Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2014 09:00 - съобщения от Джеймс
Автор: bven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 684 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Въпрос 18 - Ако био-технологията е в бум и има много етични безпокойства относно събирането стволови клетки от зародиши, клониране и т.н., счита ли Йерархията някои от тях като полезни? Или само човечеството ли е това, което създава чудовища на по-високо завъртане на еволюционната спирала, както това направиха в Lemuria - но този път с повече интелигентност? Самата Карма на този период отработва ли се сега?
Отговор 18 - Изследването на клонирането ще разкрие важен компонент на Великия Портал. То се гледа като жизнено изследване и е почти винаги необходима стъпка по пътя на откриване при развиващите се видове. Изследването на човешкия геном, вътре и извън него самия, не засяга него с копируемата природа на рекомбиниращата ДНК и това е различието, което прави ценно изследването на клонирането. В рамките на това изследване има появяващо се знание за това как най-важния ДНК може да бъде научно активиран чрез взаимодействие с пазителите на входа (портиерите) на специфичния потенциал на гена: хистоните.
Въпрос 19 - В светлината на горното и предвид факта, че тази карма отработва себе си генетично чрез човешкото тяло, как Йерархията гледа на научните проби да се лекува рак и други кармично предизвикани болести, в утробата или другаде? С други думи, как би се отработила самата карма - чрез други физически средства (т.е. тялото може да се срине във всеки случай, точно както "Доли" клонираната овца), или на другото ниво?
Отговор 19 - Отговорът на този въпрос лежи в закона за естествен подбор. Има някои условия в живота (и това е едно от тях), които не са причинени от по-висок духовен закон (кармичен по природа), а по-скоро са резултат от фундаментални физически принципи, като гравитация. Законът за естествен подбор е един от тези. Когато вие се вмесвате в генетиката чрез медицински интервенции, вие се вмесвате в този закон и можете да очаквате последици.
Също така, лъжливо предположение е, че заболяването е “кармично предизвикано”. Болестта е последица от много неща, понякога тя е кармично свързано, но повече пъти не е, тя е последица от много по-дълбока цел: в този случай, откриването на душата. Без медицинската технология, от която болестта се нуждае, човешката душа би останала прикрепена неподвижно от вярата и по тази причина тя би намерила своя път в подмножество от видове, но няма силния принос, както когато тя е доказана от науката, че съществува.
Болестта обслужва цел за по-широките видове въпреки, че това изглежда абсурдно в контекста на индивида. Медицинската технология, която видът развива да се сражава с неговата собствена смъртност, е точно техническата опора, необходима на науката да докаже съществуването на душата (Великия Портал).

Въпрос 20 - SARS био-оръжие ли е и, ако е така, кой го разви и го ползва? Или дали то е резултат от страха на масите, като се разгледат другите комини езотерично?
Отговор 20 - SARS е естествен резултат на биоразнообразието и смесването на органични видове. Няма нищо вредно около неговото нашествие, което не би могло да се предотврати чрез по-добра хигиена.

Въпрос 21 - Обезпокоена ли е Йерархията относно надвисналото използване на ядрено оръжие? Биха ли позволили да бъде използвано то при някои обстоятелства?
Отговор 21 - Няма единно мнение на този въпрос вътре в Йерархията. Въпреки стратегиите за вмешателство на Йерархията, тази вселена е базирана на принципа на свободната воля. Вмешателствата се претеглят много, много внимателно - едновременно вътре и извън циклите на времето и се изпитват рядко, освен ако те значително отменят главната цел на Йерархията като откриването на Великия Портал.

Въпрос 22 - Какви са наблюдаваните от Йерархията главни задължения на последователите днес? Същите ли са, както те бяха? - т.е., липса на чувствителност към впечатления, инерция, страх, материализъм и т.н.
Отговор 22 - Тук отново, Йерархията не е единодушна. От гледна точка на Lyricus, чиято перспектива зная най-добре, при учениците от днес има три главни задължения:

1. Те работят в CoD (пещери на разединение), които подправят духа на сътрудничество и споделяне което се изисква, за да освежи и оживи учението. Към този проблем също така е уместна метафората за пещерата, тъй като естествената тенденция на последователя е да държи тайното учение тайно. Това се прилага не само към Пътя на Мъдростта на Бялата ложа, а също така към свързаните полета на генетиката, физиката на частиците, теорията на звука и светлината, космологията, новата психология и така нататък. Последователите имат нужда да се обучават във всички тези области, тъй като всички те са свързани с това, което приканва човечеството.

2. Ученията за Свещения Път не са нито строги нито пълни. Последователите трябва да съхранят тяхната гъвкавост и готовност не само да развиват съвременното учение към нови територии на изразяване, а също така да търсят как ученията могат да бъдат синтезирани или кръстосани с нови учения, които възникват. Последователите имат отговорността да бъдат заключени в традиционните парадигми и да защитават своя интелектуален апел в полза на егото и интимността на комфорта.

3. Езотеричното е много трудно да се направи екзотерично, освен ако то ясно демонстрира етична природа, която се проявява в живота на Последователя. С други думи, устойчивостта на правилни отношения и воля-за-добро се изразява вярно през жизнения поток на индивида. Това изисква изключително дисциплиниран подход към нечия комуникация като аз използвам термина комуникация в неговото най-широко значение.Гласувай:
3
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 10581954
Постинги: 2264
Коментари: 12220
Гласове: 32389
Архив
Календар
«  Януари, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031