07.01.2012 11:30
Имам още много такива публикувани постинги, стига да ти се чете и повечето с мои снимки, погледни в блогрола ми на №10 и № 24, а рецепти за билколечение на №29.
цитирай
7. stela50 - Винаги е интересно при теб , Късна Пролет ... и полезно .
07.01.2012 12:29
Познавам Арниката и я ползвам като масажен гел .
Поздрави за постинга и благодарности за информацията !
Хубав празничен ден !
цитирай
8. starside - kasnaprolet9999
07.01.2012 13:03
Френската фирма "BOIRON" е № 1 в света откривател и качествен производител на хомеопатични лекарствени продукти ! "BOIRON" е враг № 1, кошмара за американската здравна антихуманна система ! В 99 % от американските аптеки ако питаш за "BOIRON" те въобще не са чували и като проверят на компютъра го няма. Тайно от другите националности само отбрани кланове евреи знаят и се лекуват с хомеопатичните лекарствени продукти на "BOIRON".
Само в няколко аптеки в целия САЩ го има и то някой наистина добронамерен доктор хомеопат ако ти каже къде. В Европа го има навсякъде само,че 99 % от хората в БГ незнаят как и за какво хомеопатичните лекарствени продукти са полезни.
В БГ в по-големите градове в по-големите билковите аптеки имат на български каталога на "BOIRON" с над 100 различни хомеопатични лекарствени продукти за всички възможни болести. Някои от аптекарките в билковите аптеки са искарали специален курс за хомеопатичните лекарствени продукти и ако познавате такава или се случите на интелигентна добронамерена такава тя може да ви посъветва какъв продукт е точно за вашето заболяване а и може и да направи справка от каталога. За съжаление повечето в БГ билковите аптеки аптекарки не са така отзивчиви и полезни и интелигентни. Първо ще се опитат да ви продадат продукти с потенция 9 или 15 които по не се купуват и винаги ги има а потенция 30 пазят за познати или я нямат наистина. Ами ще отидите в друга аптека където има потенция 30. Второ ще се опитат да ви продадат продукти с оставяш 1-3 месеца срок на годност, не ги купувайте, искайте поне 1 година оставаш срок на годност, ако нямат отидете в друга аптека.
цитирай
9. kasnaprolet9999 - stela50
07.01.2012 13:10
Аз също съм ползвм арниката, като масажен крем за моята майка, след като счупи крака си и й направиха операция. Полздала съм обаче само немския, не знаех за френския вариант и ще го пробвам. Сега мама я боли едната раменна става, навремето имаше там плексит и пак се е обострил от непрекъснатото лежане. Намислила съм да пробвам и малките хапчета от хомеопатичния продукт арника 30, за който се пише в коментар 1 за да облекча болките й. Хубав празничен ден и на теб.
цитирай
10. kasnaprolet9999 - starside
07.01.2012 14:01
В миналия постинг ни разказа за хомеопатичното лекарство RHUS TOXICODENDRON на тази фирма, което се използва при болни стави, ревматизъм, артрит и т.н. Сега тук ни говориш за лекарство, изготвено на базата на планинската арника с потенция 30, но не си ни написал името, а само фирмата е ясна-"BOIRON" .Аз също съм ползвм арниката, като масажен крем за моята майка, след като счупи крака си и й направиха операция. Полздала съм обаче само немския, не знаех за френския вариант и ще го пробвам. Сега мама я боли едната раменна става, навремето имаше там плексит и пак се е обострил от непрекъснатото лежане. Намислила съм да пробвам и малките хапчета от хомеопатичния продукт арника 30, за който си написал за да облекча болките й, но ми кажи неговото наименование като продукт.Освен това, кой от двата продукта е по-добър-RHUS TOXICODENDRON или този от арника с потенция 30? Хубав празничен ден ти желая
цитирай
11. monna1 - Полезна, както винаги!
07.01.2012 15:16
Честит празник!*
цитирай
12. kasnaprolet9999 - monna1
07.01.2012 16:41
Благодаря, старая се да задоволя желания от такъв вид, още повече че са поискани в такъв светъл ден като Богоявление.
цитирай
13. zabavnata - Здравей, мила!
07.01.2012 17:03
Радвам се, че билколечението не е забравено. Баба ми по майчина линия беше "лечителка", но почти нищичко не сме запазили от рецептите. Спомням си, че веднъж паднах лошо и баба ръсна раната с изсушена гъба. Някакъв прах се пръсна и кръвта бързо засъхна. Другото нещо, което заместваше гъбата при повърхностни рани беше листо от живовляк.
Преди години едни лекари ми казаха, че имам шип на петата, но той изчезна от само себе си, за осем седмици.
Радвам се, че моите стихове ти допадат.
Светъл ден, миличка!:)
цитирай
14. kasnaprolet9999 - zabavnata
07.01.2012 17:20
Гъбата е била пърхутка, с нея хайдутите навремето са спирали кървенето от раните. Ползвах я при свеки, имаше рани на краката, които дълго не завяхваха, получи ги след падане. Ползвах и листа от живовлек, правех й компрес на целия крак с тях, но ми трябваха няколко месеца, за да й минне, щото имаше разширени вени и раните станаха варикозни.Тамън ги излекувахме и си почина от друго, то като му е писано на човек, каквото и да правиш, не се получава.Светъл празник и на теб.
цитирай
15. zabavnata - kasnaprolet9999
07.01.2012 19:34
Eй, нищо не може да скрие човек от теб!:) Да, така се казва гъбата. Сега ще ни обвинят във вещерство.:))))
Запази своите малки тайни!;)
Лека вечер!
цитирай
16. kasnaprolet9999 - zabavnata
07.01.2012 19:58
О, има къде по-големи вещици от нас, дето не си пазят техните тайни, я виж тук една на 300 г. какви ги върши:
http://dnk.bg/index.php?id=14
цитирай
17. yotovava - Познавам хомеопатичния вариант,
07.01.2012 21:32
но не съм го ползвала. Доколкото знам, го препоръчаха на познат за хемороиди, но в комлинация с още няколко други.

Поздрав
Валя
цитирай
18. starside - ARNICA MONTANA от френската фирма BOIRON
07.01.2012 23:29
ARNICA MONTANA от френската фирма BOIRON e хомеопатичен лекарствен препарат на таблетки. Абсолютно помага,универсален е за всички видове болки, висока температура, главоболие, незаменимо след операция, зъбобол, искълчено,навехнато, натъртено, насинено, подуто, рани и безброй др.
Опаковката е като червило,съдържа 80 бели много малки таблетки. В БГ по билковите аптеки без рецепта струва 3.20-3.50 лв. Внимавайте за срока за годност да не истича по малко от година. При нужда се взимат 4 таблетки (в САЩ на опаковката пише по 5)под езика поне 20-30 мин. преди ядене и пиене или 20-30 мин. след ядене и пиене и се растварят под езика за около 2-3 мин. и започва да действа след 5-10 мин. или моментално. Абсолютно е безвредно и бремени жени могат да го вземат и няма никакъв страничен ефект. При силна болка 3 пъти дневно, 3 дни, като от 2-рия ден намалявате сутрин 3,обед 2, вечер 2, 3-тия ден сутрин 2, обед 2,вечер 2, и спирате 4-тия ден, и после само при хронични болки при нужда всеки път 2-3 таблетки.
цитирай
19. kasnaprolet9999 - starside
08.01.2012 00:00
Благодаря ти за подробната информация. Предполагам доста хора ще могат да се възползват от нея, защото в хомеопатичните лекарства има точна дозировка от билката, която е отровна в необработен вид, но както е написал д-р Пашкулев в новата си книга, която е и нейно заглавие "Дозата прави лекарството". Разликата между фитотерапията и хомеопатията е начинът на приготвяне на леебния продукт и неговото въздействие върху човека. При отвари, настойки, запарки билките ни въздействат със своя химичен и вълнови състав, при хомеопатията -само с вълновия си състав, защото разреждането е много голямо. Между фитотерапията и хомеопатията стои медицинската радиестезия, която дава възможност да се определи за даден човек индивидуален билков комплекс или хомеопатично лекарство и точната дозировка. Това обаче е твърде обширна тема и да не задълбавам повече.Лека нощ.
цитирай
20. starside - CARBO VEGETABILIS от френската фирма BOIRON
08.01.2012 00:02
CARBO VEGETABILIS от френската фирма BOIRON е хомеопатичен лечебен препарат на таблетки. Опаковката е същата като на ARNICA MONTANA и за възрастни потенцията е 30. Това чудо лекува хора със следните симптоми :
Много напълняли, бързо се изморяват, недостиг на въздух, винаги в стая стоят/спят на отворен прозорец за повече въздух независимо колко е студено, испотяват се при вървене/искачване на стълби, испотяват се когато спят, испотяват си когато са притеснени, липса на енергия, често главоболие..
цитирай
21. starside - SULPHUR от френската фирма BOIRON
08.01.2012 00:27
SULPHUR от френската фирма BOIRON е хомеопатичен лечебен препарат на таблетки. Опаковката е същата като на ARNICA MONTANA и за възрастни потенцията е 30. Това чудо лекува хора със следните симптоми :
Частично парализирани, много малко подвижни с ръце, крака и тяло, бързо се изморяват, заседнал живот седене и лежане, нямат сили за разходка извън стаята, напълно се предали и отпуснали живеят ден за ден възрастни хора над 60г.
p.s. Във фитнес център видях един 86 г. старец бивш частично парализиран, 10 г не излизал от дома си, излекувал се с SULPHUR по схема преписана от моя доктор хомеопат само за месец. Правеше всякакви упражнения и подскачаше като младеж и идваше на фитнеса всеки ден по 1 час.
цитирай
22. daan - :)
08.01.2012 08:49
МНОГУ УБАВО ГОРСКО ЦВЕЌЕНЦЕ:)
ТИ БАЛГОДАРАМ ШТО НИ ГО ПРИКАЖА
ТИ ПОСКУВАМ УБАВ ДЕН:))
ПОЛН СО НАСМЕВКИ И РАДОСТ
цитирай
23. ckarlet - Отново много полезна статия, Не...
08.01.2012 12:08
Отново много полезна статия, Невенче. Публикувана на хубав ден с хубави пожелания и с прекрасен избор на стихотворение!
Поздрави!
цитирай
24. kasnaprolet9999 - SULPHUR от френската фирма BOIRON е ...
08.01.2012 17:19
starside написа:
SULPHUR от френската фирма BOIRON е хомеопатичен лечебен препарат на таблетки. Опаковката е същата като на ARNICA MONTANA и за възрастни потенцията е 30. Това чудо лекува хора със следните симптоми :
Частично парализирани, много малко подвижни с ръце, крака и тяло, бързо се изморяват, заседнал живот седене и лежане, нямат сили за разходка извън стаята, напълно се предали и отпуснали живеят ден за ден възрастни хора над 60г.
p.s. Във фитнес център видях един 86 г. старец бивш частично парализиран, 10 г не излизал от дома си, излекувал се с SULPHUR по схема преписана от моя доктор хомеопат само за месец. Правеше всякакви упражнения и подскачаше като младеж и идваше на фитнеса всеки ден по 1 час.


Намирам информацията, която ни поднасяш за изключителнао интересна и за това я добавих горе в постинга за да не я пропусне някой. Благодаря ти, може би това ще бъде полезно и за моята майка, която след операцията на крака не можа да проходи. Сложиха й пирон в бедрото и тя получи като че ли страхова невроза от падането и се страхуваше да ходи. Сега само сяда и може сама да се премести от кревата на стола и така я докарваме до масата за хранене.
цитирай
25. cchery - Ха за много години :)!
09.01.2012 14:38
Успях да се докопам до блога и какво да видя?! Вени пуснала постинг за любимата ми билка. Любима, защото като че ли най-много я ползвам в различните й приложения - като тинктура, като крем и като хомеопатичен препарат!

Ще почна с тинктурата от арника: това е спиртен извлек, който прави чудеса приложен като гаргара или пък директно като компрес. Синът ми имаше сериозни проблеми със скарлатините, които направи. След като на едно от поредните му разболявания реших, че няма да го лекувам с антибиотик (АБ), почнахме специална схема, която включваше гаргара с тинктура от арника. После съм я пробвала и върху мене - има страхотен ефект при силно болящо гърло - намалява силата на болката и лекува локално. Т.к. почиства механично болното място, то има доста по-бърз ефект от всякакви АБ, сиропи и други хапчета.

При болен зъб или възпалени венци - жабуренето с тинктура от арника е на първо място!

Отоци и натъртвания - имах нещастието да я пробвам след едно жестоко падане на сина ми от таванско стълбище. Детето се простря на земята директно на челото си от над метър височина. Съответно мястото се поду и посиня за секундни. След половин час компреси с неразредена тинкутра от арника, които сменях на 7-8 минути, отокът видимо спадна и стопирахме разрастването на синината!

Горното е самата истина и е минало "през главата ми". Купувах си тинктурата от билковата аптека "Вербена М" в София, но последният път нямаше и не знаеха дали ще я правят пак, което си е голяма загуба.

Купувам си и крема с Арника и то точно този немския, а не боаронския - не знам "колегата" фен на Боарон :) защо го отрича, но е много много добър при изгаряния - спира болката, при ухапване от комар, което още не е разчесано - изминалото лято спестих по този начин доста рани върху лицето на дъщеря ми - комарите я хапят основно там; също така при мускулни болки или подуто от удар - след няколко намазвания синините се разнасят и болката се уталожва! Без този крем не оставаме вкъщи!

цитирай
26. cchery - Хомеопатичния препарат Арника Монтана
09.01.2012 14:48
Честно казано съм изненадана да прочета, че възрастта на човек определя разреждането на хомеопатичния препарат, който трябва да приеме! Долу-горе го срещам така обосновано за първи път! А се интересувам от хомеопатия от доста време. Отдавам го на нароилите се като синоди в България хомеопатични "школи", течения и доктори!

Как се определя потенцията (разреждането) на хомеопатчния препарат, който човек следва да приложи върху себе си?!? Ами най-вече от конкретния симптом и разболяване! Счита се обикновено, че препаратите с "ниско" разреждане (9 СН и 5 СН) имат най-силен ефект върху физиката на човек! А тези с високите разреждания (15 СН и най-вече 30 СН) оказват влияние върху психичното състояние. Т.е. имаш силна болка, приемаш Арника 9 СН, чувстваш слабост или пък си отпаднал и разсеян - Арника 30 СН! Но това е толкова грубо написан пример, че моля да не се взема като някаква препоръка. Исках просто да демонстрирам разликата!

Разбира се, при децата препарати във ниски разреждания, биха могли да "индуцират" отново разболяването, за което са изписани имено поради повишената концентрация на лекарственото вещество, но имено тук е ролята на лекаря-хомеопат да прецени кое ще е разреждането! Обикновено тогава се взема т.нар. "междинно" - 15 СН!

И за да бъда все пак полезна с нещо, мога да споделя опита на 2 мои приятелки, които приемаха Арника Монтана 9 СН месец преди планирано секцио - и двете са се възстановили много по-бързо и безболезнено в сравнение с първото си такова "операционно" раждане! Естествено, препаратът не оказва никакво нежелано въздействие върху плода!
цитирай
27. kasnaprolet9999 - cchery
09.01.2012 15:58
Благодаря ти, че сподели своя опит, мисля че ще бъде много полезно за всички, които имат такива проблеми. За съжаление не мога да взема отношение, защото не съм се занимавала с хомеопатия, нито съм ползвала такива продукти, освен в случая, който съм описала горе. До сега фитотерапията ме е спасявала, пък когато билките се ползват профилактично, преди да настъпи заболяването, те са напълно достатъчни. Явно за всеки конкретен случай трябва да се ползва хомеопат, а горното следва да послужи на хората да знаят, че има и други средства за лечение, изготвени на базата на билките и др.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 15318997
Постинги: 846
Коментари: 16439
Гласове: 41664
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031