Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2017 09:11 - блян за първоучителите в пътя към истината
Автор: bven Категория: Хоби   
Прочетен: 1068 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
През декември 1900 година немският физик Макс Планк установил в триизмерния свят физическия предел на човешкото знание и тази константа носи неговото име в научната терминология. А сега, в края на века, многоизмерността на Вътрешната вселена става реалност за всекиго, който върви сам през живота си по своята вътрешна пътечка на познанието чрез вярата и обичта.

Християнският философ Жан Гитон, член на Френската академия, и двамата руски астрофизици Гришка и Игор Богданови в своите разговори, публикувани през 1991 година във Франция, обединяват понятията Бог и наука и предлагат новите научни термини метареализъм и метанаука. Единението на човешкото познание става чрез сливане на религията, науката и изкуството.
С радост споделям мнението на Хари Салман: сега всеки човек е обект на посвещение – всеки миг. Това е също мой собствен усет и вътрешно твърдо убеждение. Всеки човек има вътрешна връзка с Единното, всеки е свободен да прави своя избор – всеки миг – между зло и добро, между егоизъм и алтруизъм... Във всяка конкретна житейска ситуация. И така сам ще изпита неописуемата радост да съзира всяка утрин розово-синята аура на пречистващата се Майчица Земя. Независимо дали осъзнаваме, или не, нещата стават по вътрешен начин. Защото всеки човек изпълнява вече своята мисия на зрим теогон, както казва Ваклуш пред Децата на Деня в чудесната българска школа Път на Мъдростта.

Мили Приятелю-читателю, ако все още си далеч от този начин на мислене, задай си въпроса: материята внезапно ли е придобила своята атомно-молекулна структура при откриването на микроскопа и в резултат от развитието на квантовата физика? Много неща за тази структура все още не знаем... Науката е човешко дело, плод на вдъхновена работа на безброй индивиди, всеки от които е вървял и върви по своя вътрешен път на развитие. Затова съм благодарна, че съм се родила в България, където вече нещата придобиват такъв обрат, че всеки може да усети това осияване, посвещение, прозрение... И зная, че като обичам човека до себе си, обичам цялото човечество, и като ме погледнат очите на някого, чрез тях ме вижда Вселената. И аз, като единица човечество, нося цялото минало и цялото бъдеще, изразено графично в цифрата 8. Мисля, че е така с всеки жив човек по лицето на Майката Земя.
* * *
Влиза моята майка и ми казва: “Пристигнаха писмата за данъците”. Е, нашата държава чака от нас. Нищо, че е длъжна на народа си... И майка ми тихичко с усмивка допълва: “Добре, че още не ни търсят данъци за въздуха, който дишаме...” Мисля си, дори да наложат такса за слънчевите лъчи над главите ни, пак повечето от хората по святата ни родна земя ще продължават да излъчват своята индивидуална светлина – чрез обич и добротворство... Не вярвате ли? – Вглеждайте се винаги в очите на хората около вас. Вече знаем, че далечните ни предци са се поздравявали – и при среща, и при раздяла – с думата Очао! (да видя очите ти, за да усетя душата ти – аз да проникна в твоята душа и ти да проникнеш в моята душа). Какво по-добро доказателство през вековете за способностите на един народ да постига реално единение в мисли, чувства и дела в името на Истината?

София, Банишора, 20 - 22 февруари 2000 година


Тагове:   държава,   данъци,   очао,


Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14927706
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39061
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава