Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2015 09:00 - Как да намерим своя духовен партньор
Автор: bven Категория: Хоби   
Прочетен: 1823 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Осма стъпка:
Да се научим да чуваме вътрешния си глас

Почти всеки човек познава своя вътрешен глас и, съзнателно или не, често се е обръщал към него. Ма¬кар посланията му да са изглеждали понякога твърде налогични, по-късно все пак се е оказвало, че са били правилни.
Сещам се сега за случилото се с моя дядо, разказът за което като малка силно ме впечатли: било е по време на Първата световна война. Дядо се оженил през един еднодневен отпуск и още същата вечер трябвало да се върне на фронта. Докато си вземал довиждане на гарата с жена си, на ръката му кацнал комар. Той го забелязал, поискал да го убие, но изведнъж чул вътрешния си глас: „Остави го." Дядо се оставил да бъде ухапан. Върнал се на фронта. От ухапването получил замърсяване на кръвта и не бил в състояние да участва в боевете. Всички от неговата част загинали в следващата битка - той бил единственият оцелял.

Чували ли сте за подобни случки и вие? Може би ще си спомните някое събитие, чийто обрат е бил продик¬туван от вашия вътрешен глас?
Но какво общо има вътрешният глас с търсенето на духовния партньор? Общото се състои в това, че наред с изпълнението на други задачи - да ни закриля, помага, подкрепя и т.н. - този глас, ако се вслушвахме в него, би ни отвел и при нашия духовен партньор. За¬това е важно да го долавяме по-често у себе си.

Може да се случи, например, вътрешният глас да ни накара да посетим някой приятел или заведение, където в същия момент се намира и човекът, към който се стремим. Подобна история впрочем ми разказа една участничка в мой семинар. Макар да лежала болна вкъщи, нещо у нея „настоявало" да отиде в едно опре¬делено заведение, за да хапне. Тъй като обикновено се вслушвала в този вътрешен глас, тръгнала - наистина неохотно - натам. Когато влязла, един мъж, когото помнела от някаква своя визия, я заговорил още в пър¬вите минути. По всичко личеше, че той ще да е духов-ният й партньор.

Нашият вътрешен глас е нашата вътрешна мъдрост. Задачата му е да ни води, закриля, предупреждава и -наред с други сили - да ни сочи пътя. В повечето слу¬чаи той се обажда много тихо и деликатно. Привлича вниманието ни неочаквано и често ни предава някакво нелогично послание. Съпроводен е от усещане, което скоро отминава.
Ние започваме да разпознаваме вътрешния си глас подир много упражнения. Трябва да се научим най-напред да го отличаваме от мислите, фантазиите, вът¬решните импулси и интуицията си.
Затова е важно непрекъснато да се концентрираме върху ставащото у нас като се вслушваме, проследява¬ме и осъзнаваме какво се проявява. Сигурен знак от вътрешния ни глас, ако нямаме на¬вика да го следваме, е неопределеното чувство, че сме направили нещо не както трябва. Поддържаме ли връзка с него, се усещаме на прав път.
За да го чуваме ясно, е необходимо непрекъснато да поддържаме контакт с него и по възможност винаги да вземаме предвид посланията му. Ако дълго време не му обръщаме внимание, той отслабва и трябва да положим нови усилия, за да го усетим.
Как можете отново да „дадете думата" на своя вътрешен глас?
Необходимо е да си отделяте 15 минути дневно, съсредоточавайки се само върху себе си. Най-добре е да седнете или да легнете, или да излезете на разход на някое тихо място.
Насочете цялото си внимание към своята същност. Разрешете на мислите и усещанията си да отминават без да ви отвличат. Огледайте вътрешните си импулси и постигнете пълно спокойствие. Това редовно навлизане навътре ще укрепи връзката ви със себе си. По този начин вашият вътрешен глас ще се засили, така ще го долавяте по-често. Започнете ли наистина да следвате, той ще ви подпомага в живота и в по-натъшното ви развитие и ще ви отведе при духовния партньор в определеното за това време.

Приемането на духовния партньор е приемане на процеса на израстване.

Да възстановим връзката със своя духовен партньор


Девета стъпка:
Да направим място у себе си за своя духовен партньор

Едва когато допуснем, че извън досега познатата ни реалност съществуват и други реалности, бихме могли да разширим възгледите и едновременно с това -жизненото си пространство.
Вероятно до този момент духовният партньор е представлявал за вас една непозната реалност Но на нея вече и е дошло времето да навлезе в живота ви.
Ето защо, приемайки съществуването му, следва да направите място у себе си, за да можете да се свържете с него и в материалния свят. Разкриването на нови вътрешни реалности прави възможно проявяването им извън нас. Същото е валидно и за изобретенията на техниката, например: отначало се ражда идеята, а пос¬ле се реализира.
Как можете да (съ-)творите това пространство у себе си?
Съществуват много възможности: докато мислите за духовния си партньор, докато се опитвате да го на¬рисувате във въображението си, да си представите какво би било, ако е тук, не се интересувайте особено от външността му, а по-скоро - от начина, по който се чув¬ствате с него самите вие. Можете да му говорите, да му нарисувате картина, да му оставите някъде цветя, да му отделите едно символично място в жилището си, да му освободите рафт в гардероба си и т.н. Поиграйте с фантазията си и открийте какво още е необходимо, за да „оживее" у вас вашият духовен партньор.
Енергията, която използвате, за да се занимавате с него, ще го достигне при всички случаи, пък дори той и да не осъзнае това (душата му ще приеме послание¬то). Тази енергия ще го импулсира да извърши в бъдеще определени действия, които ще го обърнат и приб¬лижат към вас. Така той може би ще си смени работа¬та, неочаквано ще предприеме пътуване или нещо по¬добно. В живота му ще настъпи по-голямо движение и самият той вероятно ще бъде учуден какво всъщност става. Но при вас също ще се забележи по-голяма ак¬тивност и вие ще започнете да се приближавате към него. Отдайте на духовния си партньор толкова енер¬гия и му отделете толкова място, колкото му се полага, но - докато го чакате - не се фиксирайте върху него и не занемарявайте останалата част от живота си и свър¬заните с нея хора.
Ако ви е трудно да повярвате в съществуването на духовен партньор, аз ви моля да не отричате веднага тази нова за вас реалност, а поне да я допуснете за въз¬можна. Преди да бъде изобретен самолетът предпола¬гал ли е някой, че човекът ще полети?
Моля скептиците да оставят скептицизма си настра¬на, да поразсъждават над моите твърдения и да се опи¬тат да си представят: какво би било, ако?..
Който не иска да вярва в съществуването на духовен партньор и дори - да допусне подобна възможност би могъл да почерпи от тази книга това, което му се струва приемливо и полезно.
Колкото по-малко ограничаваме въображението си и по-активно развиваме представните си способности толкова по-голяма ще бъде вероятността новото да навлезе в живота ни.
Гласувай:
2
0Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 10585684
Постинги: 2264
Коментари: 12220
Гласове: 32394
Архив
Календар
«  Януари, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031