Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2015 09:00 - Езотеричната астрология или Подвизите на тракиеца Херакъл
Автор: bven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1999 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Тъй като Рак е Нов живот с фундаментално нови, духовни цели, ще разгледаме какъв е редът на движението на душата по знаци след преобръщането й:
1. Овен - Свят на Живота. Това е слаба точка на позиция за душата, затова се компенсира чрез дейност.
2. Телец - Проникващата светлина на Пътя на търсещата душа.
3. Близнаци - Свят на взаимодействието на душата с другите души.
4. Рак - Свят на вътрешната форма, на “мрака на материята”.
5. Лъв - Свят на Душата.
6. Дева - смесен, съзерцателен Свят на двойствеността.
7. Везни - Свят на покоя, на овладяното колебание и хармонията.
8. Скоприон - Свят на среща между света на Формата и Душата на Живота. Конфликт за преобръщане.
9. Стрелец - Лъч на фокусирания свят. Целенасоченост.
10. Козирог - Свят на посвещението. Преображение.
11. Водолей - Свят на очистването, за да не се пропадне отново в тъмата.
12. Риби - свят на Мирозданието. Свят на Небесния Живот, скъсващ с живота на материята.
Достигнахме до принципното движение на душата, когато достигнала знака Рак, преобърната и одухотворена в новия си стремеж, тя желае да
достигне високите полета на ученичеството и посвещението. Рак е последното от съзвездията, които се грижат за подготовката на душата чрез изпитания по пътя й към Духовното царство. До тук всички изпитания се свеждат до преодоляване на неправилното ни отношение към света на материята и формите.
Знак на първото съприкосновение на душата с универсалните чувства, които са аспект на масовото съзнание. Три понятия характеризират обективното съзнание: инстинкт, интелект и интуиция. Надяваме се читателят да отчете наличието на сричката ИН в тях. Рак е знак на инстинкта, но когато съзнанието работи вече предимно с Висшия аспект на ума, става
интуиция. Точно така материята, занесена на небето, става безсмъртна и жива. Като душата на свещения елен.Елен на езика на племето готи означава “това, което е нужно да хванеш”. В случая Херакъл трябва да превърне своя ловен инстинкт в интуитивно схващане, че животът на представителите на другите царства не му принадлежи. Вместо да ловува убивайки, той започва да ловува чрез сърцето си. В това се състои разликата между инстинкта (който може да убива) и интуицията, която е проява на сърцето (и никога не убива).
Ракът е едната Врата на Живота. Противоположният му знак е Козирог, който е другата Врата на Живота (към Живот вечен). Ето великият завет на Христос към Петър, когато му дава двата ключа на вратите на Рая и Ада. Прекалено елементарно е правото четене на този символ. Свети Петър държи ключовете на влизането и излизането от света на материята (Ада). Като Овен, той е Бащата, началото на Духовното Колело, а като Апостол Христов е и краят на Пътя на преобръщението. Иначе в какво се състои ролята му, след като Господ слиза сам в Ада и освобождава душите от пленничеството на Сатаната?!
В Рак няма ярки звезди, тъй като цялата дейност на душата Рак е да се скрие, да пренасочи придобитото в материята, което трябва да отиде в сърцето. Това го определя като майка, дом, семейство и т.н. Ракът е личностен и емоционален, докато Козирог представлява групата, в която единицата е съзнателна част от целостта. В Рак се влиза чрез прехода от животинско съзнание в човешко, а в Козирог чрез посвещение. Първото е процес на формиране на съзнанието, а второто е самоиницииран съзнателен процес на действието. Затова Христос не може да се роди в друг знак, освен в Козирог, а не както в древността са мислели, че е Рак. В сегашната епоха, по този календар, датата 25 декември съответства на Деня на Рождеството на Великия пратеник - Спасителят на човечеството. В тангризма от 12 хиляди години този ден се чества неотменно. От Зимното Слънцестоене (21.XII.) до 25.ХІІ. душите са се подготвяли за посрещането на Пратениците.Защото това е процес, а не само едно единствено събитие.
Със знака Рак са свързани три съзвездия: Голяма мечка, Малка мечка и Кораб. Не е известно от къде идва названието мечка, защото в нито един зодиак няма такова животно. В тангризма те се наричат Черпак (Малка мечка) и Колата (Голяма мечка).
Съзвездие Кораб се простира от Рак до Козирог. Неговите 64 звезди го правят едно от най-големите. То има символиката на кораб, който придвижва
душата от едното съзвездие до другото, от едната врата до другата. Ще припомним на читателя за кораба на Аргонавтите, воден от седемструнната
лира на тракиеца Орфей и героя Одисей.И трите съзвездия са много важни за Земята. Те определят ориентацията на Земята (полюсът в Малка мечка), енергетизацията на планетата чрез една от седемте звезди на Голяма мечка и Пътя (Кораб), който душите има да изминават в своята еволюция в Слънчевата система.

     



Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14872340
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава