Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2017 10:11 - 10 ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ВИСОКО РАЗВИТИТЕ СЪЩЕСТВА
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 1079 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.10.2017 10:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  10 ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ВИСОКО РАЗВИТИТЕ СЪЩЕСТВА

16 октомври 2017 г.

image

Джеф Стрийт , Гости за 
събуждане

Високо развитите същества и цивилизациите, които създават, възприемат принципите и начините на съществуване, създават благоприятни резултати за всички. Цивилизациите им се характеризират със сътрудничество, хармония и любов, а не конкуренция, конфликт и страх. Нетният резултат е цивилизациите, където изобилието е свобода, просперитет и щастие. Примерът им служи като чудесен модел за емоционалност на човечеството, ако наистина иска да създаде по-добър свят, който много от нас се надяват.

В този момент може да сте малко объркан и да мислите нещо като: "Колко силно еволюирали същества и цивилизации? Къде са те, не виждам нищо. "Е, наистина може да изглежда така, но всъщност ние не сме сами.

Има две причини, поради които съществуването на извънземни цивилизации не е очевидно за нас; (1) повечето от тях съществуват във  висшите измерения на нашата физическа вселена , така че те не са видими за нас и (2) те не са всички, които се интересуват от директни взаимодействия с цивилизация, която е толкова примитивна, колкото и нашата. Но бъдете сигурни, че много от тези цивилизации са много заинтересовани от улесняването на еволюцията на човечеството и правят това по много фини начини зад кулисите.

 

Така че, без повече усилия, нека се потопим в първите десет начина да бъдем силно развити цивилизации.

1 - Те дълбоко разбират единството на целия живот и живеят в съгласие

Силно еволюираните същества познават Единството на всички - знаят, че всички ние сме част от  еднозначно, но все още многобройно съзнание,  което е Всичко, което е. Те знаят, че всяко привидно  разделение е илюзия,  защото всичко е част от едно нещо и всичко е взаимосвързано и взаимозависимо. Те знаят, че всяко действие, което предприемат, което засяга друго същество или нещо, в крайна сметка засяга всичко останало.

Това е най-важната реализация, която всяко същество може да има и в цивилизациите, създадени от същества с това разбиране, това е основата на техния начин на живот. Те дълбоко знаят, че това, което правят в друг, те в крайна сметка правят за себе си - и по този начин се отнася към всички и всичко с голяма грижа и уважение.

2 - Те винаги разказват истината

Силно развитите същества винаги разказват истината. Те са по същество неспособни да лъжат. Те дълбоко са научили, че маменето на себе си или на другите е контрапродуктивно за постигането на най-висшите намерения и желания, така че те нямат абсолютно никакъв интерес към лъжата. Но дори и да го правят, всеки опит да се направи това би могъл лесно да бъде открит от всички онези, които слушат.

На  нивото на съзнанието на силно еволюираните същества , тяхната способност да усещат енергия и вибрации е значително подобрена (всичко е енергия, материя, светлина, мисли, емоции и т.н.), така че всеки опит да се предаде нещо невярно ще бъде очевидно всички слушане. На това ниво едно същество не може да комуникира нещо, което е невярно и не радикално променя енергията, която излъчва.

В ярък контраст, отричането и измамата се развиват в човечеството - ние често лъжем себе си, както и другите, и лесно можем да се лъжем. Само чрез  преодоляване на разделеното съзнание само когато осъзнаем, че всички сме изрази на едно съзнание, едно и също същество, и като прегърнем единството и равнопоставеността на всяко същество, ще премахнем необходимостта от заблуда и избягване на всички свързани нежелани последици ,

Като пример за това как се лъжим за себе си, обмислете насилието, което е представено в нашето забавление и връзката му с нарастващото насилие в нашето общество. Изображението на насилието прониква в нашите филми и телевизионни програми, в нашите видеоигри и дори в детските ни играчки. Ще бъде трудно да убедите едно високо развито същество, че постоянният поток от насилствени образи, които бомбардираме с нашите деца, няма влияние върху техните вярвания, нагласи и поведение.

От друга страна, човечеството не може да признае, че нарастващото насилие в нашето общество възниква, поне отчасти, от постоянната атака на такива образи. Защото ако го направихме, ще трябва да направим нещо по въпроса и ние се чувстваме безсилни, така че просто го игнорираме.

Този модел на виждане на самонараняващи се поведения и след това не прави нищо за тях е класически признак на незрели същества. Силно развитите същества никога не се крият от истината и винаги говорят истината. И, разбира се, когато говорят истината, те също приемат съответстващи и подходящи действия, които са предмет на следващите две точки.

3 - Те винаги правят това, което казват

Високо развитите същества имат навика да говорят истината си и имат навика да следват с това, което казват, че ще направят, независимо дали се казва на другите или на самите тях. Действията им винаги съответстват на техните думи, те не казват нищо и правят друго.

Хората, от друга страна, често казват едно нещо и правят друго - и след това пренебрегват, отричат ​​или лъжат за това! Очевидни примери изобилстват.

 

За силно еволюираните същества, залепването на думата им е въпрос на чест и почтеност. Ако не мислят, че ще бъдат способни или способни да направят нещо, те не го казват. Ако от друга страна те означават това, което казаха, но по-късно откриват, че не могат да пазят думата си поради неочаквани обстоятелства, ще се изправят пред него и ще разговарят с всички, за да я изяснят. Смирено и искрено ще обяснят защо няма да могат да направят това, което казахте.

4 - Те винаги правят това, което работи

Когато високо развитите същества виждат по-малко от желаната ситуация и разбират защо съществуват, те винаги реагират с нещо, което действа. Те не го пренебрегват, отричат, че го съществуват, покриват го, правят нещо, което не отговаря на истинския проблем или по някакъв друг начин не предприемат подходящи действия - както често се случва с човечеството.

Примери изобилстват, има няколко от тях:

Ако нашата цел е да живеем в мир, радост и любов (което искрено се надявам да е), тогава насилието не работи. Това е изключително очевидно, ако отделите малко време, за да размишлявате върху историята - не е ли ясно, че възмездието налага възмездие, омразата създава омраза, насилието поражда насилие. И все пак повтаряме модела отново и отново.

Ако нашата цел е да живеем дълъг и здравословен живот, консумирането на месо ежедневно, пушенето на известни канцерогени непрекъснато и пиенето на алкохол редовно не работи. Това е достатъчно доказано, но много от нас продължават да правят тези неща.

Ако нашата цел е общество без насилие и война, моделирането на насилствено поведение и нагласи към вашите деца, чрез развлеченията и играчките, което очевидно е доказало, че улеснява приемането на тези насилствени тенденции, не работи и би било спря веднага. И все пак ние не правим нищо.

5 - Никога не се убиват

Високо развитите същества никога, при никакви обстоятелства, не убиват друго въплътено същество, освен ако друго не поиска от другия да го направи. В рамките на човечеството убийството и масовото убийство (война и т.н.) се случват ужасно често. Оправдаваме голяма част от това поведение като "самозащита".

Интересно е да се отбележи, че в примитивните общества всички атаки се наричат ​​"отбрана". И разбира се, ние със сигурност имаме "правото" да се защитаваме и да го правим по начин, който смятаме за подходящ - в края на краищата ние сме свободни и  суверенни същества , така че ние "имаме право" да направим всичко, което искаме. И все пак едно силно еволюирано същество не би убило друго дори в ситуации, при които ясно бихме обмислили самозащита.

Това е така, защото те разбират, че всяко действие е акт на самоопределение, всеки акт определя кой си. Вие създавате себе си във всеки един момент с това, което решите да направите, така че се свежда до това, кой и какво искате да бъдете. Искаме ли да се дефинираме като онези, които са готови да направят всичко, за да оцелеят, и да създадат в този процес вид на куче-храна-куче?

В крайна сметка силно развитите цивилизации превъзхождат необходимостта от убиване на други, защото вече не създават ситуации, в които биха се наложили да убиват. И това е така, защото те се събудиха към своето Единство и всеки аспект на техните нагласи и поведения се промени драматично.

Когато Човечеството се събуди напълно, тогава целият конфликт и конкуренцията ще свършат - няма повече убийство, няма повече свят на кучета-яде-кучета. Вместо това ще намерим начини да споделяме всичко и да си сътрудничим в голям мащаб. И това новооткрито ниво на сътрудничество и споделяне ще създаде безпрецедентно ниво на просперитет и щастие за всички и никой няма да има причина да атакува или защитава (физически, емоционално, финансово и т.н.) по някаква причина отново.

В редкия случай, че един невъзпитан човек реши да ви нападне смъртоносно, просто ще си позволите да бъдете убити, знаейки, че "смъртта" е илюзия и мирно излизане от физиката и връщане към вечното нефизическо себе си и съществуване. Не бихте избрали да поддържате повече насилие само за оцеляването на физическото си тяло - което не сте вие; това е само временно средство. Когато знаеш, че истинското, което не можеш да умреш, промени всичко!

Знайте тогава, че тялото е просто дреха. Иди, потърсете носещия, а не пелерината. - РУМИ

Но какво би станало, ако бяхме атакувани от друга цивилизация, която може да поискате? Не трябва ли да се притесняваме, че една друга цивилизация ще дойде на Земята един ден и ще ни унищожи? Този въпрос е адресиран в  Разговорите с Божия книга 4  и аз ще се отклоня от него по тази тема.

Всичко, което ще кажа за това, е, че страхът ни от този сценарий се насърчава от цял ​​куп извънземни филми за нашествие и други подобни. Като се има предвид благосклонното извънземно присъствие, което е тук (т.е. силно еволюиращи цивилизации), опитвайки се леко да улесни пробуждането и еволюцията на човечеството, ви кара да се чудите дали някои или всички "чужденец страх порно" е дело на някаква агенция с престъпник дневен ред? Ако искате да разгледате по-нататък тази тема, предлагам да проверите работата на  д-р Стивън Гриър . Той е водещият експерт в света и най-голямо доверие достоен източник за извънземното присъствие и кой, защо и как е скрит от нас.

6 - Никога не увреждат околната среда

Силно еволюираните същества никога няма да направят нищо, което би могло да увреди или да навреди на физическата среда, която подкрепя тяхното общество. Те дълбоко разбират и ценят взаимовръзката и взаимозависимостта на всеки живот и дълбоко оценяват средата, която ги поддържа. Те знаят, че за да продължат да имат своята среда, за да осигурят нуждите си и за нуждите на всички поколения, те трябва да живеят устойчиво - те трябва да живеят по начин, който е нежен, внимателен и внимателен към естествената им среда и планета и мъдро съпруга си ресурси.

 

 

 

От друга страна, човечеството продължава да демонстрира безпочвено пренебрегване на околната среда, като го използва и злоупотребява, и я отравя (и сами в процеса)!

7 - Те споделят всичко с всеки, няма собственост

В силно развитите цивилизации няма такова нещо като "собственост". Това е така, защото те разбират, че тъй като те всички са Едно, всичко, което съществува, принадлежи на всеки, който съществува. И оттам те споделят всичко с всички през цялото време.

Далеч от човечеството, което обикновено споделя с други само в много ограничени обстоятелства. Имаме икономическа система и мислене, които ни насърчават да натрупваме толкова много неща, които можем да наречем свои собствени, колкото можем, и това насърчава малцината от тях да натрупат по-голямата част от ресурсите и богатството на планетата. За повечето от нас споделянето на всичко вероятно изглежда напълно непрактично и неприложимо. Много е трудно да си представим как споделянето на всичко може да работи - но вярвате или не, то работи много добре.

В силно развитите цивилизации идеята за "собствеността" се заменя с понятието "стопанисване". Съществата в тези цивилизации се споразумяват взаимно за това кой ще поеме отговорност за това, кой ще бъде партньор с кого и кой ще изпълнява какви функции. Лицето или лицата, които се грижат за и управляват дадено нещо или ресурс (напр. Стюардите), не го "поемат" като свои - те просто носят отговорност за управлението му. Може да се каже, че ресурсът е "собственост" на общността и настойникът на ресурса се грижи за нея от името на общността. Но разбира се, просветените общности разбират, че всички ресурси са по същество дарби от Вселената, които трябва да бъдат управлявани отговорно и използвани справедливо за всички, които го използват сега и в бъдеще.

Тези, които приемат стопанисването на всичко, било то земя или нещо друго, не си представят, че го "притежават". Те разбират, че се грижат и управляват само в полза на общността. Например, никой не си представя, че само защото са управници на определен парцел земя на планетата, на която са се въплътили, че "притежават" минералите, водата и каквото и да било друго под този парцел - по целия път до центъра на Земята. Нито пък някой си представя, че те "притежават" въздуха или небето над определен парцел земя - толкова високо, колкото и небето. Такива идеи са абсолютно смешни за високо развитите същества и всякакви дебати за това кой притежава "правата" на каквото изглежда абсолютно безсмислено за същества, които разбират, че всички те са едно.

Голяма пречка за възприемане на идеята за "липса на собственост" е нашата трудност да си представим как бихме спечелили начин на живот без мотив за печалба, който изглежда толкова силно свързан със собствеността. Но за разлика от човечеството високо развитите цивилизации не разглеждат живота като нещо, което трябва да "печелите". Системите лесно могат да бъдат създадени, което позволява на обществото да изпълнява индивидуални и групови нужди, без членовете на това общество да продават душата си и да изоставят мечтите си да оцелееш. Много цивилизации са създали такива системи и са демонстрирали, че те работят много добре - създавайки висока степен на свобода, просперитет и щастие за всички.

Високо развитите същества също имат различен начин да гледат на "печалба". Те не го смятат за "печеливши", ако едно лице ползи за сметка на друг. Те не считат това за почтено или приемливо, ако получат повече и друго получава по-малко. В силно развитите цивилизации никой не се ползва, освен ако всички не се възползват. Може да се каже, че те ще измерват рентабилността от това доколко добре управляваният ресурс се управлява и доколко той осигурява ползи на членовете на общността. И така, те вероятно ще опишат степента на успех на всяко начинание, като използват понятието "ползотворен", а не термина "печеливш".

Ако все още мислите, че едно общество, което споделя всичко, е неприложимо, помислете, че човечеството прави работата по всяко време в малък мащаб - с нашите близки и семейства. В този контекст обикновено се грижим за другите, независимо от това, независимо от това, което са направили.

Ами ако можем да разширим чувството си за семейство извън кръвните роднини? Какво ще стане, ако можем да започнем, като се грижим за всички в нашата общност с този вид връзка и същото чувство за връзка, което имаме за нашите членове на семейството? И какво ще стане, ако можем да го удължим на всички в нашата страна, а след това на нашия свят? Това е разликата между високо развитите цивилизации и човечеството - те чувстват същата връзка, същото състрадание, грижа и любов към всеки в своето общество.

Кажете сега хората да се усмихват на брат си, всички да се съберат и да опитат да обичат друг точно сега. - THE YOUNGBLOODS, ВЗЕМИ ЗАЕДНО

Когато започнете да спирате да виждате другите като външни хора, когато започнете да надхвърляте "нас" срещу "тях", вие сте на ръба на пробив в  еволюцията на вашето съзнание . Когато можете да се отнасяте към всеки един човек с доброта и уважение независимо от това, което са направили, тогава вие ще сте преминали от разделението и ще имате мощно съответствие с безусловната любов на Източника в себе си.

Едно от коренните пречки за възприемане на споделящата икономика е вярата, че не е достатъчно за всеки, което води до желанието на хората да се уверят, че получават своя, така че някой друг не го получава - притежание, алчност, натрупване и т.н. . Вярата в недостига е едно от ключовите вярвания, отговорни за създаването на вида свят, в който живеем (например, който се характеризира с конфликт и конкуренция).

Очевидният недостиг на много неща в нашия свят до голяма степен се дължи на несправедливо или неефективно разпределение, а не на присъщ недостиг. Като срамен пример, всъщност има достатъчно храна, произведена на този свят за всички, но мнозина продължават да гладуват. И, разбира се, голяма част от очевидния недостиг на нашия свят е умишлено произведен от търговски интереси, за да максимизират печалбите или чрез стратегии за разпространение, основани само на печалби, които оставят мнозина без дори да има изобилие. И представете си, ако цялата енергия и ресурси, вложени в световните военни машини, са приложени към благосъстоянието на всички - бихме могли лесно да решим повечето, ако не всички несправедливи светове!

Тъй като високо развитите цивилизации работят съвместно, споделят всичко, разказват и се изправят пред истината и правят това, което те действат, те рядко изпитват недостиг. Но дори и по-дълбоко, силно еволюираните същества превъзхождаха напълно недостига, защото разбират  метафизиката  и знаят, че  създават своята реалност с техните мисли  и вярвания и така в крайна сметка недостигът е илюзия, която е създадена от себе си.

image

8 - Те работят съвместно, няма конкуренция

Силно еволюираните същества никога не се конкурират помежду си. Те дълбоко познават Единството на всички и това, което правят на друг, те в крайна сметка правят за себе си, така че те работят заедно за по-доброто от всичко. Те не могат да спечелят за сметка на друг и така конкуренцията изчезва в своите цивилизации. Когато просветените същества виждат истината, те правят това, което работи и стратегията, която работи най-добре, в дългосрочен план е сътрудничеството и споделянето.

Човечеството има дълъг път в това отношение. Конкуренцията, на всяко ниво, се разраства. Убедени сме, че конкуренцията е здравословна - тя мотивира и създава по-ефективни резултати. И в краткосрочен план често го прави, но в дългосрочен план създава големи неравенства. Ние попаднахме в безкрайни и често безмилостни състезания за всичко - пари, сила, слава, любов, внимание, секс, всичко - и това ни убива.

Франклин Д. Рузвелт, просветен 32-и президент на Съединените щати, отразява това чувство, когато казва това за конкуренцията и сътрудничеството:

Конкуренцията се оказва полезна до известна степен и не по-нататъшно, но сътрудничеството, в което трябва да се стремим днес, започва, когато конкуренцията напуска.

9 - Те не приемат принципите на справедливостта и наказанието

Високо развитите общества не приемат принципите, които наричаме "справедливост" и "наказание". Просветените същества разбират, че всяко същество, което действа, за да нарани някого, е дълбоко ранено, дълбоко в болка и че  неговите действия просто са вик за помощ, вик за любов.  Следователно, те не се опитват да доведат тези, които са причинили вреда на правосъдието или ги наказват. Те са установили, че в дългосрочен план този подход рядко е ефективен. Вместо това те се протягат със състрадание и любов, за да им помогнат да ги излекуват.

Те се опитват да помогнат за изцелението на тези хора по какъвто и да е начин, изглеждат подходящи и ефективни. И те разбират, че съденето и наказанието рядко се случва, защото то не излекува основните рани на дадено лице и по този начин променя начина на живот или поведение. Те знаят, че това вероятно ще задълбочи и поддържа само раните и проблема. Те знаят, че само любовта може да излекува всички рани и да трансформира хората.

Но как може едно общество да функционира без закони и съдебен процес и заплахата от наказание и лишаване от свобода, която е крайъгълният камък на тази система? Как могат съществата да съществуват съвместно без някакъв "кодекс на поведение" и асоциирана дисциплинарна система? Кодексът за поведение на високо развитите същества е елегантно проста:

Не мислете, не казвайте, нито правете нищо на друго, което не бихте искали да мислите, казахте или направихте за вас.

Звучи ли познато? Всяка религия на нашата планета преподава някаква версия на това, което нарекохме "Златното правило". Разликата между човешките общества и силно развитите цивилизации е, че всъщност прилагат Златното правило в живота си, а не просто да му дават устни.

Но какво се случва в тези цивилизации, ако някой наруши Златното правило? Смятате ли, че това е "престъпление?" Вярвайте или не, не съществува такова нещо като "престъпление и наказание" в силно развитите цивилизации. Никой не извърши "престъпление", защото всеки разбира, че те са "Всички Един" и че обида срещу или вреда на друга е престъпление срещу себе си.

И тъй като няма престъпления, няма нужда от това, което можем да наречем "справедливост". Концепцията за "справедливост" се тълкува и изразява по различен начин, не като "наказание", а като "подходящо действие" случаи, подходящото действие е много по-различно от това, което би се случило в нашето общество. Типичен пример е, че вместо наказание и задържане действията, които ще бъдат предприети, ще бъдат образование, подкрепа и рехабилитация.

Справедливостта не е нещо, което преживявате, след като действате по определен начин, а защото действате по определен начин. Правосъдието е акт, а не наказание за действие. Една осветена цивилизация разбира това. Проблемът с нашето общество е, че търсим "справедливост" след "несправедливост", а не "правене на справедливост" на първо място чрез избора и действията, които правим - справедливостта е действие, а не реакция. Когато всички в нашето общество действат справедливо (напр. Следва Златното правило), няма да имаме нужда от съдебни и затворнически системи.

10 - Те не вярват или изпитват недостиг

Силно еволюираните същества знаят, че "липсата" е самоосъзнато преживяване и те са го преодолели. Те разбират дълбоко метафизиката и знаят, че те са вечни същества - че тяхната крайна същност е чисто съзнание, нефизическо и безформено и следователно те не се страхуват от смъртта и не се интересуват от тяхното оцеляване.

Когато оцеляването не е проблем, идеята за липса започва да се разтваря. Страхът от това, че не е достатъчен, се разсейва още повече от това, че те са създатели - това, което те преживяват (тяхната реалност), е създадено от техните мисли, вярвания, намерения и желания и следователно това, което те могат да преживеят, е ограничено само до това, което си представят - и те са придобили много добра представа само за изобилие от здраве, щастие и просперитет. На това  ниво на съзнание , понякога наричано Съзнание на Създателя (срещу съзнанието за жертвите), изобилието е гарантирано.

На нивото на съществуването на силно развити цивилизации те вече не се интересуват от това дали ще оцелеят или ще имат достатъчно, но по какъв начин ще живеят живота си в най-голяма степен и ще създадат прекрасни преживявания за всички.

Човечеството е далеч от това ниво на съзнание и съществуване. Страхът от недостатъчност и оцеляването се развива дълбоко и това е една от основните причини, поради които в нашия свят има толкова много конкуренция, конфликти, неравенства и страдания.

Но повечето от възприеманите недостиг на нашата планета са илюзорни. Добър пример е доставката на храна. На нашия свят повече от 650 от нашите деца умират от глад всеки час - което, изглежда, показва, че има недостиг на храна. И все пак ние изстъргваме достатъчно храна от нашите чинии в ресторанти, за да храним цели страни; никое дете не трябва да гладува до смърт. Американското министерство на земеделието оценява разхищаването на храни само в Съединените щати, което е около 30-40 процента от предлагането на храни - около 133 милиарда паунда храна.

Това е ситуация, която никога няма да се появи в развитите цивилизации. Те просто биха направили приоритет да разберат как да решат проблема, който е по-скоро разпространен, отколкото липсата на снабдяване. Те ще разберат как да "споделят" храната по-ефективно.

заключение

Разгледахме някои от основните характеристики, които отличават силно развитите цивилизации от други, които са по-малко такива. Ако искате да проучите по-задълбочено тези неща или да научите повече за някои от другите отличителни характеристики, които не са обсъдени тук, проверете  разговорите с Бог, Книга 4: Пробуждане на видовете .

Примерът, който ни предлагат високо развитите цивилизации, дава един изпитан и истински модел, който да приемем, което може да ни даде възможност да създадем този по-добър свят, за когото всички ние копнеем. Този модел може да се обобщи много просто - грижата и споделянето, а сътрудничеството е мощна комбинация, която може да трансформира нашия свят!

Може да кажете, че съм мечтател, но не съм само аз. Надявам се някой ден да се присъедините към нас и светът ще живее като един. - ДЖОН ЛЕНЪН, ПРЕДСТАВЕТЕ СИ

** Тази статия е вдъхновена от книгата  Разговори с Бог, Книга 4: Пробуждане на видовете .

 

за автора

Джеф стрийт се  събуди преди година и половина, след като беше атеист / агностик учен с абсолютно никакви духовни вярвания през по-голямата част от живота си. След много "магически" нови преживявания, той вече е страстен към изучаването и споделянето на своите прозрения за духовност и метафизика на своя блог  www.divine-cosmos.net . Можете също така да следвате Jeff на Facebook чрез  www.Facebook.com/DivineCosmoz

Тази статия ( 10 Характеристики на Високо Развитите Същества ) първоначално е била в  Божествения Космос  и е публикувана тук с разрешение. 




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39738526
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031