Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2017 09:43 - мадарският конник има тайни
Автор: bven Категория: Хоби   
Прочетен: 2153 Коментари: 2 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
                               Написана от Милан А. Миланов
                  Още от тайните на Мадарския конник - продължение

След Матеица, тази е най-интересната пещера от естествените пещери, защото Матеица бе загадка и е пълна с извънземни неща. А Мадара бе най-богатата в света и на Земята. Ето още някои неща, които намерихме там:

21 септември 1942 година.

Продължихме с влизането долу в подземието и открихме малка зала с три машини за сечене на монети, в която имаше хиляда шишета с някакви течности. Намерихме около четири-пет хиляди кукли, направени от злато с очи от цветни диаманти.

До зала № 3, в дъното на север, открихме около четиридесет златни тухли като тези от Матеица. Как са се озовали тук не знаехме.

До зала № 5 открихме тунел с две стаи, в които намерихме шест златни корони, а до тях по една книга с пълното описание на всяка една от короните. Най-интересното е, че ние намерихме гроба на цар Шишман, заедно с всичките му царски атрибути–корона с диаманти, жезъл с камъни смарагди.

В зала № 2 намерихме огромен череп, който бе като един грамаден диамант. Очите му бяха направени от диаманти – син и червен. Алито, като го видя припадна, а когато се свести ми обясни, че е разговарял с този череп, който му казал тайните на пещерата.

В дъното на зала № 1 открихме около шейсет маски, направени от злато, които са били пренесени от Египет. Тук са и скелетите на трите миниатюрни човечета Мен – от племето на маите.

В дъното на зала № 3 открихме десет-двайсет тона слонова кост, наредена много точно.

Това чудо в подземието е толкова велико, че си струва да умреш там!

В средата на зала № 1-б има дълбок кладенец с грамадна плоча, на която имаше писание. Доколкото узнахме от превода на това писание, направен в Египет, там пишело, че това е геранилото на света. В кладенеца на три метра дълбочина температурата на водата е 40 градуса по целзий. На дванадесет метра 112 градуса по целзий, а на четиридесет метра 127 градуса по целзий.” …

За кой ли път препрочетох описа на Пулев за Мадара. Помнех написаното с най-малки подробности и мога с увереност да твърдя, че и от двата описа за Матеица и Мадара биха могли да се напишат великолепни романи и сценарии за филми. Но не като фантастика, а сътворени за реални събития.

Оправих леглото, подредих разхвърляните книги по масичката, изключих лаптопа и излязох навън, изпълнен с оптимизъм. Вярвах, че ще успея да науча още разкрития за Мадара и побързах да спазя часа, определен ми за „консултация” от игумен Гавраил.

Днешният ден беше променлив. От сутринта слънцето щедро сипеше светлина и топлина върху земята, но малко по-късно през десетина минути, небето се забулваше от гъсти черни облаци, те прелитаха над манастира, сенките им плъзваха, превземаха и покриваха с мрачина древната крепост. Настъпваше хлад, а след миг облаците бяха отпътували в далечината и отново грейваше слънцето. Заварих игумен Гавраил да седи на тревата под стария дъб и щом го приближих ми посочи с ръка да седна до него.

- На земята е по-хладно и приятно. Дървената пейка се е позатоплила, та затова… Е, можеш да включиш апаратчето си за запис. Само не бъди толкова напорист. – Погледна ме и махна с ръка да започна с въпросите си.

Седнах на тревата и включих диктофона.

- Учителю, от описа на Пулев разбрах, че той е проникнал и в други подземни зали на Мадара, за които не бях писал в издадените вече книги от поредицата „Тайните подземия на България”. Но допускам, че не е имал достъп до секретните зали. Така ли е?
- Да, имал е достъп само до определени зали. Секретните са били недостъпни за него.
- Във втората зала Пулев и Алито намерили статуя на Мадарския конник с размери 6 х 6 метра. Конят бил изработен от двеста хиляди платинени пластини и диаманти, а копието в ръцете на конника изработено от масивно злато. Пулев смята, че този конник е български цар.
- Конникът е атлантски цар. На Пулев му се е искало конникът да е български цар, но сбъркал, заради приликата във външния вид на древните атлантски царе и старите български владетели – уточни игумен Гавраил.

Не се изненадах от приликите във външния вид на атлантите и българите. Мислех, че между нас българите и атлантите не съществуват анатомични разлики, освен по-високия ръст на атлантите.
- Учителю, тогава на Мадара има три скулптирани конника - заявих компетентно аз. - Един на скалния релеф и два в подземието.
- Така изглежда… - засмя се игуменът, изненадан от моята „необикновена” прозорливост... - Да, в подземието има оставени двама златни конници.
- Направени от атлантите…
- Ама ти наистина си много напорист и прибързан в оценките – промърмори дружелюбно той. - Хайде по-кротко. Първият конник е скулптиран с по-големи размери и по-изкусна изработка от атлантите, а вторият е направен от араните.

Не очаквах подобен отговор - араните-траки скулптират кон и ездач с двеста хиляди платинени плочки и с цветни диаманти. Че за такива скулптури се изискват големи знания и умения… Как ми се искаше да видя този невероятен кон! Преди да тръгна за „консултацията” с игумен Гавраил, мислех да го помоля духовно да ме пренесе в подземието на Мадара, за да мога да видя тези чудеса. Но по време на разговора ни мисълта за пренасянето ми в подземието не достигаше до мен, нито за миг не ме осени, нито веднъж не се появи в съзнанието ми. Някой я бе изтрил или изключил от паметта ми. Спомних си подобен случай с мой приятел, отишъл при Ванга по личен проблем и по време на разговора с нея не успял да попита това, за което бе отишъл. Сподели ми, че по време на срещата разговорът взел съвсем друга посока и едва когато излязъл навън се сетил за какво точно бил отишъл при нея. Но вече било невъзможно да се върне отново при пророчицата.

Споменах всичко това, защото при този разговор с игумен Гавраил се бе случило същото с мен, което щях да отчета едва след срещата.

Мислех си за оръжията, складирани в подземието. Мъчех се да си ги представя, правех си комбинации от всевъзможни оръжейни прибори и сглобки и в края на краищата нищо не се получаваше. Нужни ми бяха уточнения.
- Учителю, в описа на Пулев се споменават непознати за човечеството оръжия. Какви по-точно?
- Подобни на тези от Матеица. Вид лазерни и механични уреди, с различен тип насочване – енергийно, кодово, мисловно и прочие. Но те са имали не само военно приложение. Служели са и за мирни цели.

Не попитах за приложението на оръжията за мирни цели. Знаех, че военната технология можеше да бъде използвана във всички области от бита на човечеството.

Турският професор - проблесна в съзнанието ми следващият въпрос. Турският професор какво е знаел още за Мадара, за да бъде толкова ценен за Пулев и Алито? През онези години пристигането на турски професор в България, макар и инкогнито, е представлявало твърде рисковано начинание и въпреки това той е дошъл. Вярно, подкупът е бил неимоверно голям, ако наистина е даден. Какви задачи са били поставени на професора, от Пулев и Алито? Защо е бил въвлечен в една рискована операция, когато за тази цел е могло да се наеме и български професор…

Игумен Гавраил, следеше мислите ми и поклати неодобрително глава.
- Професорът е знаел и е можел да пише и чете на арабски език или на така наречения старотурски. В подземието е имало описи на древен език, приличащ по изписване на старотурския или османския и затова са го потърсили, за да преведе написаното.
- С други думи потвърждаваш влизането на турския професор в подземието на Мадара?
- Да, Пулев и Алито наистина са довели от Турция директора на института по археология и са влезли с него в Мадара. Дали са му подкуп от около десет килограма диаманти, сложени в десет различни везбовани кесии.
- Невероятно богатство - възкликнах аз. - С тези диаманти професорът би станал най-богатият човек в Турция и не само в Турция. Не вярвам да е имал намерение да остави диамантите в която и да е турска банка. Веднага биха го хванали и запитали откъде притежава такова богатство. Навярно ги е скрил някъде в тайник. Учителю, къде се намират тези диаманти? В България ли?
- Уви не, приятелю. Нали знаеш и умният човек понякога върши глупости. Професорът ги е оставил на съхранение в банков трезор в Турция.
- И още са там?
- При една от ревизиите, всички ценности, които не са били потърсени с години от собствениците са били конфискувани.

Ядосах се. Професорът вместо да остави диамантите в турски трезор, да беше ги оставил в трезор на наша банка. Ама че глупости си съчинявах, естествено той не би могъл да стори това. Но поне така ми се искаше, макар да разбирах, че е било невъзможно. Турция е получила десет килограма безценни диаманти – „подарък” от България.
- Учителю, искам още малко да продължа с проучването на професора. При огледа на пещерата той се отделил от Пулев и Алито и изчезнал в лабиринтите на подземието. Търсен е цели шест дни и не са го открили. Какво се е случило с него?
- Загубил се е. Тръгнал е по един от тунелите, който стигал до сложен лабиринт, който го отвел към подземна зала, където има живи екземпляри от атлантски животински свят, както и лаборатория за генно модифициране. Само който е познавал много добре лабиринта и кода за преминаване можел да достигне в подземната зала. Професорът се загубил и е починал близо до тази зала.

Наистина ли професорът се бе загубил, или съзнателно се бе отделил и е тръгнал да проучи и други зали, неизвестни дотогава на двамата му партньори? Защо да не предположа, че, по време на пребиваването си в подземието, той е знаел за тайни коридори и зали? Дали пък не е притежавал карта на подземията в Мадара, за която не споделил с партньорите си, и е запазил това в тайна? Тази хипотеза не бе лишена от правдоподобност, но сега вече бе безсмислено да ровя по-дълбоко. Професорът е починал, диамантите - конфискувани и сагата с него е приключена. Сега за скелетите…
- Учителю, в първа подземна зала Пулев и Алито откриват скелети на хора, струпани там от много векове, с различни размери, около четири хиляди броя. Какво се е случило с тези хора в пещерата?
- Ти имаш ли някакво предположение?

Нямах... Струпването на огромен брой кости на едно място можеше да се възприеме като наказателна акция срещу хора, извършили нарушение на закона, вкарани насила в пещерата, затворени и оставени да умрат от глад и жажда. Може би са били отровени? Но защо имало и скелети с по-голям ръст? На атланти? На атланти и на арани? Какво са правили атлантите и араните в пещерата? Нямах отговор и вдигнах рамене.
- Така е, трудно е да се намери точен отговор - съгласи се с разсъжденията ми игумен Гавраил. - Скелетите са на атланти и арани, оттеглили се от външния свят с намерение да живеят в подземния град под Мадара. По-късно решили да се върнат на повърхността… - Направи дълга пауза, разкопча копчетата на ризата си, разтвори я, сякаш му бе станало прекомерно горещо, въздъхна и продължи натъжен: - Те вече се приспособили към подземния начин на живот и организмите им не са успели да се преадаптират отново, когато излезли навън. Върнали се в междинното пространство, в залите-съкровищници, където са се надявали да получат отново достъп до подземния град. Но… достъпът към града вече е бил затворен!

Невероятна трагедия - потръпнах от съжаление към тези нещастни хора, борили се до последен дъх за вода и храна. Да умрат сред злато, диаманти и древни атлантски уреди, без да могат да си помогнат да останат живи.
- Учителю, през кои години хората слизат в подземния град под Мадара и се връщат обратно в пещерата, където и умират?
- Случило се е по времето на атлантите, когато те все още не са били изчезнали. Затова сред скелетите на араните има и скелети на атланти.



Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. penchoan - Мадарският конник е сериозен артефакт,
04.12.2017 09:55
а не детски приказки за Али баба и 40 разбойника!
цитирай
2. bojo12345 - Ами то и Ерусалим е една приказка, пък сега става
11.12.2017 22:29
столица под диктат, пенчо..
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14876600
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава