Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2019 08:34 - Проф. Крум Балтаджиев: "Отрежете на едно дърво корените и то ще изсъхне!"
Автор: bven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2028 Коментари: 4 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
24. ст. н. с. II ст. Ашер Исак Хананел* - дисертация липсва; равин в Еврейската народна община, главен равин на НРБ при Централния израилтянски духовен съвет- София; трудове - "Еврейски извори за обществено-икономическото развитие на балканските земи приз XVI В." (1958 г.)
25. проф. Пламен Симеонов Цветков* - дисертация "Съветската политика за колективна сигурност и балканските страни 1933-1935 г." (1980 г.); аспирантура в москва (1977-80 г.); кап. труд "България и Балканите от древността до наши дни" (1988 г.)

Този последния професор, който сега се подвизава в Нов български университет е специален случай и ще му отделим малко повече внимание.
Пламен Цветков* произхожда от семейство на отявлени комунисти - баща му е бивш полковник от ДС, а майката е бивш секретар в районен комитет на БКП в София! Пламен Цветков е роден в Германия и дълги години е живял в чужбина в охолство. През 1980 г. завършва аспирантура в Москва, а по-късно е стипендиант на фондация "Фулбрайт" в Джорджтаунския университет във Вашингтон (1991-1993 г.) Така "бозаейки от две крави" Цветков набира скорост в кариерата (на двоен агент!). След 1989 г. той рязко променя комунистическата си ориентация за да стане според определение дадено му във в. "Дума": "Яростен и див антикомунист"! Този пребоядисан комунист (от СДС) обаче написа най-гадната и манипулативна антибългарска историческа книга - "България и Балканите от древността до наши дни" , която на всичко отгоре беше първо издадена на английски език в САЩ и спонсорирана от споменатата по-горе фондация. Мнозина считат, че

заради тази книга проф. Пламен
Цветков трябва да бъде съден!

На 797 страници професорът манипулира и фалшифицира българската история и по един неописуем начин клевети и петни България, като приписва на българите най-различни грехове. На моменти читателят има чувството, че чете турски, гръцки или сръбски пропагандни материали от времето на Първата световна война. Но нека погледнем някои пасажи от този "епохален" труд на "историка" Пламен Цветков*:

"...Самите българи обаче като че ли не се интересуват от собственото си минало".
"...Най-ценното е, че авторът недвусмислено посочва урало-алтайските корени на българската народност и е убеден, че няма защо да се срамуваме от "азиатщината си".
"...стара Македония е в тази насока малко по-различна - мнозинството от населението вероятно в имало илирийско потекло, но властващата аристокрация е била погърчена на твърде ранен етап...".
"...През V и VI в. трагично намалява броят на траките, които по-рано са възлизали на около един милион души...".
"...Разбира се, българите също никога не са били "чиста раса", но техните черти очевидно не са резултат от примесването на славяни и неславяни, а между ираноиди, коренни балкански елементи и слабо застъпени монголоидни черти...".
"...По-късно Алцековата орда се претопява напълно сред коренното население...".
"...Нещо повече - приемането на исляма може да освободи селяните (българските) от редица данъци и в повечето случаи хората преминават към новата вяра не насила, а доброволно. Ислямът прониква най-вече сред еретиците, при които християнството поначало няма твърде дълбоки корени...".
"...От друга страна обаче, някои български автори, подбуждани много повече от политико-пропагандни мотиви, отколкото от действителните факти, твърдят, че изобщо не е имало турски заселвания и че етническите турци в България били "потурчени българи". Основните им доводи се опират на това, че за времето от XV до XIX век някаква част от българската народност наистина е била претопена от турците...".
"...В България турските заселници биват настанявани главно в Добружда и в Източните Родопи...".
"...Благодарение на липсата на големи различия между източноправославния и мюсюлмански деспотизъм, Вселенската патриаршия, която до 1453 г. е неделима част от византийската държавно-административна система, лесно се превръща в също толкова неделим елемент на Османската империя...".
"...Според три хроники, опиращи се видимо на един и същ извор, ислямът бил наложен от османските власти по един чудовищно насилствен начин. Цялото население било принудено да избира между мюсюлманската вяра и смъртта. Всички, които отказвали, били безмилостно изклани. Още през 1893 г. се доказва обаче, че споменатите "хроники" са една фалшификация, направена през XIX век от чисто патриотични подбуди...".
"...Мехмед IV (1648-1687 г.) е известен като страстен ловец. Той е обичал да ловува в Родопите и наистина е насърчавал възприемането на исляма, но за него се знае, че е бил и твърде благочестив и набожен човек и

в никакъв случай не би
позволил налагане на
мюсюлманската вяра с насилие..
.
С други думи, по всички личи, че масовото помюсюлманчване през XVII и XVIII век е било доброволно, независимо от всички по-късни твърдения...".
"...Без ни най-малко да бъдат безбожници, франкмасоните отиват още по-нататък в рационалното тълкуване на религията като твърдят, че след като сътворява света, Бог не се намесва в развитието му и го оставя на собствените му закони. Според "свободните зидари" най-добрият начин за почитане на Бога е моралното действие...". От този пасаж веднага става ясно каква сатанинска религия изповядва антихристът-"историк" Пламен Цветков*.
"...В няколко свои произведения той (Волтер) подчертава, че "българин" е еднакво по смисъл с "еретик"...".
"...Паисий не заобикаля жестокостите, вършени от българите, например, как арабите, обкръжаващи Цариград през 718 г. били разкъсани на парчета...".
"...Така по-раншното му (на Паисий) гръкофобство се подсилва с русофобство и сърбофобство...".
"...В Панагюрище бунтът избухва на същия ден и е съпроводен от несравнено по канибалски сцени. Труповете на петима или шестима турци, избити в различни махали на града, биват пренесени на главния мегдан и всеки въстаник, който минава оттам, забива в тях ножа си...".
По-нататьк като прави разходки из цялата световна история, авторът се развихря напълно, приписвайки на българите всички вселенски грехове. Българите са "злобни", "жестоки", "подли", "канибали", "предатели", "неуверени в себе си", "извършват етнически прочиствания спрямо турци, евреи, гърци, македонци и албанци и т.н.
http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=14855&edition_id=214&format=html


               След 1923 г. Ататюрк създава Пантюркската доктрина

Службите в Анкара използват редица институти и учебни заведения за        разработване на псевдонаучни концепции


Пламен Цветков* представя българите като някакви палачи и касапи, които тормозят турците и помаците (насилствено ги покръстват), безчинстват, изнудват и мародерстват наоколо. В изложението си професорът представя винаги руснаците зли и с имперски амбиции, а турците са добри благодетели на българите, които си живеели най-добре в Османската империя. Пламен Цветков* се стреми да оплюе и оклевети нашего брата и да подчертае, че всички българи са "кофти стока" и националният им символ е Бай Ганьо, "съдържащ общочо вешки пороци като вулгарност и дебелоочие, но и една типично балканска смесица от предприемчивост, дребнава хитрост и криворазбран национализъм..."

Отношението на проф. Пламен Цветков* към българската история е прикрито негативно и той я пише като враждебно настроен чужденец, какъвто всъщност е!
След 1989 г. се появиха множество такива съчинители на българска история, които бяха инспирирани от външни сили и финансирани от всевъзможни съмнителни фондации и организации. Под предлог, че изчистват комунистичес-ките тежнения в историята, тези господа започнаха да сътворяват нови фалшификати и идеологеми чужди на българския дух. Тук ще се спрем на няколко пункта от тези нови фалшификации, които носят явен геополитически, иконо-мически и подривен характер и нямат нищо общо с науката.
Наскоро в пресата беше съобщено за подготвян общ учебник по история на балканските страни между Македония, Албания и България, а преди това беше в ход и друг проект, в който да участват и Турция и Гърция. Явно разработките на "отворените общества" в тая насока не секват, но да видим тенденциите и това, което сътворяват с помощта на специалисти от Западна Европа "българските историци" и други колаборационисти и национални предатели.

Българите и "турската история"

В това поле е изписано много и има безкрайно много факти и документи, които тук е излишно да споменаваме, защото са обективни.
Новите тенденции, които се привнасят след 1989 г. , са да се тушират някои непримирими аспекти на турското робство, което се представя вече като "турско владичество" и "турско присъствие". За геноцида спрямо българи и арменци почти не се говори и се слагат други "разсейващи" акценти. Така например в "История на Турция" на авторите Д. Еремеев и М. Мейер* е отделено точно едно изречение за Априлското въстание от 1876 г. и нито дума за кланетата след въстанието, както и за тези в Тракия и Мала Азия от 1913 г. Арменският геноцид почти не се дискутира и са дадени данни само за 300 хиляди избити при положение, че те са над 1,5 милиона!?

В академичната френска "История на Османската империя", при нахлуването на турците на Балканите и в България през XIV век ситуацията е представена абсолютно некоректно. България не е представена като държава и не е назована с това име, а е наречена "Румелия", същото се повтаря и на приложените карти - България не съществува! Нито дума не е спомената за половин вековните войни между българи и турци, преди последните да завладеят окончателно Балканския полуостров. По-нататък схемата се повтаря, отново Априлското въстание е представено в едно изречение, като за виновници за кланетата е посочен предимно башибозукът и черкезките банди.

Македонските комити за национално освобождение се представени като "терористи",
които "избивали цели села"
, "извършвали нападения над влакове" и "отвличания срещу откуп".

Кланетата на арменци и арменския геноцид са представени като "репресии" срещу арменската общност, предизвикани от "арменския национализъм" и "арменските терористи"!?... След това се пояснява, че "арменските терористи" били повлияни от "насилствените методи на българките революционни комитети". Ето защо "българският модел присъства неизменно в умовете на арменските борци за национална независимост"...

Тази "обективно" написана поръчкова история много напомня писанията на друг френски историк от началото на миналия век - Лебеу, който написа, че хуните били "най-грозните, свирепи наглед безформени варвари", "хранели се с мърша" и били "кръвожадни, жестоки, свирепи, безсрамни", "отдавали се на пиянство с вкиснато кобилешко мляко", а царят им Атила бил някакъв урод!

Фалшификациите на българската история по "турска линия" върви в няколко направления.

Първо, естествено се започва с древната ни история. Интересен в това отношение е т. нар. "Проект Тюрк" с координатор Осман Каратай, разработван от няколко години в Турция. В него желаното се представя за действително и турците или тюрките са навсякъде в Евразия - от Босна до Китай (т. нар. "Ислямски полумесец"). Тук явно става въпрос за геополитика, а не за история, а още по-малко за историческа истина. Това, което касае българите е особено неприятно и се свежда до това, че и Дунавските българи и Волжките българи са обявени за "тюркски племена", "които са част от тюркския (турския) свят". В потвърждение на горната теза се изтъкват становищата на "уважавани учени" и се посочват техните имена: проф. А. Н. Курат, Златарски, Бешевлиев, Моравчик, Маркерт, Смирнов, Баскаков, Фехер*, Дворник, Халперин, Чегледи, Оболенски, Вернадски, Острогорски, Дабровски, Расони, Менгес, Рънсиман, Рона-Тас, Зимоний, проф. Христо Христов и др. Показателно е също така, че на "научните форуми", провеждани в Турция по "Проекта Тюрк"

умишлено не се канят наши учени от официалните институции,
а се канят като частни лица други и най-вече историци от българските турци!
Против инсинуациите на "Проекта Тюрк", с обща декларация излязоха седем наши официални институции, които го заклеймиха академично. В някои други публикации също се появиха потресаващи неща. В своята трилогия, например, авторът Мурад Аджи така се е захласнал по тюрките, че ги поставя в началото на световната история. В своите увлечения

Мурад Аджи определя и Кирил
и Методий като "тюрки".

За читателя на тези "епохални трудове" остава неясно дали двамата братя не са изобретили и някоя арабска писменост на "роден език"!?... Като оставим шегата настрана, в произведенията на Мурад Аджи, които се отнасят за кипчаците (куманите), се сблъскваме с типична кражба на история, където важни раздели от българската история се представят за чужди достижения.

Пантюркската доктрина дава отражение и върху древната история е създадена след 1923 г. от Мустафа Кемал-Ататюрк, който между впрочем не е турчин, а е с албано-български произход. Съгласно доктрината на Ататюрк за тюрки са обявени голяма част от конните народи: хуни, авари, кумани, древни българи, печенеги, хазари и т.н. Така и Атила и Чингиз хан се явяват велики "турски пълководци"; без значение, че единият е от древния български род Дуло, а другият е главатар на Монголската империя. Екипът на Ататюрк без усилие "доказал", че цивилизациите на Месопотамия, Египет, Индия, Китай, Елада, Рим, на хетите, ацтеките и майте са турски цивилизации!?... Пантюркските постулати, засягащи България, се състоят в следното:

1. Първата българска държава е създадена от турци (от някакъв сорт турци, вероятно "брахикефални хуни от алпийски тип"). През XII в. на Балканите се създава Кумано-турска държава, която обхваща земите на тогавашна България. Династиите на Асен, Тертер и Шишман са турски.

В книгата си "Заплахата остава" (2001 г.) Веселин Божков припомня: "МИТ (турското разузнаване) използва редица институти и учебни заведения за разработване на псевдонаучни концепции, които да станат основа за искане на териториална автономия у нас. Водещи в това отношение са Институтът за турска култура в Анкара и специално създадения за целта Институт за проучване на Югоизточна Европа в Одрин. В тази пропаганда са включени и изселническите организации, в които МИТ има добри позиции..." Проф. Хасан Ерен, който многократно посещаваше България, за да изучава нашите архиви, беше "доказал", че "турските" царе на българския престол са говорили на турски език, и че произходът на българо-мохамеданите (помаците) е също кумано-турски, а майчиният им български език бил всъщност диалект на турския с някои славянски примеси".

2. В Османската империя насилие над раята не е имало, напротив. "Неточно е да се твърди, че османците прибягвали до сила, за да набират еничари. Напротив, християнските семейства правели опит чрез насилие (sic!) или с подкупи да дадат децата си на рекрут, тъй като службите, които се откривали по този начин, били много търсени" - твърди съвсем сериозно Тургуг Йозал.

3. Национално освободителните движения на християните са дело на руски шпиони, които създали тайните революционни организации. "Тези хайдути (балканците), първите хайдути изобщо, са предшественици на днешните терористични групи".
По-нататък турските историци

обвиняват християните, че
нарочно предизвикали
турците да ги избиват,
за да предизвикат съчувствието на Европа и Русия!

През 2001 г. на български език се появи "История на Турция през XX век", съвместно издание на Центъра за проучвания "Ататюрк" (Анкара, Турция) и на Международния център по проблемите на малцинствата и културните взаимодействия (МЦПМКВ)-София. Последният е клон на фондациите на скандално известния Джордж Сорос*. Това издание в една по-рафинирана и омекотена форма, пробутва на читателя същите познати схеми.

Във всички тези писания особен акцент се слага върху това да се отделят някои български народностни групи и да им се слага етикет "турци". Като такива с "турски произход" се определят гагаузите в България и Молдова, помаците, капанците и някои други. Особени усилия се полагат за окончателното потурчване на турчеещите се българи - българските турци или българо-мохамедани, като им се внушава, че те са етнически турци.

Ето какво е казал по този въпрос през XIX век известният Митхад Паша, губернатор на Дунавския вилает. Той посочва, че: "Сред българите има над 1 милион мюсюлмани, които не са дошли от Мала Азия, а са потомци на българи, обърнати в исляма по време на завоеванието и през следващите години"!...

http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=14964&edition_id=215&format=html



Re: Фалшификации и манипулации на българската история
« Отговор #8 -: Март 20, 2011, 09:17:01 »

“Македонската нация” е създадена от сръбския шовинизъм

За утвърждаването й е пролята кръвта на над 50 хиляди души, преди всичко интелигенция

                                                                   ПРОФ. КРУМ БАЛТАДЖИЕВ


На практика след Руско-турската война от 1877-78 г. и изселническите спогодби с Турция, след 1968 г. етническите турци в България до 90% са напуснали страната. Тези, които са тук, в момента в основната си част са българо-мохамедани и турчеещи се българи с плаващо етническо самосъзнание. Точно с тази цел се пишат и фалшивите истории - за да се потурчат напълно тези хора и те да се отрекат не само от вярата си, но и от корените и кръвта си!...

С тази цел беше направен и филмът-фалшификат "Технология на злото" на журналистката от радио "Свободна Европа" Татяна Ваксберг* (дъщеря на руския шпионин и резидент на КГБ в България - Аркадий Ваксберг*).
За да се издигне стена между българи и българо-мохамедани, се трудят и други "наши историци". Ето какво казва споменатия по-горе българофоб, антихрист и ксенофоб проф. Пламен Цветков*!
"... Не след дълго това ще ги доведе до една практика, която едва напоследък бе наречена "етническо прочистване". Скоро събитията ще покажат, че на балканските християни, включително и българите, също не са чужди такива "методи".
"... Със смразяващ садизъм се отличават действията на четата, предвождана от воеводата Дончев, който само за един ден подпалва 345 турски къщи в Кукушко. Оцелелите мъже биват затворени в джамиите и изгорени живи, а Дончев се "забавлява", като собственоръчно стреля по онези, които се опитват да избягат..."
"... От своя страна далеч не са пример за толерантност в поведението си спрямо мюсюлманите. През зимата на 1912-13 г. в Пиринския край и Западните Родопи се предприемат масови "покръствания" на българи-мюсюлмани, които не рядко трябва да избират между християнството и смъртта. При това

задължителен елемент на ритуала е парче салам от свинско месо,
което попът държи заедно с кръста, и от което "новопокръстените" трябва да отхапват, докато са ръсени със светена вода. Дори и "кръщението" не предпазва обаче мюсюлманите от всякакъв тормоз и грабеж..." .
"... В мнозинството си населението на Родопите и Беломорска Тракия е турско и мюсюлманско**... Благодарение на турските и мюсюлманските гласове, управля-ващата коалиция (в България) получава мнозинство в 17-тото обикновено народно събрание..."
"... по-нататъшното утвърждаване на личния режим на Борис III. Продължават да са налице и две изключващи се една друга тенденции - от една страна се предприемат нови, нерядко насилствени покръствания на българи-мюсюлмани в Родопите..."
"... В някои случаи цели села се обкръжават от "народната милиция" или от специални войскови поделения и се подлагат на най-ужасни безчинства. Голям брой българи-мюсюлмани бягат в районите, населявани от турци и започват да учат себе си и своите деца на турски, което сякаш доказва не само нечовешкия, но и българо-убийствения характер на цялата акция..."
"... През зимата на 1984-85 г. турците изведнъж са прогласени за "българи с турско национално съзнание" и насилени да сменят ислямските си имена с български. Както и при българите мюсюлмани, властите изпращат милиция и специални войскови поделения, които тероризират населението. Тепърва ще трябва да се пресмята броят на безмилостно убитите..."
"... най-добрата гаранция за оцеляването на малките нации е демокрацията и федерализмът...".

Последният цитат от творбата на проф. Пламен Цветков* е най-показателен за това в чия мелница налива вода той с историческите си трудове. За да охарактеризираме докрай този "наш учен", ще посочим и една друга дописка от в. "Про&Анти", където под негово давление беше написано, че: "Европейската цивилизация е немислима без юдеохристиянското си наследство", а кирилицата била "смес от гръцки букви и древнобългарски ("прабългарски") писмена"...

На интересуващите се по проблемите на бьлгарите-мюсюлмани и техния живот преди Втората световна война, бих препоръчал да се запознаят с течението на годишника "Родина" (сборник), издание на българо-мохамеданската културно-просветна и благотворителна дружба "Родина" в гр.Смолян (1937-1944). Да сме благодарни, че тези истински документи и архиви са запазени и част от тях се намират в частни библиотеки!

Българите и гръцката история

Фалшификациите в това поле са, както споменахме и преди, още в древната антична история. Гърците правят всичко възможно за да прикрият определени факти от предгръцката цивилизация свързана с трако-пелазгите, които Раковски и някои други автори свързват с древните българи. Известно е, че пелазгите са имали писменост далеч преди появата на старогръцкото писмо и някои изследователи ги посочват като строители на Акропола в Атина, който в последствие през XIX век е многократно преправян, дострояван и "реставриран", за да добие сегашния си "автентичен облик".
Огромни манипулации се правят с тракийската история и култура, които са неотменима част от българската история. Тук се работи в две посоки. От една страна се тушира и омаловажава приноса на траките в европейската и гръцката култура. От друга,

при всеки удобен случай
тракийската култура се представя като "елинистична",

като се слага равенство между елинистично и гръцко
. Тук кражбите на история от античния период са огромни и неизброими и трябва да бъдат специално проучени и изследвани от нашите специалисти. Един от най-фрапиращите случаи е с империята на Александър Македонски, която винаги е представяна за "гръцка" и "елинистична", независимо от факта, че във войската на Александър Македон-ски е имало само 3000 гръцки наемници, които при това са се разбягали и са го предали още след първата битка в Мала Азия! Редица автори, даже български, все още се опитват да представят "античните македонци" като "гръцки племена", което е пълен абсурд.
За опровергаването на тази глупост е достатъчно да се прочетат трудовете на Полибий, Псевдо-Калистен, Квинт Курций Руф, и други антични автори, както и някои съвременни, като проф.д-р Ганчо Ценов например. В тази посока, използване на термини като "Греко-Бактрия" или Греко-Бактрийско царство" са абсолютно несъстоятелни. От историята е известно, че в Бактрия се заселват 80 000 траки от войските на Александър Македонски. Там просто не е имало никакви гърци!

Същите фалшификации и крадене на история от гърците са приложени и спрямо Византийската империя, която неоснователно се представя като "гръцка държава". Доказано е, че около 1/3 от императорите на Византия, както и голяма част от военноначалниците й са били с тракийски и български произход.

В по-новата история се полагат неимоверно много усилия да се фалшифицира българската история по отношение на Беломорска Тракия, Егейска Македония и Македония в полза на гръцките геополитически тези. Те се въртят главно около твърденията, че в споменатите области в Северна Гърция не живеят българи, а

"елинизирано славяно-говорещо население" и "помаци",
които са някакви други етноси. Същевременно се настъпва и в България, където живеели "стотици хиляди каракачани, които били с гръцки произход"!?

Гръцките учебници по история са пълни с измислени истории за "българския терор" и "окупираните гръцки земи от българите" между и по време на две световни войни. Лошото е, че тези евтини пропагандни трикове се подклаждат и от продажни "наши историци". Ето какво пише по този въпрос "историкът" проф. Пламен Цветков*!
"... Това не спасява обаче редица гръцки черкви от нападения и "побългарява-ния", а в град Анхиало (Поморие), чието население е предимно гръцко, пламва същинска битка. Убити са десетина гърци и четирима българи, а самия град е подпален. Правителството нарежда да се извърши анкета, но под натиска на националистичните страсти, съдът осъжда 94-ма гърци за бунт и само 24-ма българи, и то за кражба. Показателно е, че кампанията срещу гърците се съпровожда от изблик на повсеместна омраза към чужденците и към евреите...".
"...В началото на юли (1913 г.), преди да напуснат Сяр, българите, които са пазачи в местния затвор, просват на пода и намушкват с щикове около 13-14 гръцки затворника, заради отказа им да дадат искания откуп...".
"..Много по-сериозна е обаче въоръжената съпротива срещу българските окупационни власти в Беломорска Тракия. В края на септември (1941 г.)

в Драмско, Сярско и Кавалско
избухва истинско въстание.

Движението е потушено с типично балканска жестокост, която гърците ще помнят с десетилетия напред..." (стр. 556).
Както виждаме "обективният" проф. Пламен Цветков* всячески се опитва да представи българите като някакви чудовища, а гърците като техни жертви. Който обаче познава историята и събитията от 1913 г. знае, че нещата стоят точно обратното и ако някой се съмнява относно извършения спрямо българите геноцид (с избити над 300 хиляди българи!) в Тракия и Егейска Македония, нека прочете свидетелствата на проф. д-р Любомир Милетич и някои други автори, които са тогавашни съвременници!

                                                   Българите и "македонската
                                                                    история"

"Македонската нация" е създадена от сръбския шовинизъм, Великите сили и Коминтерна с много кръв, с много фалшифициране на културната традиция, на историческите факти и с нечовешки репресии срещу българите в Македония и в България. За целта е проляна кръвта на над 50 хиляди души българи, преди всичко интелигенция, учители, свещеници, кметове, революционни водачи и будни хора! В това пъклено дело освен слугите на Тито и Сталин, участват и двамата големи предатели и палачи на българския народ - Георги Димитров и Васил Коларов!

За "македонската нация" и "македонския език" е написано прекалено много, за да го изследваме тук специално. Достатъчно е да се запознае човек с течението на в. "Македония" няколко години назад , за да обхване основната проблематика.
Историческата литература по този въпрос също е всеобхватна. Именно за това буди недоумение пасивната и предателска позиция на няколко български сегашни правителства спрямо фалшифицирането на българската история, касаещо Македония и отношението към тази югозападна част на българската държава, която в момента се е обособила като "самостоятелна държава", носеща името Македония!
Последното национално предателство и явна фалшификация и провокация излезе от правителството на НДСВ в лицето на Михаил Иванов - шеф на Националния съвет по етническите и демографски въпроси към МС. Същият е подготвил доклад по изпълнението на т. н. Рамкова конвенция за малцинствата у нас. В този доклад държавният чиновник Михаил Иванов е формулирал необходимостта да се признае у нас "помашко и македонско малцинство"!

http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=15019&edition_id=216&format=html
                                                                                                        продължава



Гласувай:
9



1. lexparsy - Извини за нахалството,
16.05.2019 10:57
но моя прагматичен ум събра този материал (до тук) в един файл, и започнах да го подреждам и систематизирам, за да мога да го използвам като препратки за размисъл и проучвания. Моя си работа :-)))
Но пак повтарям, че това го приемам като обзор, който може и трябва да се прочете от децата ни ученици, за да им пишат двойки в училище :-)))
А после да дойдат родителите им, и да пишат двойки с дисциплинарно уволнение на учителите :-)
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Таня!
16.05.2019 16:28
Такива типове са потвърждение на мнението , обаче с уточнение- за някой,, че българинът за пари ще продаде и родителите си!? Повечето императори на ИРИ са от трако-илирийски произход, като се тръгне от Константин, създал условия за разделяне на империята, Лъв, Юстинияновците ,двамата Юстиновци и много други
Това се знае здобре, затова Пресиян ,който даже не встъпва в царска длъжност в България, за малко не става император на ИРИ Или Калоян, комуто е предлагано да стане император, но той отказва
Този Цветков не е Българин, а е живял благодарение на България ,на Български гръб! Такива изпитват неудовлетворение ,че не са лапнали достатъчно, можело е повече и са много озверени от това И търсят отмъщение!
Освен една звучна псувня, такъв тип не заслужава и сопола си да хвърлиш на него!

Хубав ден, Таня!
цитирай
3. анонимен - бвен: lexparsy, с радост прочитам и се надявам и други читатели да разпространяват написаното.
16.05.2019 18:51
Пък двойки да пишем на тези, които не могат нито да се изразяват правилно, нито да четат и мислят правилно/вярно, че то ТВ каналите са пълни с граматични грешки, да не говорим за пресата. А учителите да се събудят и да застанат начело на истината. Двойката наистина е лоша оценка за всеки:(((
Поздрави!
цитирай
4. анонимен - бвен:18:59 - бвен: Здравей, Иване. Продажните хора са сред нас, откакто свят светува!
16.05.2019 19:49
Продажните хора са сред нас, откакто свят светува!
Да не се занимаваме с тях, а да си гледаме НАШАТА РАБОТА!, както е казвал Левски.
Наистина, за български произход на императори и патриарси, султани също, не се пише, а трябва да се знае! За нашите скрити, изнесени артефакти в САЩ, СССР, Турция, Гърция, Ватикана, Великобритания и др. страни също не се говори, а трябва! Нека тогава който иска - да се срамува, философства и определя - фил или фоб е.
Ние да си знаем историята и да се гордеем с нея!
Хубава вечер!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868036
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава