Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2020 08:21 - Дамян Попхристов: В Българското знаме е вплетен древният Енергиен Код на Саламандъра
Автор: bven Категория: Хоби   
Прочетен: 1173 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

След форума Българският дух през вековете 2019, който се проведе в Пловив от 10 до 12 май, разговаряме с проф. Дамян Попхристов, по повод неговата лекция изнесена по време на форума. В нея той говори за забравените българи, които са работили с мисия за утвърждаване на българското слово - Георги Раковски, Петър Берон и други. Според проф. Дамян Попхристов, Раковски е използвал древен енергиен код в българското знаме. За мисията на народа ни, словото и ценностите на богомилите, които може да приложим днес:

Проф. Попхристов, забелязах сълзи в очите ви докато четяхте лекцията си по време на Националния форум „Българският дух през вековете”, какво ви развълнува?

Да така е, вълнувах се, защото когато говорим за български дух трябва да се замислим и да знаем, че не просто сме дали нещо на света, дали сме огромно нещо на света и можем само да се гордеем и да нямаме никакви поводи за подвиване на опашка пред когото й да било.

Българинът ще се възроди духовно в момента, в който успее да преодолее тази насадена ни матрица да мислим за себе си негативно. Това е обработено и насадено разбиране, че ние сме лоши, негативни, че сме бедни и завистливи, че не можем никога да се съюзим и сплотим или направим нещо разумно заедно, това не е вярно.

Оптимист ли сте за България и българите?


Да, вярвам че има светлина. Вярвам че това, което е генетично заложено е много по-мощно от всякакви други насадени представи и насилие, което може да се извърши над духа. Духът е по-силен от материята и ще я победи. Защото кодът на българите не е нещо измислено, той се движи по спирала и спиралата се завръща отново в нашата посока. Ще цитирам един богомил Петър Осоговски, той казва –„Много народи ще изчезнат, но ние ще останем“.

Важно е всеки да се вгледа в себе си, да се замисли защо е тук, а не само да мрънкаме и недоволстваме. Всеки човек се ражда за любов и иска да бъде обичан. Затова символът на това, което наричаме майчина любов е толкова силна. Това е безусловна, всеотдайна любов. Ето за такава любов говорят нашите предшественици.

Това е смисълът на божественото послание „обичай ближния си” - познай себе си като божествено създание, познай себе си като част от този величествен космос и тогава ще започнеш естествено да обичаш ближния си, защото виждаш във всеки един човек около теб същото това божествено съзнание.

Това нашите предци наричат „да изградиш Христос вътре в себе си като своя изконна християнска същност“. И когато това стане твоя искрена същност, тогава няма никакво значение кой ти е враг и кой не е и се осъществява принципът - обичай дори врага си. Това е послание за любов.


Затова то заразява цяла Европа, достига и до Америка, и до Китай, за което свидетелства не кой да е друг, а самият Марко Поло. В неговите дневници това е записано. Това е всемирно послание за всеобща любов и ненасилие.

Какво ни липсва днес, за да живеем по-добре?

Светът трябва да се управлява така, както са се управлявали българските империи: с три ключови думички: чест, достойнство и справедливост. И ако успеем да възродим тези неща по някакъв начин, в днешно време, ще преуспеем. И да ги включим във всички сфери на живота си.

А кой днес се занимава с въпросите на честта? Днес хората гледат на тази дума като на някакъв анахронизъм. Някога е имало такова нещо като чест, но днес – не. И никой не се ръководи от това. Едно време дадената дума е струвала и е значела много повече от подпис. В днешно време, ако не е нотариално заверено, нищо не значи. Думата е творящо Слово. Думата твори, създава. А днес ... днес думите просто нямат стойност. Никаква! И това е много тъжно.

Вие сте един от най-сериозните изследователи на богомилите, какво можем да приложим от техните ценности днес?

Богомилското учение има четири изконни неща – мир, любов, справедливост и единение. Девизът им е „Свобода, Равенство, Братство чрез Христовата Любов“ Богомилите се отказват от всякакво насилие включително и убиването на животни – те са вегетарианци. Смятат проливането на кръв за върховен грях. В тази посока те дори се отказват да служат в армията. Отказват всякаква форма на насилие на човек върху човек. Те са за това човек да бъде свободен в своя избор и да бъде ръководен в тоя свой избор от един съществен елемент наречен съвест. Съвест срещу страх, съвест срещу насилие, съвестта е елемент на висшето съзнание. То е това, което ти нашепва каква е истината и къде се намираш ти, дали си в правия път.

И въпросът става много прост – това, което се казва в божествената молитва – да бъде волята Божия или да не бъде волята Божия. Това е изборът. И когато човек осъзнае себе си и е изградил Христовата същност като своя същност той се ръководи от своята съвест и следва волята Божия.


Светът е създаден за радост, казват още богомилите?


Богомилите казват така: „Всеопрощаващият и всемилостив Бог наш може да прости всяка човешка грешка на тоя свят, но един грях никога не може да прости и това е да не се радваш. Ние сме длъжни да се радваме, защото светът е създаден за радост и за любов. Дори тогава, когато животът ти се струва нетърпим, тежък радвай се, човеко, защото всяко нещо, което вършиш на тоя свят или въобще появата ти тука е един изключителен шанс – да съществуваш, да изкупиш грешки, които си направил някога затова се радвай. Този ти живот е израз на Божия милост, която е безгранична и божествено качество, а не да плачеш и да хленчиш.

Когато човек осъзнава себе си като божествено създание с мисия и се намира на този свят, за да извърши определени неща – дали да изкупи вини или да изпълни мисия, той трябва да бъде в синхрон с божествените енергии, за да бъде верен на божественото съзидание, за да бъде в синхрон със света, който е създаден с любов, който е създаден математически прецизно и който е създаден хармонично и който е създаден за радост. И тази енергия трябва да бъде раздавана, не да я държиш само за себе си, защото богомилите казват – „когато работиш за другите, това е най-прекрасният начин да преодолееш егото. Тогава ти се отказваш от това его, което те дърпа надолу и те прави един земен грешник”.

Каква е мисията на българите?

Кодът на българите е уникален. Той е свързан с мисията ни. С това, че сме богоизбрани. Може да звучи много патриотарски, но доказателствата са много в тази посока. Едни от основните качества на българите са твърдост и търпение. Търпението е божествено качество.
Мисията ни е непрекъснато да поддържаме жива връзката на духа - висшия, божествения дух със земната реалност. И това в нашата хилядолетна история, не от 681 година, тази връзка циклично се повтаря в един непрекъснат кръговрат, в който ние имаме точно тази мисия – да съхраняваме духовността на връзката човек – Бог.

Календарът на българите го доказва, той е безспорен факт и от там става ясно какви познания са имали. Астрономите са доказали, че ако трябва да се изработи толкова прецизен календар само на основата на наблюдение на звездното небе са необходими 70 хиляди години. Никой не е стоял 70 хиляди години да брои звездите, което значи, че това познание идва от някъде в готов вид. Те са знаели добре не само Орион, знаели са че Сириус е тризвездна система – нещо, което астрономите доказаха едва в миналия век.
Казваме, че човек е дух, душа и тяло. Това преведено на друг език означава – мисли, слово и дела. Мисълта вече се доказа, че е вид енергия, която може да създава мисъл-форми и е съзидателна сила, словото също, остават делата.

За да стане връзката горе - долу и „каквото е горе това долу“, трябва устройството долу да прилича на горното.
Това е мисията на българите – цар и жрец да бъдат една личност. Този, който управлява трябва да е наясно как се синхронизира горе и долу, за да може да го прилага на практика. Една държава, в която цар и жрец е в една личност събрана, защото царят управлява, жрецът наставлява е перфектната комбинация. Това е земната мисия на българите.


Казвате, че българският национален трикольор е богомилски код, който ни пази и че това е причината да нямаме пленено бойно знаме?
Да, това е версията, която развива революционерът Георги Стойков Раковски. Той подрежда така наречените енергии на Саламандъра – белият, зеленият и червеният - най-силната защитна комбинация и казва – „Ето това ще пази България!”

Прави го с идеята, че в него е вложен български енергиен код, който ще ни пази и е факт, че българско знаме пленено няма. Затова се смята, че ако поставим националното знаме пред домовете си, пред всички институции, може да променим кода на съдбата си, на народа. Това е енергия, която се излъчва. За съжаление все по-рядко виждам такова нещо.

Раковски решава, че трябва да се направи самостоятелно правителство, което да държи флага – бяло, зелено, червено и така България да се освободи. За съжаление умира от туберкулоза, а за щастие Левски подема тази идея.

Изследвате личността на Георги Сава Раковски от 24 годишен, бихте ли разказал още впечатляващи факти за родолюбивия романтик, както е известен?

Вазов го нарича „Мечтател безумен, образ невъзможен, на тъмна епоха син бодър, тревожен...”. И наистина е бил изключителна личност. Владеел е седем езика, три от които древни – персийски, арабски и санскрит. Когато бившият ни президент Петър Стоянов отива в Индия, за да открива българско училище, което се нарича „Г. С. Раковски” и казва, че той е наш, индийците отговарят – „не е вярно, той е наш“ и му отговарят, че той е първият европеец, който превежда Панчатантра – свещената книга на индийците, директно от санскрит. До ден днешен там го ценят и почитат и в Индия има 12 училища, които се казват „Георги С. Раковски”.

Дейността на Раковски отива доста по-далеч. Той създава така наречения етнографски въпросник и го разпространява с молба всеки българин да напише по една песен, гатанка или някакво поверие, което да разкрива нашия бит и народопсихология. Той го издава и го нарича „Показалец”. Днес този показалец се използва за доста докторски дисертации, като източник на уникални за нашия фолклор неща.

Какво прави още Раковски - започва да се занимава с българския език. Той се занимава с това колко древен е езикът ни и се оказва, че е сроден с армейския и санскрит. Някои наричат това романтични фантазии на един отчаян родолюбец, само че този отчаян родолюбец чете санскрит и прочита една книжка – „Мисленик”. Това е една от свещените книги на днешните индийски брамини. Раковски проследява пътя на въпросния „Мисленик” как достига в Европа. Оказва се, че достига в Европа благодарение на завоевателните походи на Александър Македонски. Знаете, че той е ученик на Аристотел. Аристотел обаче не пътува с войските на Александър, но има няколко души агенти вътре, които събират разни произведения и ги пращат на Аристотел. Така хората на Александър Македонски пращат и въпросният „Мисленик”. Не е ясно кой, как и кога го предава на Аристотел, но той го публикува като своята прочута „Логика”. Това е световно плагиатство. Не е удобно да се говори, но Раковски го пише черно на бяло, че „Логиката” на Аристотел е преписания брамински „Мисловник”, който Раковски чете в оригинал.

Другият наш просветен деец, за когото говорите е Петър Берон?

Още една енциклопедична личност, която владее 7 езика – учи в областите физика химия, биология, философия и метереология. Междувременно прави докторат по медицина в Мюнхен и в Хайделберг. Живее в Париж, Лондон, Виена, Рим, Прага - всички най-светли, могъщи столици на Европа по това време. Най-дълго пребивава в Париж, защото е първият българин - докторант в Сорбоната. Смятали са го за гениален и са му предложили френска благородническа титла да се казвал Пиер Берон. Той обаче отсякъл, че е българин и отказал. Дават му огромна за времето заплата, а той живее на един таван, с прокапал покрив, защото събира пари за да си направи химическа лаборатория. Всичките си пари от 25-те тома научна литература, публикувана от Сорбоната, той изпраща в България, за да прави училища и слага началото на девическите училища в България, дотогава такива няма.

Петър Берон създава „Панепистемия”, което означава „Всенаука“. Това е първият учен в Сорбоната и не само там, който иска да направи всенаука, в която да обедини всички науки и го прави. До ден днешен в Сорбоната със златни букви се пази томът на съчиненията на Петър Берон, а ние даже не знаем, че ги има. Завършва много трагично - отива в Крайова, за да направи своето завещание, а изпълнител на завещанието е не кой да е, а Евлоги Георгиев. И знаете ли какво е написал – „всичките си пари оставям, разделям между една малка част за общината в Котел и всичко останало за създаването на мъжка гимназия в Одеса.” Това е. И на другия ден го намират удушен в квартирата му.


Какъв е генетичният код на българите и каква е мисията на нашия народ?
24.03.2016 г. 19803 
Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции!


“Години наред живеем в страх от разкриването на истинския генетичен код на българите. Казионната наука подхвърля къде случайно, къде нарочно залъгалки за душата и оплита в мрежите на заблудата все повече хора. Но изследване установи , че Y-хромозомите на българските мъже съдържат в себе си история на повече от 7 800 години. Или казано накратко: около 20% от съвременниците на Аспарух се оказват носители на ген, който няма аналог никъде по света. Тези мъже са кръвни потомци на местното население, живяло по земите на днешна България още 6 000 г. преди Христа – т.е. векове преди траките. “

Кои са факторите, които определят един народ като избран и коя е неговата мисия?
Дали даден народ е избран, се определя по неговите качества и ролята (мисията), която изпълнява. Основните качества на българите са твърдост и търпение – търпението е Божествено качество. Мисията на българите е непрекъснато да поддържаме жива връзката на Висшия Божествен Дух със земната реалност: връзката човек – Бог.

Нарушената връзка в наши дни на „горе и долу“
Ние сме в абсолютен дисонанс с нашите създатели. Нарушената връзка на „горе и долу“ е проблемът ни днес и българската мисия е да я възродим. В нашата хилядолетна история тази връзка циклично се повтаря в един непрекъснат кръговрат, а твърдостта и търпението й помагат да се развива. Този процес трябва да захранва цялото човечество в духовен план.

Началото на цивилизацията и нашата връзка с нея
Съкровището от варненския некропол доказва безспорно, че всички геометрични познания, като Златното сечение, съотношението 3-4-5, числото Пи, редицата на Фибоначи и т.н., са много по-стари от Питагор, обясни в предаването Дамян Попхристов и допълни: Не само тези, но и други безспорни факти са доказателство, че тук е започнала цивилизацията и ние сме й преки наследници. А траките се заселват по българските земи, защото тяхната задача е да активират 64 на брой енергийни центрове, които трябва да спомогнат за развитието на нашата коренна раса в биологичния вид, в който се намираме в момента. Траките са първите, които създават учения за непрекъснатия синхрон между човек и Бог, който трябва да съществува, за да има хармония.

Звезният ни произход и формулата на водата
Смята се, че българите сме звездни хора, а по думите на Дамян Попхристов това е доказуемо с факта, че формулата на водата се пази в Рупите. Рупите са извънземна цивилизация, която привнася водата като елемент на Земята. Водата е необходима, за да може протоплазмената обмяна, на която всички хора сме подчинени, да протича нормално.

Завръщането на българите и връзката с атлантите
Теорията, че българите се преселват от изтока, се е появила, защото българите всъщност от там са се завърнали по родните си места. Истината е, че българите се преселват в Азия от Балканите. Те са потомци на част от атлантите и имат за задача да върнат познанието, получено от атлантите, по родните му места. Генно изследване на мъжете по нашите земи доказва категорично тази хипотеза, коментират от Национална генетична лаборатория в София още през 2009 г.

Траките са първите християни по нашите земи
Християнството не е ново – траките са първите християни, те създават Библия Бесика и в наши дни светът вече знае за нея, аргументира се Дамян Попхристов. Ние от Портал12 ще допълним, че тя е изследвана в Британската библиотека в Лондон от емигриралия в САЩ д-р Стефан Гайдарски (Стив Гайд) - психиатър. Първите владетели на България, например Кубрат, Аспарух, Тервел, са били християни, допълни още Попхристов. След тях идват богомилите, които трябва да ни върнат към изконното християнство. С официалното покръстване на българите Борис I прави дипломатически ход, с който обаче разделя духовната власт от светската. Това събитие прекъсва мисията на българите и религията, която носят.

И днес ние носим мисията на нашите предци в гените си. Българинът ще се възроди духовно в момента, в който успее да преодолее насадената ни матрица да мислим за себе си негативно - това не е наша ДНК-команда. Това, което е генетично заложено, е много по-мощно от всякакви други насадени представи и насилие, което може да се извърши над духа.

https://portal12.bg/Damyan-Pophristov-V-Bylgarskoto-zname-e-vpleten-drevniyat-Energien-Kod-na-Salamandyra.p7094
https://portal12.bg/publikatsii/Kakyv-e-genetichniyat-kod-na-bylgarite-i-kakva-e-misiyata-na-nashiya-narod-.p1832




Гласувай:
6



1. bven - elizabethborislavova, не е подходящ начинът, по който си правиш самореклама на блога.
08.06.2020 09:49
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869467
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава