Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2012 08:00 - Не пипай тази книга - Ян ван Хелсинг - 93 ч.
Автор: bven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7209 Коментари: 8 Гласове:
13

Последна промяна: 20.06.2012 09:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Формулировката винаги да имам достатъчно пари въведох съвсем съзнателно. Знаете ли защо? Защото когато винаги имаме пари, ще имаме повече време, ще ни се налага да
работим по-малко, ще имаме по-малко грижи, повече време да пътуваме, да четем и да откриваме нови неща. Така ще развием по-бързо индивидуалността си, ще открием собствената си стойност, самосъзнание и божествен аспект.

„Парите управляват света" гласи една стара поговорка. Всичко в света по някакъв начин има връзка с парите, само позицията ни към тях е различна. Всеки ги разбира по свой начин: за едни са необходимо зло, други всячески ги преследват, трети е прахосник, четвърти носи шотландска поличка. За някои те са от дявола, други ги разхищават, както им падне. Има хора, на които парите им се лепят, и такива, които изобщо не се оправят с тях - „С това се занимава жена ми..." Да се запитаме: обсебени ли сме, поклонници ли сме на парите, или ги презираме?
Оказва се, че малцина осъзнават как позицията им спрямо парите има връзка с богатството им. След като разгледахме космическите закони, установихме, че ние сме причина за всичко в живота си - включително богатство или бедност. Те се коренят в душите и в мислите ни, подобно на болестите. Проблемите с тях възникват в умовете ни и могат да бъдат разрешени само там.

image
Перманентната бедност обикновено не е никаква нещастна „случайност", а резултат от грешна програма и неправилна позиция - най-често заложена още от детството чрез отношението на родителите. Който е израснал в бедни условия и е трябвало много да работи, сигурно има друго разбиране от този, който е от богато семейство. Начинът, по който привличаме парите автоматично превзема подсъзнанието ни. Тук също можем да направим нова преценка и да изберем друго отношение към тях, защото те оформят бъдещето ни.

Езотериците често страдат от базпаричие. Защо? От една страна, уж сме разбрали космическите закони, междувременно сме оздравели и сме станали по-уравновесени, но с финансите нещо не се получава.
„В парите има нещо лошо, нещо мръсно", казват някои, „Те са коренът на всяко зло". Ако сме честни, единственото зло е тяхната липса. Или може би не е? Не можем да отречем, че определени структури и властови кръгове издевателстват с тях, но какво общо имам аз с това? В Руанда хиляди хора се колят с ножове. Трябва ли повече да не използвам кухненския нож, с който режа хляба?

Безкрайно много хора имат решение за всичко (най-вече на маса): за глада в Третия свят, за войната в Близкия изток, за ядрените опити на американците... Естествено се знае кои са виновни, за да не трябва ние самите да се променяме. В най-добрия случай остава идеята, че богатите трябвало да дадат на бедните от богатството си и тогава всичко щяло да е наред. Как мислите, какво ще направи бездомникът или наркоманът с парите, които му подхвърлим? Паричното дарение наистина ли ще помогне? Ще променят ли поведението и модела му на живот? Възможно ли е не друго, а точно светогледът и ограничените представи да са го вкарали в ситуацията, в която се намира? Парите ни ще решат ли най-накрая истинския проблем, или само ще го отложат?

Много хора искат да решават все чужди проблеми, дори тези на целия свят, но не се захващат със своите.
Хората казват „Парите развалят характера", „Парите не ме интересуват", „За мен парите не са важни." Е, много ясно, че няма да ги имат...

Бедността означава лоша позиция към парите. Терапевтът Артур Пасен обяснява: „Никога не се отнасяй с парите така, сякаш са ти безразлични, защото те имат своя изключителна клетва и се задържат само при този, който ги уважава и обича. Който е небрежен или се отнася зле към тях, не трябва да се учудва, че те го заобикалят отдалече. " (45, S. 5)
В друго обощение той ни съветва: „ Уважавай парите, дари им чувство на безкрайна симпатия и те истински ще се радват да напълнят джобовете и банковата ти сметка. " (45, S. 5)

Да се отнасяме към парите си така, както се отнасяме към партньора си. И когато ги харчим, когато си купуваме нещо, като крачка към новото ни съзнание за тях (на игра) да си казваме: „Чао, скъпи банкноти. До скоро, и доведете братята и сестрите си." (45, S. 35)
Ако смятате, че е прекалено, може би имате право. Факт е обаче, че много хора имат вдървено отношение към парите.

Спомням си една история, която ми разказа мой чичо, бизнес-консултант. Става дума за мъж, който през целия си живот бил крайно пестелив. Ходел рядко на ресторант, въпреки че пътувал много (да не говорим, че никога не канил приятелите си на обяд). Печелел добре, но живеел в малко жилище, купувал най-евтините храни и напитки - накратко: пестял от всичко. В работата си бил много прилежен и като инженер често го търсили по различни проекти. Посветен на пестеливостта си, той мислел, че така ще спести нещо за бъдещето. Един ден (вече бил навършил 50 години) се запознал със строителен инвеститор, на когото дал всичките си спестявания - своите, на съпругата си и майка й. Неговите познати решили, че явно му е излязъл късметът, защото очакваната печалба била много по-голяма от обикновено (няколко милиона DМ). Предприемачът обаче се оказал мошеник и добрият човек загубил всичко, което имал. Допълнение: сега той можел да продължи досегашното си съществуване на бедняк, защото нито оценил, нито използвал парите си за хармоничен живот.


image




Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sande - Санде: Тази дума пари пари ...
20.06.2012 11:29
Жента ще ме умори.

Едно си знае: "Дай пари!"

Заплата и дам до грош.

Аванса - също. Пак съм лош.

На помощ , Боже ми ела.

Пресътвори ме във пола.

Или жена ми пребери.

На теб да кзва: "Дай пари!"

/забравил съм автора/

Поздрави за интересния постинг.
цитирай
2. mariniki - о, да... парите трябва да се обичат...
20.06.2012 19:29
за да ни обичат и те... финикийците са го разбрали първи...
затова са били богати... и са останали за вечни времена
в историята на човечеството... с финикийските знаци...
сърдечен поздрав за теб, мила Татяна..
цитирай
3. stela50 - Знаеш отношението ми към тази книга , Бвен ...
20.06.2012 19:59
Чудесно представяне , интересно и размислящо .
А аз ... истина е , не обичам парите , налага се сериозно
да променя отношението си ...
Благодаря , мила приятелко !
цитирай
4. bven - На 1: Санде, много интересен коментар!
20.06.2012 20:58
Ние казваме, че парите развалят човека. Развалят този, който не знае какво да прави с тях - примери много. На един бе прибран жената, на други - мъжете. Но всеки се справя както му стигат умствените способности. Затова - нека повярваме на автора и да уважаваме и каним паричните средства да са винаги в достатъчно количество с нас! Както казват мъдрите хора - Вселената ни изпраща изобилие от това, което сме поискали:))
Хубава вечер!
цитирай
5. bven - На 2: mariniki, всички умни и богати хора са знаели тайната на енергията:)
20.06.2012 21:02
тамплиери, франкмасони, илюминати , билдерберги - все боравят със световната тайна, умело прикривана от милиардите хора. Докато му дойде времето. А иначе няма нищо лошо в това, да уважаваш и се отнасяш с любов и към паричните знаци, защото те също са енергия. Взаимност и спокойствие, светлина и любов...
Лека и приятна вечер от мен!
цитирай
6. bven - На 3: Да, Стела, знам, че много приятно ни е да четем и пипаме книгата на мъдростите..
20.06.2012 21:05
Няма нужда да желаем всичко, до което се докосваме, да става златно, но все пак не сме и мъдри като Соломон. Нека да сме в златната среда - и умни, и мъдри, богати и красиви:)))
Пожелавам ти да изпитваш и да изпращаш Любов към всичко (съгласна ли си?):)))
цитирай
7. yotovava - Парите са добър слуга и лош господар.
25.06.2012 04:26
Преди години забелязах, че дори да си мисля, че знам колко пари имам, обикновено винаги изникваше някак от нищото една двайсетолевка вповече :)))))
Да, искала съм да имам пари, но не съм се подчинявала непременно на това желание. И когато се случи да спечеля (аз съм хазартен тип, играя тото от години), им се радвам като на току-що излюпени пиленца. но не подчинявам всичко на идеята да ги имам. Мисля си, че по един странен начин си партнираме с тях - работила съм много, изкарвала съм също много пари, но не обичам да ги задържавм или успивам (пестя) - пускам ги да вървят по пътя :))))))))))
И може би затова те обичат да се връщат при мен :)
цитирай
8. bven - На 7: Валя, аз мисля, че уважението към парите ще ни се връща многократно в същия вид:)
26.06.2012 20:52
Всеки има свое отношение - обича ги, отрича ги, не харесва богаташите и т.н. Но при всички случаи все още боравим постоянно с тях и защо да не си признаем? - когато ги имаме и ни стигат - сме спокойни и щастливи.
Затова нека пожелаем:
каквото желая за себе си, нека го има за всички!
Благодаря ти за позитивния коментар ! Сега може всички да заиграят редовно тото?!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866291
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39041
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава