Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2013 08:00 - Духът на рейки
Автор: bven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2492 Коментари: 2 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Смяната на парадигмата се осъществява сега и нараст-ващата популярност на рейки е един от ключовите показатели за това.

В миналото е било трудно да се обясни рейки на останалите. Много често рейкистите не давали гласност на своята практика от страх да не си навлекат хорския присмех. Ако рейки или другите лечебни практики били споменавани в новините или във вестниците, то било с голяма доза пренебрежение. Рейкистите и останалите лечители били описвани като странни и объркани хора и дори още по-лошо, като шарлатани.

Отношението започва да се променя в средата на 90-те. Рейки набира популярност и започва да се приема от широката публика. Новините започват да излъчват кратки репортажи за рейки и да я представят в положителна светлина, заявявайки често "ето това правят хората днес", като начин да информират зрителите за нещо ново и позитивно. Започват да се провеждат научни изследвания на рейки, които достигат до положителни резултати.

Като цяло алтернативната медицина става по-популярна. В един доклад на Дейвид Айзънбърг се сочи, че над сто милиона души в САЩ са използвали някаква форма на алтернативно лечение и са похарчили над четиринадесет милиарда долара за тази цел.

В средата на 90-те забелязах, че моите курсове се посещават не само от повече медицински сестри, но и от лекари! Лекарите и сестрите започнаха да споделят с мен своя опит от практикуването на рейки в болниците и клиниките. В началото беше трудно и голяма част от техните истории бяха пълни със случаи на съпротива и противопоставяне от страна на останалите представители на болничния персонал и администрация. След известно време, през което рейки продължаваше да се практикува в клиниките и болниците, в историите започнаха да присъстват все повече успехи и да
става дума за все по-радушното приемане на рейки от останалите представители на медицината.

Сега, в началото на новото хилядолетие, рейки е стъпила здраво на крака. В Съединените щати има поне сто болници, в които се предлага рейки. В много от тях рейки се е превърнала в неизменна част от грижите, които болничните власти предлагат на своите пациенти! В тези болници са създадени организации, които управляват прилагането на рейки и на останалите алтернативни лечебни практики. Някои от тях са изработили правила, ръководни принципи и етика, които съответстват на тези, които важат за съответната болница. Всичко това се превърна в голям успех за рейки. Някои болници, които не предлагат рейки, искат да започнат да го правят, защото са забелязали, че техните пациенти изтичат към болниците, в които съществуват програми с рейки.

Настоящето отношение в САЩ към рейки и останалите алтернативни практики е толкова положително, че тенденцията към тяхното използване в официалните медицински учреждения ще продължи да се задълбочава. Предричам, че в скоро време повечето болници в Съедините Щати ще предлагат лечение с рейки.

Освен това в настоящия момент програмите за здравно осигуряване разглеждат рейки като възможна застрахователна облага. Веднага щом някои от тях я въведат, конкурентната природа на индустрията на здравното осигуряване ще принуди всички да включат рейки. Тогава здравното осигуряване ще плаща за лечения с рейки. Потребността от рейкисти бързо ще нарастне и рейки ще се превърне в естествена част от здравеопазването в САЩ. Точно това ще се случи през следващите десет години!

Гледайки напред в бъдещето, виждам напредък по отношение на ефективността на лечебните сеанси с рейки. Когато и науката започне да се занимава с проблема за това, което позволява на рейки да функционира, нарасналото познание ще се използва за увеличаване на нейната ефективност. Колкото повече хора практикуват рейки и колкото повече се занимават с лекуване на по-дълбоките аспекти на своята личност, толкова повече подобрения ще настъпват и толкова по-добри лечители ще стават.

След цялото това внимание от страна на научната и духовна общност, не може да не настъпи пробив в развитието на рейки, който ще доведе до постигането на още по-добри резултати. Според мен, процесът на развитие няма край. В бъдеще, когато човек се разболее, в много болници най-напред ще го лекуват с рейки, а в повечето случаи, благодарение на повишената си ефективност рейки ще бъде всичко, от което пациентът ще има нужда. Само в случай,
че рейки не помогне на болния, лекарят ще използва методите на традиционната медицина.


image








Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mariniki - благодаря ти...
28.01.2013 16:50
имах нужда да прочета...
а сеансът от клипа е просто невероятен...
почувствах се прекрасно...
Татяна, прегръщам те..
цитирай
2. bven - На 1: Здравей, Маги:))
28.01.2013 20:07
Обикновено така се чувства всеки човек след сеанс с рейки-енергията. Радостното е, че милиони хора в цял свят вече са прегърнали идеята за своето лечение сами, без лекарства и висококвалифицирана и платена медицианска помощ. Всъщност, това е и бъдещето на всички ни! Пътуването напред е и връщане назад към основите на древните лечителски методи с енергия...
Винаги си добре дошла, Маги..
Хубава вечер от мен!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14878263
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава