Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2019 08:24 - Най-мистериозните и опасни книги
Автор: bven Категория: Хоби   
Прочетен: 2072 Коментари: 6 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Някой от най-мистериозните книги за които дори твърдят, че биха били опасно четиво за средностатистическия мозък, четете на собствен риск!

Публикувам тази статия с идеята да се погледне на нея от малко по-друг ъгъл, знаете колко multilayer (многoслойно) е ядрото информация, която витае около нас. Приятно четене за някой и още по-приятно за други...... multinote :)



Necronomicon   image   Спори се дали е реална или историята за нея е съчинена от родоначалника на хорър литературата Хауърд Филип Лъвкрафт. „Некрономикон“ е спомената за първи път в новелата му от 1924 г. „Хрътка“ По неговия разказ можем да узнаем относително пълната биография на тази книга.
  SPCTTRЛъвкрафт е писал, че в превод заглавието „Necronomicon” означава „По образа и подобието на закона на мъртвите“, Некрос - νεκρός ("мъртви"), Номос - νόμος ("закон"), Eikon - εικών ("образ "). Робърт М. Праис отбелязва, че книгата е била многократно превеждана от други като „Книга на имената на мъртвите“, „Книга на законите на мъртвите“, „Книга мъртвите имена“. С.Т. Джоши пък твърди, че заглавието е погрешно преведено, той го превежда като „Книга на класификацията на мъртвите“.   Истинското и заглавие е „Al Azif“, написана е на арабски език ок. 730 г. в Дамаск от Abdul Alhazred, наричан от съвременниците си „лудия арабин“. Изследователи твърдят, че трудът е направен от кожата на девствени момичета, а текстът е написан с кръв. Книгата е преведена на гръцки през 950 г. като „Necronomicon“ от Theodorus Philetas от Константинопол. Изгорена от патриарх Михаил през 1050 г. (гръцкият текст). По това време арабският оригинал изчезва. Преведена е от гръцки на латински през 1228 г. от Olaus Wormius. През 1232 г. латинският и гръцкият текст са забранени от папа Григорий IX. Подлежи на три издания: през 14?? г. печатно издание с черни букви в Германия; през 1567? г. гръцкият текст е отпечатан в Италия; през 1623? г. испанско издание с латинския текст. Преводът от арабски на английски език, направен от великия алхимик, маг, учен и фаворит на английската кралица Елизабет доктор Джон Дий около 1585 г., никога не е бил отпечатан и съществува само във фрагменти, които са възстановени от оригиналния ръкопис.   Много са чували за тази книга, но малко знаят какво точно представлява. Самото заглавие „Некрономикон“ внушава асоциация за смърт, живот след смъртта – „Ал Азиф“ се превежда като „Воят на нощните демони“. Поетът Абдул Алхазред я озаглавява така, след като живял две години сред развалините на Вавилон, пет години изучавал подземните и тайни пещери на Мемфис и още десет години се скитал в арабската пустиня Руб ал Кхали, където според легендите бродели демонични духове и ангели на смъртта, прекланящи се пред Шейтан. В предисловието си уверява, че в пустинята видял приказния град Ирем и безименен град, под руините на който намерил светилище с манускрипти с познанието на раса, предшестваща човечеството, наречена „Древните“. Дълги столетия Древните пребивавали на дъното на океана, но след това злокобните им пълчища излезли на сушата и завладели света.

Днес пред тях се прекланяли магически ордени, култове и общества (cюжет едно към едно със сериалите „Stargate: SG-1“ и „Stargate Atlantis”, само дето там „древните“ са добрата раса – атлантиди. Явно от тук продуцентите са черпили идеите си. Интересен микс би се получил между въпросната книга и материалите на Морнинг Скай). Всички чудовищни същества от магическата книга можело да бъдат призовани с описаните вътре символи и заклинания. Пълното съдържание на книгата остава загадка.   Според Лъвкрафт „Некрономикон“ се пазел под ключ в библиотеките. В действителност три институции твърдят, че притежават екземпляри от „Некрономикон“– Британският музей, библиотеката на Харвардския университет и Националната библиотека на Париж. Според проучванията на историците след последния превод на английски език постоянно съществуват 96 ръкописни екземпляра, но само 7 от тях имали силата да отварят врати към други измерения – 3 на арабски, 1 на гръцки, 2 на латински език и английският превод на Джон Дий (Това всъщност са само късни съчинения, имитации и подобия на книгата.

Единственият автентичен екземпляр – арабският оригинал, днес е частно владение в Италия). Ръководителите на традиционните религии в целия свят призовават за изземването на опасната книга. Те предупреждават, че в нея се крие огромна сила – самият акт на четене може да повреди физическото и психическото здраве на четящия.   От 1968 г. досега опасната книга „Некрономикон“ е част от фабулата на над 20 компютърни игри, над 20 филма, включително и в анимационния сериал „Семейство Симпсън“. Тери Пратчет я преименува на „Некротелекомникон“ – една от най-страшните книги в Магьосническата библиотека на Анкх-Морпорк, убиваща по време на четене.   Necronimicon Филмография:   Succubus – Necronomicon-Getrдumte Sьnden (1968),  H.P. Lovecraft"s Necronomicon (1993),  Necronomicon: Book of Dead (1993),  Злите мъртви 1, 2, 3 (The Evil Dead: Book of the Dead, 1981, 1983, 1993),  Неназовимото 1-2 (The Unnamable, 1988, 1993),  Завръщането на живите мъртъвци 1, 2, 3 (Return of the Living Dead, 1985-1993),  Смъртоносно заклинание (Cast a Deadly Spell, 1991),  Лов на вещици (Witch Hunt, 1994),  Херкулес (Hercules: The Legendary Journeys, 6 сезон, серия 6 „City of the Dead", 1999),
Mystery of the Necronomicon: Book of the Dead (1999),  Магьосникът (Onmyoji – The Yin-Yang Master, 2001),  Злобен (Malefique, 2002) – гледал съм този филм – психо от всякъде,  Cadaver Bay или Hellbound: Book of the Dead (2003),  The Book of the Dead (2005),  Сънища в къщата на вещиците (Dreams in the Witch Housed, 2005),  Проклятието Валдемар (The Valdemar Legacy, 2010-2011),  Кралят на скорпионите 3 (The Scorpion King 3: Battle for Redemption, 2012),  House M.D. (6 сезон, 17 серия),  South Park (14 сезон, 11-12 серии) 



Гласувай:
11



1. lexparsy - Много интересна, но и опасна тема зачекваш Татяна...
02.04.2019 10:10
Имаше време, когато бихме влезли в интересен дебат за тези книги, но аз само навлизайки и взирайки се в мрачните тайни на тези „светове“ се отдръпнах за да се осъзнавам много по-дълго отколкото съм се вгледал...
Сетих се за народната сентенция ... „Любопитството уби котката!“
За да се докоснеш до контекста на тези книги трябва да притежаваш сила и достъп до астралните енергии, за да оцелее тялото ти, но и огромна сила на духа за да го съхраниш в човешката си форма.
Ще направя резолюция и припомняне.
Знаем че Христос е преминал през това изпитание, но и всички легендарни велики Магове известни ни под различни имена и оцелели, като Мерилин, Абремилин... и най-известния светец - бивш маг свети Киприян, посветил остатъка от живота си на Бога с призванието да се бори с тъмните сили.
Усмихвам се като се сетя, че един издател пусна книжка казваща се „Магията на Абремелин Мага“. В нея лаконично бяха показани знаците на Демоните и кратко описание.... Но и едно кратко резюме в което пишеше и тъй лаконичното предсмъртно послание на Абремелин – цитирам по памет и в контекст –
„Всяко Учение предоставено за следване от вашата душа, в което има правила, инструкции, знаци, таблици и цифри е дело на Мрачния, жадувайки да я притежава!“
цитирай
2. emelika - Наполеон, Бисмарк, Хитлер
02.04.2019 10:12
и много други държавни глави и диктатори са се опитвали да се докопат до тази книга. След Втората световна война дори са създадени специални групи в САЩ и СССР за търсене на тези реликви.
Въпреки многото фалшификати и спекулации с книгата се счита, че в нея са скрити тайни за строежа на земята и космоса. Постулати от нея съдържат сведения открити от съвременните учени.
цитирай
3. lexparsy - http://www.pravoslavieto.com/molitvoslov/molitvi/sv_Kiprian.htm
02.04.2019 10:41
Прилагам Киприяновата молитва, която може да си платите да ви я прочетат в някой храм. Но ако искате да сте и Вие Магьосници може да опитате да си я кажете както „трябва‘ и сами :-)))
Това също е част от пречистването по време на пролетното равноденствие, когато „воала“ делящ света ни от тъмните сили е „тънък“.

И друго искам да отбележа. Тези книги с право са скрити от „простолюдието“!
От една страна за да не им навредят. Но от другата невидима от нас страна, те се използват от някои хора даже ежедневно да участвам в извършваните от тях ритуали, даже в социалния ни живот, с които Доброволно сключваме прословутия „договор“.
Разпознавайте ги. Лесно е когато следвате естествените си човешки подобия, даже и на Природата... :-)))
цитирай
4. bven - lexparsy и emelika,не трябва да си крием главите в пясъка или другояче казано, да се правим че няма такова нещо.
02.04.2019 11:32
Нека да сме осведомени и съзнателно да збираме какво четем, мислим или правим. Защото тайните на вселената все още са много непознати за нас, заливат ни отвсякъде с целенасочена нформация. Така поне ще имаме представа за това, което четем. Остава да правим осъзнат избор за всичко, не само за книгите.
Благодаря, че откликнахте на сериозния материал - началото е винаги добро.
Светлина и Любов!
цитирай
5. lexparsy - Прости за логореята, но става на въпрос не само какво знаем за, но какво бихме правили ние или Някой с такива книги ако ...
02.04.2019 16:18
bven написа:
Нека да сме осведомени и съзнателно да сбираме какво четем, мислим или правим. Защото тайните на вселената все още са много непознати за нас, заливат ни отвсякъде с целенасочена информация. Така поне ще имаме представа за това, което четем. Остава да правим осъзнат избор за всичко, не само за книгите.
Благодаря, че откликнахте на сериозния материал - началото е винаги добро.
Светлина и Любов!

И на мене разбира се ми е много интересна статията и информацията.
И абсолютно си права в това че всеки има право да „извади“ правилния контекст на знанията от всякакви духовни и даже езотерични книги. Но с единствената Цел - да обогати разбирането си, и истинската си Вяра, а не да ги следва, като Път за „просветление“, камо ли за лична изгода или парадиране на просветеност.
А даже ако приемем Господ за нарицателно (за да не дразним някои), Той дава и нужните прагматични знания на готово, на търсещия Го.
И най важното според мене е че за всеки Пътя е тежък и дълъг и различен...

А относно въпросните Осведоменост и Съзнание, ако са грешни и манипулирани, се възползваме на готово и от „свободата“ да си пожелаваме и решаваме според чужди вече внушения...
А това успешно се прави с подобни фалшификати на „книги“ или чрез многото бълвани „свободни езотерики“, предназначени за духовни хора, и е пълна с „целенасочени“ (както спомена), но в друг аспект „капани“, умело заложени за да не схванем смисъла им, но да ни манипулират и водят до „Щрак!“, без да осъзнаваме.

Права си че не трябва „да се правим че няма такова нещо“, защото на останалата част от хората им е внушено да „вярват“ че не трябва да Вярват на тези „Неща“... за което пак бих се пошегувал... - Има „неща“ които ги има само защото Вярвате, но и такива, които си ги Има, и даже не се интересуват въобще дали го вярвате, напротив – изгодно Им е :-))))
цитирай
6. bven - lexparsy, определено смятам, че една от целите на обществените говорилни е именно тази -
02.04.2019 17:42
да научаваме или коментираме това, което е публично достояние и това, което не е толкова известно, но това не означава, че не съществува. Нашето общество дълго време беше затворено за много чужди мисли, книги, мнения. Сега е заливано от всякакви писания, но все пак е по-добре да има класификация, или поне информация за всичко излизало по света. Пък, личната воля и време на индивида определя на какво ще обръща внимание. Така човек намира по-бързо това, което го интересува или което му предстои да научи. Защото който търси - намира.
Благодаря за изказаните мнения, те дават повод за мислене на търсещия и четящия.
Хубав ден желая!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866382
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39041
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава