Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2019 09:11 - егото - добър слуга и лош господар
Автор: bven Категория: Изкуство   
Прочетен: 8470 Коментари: 8 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
Казват, че човек се ражда и започва да пише новата история на своя живот. Няма минало, само настояще. В това настояще участват всички около него - майка, баща, роднини, приятели, общество. Всеки помага във възпитанието на новия човек и оставя свой отпечатък чрез своето поведение и мироглед. Новият човек  първоначално подражава, после започва сам да учи и трупа опит чрез отношенията в обществото, в което се развива. И тук започва историята с Егото.

В началото то е малко, после нараства и започва да решава въпросите на живота, да диктува  отношението на човек към всичко, което го заобикаля. В един момент То става толкова важно, че човек няма нищо друго, освен Его.  Да не бъркаме понятието с егоизъм - Егото е отделна категория и трудно за квалифициране. То се показва всеки ден, във всяка ситуация и носи на човека радости и скърби. Радости, защото човек се чувства щастлив, горд, светът е негов, всичко зависи само от него. Хубаво е такъв човек да постига всичко сам и да работи в името на доброто за тези, с които е обкръжен - семейство, приятели, колеги и разбира се, обществото. В този момент Егото - добър слуга, трябва да отстъпи, защото в следващия момент то се превръща в лош господар. Такива хора, слуги на своето Его, са над закона, над обществото, над човечеството. Те знаят, че са господарите на света и всичко зависи от тяхното мнение, настроение и най-главното - пари! За тях няма невъзможни неща - едно махване с ръка и желанията им се сбъдват, гневливото отношение, неудачните изрази са тяхна постоянна свита, квалифи-кациите им са категорични и не се съобразяват с нищо и никого!

Как изглеждат в действителност, какво е станало с душата, каква промяна е настъпила под диктовката на порасналото Его? - виждате на рисунката. За невидимия свят е ясно какво представлява такъв човек, за останалите е повод за мъки, нещастия, лоши думи, лоши събития...И всичко е благодарение на господарят-Его.

Такива мисли  ни спохождат понякога и ни вълнуват- кога по-често, кога - рядко . Но според мен трябва да се опитваме да се поглеждаме от време на време отстрани, ако можем. Ако е невъзможно - да видим кое толкова ни дразни в другите хора. Защото ние сме много чувствително огледало - това, което виждаме като порок или недобро качество у другия, всъщност сме ние самите. Ефектът на огледалото!:)))

Вие какво мислите?
 

Рисунката по-долу, изготвена чрез неосезаемо знание, е на човек с его. Тя е изготвена от търсач на SSRF с много напреднало шесто чувство, екстрасензорно възприятие или ЕСВ. Тъмното покритие, намиращо се около Душата на този човек, е неговото его. Тъй като то е голямо, той не се идентифицира с Душата си. Благодарение на егото, около човека се е образувало покритие от черна енергия. Също така, когато нечие его е голямо, пoтокът на благодат от Бога е спрян.

image

В резултат на черното енергийно покритие, заедно със спряния достъп до Божествената благодат, животът на лицето е повлиян негативно.
(рисунката е копирана от https://www.spiritualresearchfoundation .org/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B5-%D0%B5%D0%B3%D0%BE)




Гласувай:
12



1. batogo - !!!:))) Чест и почитания за този начин на мислене, Бвен!
03.01.2019 09:56
Според мен написаното от теб изцяло кореспондира с истината и затова го подкрепям. Егото може да бъде много полезно единствено когато служи на духа на човека, на неговото осъзнаване, духовно израстване и пречистване на душата.
Светъл ден!
цитирай
2. bojo12345 - Предпологам, че двата минуса от гласуване са на Свръх развитото Его:)
04.01.2019 09:59
Споделям твоите мисли и особено илюстриращото действителността изображение.
Все пак всеки може да работи за потока от Божеството, както и да го наричаме - Бог, Създател и т.н. Ние не сме били и няма да бъдем никога сами - чудесно е, че винаги с мислите си можем да се свържем с Източника на Светлина, знание, мъдрост и благополучие.
Благодаря за безценната информация, бвен.
цитирай
3. bven - Благодаря за оценката, Батого!
04.01.2019 14:18
Явно Егото на блога е голямо, защото два пъти ми изчезва отговора. Така че, в телеграфен стил: да благодарим на духовните си водачи и учители, които са с нас и ни помагат да виждаме и оценяваме доброто и пошлото. Нека развиваме интуиция и духовност за нашето израстване, защото без духовност няма хора, няма страна, няма етнос и живот!
Поздрави и лек ден!
цитирай
4. bven - Винаги си добре дошъл, Божо!
04.01.2019 14:22
Дори и нагледно вече можем да видим своята връзка с божественото, а не е трудно и да видим как егото командва и променя душата на човек, неговото поведение и живота му.
Нека всеки върви по своя път с помощта на Духовните сфери нараства, за наше добро!
Хубав ден и Светлина и Любов!
цитирай
5. oia - ПРИВЕТ Няма да коментирам ЧОВЕК, ...
05.01.2019 15:41
ПРИВЕТ
Няма да коментирам ЧОВЕК, а индивид. ЧОВЕК е ЗВАНИЕ, което се придобива по пътя на израстването на индивида, който минава през личността. Всичко има йерархична поставеност, а не безредие. И--когато йерархичността бива нарушена, започват пробивите. Егото не е необяснима категория--има много точно обяснение за присъствие и място в живота и
физиката на индивида. Егото има подвластни структури, които се конкурират с подвластните структури на душата. Когато индивида проумее
как се управляват тези две присъствия в него, може да се приеме, че се изгражда вече и като личност. За да се стигне до званието ЧОВЕК, личността трябва да знае къде и как се формира мисловната дейност,
чия функция е, какво е ум, и кой е умен, какво е разум и кой може да е разумен??? И още нещо---каква е ролята на Верата, не на Вярата ?????
Не твърдя, че зная много, но зная достатъчно, за да не приемам смешните обяснения за това, какво е Човек от гледна точка на медицина, или поне това, което се шири като такава, какво е човек от гледната точка на религиите, защото твърдя, че зная какво е ЧОВЕК от гледна точка на ВСЕМИРА, но също извън клишето на обичайни обяснения, които
отново са смесица от заблуди и лъжи. Това, което пиша, мога да го отстоявам аргументирано, и като графика и като обяснение. Развитието на ЧОВЕКА, не е мистика.

цитирай
6. bven - На 5: Здравей, oia.
05.01.2019 19:49
Моят блог е отворен за всякакви мисли и идеи, стига да не са в разрез с общоприетия тон. Хареса ми твоя начин на мислене - право на всеки от нас да има мнение, да го изказва и отстоява. Повод за моите мисли беше натрапващото се непристойно поведение на някои блогъри - не че те ще го прочетат и познаят себе си, а за да предизвикам мислене и споделяне . Достатъчно беше да се прочете и всеки да има време да помисли по въпросите и фактите, защото много станаха в обществото хората, които натрапват своя стил на живот.
Поздрави!
цитирай
7. oia - Искрено благодаря. Коментарите на ...
05.01.2019 21:37
Искрено благодаря. Коментарите на подобни теми са изключително трудни,
защото клишето, което е отработено като норма е почти желязно, и не търпи нищо различно извън него. Да не говорим, че водещата роля е на религиите---те са оторизираните да представят Божието присъствие, но в угодна тям светлина и нищо извън техните догми. Задавала съм въпрос на богослов, и останах изненадана от невежеството му, а той се смути от това, което му казах. Попитах го---може ли да ми представи човек,
чрез координатна система, за да ме убеди, че наистина е богослов, като излишно му казах, че това не е свързано с математически познания.
Невежеството и заблудата са си свършили работата--непристойното поведение, цинизма, арогантността, са защитния им пояс.
цитирай
8. bven - Невежеството и заблудата са си свършили работата--непристойното поведение, цинизма, арогантността, са защитния им пояс.
06.01.2019 10:27
Оиа, това е нашето общество и корените на тези лоши качества трябва да търсим преди доста години. В цялото ни общество - от малкия до големия човек, шестват освен лошото възпитание - оттам и поведение, превъзходство без покритие от хора, които с нищо не са заслужили работа, постове и длъжности, хора, чиято единствена заслуга е била слухтене и доносничене...Така се натрупват фактите, водещи до отчаяние и нещастие у останалите хора. Защото хората без власт бяха тъпкани и унижавани, обвинявани за всички грешки и настъпилите от това събития. Явно вече нетърпимостта набира скорост и в един момент ще избухне . Жалкото е, че с приказки не се променя нищо.
Светлина и Любов за теб!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868786
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава