Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2012 08:00 - Духът на рейки
Автор: bven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3104 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 18.12.2012 20:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Един героичен акт

Лоръл Гая беше в една рейки общност в Кентъки, в която рейкистите не си говореха. Когато се ориентира в ситуацията и поговори с някои от учителите там, тя осъзна, че причината се крие във факта, че там няма достатъчен интерес към рейки. Учителите усещаха, че ако в тази област се установят и други учители, много е възможно да им отнемат учениците, затова често се изказваха отрицателно един за друг, надявайки се, че това може да убеди хората да не се обучават при техните конкуренти.
Лоръл беше оставила листовки, рекламиращи нейния курс по рейки, в един магазин за здравословна храна, но на следващия ден откри, че те липсват. На тяхно място бяха оставени листовките на друг местен учител по рейки. (Ще я наречем Маргарет.) Лоръл беше наясно какво е станало, но не искаше да съди никого. Взе една от новите листовки със себе си и вкъщи медитира върху това, което трябва да направи. Изпрати много рейки към създадената ситуация и скоро чу много ясно следния въпрос в съзнанието си: "Ти учител ли си или не?" Тогава разбра, че Маргарет не познава изобщо закона за изобилието.
След това Лоръл получи помощ от своите водачи и написа писмо до Маргарет. В писмото си обясняваше какво се е случило с нейните брошури в магазина за здравословна храна, без да обвинява Маргарет за нищо. Писа й колко е важно рейкистите да работят в сътрудничество помежду си, тъй като това е начинът, по който останалите хора могат да научат повече за рейки. Спомена и за всеобщия закон за изобилието. Преди да изпрати писмото му отдаде рейки и изрече молитва, за да излекува ситуацията.

По-късно Лоръл се срещна с друг рейки учител и двамата обединиха своята рейки енергия и започнаха да изпращат рейки, за да внесат хармония в общността.
Минаха три месеца от изпращането на писмото. Един ден Маргарет телефонира на Лоръл. Каза, че е получила писмото на Лоръл, но не знае какво да прави. Извини се, че не се е свързала с нея по-рано и обясни, че не може да раз-бере нещо в писмото. Не можеше да разбере какво представ-лява всеобщият закон за изобилието..
Това беше възможност за Лоръл, създадена от направ-ляващата ръка на рейки! Лоръл обясни, че всеки човек има свое място в света и че притежава божественото право да получи в изобилие от всичко, което е добро и хубаво. Всичко, от което се нуждае човек, е да се научи да работи с енергията, за да разбере какво му се полага по право. След като чу това, Маргарет покани Лоръл на своя сбирка по рейки. С Лоръл отиде и един друг неин познат, също рейкист.
На срещата обсъждаха необходимостта от хармония между рейкистите. Съгласиха се да работят заедно. Свързаха се с всички рейки майстори в града, включително и с тези от други приемствени линии и школи. Организираха група в една школа по масаж, за да се намират на неутрална територия. Нарекоха групата "Хармония в лечебните среди на рейки общността". Всеки получи възможност да бъде лидер в някаква област - например да води медитации, да представя дадена тема или да организира размяна на рейки. Групата прерасна в организация, наречена "Обединени в лечението".

Групата бързо се разрастваше. Започнаха да издават бюлетин, в който всеки можеше да рекламира свой курс на обучение и свои сеанси. Започнаха да работят заедно, за да подпомогнат рейки. Откриха щанд на едно изложение за здравето и през цялото време се редуваха да разговарят с хората и да раздават бюлетини и брошури. Започнаха да дават рейки в болниците и да представят рейки в различни църкви. Наеха къща, в която провеждаха беседи и сеанси с рейки. Провеждаха рейки маратони за тежко болни хора и откриха безплатна клиника за лечение с рейки.
След като започнаха активно да се поддържат едни други, практиката с рейки на всеки от тях започна да се увеличава! Тези, които бяха наистина способни да изпълнят сърцата си с хармония един за друг, отбелязаха най-голям напредък. За един уикенд събраха сто и двама ученици в своите курсове, много повече, отколкото някога са имали.

Благодарение на смелостта на Лоръл и на доверието й в рейки тя постави началото на процес, който преобрази цялата рейки общност от изпълнена със страх и недоверие, в такава, в която цари любов и сътрудничество. Използвайки рейки, за да активизира всеобщия закон за изобилието, тя подобри не само своята практика, но и тази на всички останали. Ползата е за цялата общност, а рейки вече помага на много повече хора, отколкото преди.

Безчет блага чакат всеки рейкист, който реши да действа и да създаде една по-жизнена, сътрудничеща си рейки общност. Рейки носи огромна сила, която може да помогне за създаването на нова реалност, в която всеки да се чувства добре и да печели. Светът винаги се намира в състояние на равновесие. Не може да съществува някакъв проблем, ако в същото време не съществува и решение. Рейки може да ви помогне да откриете бързо нужното решение и да го свържете с проблема, за да създадете едно чудесно ново прежи-вяване. Затова не се колебайте да приемете всяка, привидно трудна ситуация в своята рейки общност, като възможност да демонстрирате лечебната сила на рейки.

image

Ние се движим от свят, концентриран около властта и контрола, към свят, воден от сърцето. Рейки идва от сърцето и това е основната причина за нарастването на нейната популярност. Тя е тук, за да ни помогне да влезем в следващия етап на човешкия опит, етап, в който ще бъде разбрана истината за сърцето и ще се действа съобразно нея. Дали хората го осъзнават или не, ние се движим към място на почит и уважение към всички останали на нашата планета, независимо от групата, към която принадлежат. Това е нашата съдба и колкото по-искрено я приемем в сърцата си, толкова по-бързо и по-лесно тя ще настъпи и за другите.
Всички ние, като рейкисти, трябва да помогнем този процес да се разгърне. Той ще се осъществи много по-лесно, ако най-напред го осъществим в собствената си група, преди да се опитаме да помогнем на другите групи. Силата на рейки нараства значително, когато човек работи в една рейки общност, в която цари любов, разбиране и приемане.

Това е посоката, в която се движи светът и рейки е тук, за да покаже пътя. Нека благодарим, че имаме щастието да живеем точно в този момент на планетата Земя и че можем да използваме рейки, за да помогнем за осъществяването на тази велика трансформация.

Валтер, Арджава и аз се познаваме от няколко години. Запознах се с Арджава, когато ме покани в Япония на обиколка на светите за рейки места в Токио и Киото. С Валтер се срещнах за първи път в Германия. Той ме покани на гости у тях, след като бях провел обучение по рейки във Великобритания. Прекарахме чудесно, разговаряйки за рейки и по-сещавайки едно от тамошните места на силата. По-късно тримата се срещнахме в Япония. Посетихме гроба на д-р Усуи и г-н Курама. Заедно имахме забележителни духовни преживявания и открихме, че наистина се радваме на своята компания. Тримата сме от различни школи и считаме, че различията между нас ни стимулират и вдъхновяват. Щастливи сме, че бяхме тласнати да се запознаем. Аз спонсорирах курсовете на Арджава тук, в САЩ, а Валтер представи своите специални курсове по рейки в нашето Рейки Уединение.

Решихме да напишем тази книга заедно, за да споделим своята любов и знание за рейки с всички хора и с рейки общността. Надяваме се, че любовта, която изпитваме към всички хора и към всички останали рейкисти, ще се разп-ространи във всички рейки общности по целия свят. Надя-ваме се, че любовта ще вдъхнови останалите да направят следващата крачка по духовния път и да продължат напред с по-ясна цел. Надяваме се също, че хората ще се противопоставят на всеки страх и ще установят здрави духовни връзки с другите. Няма по-истински приятел от духовния приятел!

Тримата замисляме да водим заедно общ курс по обучение в рейки. След като го организираме, ще го проведем по целия свят.






Гласувай:
10



1. stela50 - Интересно ми беше да прочета, Бвен ...
18.12.2012 09:48
На фона на прекрасната музика на Вангелис се докоснах
до енергията на Рейки и съм убедена, че ми предстои
един различен, хубав ден ...
...Силата на рейки нараства значително, когато човек работи в една рейки общност, в която цари любов, разбиране и приемане...
Поздрави за поста, приятелко !
Светли и красиви декемврийски дни !
цитирай
2. bven - На 1: Рейки винаги може да се допълни с хубава и лека музика, приятелко Стела:))
18.12.2012 19:09
Знам, че се убеди в резултатността от лечението с рейки, а когато рейкисти стават много хора (за свое добро) , това винаги се отразява на природата, обществото и на цялата планета! Винаги обаче работата в екип дава по-добри резултати, а хармонията се чувства от всички!
Благодаря ти за милите думи и продължавай да ни радваш с чудесни стихове и музика в този променлив декември!
Хубава вечер и весели мигове на всички у дома!
цитирай
3. mariniki - така и трябва...
19.12.2012 09:43
обединени, заедно в благочестивите, светли дела...
колко права и далновидна е била Лоръл...
а музиката ме прави щастлива...
благодаря ти, мила Татьяна..
прегръщам те..
цитирай
4. bven - На 3: Мила приятелко,
19.12.2012 20:14
новите енергии ни помагат да разберем смисъла на идването си тук:))) Нека този единичен случай (но не единичен в целия свят) ни даде добър урок. Както и легендата за снопа пръчки в българската история. Която още не сме разтълкували и изпълнили завета...
С благодарност и любов: Бвен :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14877269
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава