Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2017 09:45 - тайните на земята ни
Автор: bven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3240 Коментари: 0 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                                    ОРФЕЙ, МЕСИЯТА, ХРИСТОС, СПАСИТЕЛЯ
                                                 И ХОМО САПИЕНС

Когато чуем някоя от гореспоменатите фрази, веднага си представяме образи и личности битували на земята в различни епохи. С това писание ще се опитам на базата на доказани и недоказани устни предания, както и на някой мои лични открития да направя предположения които не са задължителни и с които не искам да обвързвам никой друг освен себе си.
Има много места по света в които както в древността така и в наше време се разказват различни легенди, едни за „Сътворението на света“ ‐ Догоните, други за „Орфей“ – Траките, трети за „Христос“ – Християнската общност, четвърти за „Аллах“ – Мюсюлманите и още и още. Всичките тези, както и много други теории са свързани в повечето случаи със съвременните религии и различни философски течения. Колкото и различни да изглеждат по между си, дълбоко в своята същност те си приличат. Те просто се препокриват най вече във въпроса на който всички се опитват да дадат по свой начин отговор – Кой е месията, кой е спасителя, кой е пророка и представителя на Господ Бог на земята. Кой е този, донесъл разума, интелекта и познанието на съвременният разумен човек, наречен от антрополозите „Хомо сапиенс“. Ще се опитам с няколко думи да конкретизирам тезите по въпроса защитавани от различните религиозни течения от древността та чак до наши дни.

1. Догоните – Племенните жреци съхраняват предание в което се разказва как преди хиляди години, в епохата когато на земята наред с всички други живи създания са се разхождали и така наречените предци на разумният човек или накратко „Хомо хабилис“. В един момент на нашата планета пристигат представители от чужд космически свят. Целта на тяхното внезапно посещение е спасяване не толкова на своята раса колкото на интелекта и познанието на своята цивилизация. Легендата разказвана от жреците е, че на планета гравитираща около Сириус Б, малка звезда гравитираща около звездата Сириус А, намираща се от своя страна в съзвездието „Голямо Куче“, са живели човекоподобни същества с доста напреднали интелектуални способности. В един момент обаче в орбитата на „Сириус Б“ настъпват апокалиптични аномалии (Жизнената сила на звездата сателит отслабва, тя започва да свети все по слабо, докато се превръща в синьо джудже) което принуждава част от представителите на тази висша раса да потърсят спасение някъде другаде във вселената.

Целта им била да спасят както своята раса така и своите постижения. И така след известни проучвания те се оказали на нашата планета – Земята. Вероятно обаче не са имали необходимата физическа защита за съществуване при земните условия, което наложило хибридизиране между тях и съществуващата най‐висша форма на живот на земята – „Хомо хабилис“. Така в един момент от не много далечното минало рязко на нашата планета се появява съвременният разумен човек или „Хомо Сапиенс“. Събитието е загадъчно и с факта, че появата на „Хомо Сапиенс“ не се връзва с теорията на Дарвин за Произхода на видовете. Друг загадъчен факт е, че вече е доказано, че 2% от ДНК на съвременният човек не са плод на логичната еволюция. Може би точно тези 2% са получени даром от тези пришълци.

2. Траките, в частност Бесите имат своя теория, разработена и конкретизирана в може би най‐древното философско течение наречено от тях самите ”Орфизъм”. В тази теория се започва с поверието, че на земята преди много лета са живели невежи и неграмотни хора, чието битие е тънело в духовен и интелектуален мрак. В тези времена те може би не са притежавали способността да контактуват помежду си чрез устната членоразделна реч. В един момент, изневиделица от космоса се появява синът божи, месията, изпратен да донесе светлина и спасение на човешкият род.

Той донася със себе си и дарява на хората познанието. Той е просветителя, след който на нашата планета се появяват нови форми на общуване. Той е спасителя, не на какво да е, а на висшият интелект, постигнат някъде далече в космическото пространство. Чрез даряването на всичките познания постигнати от неговият далечен свят, той спасява не себе си и своята раса а в частност достиженията на своята цивилизация. Този Месия припознат като божият син изпратен със специална мисия на Земята – да спаси човешкият род е наречен от местните хора Орфей.
 
Много са тълкованията за произхода на името Орфей. Няма да се спирам на всички. Ще обърна по специално внимание само на едно от тях, засягащо стари писания в които думата Орфей се спряга като храм в който се съхранява познанието. Уникално! Съвсем точно! Тук обаче древните съвсем не са имали в предвид религиозна постройка, не са имали в предвид сандък (кивот) в който се съхраняват божи заповеди, скрижали или писания на глинени или мраморни плочици. С понятието храм, погледнато философски те са приели нещо друго, нещо доста различно от съвременните схващания за тази дума, а именно мястото където най‐сигурно и гарантирано би се съхранило познанието. Какво по сигурно място би съществувало от живото, одухотвореното човешко тяло. Именно то, в конкретният случай, изпълнява ролята на храм. То е божествената форма на земята. То е пазителя на духа и интелекта. То е божият син определен да властва на земята. Тук съм длъжен да спомена едно предположение на професор Валерия Фол с което съм напълно съгласен. Тя има една своя теория, че Орфей в един момент от древната история съществува постоянно и на много места едновременно. Орфей започва да се ползва като титла на главният просветен, главният пазител на познанието.

Всяко едно от Тракийските племена в древността е имало свое светилище (храм) на Сабазий (Дионисий). Всяко едно от тези светилища си е имало свой главен пазител, свой Орфей. Когато говорим за всичко това трябва да отбележа, че освен всички други е имало един храм който е изпълнявал ролята на обединител и покровител на всичките останали обредни места. Този главен храм е стопанисван от Бесите – преки наследници на божият син. Този храм се намира по южните склонове на Рила или Северозападните Родопи, както я наричат в древността. Този храм се намира много близо до планината Орбели – днешен Пирин, на около 2000 метра надморска височина. Учудващото е, че всичко на място седи във вида в който е описано от Херодот, Калистен, Макробий и
много други древни летописци и никой досега не си е направил труда да го потърси.
Съвсем близо до този храм, на около 200 метра от него се намира и гробът на първият
Орфей. Това всъщност е гробът на месията дошъл от космоса. Като погледнете
снимките които ви показвам ще разберете какво искам да кажа с предишните думи.

На първата снимка се виждат две плоски скали допрени в горният си край под
формата на двустранна палатка. Отпред, пред гроба е захлупена на земята голяма,
кръгла скала с която той е бил затворен.

На втората снимка се виждат същите скали, само че от другата страна. Много
ясно се вижда, че на тях последователно са изсечени Съзвездието Голямо куче,
звездата Сириус и може би планетарният модел около Сириус Б, там от където е дошъл
Орфей, там от където е дошъл Месията, там от където е дошъл този който е погребан
във въпросният гроб.

На следващата снимка се вижда повалена странично скала, наподобяваща по
форма на човешки череп. Същата може да се оприличи и на глава на извънземен.
Може би така е изглеждал Месията. Може би това е скулптурата на Орфей. Тази
каменна глава се намира на около 15 метра от гореспоменатият гроб.

От всичко казано и показано до тук спокойно може да се направи следният
извод – Легендата разказвана от жреците на Догоните напълно се препокрива с
ревниво пазеното от Бесите свещено място. Не случайно когато Херодот описва
оракула на Дионисий, той споменава, че същият се намира в свещената планина.

3. Християнството – философско, религиозно учение обясняващо по осъвременен за
времето си начин появата на божият син, месията, спасителя. То представя месията
като реален човек появил се по средата на античността ‐ разпънат, после възкръснал и
така нататък. Цялата история за Христос, представен като божи син, без да влизам в
подробности прилича на зле преработен Орфизъм. Не случайно Бесите дълго време са
отричали новата религия наложена от Рим. Накрая, един век по късно, поставени в
безизходица те приемат християнството, но с доста уговорки. Една от най съществените
е в тяхната библия навсякъде където се споменава името на Христос, то да бъде
заместено с Орфей.

В библия „Бесика“ е заложена и една основна теза, която я прави
по‐различна и оригинална, а именно тезата, че „Бог самотрансформира себе си“. В
другата библия пък пише, че Бог създава човека по свой образ и подобие. И едното и
другото са верни, но тука е подходено философски и под самотрансформира себе си
трябва да се подразбира, че не става въпрос за външния, физически изглед, а за
духовното, интелектуалното единение на бог и неговият първоприемник – човека.
Трябва да се подразбира, че бог неизвестно как, но е вкарал по някакъв начин своите
интелектуални постижения в тялото (пазител) на земните човеци. Именно това е
извършено от Божият пратеник – Месията, Спасителя.

Дълго време, почти до наши дни
Бесите са пазели своята вяра в Орфей (Христос). Това може да се види нагледно в
старата църква в Добърско. Смело мога да заявя, че църквата в Добърско е
изографисана по каноните на библия Бесика. Съвсем не е случайно изографисването на Христос (Орфей) в нещо, наподобяващо космическо тяло. Това показва, че до последно те не са приемали земния произход на Месията. Няма как да приемат подобна версия, при условие, че са били живи свидетели на пристигането му от космоса.

Всички останали религии сами по себе си представляват в различна форма
доразвиване на Орфизма в степен и форма подхождаща на конкретният исторически
период от развитието на човечеството. Както и да се наричат, както и да се
самоопределят, те не могат да избегнат общият си корен – Орфизма. Нека не
забравяме девиза в заветите на Орфей, цитирани от Аристофан – „Помощ за слабите,
Утешение за страдащите, Надежда за всички“. Нека да си отговорим на въпроса ‐
нима този девиз не лежи в основата на всички съвременни религии?
Без да се стремя да звуча шовинистично, ще завърша моето писание с обръщение
към хората живеещи на територията на днешна България.
‐ ХОР – РА, гордейте се, че сте преки потомци но Орфей. Вие сте божият народ.
Господ наистина е БЪЛГАРИН.

Илиян Бучков – 20. 03. 2014 г.
копие от http://www.ezoterikabg.com/tajni-i-zagadki/misterii-po-balgarskite-zemi/item/598-boji-grob-se-namira-v-bulgaria



Гласувай:
10



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14871212
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава