Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2018 08:15 - отношението - функция на еволюцията22
Автор: bven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 800 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Едва след преодоляването на астралните заблуди на това огледало (сферично, обхващащо цялата Земя), ще може умът да напусне земните полета и да се съедини отново с полетата на божествените светове. Блудният син ще се завърне в бащината къща. Може би ще бъде интересно за хората на изкуството да отбележим, че те именно са най - потърпевшите от тази измама. Особено художниците и кинематографите, които създават образи и структури, имащи траен характер в Астралните нива. Затова е забраната за тях, да не създават образ на нищо - защото той ще стане астрален провокатор и ще заблуждава стремящият се да пробие водородната сфера умствен енергиен потенциал. В картината на Микеланджело Буонароти, когато Богът дава душа на Адам е отразен мигът на предаването на оживотвораващият принцип. Бог съединява линии и центрове на силовата енергия на Етерното тяло, които задействат и поддържат жизнеността на тялото, но главно на двете полукълба на мозъка. Жизненият принцип, неговите енергии, са в основата на Етерното тяло и те предават на тялото качества от всеобщия живот и жизненост на полето, на което функционира етерната енергия.

За Адам Кадмон (двуполовият) това е полето на божествената субстанция, характерно с тоталната познавемост на принципите на творчеството. Не на знанието, а на принципите. Затова Адам може да развива умствена дейност и преди да изяде плода, но само чрез вложените в неговия мозък
принципи, без личностна преценка и отношение. Иначе той не би могъл да измисли нито едно име на животните, а още по - малко, да извърши сложната аналитична дейност за качествения синтез, водещ до трудната класификация на видове, родове, семейства, индивиди и прочие характеристики. Когато се уверява, че системата действува перфектно, Творецът я разделя по свое усмотрение, влагайки в двете системи Божествения принцип на Творците на материалния свят за: Оживотворяващите енергии(ЯН) и Животворния жизнен принцип(ИН) чрез съединението на силовите центрове, съединяващи Четирите принципа в Седем центъра, водещи до способност на материята да функционира чрез действие.
Етерното тяло, покриващо напълно (до копие) нервните мрежи на Физическото тяло, го привежда в движение именно чрез Принципите на своето качество. Нервните проводи съществу­ват и в току-що умъртвеното тяло (при смърт), но никаква сила не може да ги задействува, щом Етерното тяло е напуснало Физическото. Импулсите на Етерното тяло принуждават физичес­кото да действува. На тази база е цялата дейност на самостоятел­ните системи като сърдечната, преработващата, имунната, дишането и т.н. Етерното тяло е в голяма зависимост от Умственото, което често кара човек да реагира при мисъл, но по принцип е самостоятелно. Богът придава на Адам Етерното тяло, което го съживява, но в картината на Мекеланджело действието не се отнася за придаването на Жизнения принцип, а на Виталното тяло - когато Средният принцип (Душата) задействува чрез Етерното тяло връзката Етерно - Ментално тела.

ТУК АДАМ НЕ Е ДВУПОЛОВ, А ЕДНОПОЛОВ. НЕ Е ПЕТИЯТ АДАМ ОТ ТВОРЧЕСТВОТО НА БОГОВЕТЕ, А ШЕСТИЯТ АДАМ , С ПОКАЗАН ЧРЕЗ ПОЛОВИЯ МУ АПАРАТ РАЗДЕЛЕН ВИТАЛЕН ПРИНЦИП. ЕВА, ЖЕНСКИЯТ ПОЛОВ АПАРАТ, ЛИПСВА ОТ ТЯЛОТО МУ.




Гласувай:
5



1. barin - Здравей, bven. Следя всичките теми ...
16.02.2018 06:33
Здравей, bven. Следя всичките теми за еволюцията. Наела си се с нещо голямо по обем, изискващо много време. Интересни са функциите и има смисъл написаното.
Поздравления за труда и упоритостта!
цитирай
2. bven - Здравей, barin. Бях чела Сп.Мавров доста отдавна, така, както ги публикуваха..
21.02.2018 18:25
Но сега ми се наложи да потърся нещо и както знаеш - случайности няма - прочетох отново за отношението и еволюцията . И стори ми се додходящо да го споделя със всички, тръгнали по своя еволюционен път /защото всички вървим по спиралата нагоре/. А че има отношение към всичко, което става в момента тук, у нас и в другите страни е пределно ясно. Защото знаеш, че всички сме свързани помежду си и с всичко, така че взаимно си влияем. И това, което става с един от нас, влияе на всички.
Благодаря за стимулирацото мнение и пак се отбивай!
Хубави мигове!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14878685
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава