Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2014 08:00 - ангелската сила на сезоните
Автор: bven Категория: Хоби   
Прочетен: 703 Коментари: 0 Гласове:
3

Есенно равноденствие


Есента е времето, в което Христовите енергии въздействат върху човечеството така, че улесняват процеса на пречистване на живота и на засаждане на нови семена и стремежи.

Същността на присъстващата Христова сила ни влияе по различен начин през всеки сезон, като създава невидими промени и възможности за онези, които ги осъзнават.

Есенният сезон е време за определяне на нови ценности, за вземане на нови решения и за поставяне на нови цели. Той е време за жътва и оценка на това, което е станало през изминалата година, както и време за поставяне на новите цели за идващата. Това е период в който въздействащите на цялото човечество енергии са най-подходящи за пречистване на ума и за премахване на това, което би попречило за пълната и най-висша изява на Божественото женско начало. Това дава възможност изцяло да бъдат използвани енергиите, които се привеждат в движение през останалата част от годината.

Есента притежава енергия, която помага в пречистването и преобразяването на нисшето, така че да се превъзмогнат пречките и да се подготвят съзидателните ни жизнени сили за възраждане. Това е време за жътва и духовна равносметка. Време за раздяла със старото, за да се подготвим за новото. Време за промяна и за поставяне на началото на промяната. При пълно хармонизиране то създава условия за необходимите промени и нужното пречистване.

Есенният сезон привежда в действие енергия, улесняваща комуникацията с ангелската йерархия, която може да бъде осъществявана в течение на годината. (Както ще видим по-късно в тази глава, много от съществата в ангелската йерархия действат с ритъма на сезона и чрез различни знаци на зодиака, за да улеснят растежа на човечеството.) Този сезон създава и възможност за уравновесяване на физическото и Духовното. Сънищата ни през него разкриват много неща за критериите и определянето на нашите ценностите. През този сезон също така се създават условия за проверка на собствената ни преценка. Това е времето за жътва на посятото в миналото, като в същото време се създават условия за сеитба за следващата жътва. Каквито семена са посети през есента, такива ще са плодовете през следващата есен.

Специфичното влияние на тези енергии в живота на отделния човек се осъществява по различен начин затова е важно да бъдете колкото се може по-бдителни за събитията в живота си по това време. Тези енергии действат по такъв начин, че през трите дни преди есенното равновесие и през самия ден етерните тела на всеки биват привлечени отново към физическото. Това дава възможност за лечение, уравновесяване и по-голямо засилване на физическото.

Есента също така отваря етерното царство за по-съзнателно проникване. Това е време за подготовка, така че даровете на Божественото женско начало да могат да бъдат възприети по-лесно през зимния сезон, да бъдат отстоявани и изявени чрез нова вибрация на мъжкото през пролетта, а след това да се свържат с Божественото мъжко начало, за да дадат през лятото живот на Божественото дете в нас.


Зимно слънцестоене

Щом Слънцето се премести в знака на Козирога, северното полукълбо, зимният сезон започва. Това носи със себе си промяна в енергиите, които докосват целия живот. Планетарните енергии на Христос сега работят, за да изравнят етерните и астралните енергии на човечеството и на планетата с физическото.

Това е времето от годината, когато любовта доминира. Христовите енергии се съсредоточават над човечеството, за да пробудят във всеки от нас женските енергии. Поради осъществяващото се изравняване заедно с пробуждането на женските енергии, съществата от ангелската йерархия биват привлечени по-близо до Земята. Много хора ги виждат и чувстват, макар и само в сънищата си. Това ще разберем по-късно в главата "Обреди на Зимното слънцестоене".
Енергиите на зимното слънцестоене и на всички празници, чествани по това време са свързани със сърдечната чакра, с лечението и новия живот. Това е сезон, когато идващите от астралното жизнени усещания задълбочават и това може да доведе до душевно спокойствие и ново проявяване на скритите възможности. То въздейства силно на сърцата на всички.

Това е времето от годината, когато вътрешната светлина гори въпреки външната тъмнина и затова е силно време за откровения чрез сънища и медитация. Това е време, в което да отидем навътре в себе си, за да се освободим от чувството, че сме отделни. Време, когато женските енергии са раздвижени в целия живот на планетата, така че семената им могат да поникнат в тъмнината и да започнат да растат към светлината.
Слязлата по това време на годината над нас Христова енергия дава възможност за лечение и разширяване на съзнанието за онези, които ще се отворят напълно за нея. Това е време, в което се разкрива какво още се иска от нас в процеса на израстването. То ни дава проницателност за това, срещу какво още трябва Да се изправим в самите нас, ако искаме да дадем нов живот на по-висшето.
Зимата фактически е време за отдръпване от външната дейност, за да можем да дадем живот на светената в собствената ни тъмнина.

Появата на нов Живот от тъмнината на утробата е целта на този сезон, както и на съживяването по това време на Христовите енергии в човечеството. Тези съсредоточени върху нас Универсални ритми са съгласувани така, че да улеснят онзи, който се стреми да пробуди вътрешните си дарби и светлина.
Това е най-подходящата енергия за научаване на това, как да балансираме емоциите си, за да използване конструктивно астралните си енергии. Това е време за пречистване на сърцето и на астралното, така че дълбоките женски тайнства да се разгърнат в живота ни - способностите за раждане във всеки от нас. Енергиите по това време стимулират самоанализа и вдъхновяват за постигането на по-голяма дълбочина в медитацията. Всеки, който иска да успее в медитацията и в работата със сънищата или среща трудности в това отношение, не би могъл да избере по-добро време за полагане на усилия в тази област.
Това е време, в което вратите се отварят за приближаване до ангелската йерархия. Време, в което вселенските и Христовите енергии улесняват просветлението, прошката и забравянето на дребни ядове и на големи неправди, време за ново начало.
продължава..

копирано от СпиралатаГласувай:
3
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 10444619
Постинги: 2245
Коментари: 12169
Гласове: 32144
Архив
Календар
«  Декември, 2019  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031