Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2019 21:47 - З О М Б И
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1524 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 30.08.2019 21:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                          З О М Б И

                             image image

   

            Да си зомби означава да съществуваш в най-неусетните и обременителните окови на робството, които не ти позволяват да обмисляш собствените си действия. Те са контролирани умствено и физически от външна сила и въздействие, дали чрез вуду магия, или вирус, вкаран в тялото им. Зомбито не е нито живо, нито мъртво, като се препъва насам-натам в неведение за света около него. В старите филмовите хоръри те са контролирани чрез алхимия, магия, или електромагнетизъм, извършвайки действия, които противоречат на човешката логика и природа.

            Днес зомбитата са навсякъде и са изключително популярен материал за филми, книги, комикси и компютърни игри. Дали е просто съвпадение, че са толкова популярни, или е възможно да са отражение на начина по който възприемаме себе си – като полуживи и водещи безсмислен живот?

            Много хора се лутат в ежедневните си грижи и задачи, често без да знаят защо го правят. Може би са вцепенени от предписваните им медикаменти, или  от безкрайното бомбардиране от медиите? Но, каквато и да е причината много хора изглеждат като  зомбирани в редица отношения. Терминът „зомби” се прилага все по-често в ежедневието ни. Например някои медикаменти, предписвани срещу хиперактивност и дефицит на внимание имат страничен ефект, наречен „зомбирано поведение”. Тази дума е пропила така обществото, че си е проправила път и в научната общност. Например малка мушица от  семейство Phoridae снася яйцата си в телата на някои видове мравки, като излюпените личинки се хранят с мозъка им, превръщайки ги в зомбирани, защото се лутат безцелно и накрая загиват.

            Не само думата описва начина по който разглеждаме съществуването си, но тя е прилагана и към разпадането на стожерите на обществото ни. Как човек да нарича държавата ни, която просто имитира държавност и суверинитет, чието население масово емигрира, а оставащото на територията е оглупяло от противоречиви образователни програми, дрогирано от разрастващата се фармацевтична промишленост и уплашено до степен на безропотно подчинение от системни терористични, епидемични, епизоотични  заплахи и в икономически колапс, прикриван от евросубсидии и огромни външни дългове? Държава, която извършва хаотични движения в икономиката, политиката, здравеопазването и образованието, без искрица разум, живот, енергия и ентусиазъм?

            Какво се е случило? Как държавата ни стана такава? Дали причината е просто в невнимание от страна на електората, или в естествена еволюция на „демократичното” общество с прекомерна алчност и похотливо желание за свърхпечалби от страна на корпоративните и политически лидери? Или пък е в някаква конспирация?

Мнозинството загрижени хора се насочиха към алтернативните на официалните медии в интернет, за да научат причините за това. За плана на глобалистите да контролират света, наречен от Джордж Буш – старши „Новия световен ред”. Което не е новост, а термин въведен още от Адолф Хитлер. Самозваните глобалисти са хора, които вярват че са над дребнавия национализъм. Занимават се с планетата Земя така, като че ли е лично тяхна собственост и сфера на влияние. Глобалистите се придържат към старата философия на Илюминатите – „Целта оправдава средствата”, макар че биха се отнесли с презрение към причисляването им към това старо тайно общество, или с нацистите, довели тази философия до своята крайност. Пропагандаторите на глобализма – социолози и медийни   многознайковци описват транснационалния елит като движеща сила на световния прогрес. Независимо от скептицизма на някои Новият световен ред наистина съществува и прави дългосрочните си планове.

Но, как се контролират зомбитата? Естествено със социални технологии, които ежедневно прилагат над тях. По важните са: разпалване на страхове, манипулиране на външни и вътрешни новини, полицейски тактики за управлрение на кризи и вътрешна сигурност, назначаване на удобен персонал в държавните и общински структури, контрол върху образованието,  Биг фарма над всичко, Закони за правомощията на здравни и ветеринарни власти в критични ситуации,  флуориране на питейната вода, дрогиране на младото поколение, Закони за документите за самоличност и идентификация с електронен чип – засега в личната карта, а впоследствие и имплантиран в тялото въвеждане на ”престъпления от омраза” за париране на всяка евентуална съпротива, електронно следене, съвременни военни изследвания и програми за контрол над населението, закони за киберсигурност, снимане чрез повсеместно видеонаблюдение, електронно следене в интернет и много други способи.

Естествено всяко действие има и своето противодействие. Това е не само физически, но и социален закон. Ненасилственото неподчинение е един от основноте компоненти в съпротивата, с което може да се уволни всеки парламент и правителство. Но, за това е необходима воля и обединение на всички здравомислещи хора.

 

СВЕТОСЛАВ  АГАДЖАНОВ

Djani.blog.bg

 

 




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3245425
Постинги: 927
Коментари: 3370
Гласове: 4679
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031