Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2014 09:00 - съобщения от Джеймс
Автор: bven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 861 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Въпрос 18 - Ако био-технологията е в бум и има много етични безпокойства относно събирането стволови клетки от зародиши, клониране и т.н., счита ли Йерархията някои от тях като полезни? Или само човечеството ли е това, което създава чудовища на по-високо завъртане на еволюционната спирала, както това направиха в Lemuria - но този път с повече интелигентност? Самата Карма на този период отработва ли се сега?
Отговор 18 - Изследването на клонирането ще разкрие важен компонент на Великия Портал. То се гледа като жизнено изследване и е почти винаги необходима стъпка по пътя на откриване при развиващите се видове. Изследването на човешкия геном, вътре и извън него самия, не засяга него с копируемата природа на рекомбиниращата ДНК и това е различието, което прави ценно изследването на клонирането. В рамките на това изследване има появяващо се знание за това как най-важния ДНК може да бъде научно активиран чрез взаимодействие с пазителите на входа (портиерите) на специфичния потенциал на гена: хистоните.
Въпрос 19 - В светлината на горното и предвид факта, че тази карма отработва себе си генетично чрез човешкото тяло, как Йерархията гледа на научните проби да се лекува рак и други кармично предизвикани болести, в утробата или другаде? С други думи, как би се отработила самата карма - чрез други физически средства (т.е. тялото може да се срине във всеки случай, точно както "Доли" клонираната овца), или на другото ниво?
Отговор 19 - Отговорът на този въпрос лежи в закона за естествен подбор. Има някои условия в живота (и това е едно от тях), които не са причинени от по-висок духовен закон (кармичен по природа), а по-скоро са резултат от фундаментални физически принципи, като гравитация. Законът за естествен подбор е един от тези. Когато вие се вмесвате в генетиката чрез медицински интервенции, вие се вмесвате в този закон и можете да очаквате последици.
Също така, лъжливо предположение е, че заболяването е “кармично предизвикано”. Болестта е последица от много неща, понякога тя е кармично свързано, но повече пъти не е, тя е последица от много по-дълбока цел: в този случай, откриването на душата. Без медицинската технология, от която болестта се нуждае, човешката душа би останала прикрепена неподвижно от вярата и по тази причина тя би намерила своя път в подмножество от видове, но няма силния принос, както когато тя е доказана от науката, че съществува.
Болестта обслужва цел за по-широките видове въпреки, че това изглежда абсурдно в контекста на индивида. Медицинската технология, която видът развива да се сражава с неговата собствена смъртност, е точно техническата опора, необходима на науката да докаже съществуването на душата (Великия Портал).

Въпрос 20 - SARS био-оръжие ли е и, ако е така, кой го разви и го ползва? Или дали то е резултат от страха на масите, като се разгледат другите комини езотерично?
Отговор 20 - SARS е естествен резултат на биоразнообразието и смесването на органични видове. Няма нищо вредно около неговото нашествие, което не би могло да се предотврати чрез по-добра хигиена.

Въпрос 21 - Обезпокоена ли е Йерархията относно надвисналото използване на ядрено оръжие? Биха ли позволили да бъде използвано то при някои обстоятелства?
Отговор 21 - Няма единно мнение на този въпрос вътре в Йерархията. Въпреки стратегиите за вмешателство на Йерархията, тази вселена е базирана на принципа на свободната воля. Вмешателствата се претеглят много, много внимателно - едновременно вътре и извън циклите на времето и се изпитват рядко, освен ако те значително отменят главната цел на Йерархията като откриването на Великия Портал.

Въпрос 22 - Какви са наблюдаваните от Йерархията главни задължения на последователите днес? Същите ли са, както те бяха? - т.е., липса на чувствителност към впечатления, инерция, страх, материализъм и т.н.
Отговор 22 - Тук отново, Йерархията не е единодушна. От гледна точка на Lyricus, чиято перспектива зная най-добре, при учениците от днес има три главни задължения:

1. Те работят в CoD (пещери на разединение), които подправят духа на сътрудничество и споделяне което се изисква, за да освежи и оживи учението. Към този проблем също така е уместна метафората за пещерата, тъй като естествената тенденция на последователя е да държи тайното учение тайно. Това се прилага не само към Пътя на Мъдростта на Бялата ложа, а също така към свързаните полета на генетиката, физиката на частиците, теорията на звука и светлината, космологията, новата психология и така нататък. Последователите имат нужда да се обучават във всички тези области, тъй като всички те са свързани с това, което приканва човечеството.

2. Ученията за Свещения Път не са нито строги нито пълни. Последователите трябва да съхранят тяхната гъвкавост и готовност не само да развиват съвременното учение към нови територии на изразяване, а също така да търсят как ученията могат да бъдат синтезирани или кръстосани с нови учения, които възникват. Последователите имат отговорността да бъдат заключени в традиционните парадигми и да защитават своя интелектуален апел в полза на егото и интимността на комфорта.

3. Езотеричното е много трудно да се направи екзотерично, освен ако то ясно демонстрира етична природа, която се проявява в живота на Последователя. С други думи, устойчивостта на правилни отношения и воля-за-добро се изразява вярно през жизнения поток на индивида. Това изисква изключително дисциплиниран подход към нечия комуникация като аз използвам термина комуникация в неговото най-широко значение.



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14911964
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава