Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2020 15:40 - Секретните лаборатории на Пентагона
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 768 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Секретните лаборатории на Пентагона

Американската армия произвежда смъртоносни вируси, бактерии и токсини в нарушение на Конвенцията на ООН, която забранява производството на биологични оръжия. Документите на Пентагона разкриват шокиращи факти за военната програма за биологични експерименти в Съединените щати и по света.

Военните учени, които са с дипломатически статут, тестват изкуствено създадени вируси в лабораториите на Пентагона в 25 страни. Стотици хиляди хора са систематично изложените на инфекции от опасни патогени и болести. Американските биологични лаборатории се финансират от Военната агенция DTRA, програмата е с бюджет от 2,1 милиарда долара — СВЕР,  влизат страните от бившия СССР (Грузия и Украйна), Близкия изток, Югоизточна Азия и Африка.

Биологическите лаборатории на Пентагона са в 25 щати в рамките на военната програма на САЩ.

Център Лугар, република Грузия
Центърът Лугара се намира на 17 км от ВВС на САЩ Вазиани в предградието на Тбилиси

Центърът Лугара в столицата на Грузия Тбилиси е биологична лаборатория на Пентагона, разположена само на 17 километра от военновъздушните сили Вазиани. Военната програма се изпълнява от биолозите от Военната медицинска група на САЩ в Грузия (USAMRU-G) и частни изпълнители на базата на федерален договор с DTRA. Биологичната лаборатория е достъпна само за американски граждани, които имат достъп до секретната информация. Те имат дипломатически имунитет, предоставен им по силата на Междуправителственото споразумение с Грузия за сътрудничество в областта на отбраната (2002 г.).

Споразумението между Съединените щати и Грузия дава дипломатически статут на американския военен и цивилен персонал, работещ по програмата.

Според Федералния регистър на САЩ дейностите в центъра «Лугар» включват изследване на биологични агенти (антракс, туларемия), вирусни заболявания (напр. Кримската хеморагична треска в Конго) и «получаване на биологичен материал за бъдещи експерименти».

Частни компании под дипломатическо прикритие

Ръководителите на военните програми DTRA са  частни компании. Те не се отчитат директно пред Конгреса и могат да заобиколят закона поради липсата на пряко наблюдение. Гражданският персонал също има дипломатически имунитет, въпреки че не са дипломати. Следователно, частните компании могат да оперират от името на правителството на САЩ под дипломатическо прикритие без пряк контрол от приемащата държава — Грузия. Тази практика често се използва от ЦРУ за агенти под прикритие.

Трите частни американски компании работят в центъра на Лугар — CH2M Hill, Battelle и Metabiota. Те управляват федерални проекти, свързани с биологични изследвания на ЦРУ и други правителствени агенции.

CH2M Hil има договор с DTRA за 341.5 млн. долара по програмата на Пентагона за биологични лаборатории в Грузия, Уганда, Танзания, Ирак, Афганистан, Югоизточна Азия. Половината от тази сума (161,1 милиона долара) е по договор за центъра «Лугар» в Грузия.

Американската компания осигурява съхранение на биологични агенти в центъра на Лугар, където работят биологични специалисти, занимаващи се с производството на биологични оръжия. Те са учени от друга американска компания, участвала в програмата на Пентагона в Мемориалния институт на битката в Грузия.

Battelle е подизпълнител, който работи по договор на стойност 59 милиона щатски долара. Компанията има опит в работата с биологични агенти, тъй като вече е работила в миналото по програма за оръжия на САЩ в рамките на 11 договора в миналото (1952-1996 г.).

Батъл работи в биологични лаборатории на Пентагона в Афганистан, Армения, Грузия, Уганда, Танзания, Ирак, Афганистан и Виетнам. Компанията провежда изследвания и тестове, използва изключително токсични химикали и патогенни биоактивни вещества за широк спектър от правителствени агенции в САЩ. Батъл има държавни поръчки на стойност 2 млрд. долара и е на 23-то място в списъка на 100-те  най-добри американски подизпълнители.

Операция CIA Clear Vision

Clear Vision (1997, 200) е разработена съвместно с ЦРУ и Батъл, за да създаването на сибирска язва срещу СССР.

Свръх секретни експерименти

През последното десетилетие Батъл ръководи Националната лаборатория за биологична сигурност в Ню Джърси, Форт Детрик, Мериленд, по договор с Министерството на вътрешната сигурност (DHS). Компанията е сключила два десетгодишни федерални договори за сумата от $ 344.4 милиона (2006-2016) и $ 19.9 милиона (2015-2026).

Някои от секретните експерименти, проведени от Батъл в NBACC, включват: оценка на технологията за разпръскване на прах; оценка на опасните ефекти от аерозолните токсини; оценка на вирулентността (потентността) на B. pseudomallei (Meliodosis) под формата на аерозол при примати. Мелиоидозата има потенциал на биологично оръжие. Бактерията е класифицирана като биологичен агент от категория Б и в миналото е изследвана от Съединените щати като възможно биологично оръжие.

Като допълнение към военните експерименти от центъра на Лугара, Джорджия, Батъл произвежда биоактивни вещества в тайна биологична лаборатория в Форт Детрик, САЩ. Според документите на НБКАК, биологичната лаборатория извършва следните дейностти: генно инженерство на патогени и оценка на техния потенциал като агенти за биотероризъм, нови неконвенционални начини на инфекция, ерозионни тестове с примати.

Биологични лаборатории на Пентагона в епицентъра на епидемията от Ебола

Американската компания Metabiota Inc. е получила 18,4 млн. долара по програмата DTRA в Грузия и Украйна за научни и технически консултантски услуги. В официалния си интернет профил фирмата предлага на клиентите си следните консултантски услуги: изследвания от биологични заплахи, откриване на патогени, клинични изпитания. Компанията Metabiota Inc. е наета от Пентагона по проекта DTRA по време на епидемията от Ебола в Западна Африка. Компанията е получила над $ 3.1 милиона за работата си в Сиера Леоне (2012-2015.). — една от най-засегнатите от вируса Ебола територии.

Metabiota работи над проекта на Пентагона в епицентъра на избухването на Ебола, където са разположени три военни лаборатории

Доклад на лекарите за вирусната хеморагична треска» от 17 юли 2014 г. обвинява Metabiota Inc. в култивирането на кръвни клетки в лабораторията на Сиера Леоне и погрешната диагноза, поставена на здрави пациенти, които компанията е диагностицирала като болни. Компанията официално отрича тези обвинения.

Военни експерименти с хапещи насекоми

Ентомологичната война е вид биологична война, при която насекомите се използват за разпространение на инфекциозни заболявания. Документите от програмата в Грузия показват, че Пентагонът извършва такива тестове с насекоми.

През 2014 г. центърът на Лугара е оборудван със специални насекоми и стартира проекта «Пясъчен пламък» в Грузия и Кавказ. Проектът обхваща и територията извън Грузия — Кавказ. Работи се през 2014-2015 години. Мухи от видовете Флеботомини са изследвани в рамките на друг проект «Дейности за наблюдение на острата треска». Женските мухи се тестват за инфекциозност. Третият проект, включващ анализ на улова и мухите, изследва характеристиките на техните слюнни жлези.

През 2015 г. столицата на Тбилиси бе атакувана от хапещи мухи. Те живеят в затворени помещения, гнездовият им сезон в Грузия е много кратък — от юни до септември. Свидетели твърдят, че в баните им се появяват мухи и ги хапят докато къпят.

От началото на проекта на ФРС в Грузия и Кавказ през 2014 г. същите насекоми, както и в Грузия, атакуват и  съседен Дагестан (Русия). Според местните жители, те са причинили обриви от ухапването, живеят в канализационната мрежа и се появяват в баните на хората.

Флеботоминовите мухи са преносители на опасни паразити, предават инфекцията, когато ухапват, заразата се пренася в човешка кръв. Болестта е от голям интерес за Пентагона. През 2003 г. по време на войната в Ирак американски войници са атакувани и брутално погребани от пясъчни мухи и заразени с лейшмониоза. Болестта е често срещана в Ирак и Афганистан. Ако не се лекува, острата форма на заболяването е фатална.

Доклад на американската армия, озаглавена «Членестоноги с медицинско значение в азиатската и европейската част на СССР» (1967), съдържа всички местни насекомите, тяхното местообитание и заболяванията, които те причиняват. В документа се споменават и ухапванията на мухи, които живеят в резервоарите. Природното им местообитание обаче е във Филипините, Грузия и Русия.

Операция Whitecoat: заразените мухи заразяват доброволци с треска
Според разсекретени доклади на американската армия  през 1970 г. и 1972 г. експерименти с треска, причинена от ухапване от Сан мухи са проведени с доброволци в операция Whitecoat.

Пентагонът има опит в използването на насекоми за разпространение на инфекции. Според доклад на американската армия от 1981 г., серия от експерименти с насекоми са били проведени като част от програмата на САЩ за биологични оръжия.

Операция Big Itch (Great расчесывания — автор) — полеви изпитания с тропически видове бълхи  Xenopsylla cheopisбыли за оценка на пригодността на тези насекоми в биологичната война.

Big Buzz — 1 млн. комар комари  A. Aeugupti били създадени в лабораториите, една трета от тях били поставени в боеприпаси и пуснати от самолет или разхвърляни по земята.

Комарите преживяват пускането им от самолет и търсят кръв при хората след приземяването си.

Източник: оценка на ентомологическата война като потенциална опасност за САЩ и европейските страни от НАТО, армията на САЩ, март 1981 година

При операция  Aedes Aegupti комарите са били разхвърляни в щата Джорджия, САЩ.

Части от доклада, например за масовото производство на Aedes Aegypti, все още не са разсекретени, а това означава, че операцията продължава. Aedes Aegypti е носител на болести като тропическа треска, чикунгуния и цика (вирус, който причинява генетични малформации при новородени).

Операция Bellweather: Американското командване за химически изследвания (отделението за биологични оръжия) провежда тестове на комари, за да оцени броя на ухапванията и факторите, които влияят върху ухапването от комари. Експериментите с войници се провеждат през 1960 г. в Даугай-Дойче, Юта.
 

Военни експерименти с тропически комари и кърлежи в Грузия

Тези видове комари и бълхи (по-рано подготвени по Програмата за военни биологични оръжия) се изследват и събират за изследване и тестване в центъра «Лугара» в Грузия. Тропическият вид комари Aedes Albopictus е открит за пръв път в Грузия през 2014 г. от проекта DTRA «Вируси и други арбовируси в Грузия» (вируси, заразени с комари и кърлежи) в Грузия и 60 вида комари от вида Aedes Aegypti.

И двата вида комари са носители на жълта треска, остра тропическа треска, шикагуния и зики. Освен в Западна Грузия, комарът Aedes albopictus, според Европейския център за контрол и превенция на заболяванията, се намира в съседна Русия (Краснодар — до границата с Грузия) и Северна Турция (на границата с Грузия). Разпределението им не е обичайно за тази част на света.

Aedes Aegupti се разпространява само в Грузи, Южна Русия и Северна Турция. Те са забелязани за първи път през 2014 година след началото на програмата  DTRA в Грузия.

В друг проект на DTRA «Епидемиология на Туламерията в Грузия» от земята са били събрани 6142 кърлежи, 5871 — едър рогат добитък, 1,310 бълхи и 731 с били изследвани. През 2016 г. още 21,590 костенурки са били събрани и изпратени за анализ до Lugar Center.
 

През 2007 г. Грузия спира задължителната годишна ваксинация срещу антракс за домашни животни. В резултат на това епидемията избухва, а процентът на заболеваемост достигна своя връх през 2013 г. Тази година НАТО започва клинични изпитания с хора за нова ваксина срещу антракс в центъра «Лугара»

През 2007 г. правителството на Грузия слага край на принудителната ваксинация срещу антракс за 7 години, въпреки избухването на епидемията. През 2013 г. НАТО започва ново проучване за ваксината в Грузия.

Антракс е един от агентите за биотероризъм, който в миналото бил разработен като оръжие за американската армия. Въпреки твърдението на Пентагона, че настоящата програма е само отбранителна, фактите сочат обратното. През 2016 г. американски учени в Лугара-център са провели изследване на «Genome последователност на руския/съветски Bacillus на сибирския щам 55-VNIIVViM», финансиран от програма  DTRA в Тбилиси под ръководството на Metabiota (подизпълнител в съответствие с федералния проект на Министерството на отбраната на САЩ в Грузия).
 

В Грузия 34 души са заразени с хеморагична треска на Кримския Конго

Кримската Конго-хеморагична треска е причинена от инфекция от вирус, причинен от кърлеж. През 2014 г. 34 души (включително 4-годишно дете) са диагностицирани, трима умират, започва епидемия. В същото време биолозите Пентагона изучават вируса в Грузия, разработен от DTRA «Епидемиология на фебрилното заболяване, причинено от тропическа треска и други арбовируси в Грузия». Проектът включва изследване на пациенти със симптоми на треска и събиране на кърлежи за лабораторни анализи като възможни носители на хеморагична треска на Кримския Конго.

Източникът на епидемията остава неизвестен и до днес. Според доклада от Катедрата по ветеринарна медицина в Грузия, само един от всички кърлежи, събрани в селата, където има епидемия, е положителен за опасния вирус. Въпреки твърденията на местните власти, че вирусът се разпространява и сред животни, всички кръвните проби са отрицателни. Липсата на заразени кърлежи и животни необяснимо, защото е налице рязко покачване на заболяванията сред хора, което означава, че вирусът се разпространява по изкуствен начин. През 2016 г., още 21 590 кърлежи са събрани за ДНК база- данни за бъдещи изследвания в Лугара център по друг проект на Пентагона, свързани с вируса, причинител на Кримската-Конго хеморагична треска «Оценка на серологично и генетичното разнообразие на вируса на хеморагична треска при Кримската-Конго инфекция (CCHFV) и хантавируса в Грузия »

Военна биологична лаборатория в епицентъра на смъртоносната епидемия в Афганистан

237 случая на хеморагична треска от кримското Конго (CHCHR), 41 от които — са смъртоносно заразени в Афганистан през декември 2017 г. Според Министерството на здравеопазването в Афганистан повечето случаи на инфекция са в столицата Кабул (71 случая, 13 смъртни), а провинция Херат — на границата с Иран (67 души).

Защо Пентагонът събира и изучава прилепи?

Смята се, че прилепите са източник на Ебола, Близкия Източен респираторен синдром (MERS) и други смъртоносни болести. Въпреки това, как тези вируси достигат до хората, все още не е известно. DTRA има редица проекти за проучване на патогени с военно значение при прилепите по Програмата за кооперативно биологично сътрудничество (CBEP).

221 прилепи са евтаназирани в Изследователския център Lugera през 2014 г.

Прилепите са предполагаем източник на смъртоносната инфекция с Ебола в Африка (2014-2016 г.), но не са предостави убедителни доказателства за това, как вирусът «скача» от прилеп към човек, затова е налице подозрение за изкуствен, неприроден начин за разпространение на инфекцията.

Генетичното вирусно инженерство е законно в Съединените щати

MERS-CoV се счита за вирус, който идва от прилепи и се разпространява директно сред хората или «скача» на камили, а след това на хора. Въпреки това, подобно на вируса Eбола, точни методи за инфекцията все още не са известни. Според СЗО до юни 2017 г. 80 случая на болестта са регистрирани в световен мащаб, от които 699 са фатални — в 15 държави.

Tулеремията като биологично оръжие

Тулеремия, известна още като заешка треска, беше класифицирана като агент на биотероризма и беше проучена в миналото от американската армия. Интересът на Пентагона към това заболяване и неговите своеобразни транспортьори — акари и гризачи — продължава и до днес. DTRA провежда редица туларемии и други изключително опасни патогенни проекти в Грузия. Опасните патогени представляват сериозна заплаха за общественото здраве и могат да се превърнат в биологично оръжие. Дказателство за тяхната военна значение е: епидемиологията от туларемия в Грузия (60 000 носители на болестта са събрани за научни изследвания — изследват се нови щамове и геномика) (2013-2016 г.). ).

DTRA е финансирала 11 био-лабораторий в бившата съветска република

Американската програма «поверителна информация»

Украйна няма контрол над военните биологични лаборатории на нейна територия. Съгласно споразумението между Министерството на отбраната на САЩ и Министерството на здравеопазването на Украйна, подписано през 2005 г .: правителството на Украйна няма право да разкрива публично «поверителна информация» за американската програма; Украйна се ангажира да предаде на патогените на Министерството на отбраната на САЩ за биологични изследвания; Пентагонът има достъп до държавната тайна на Украйна.

Военни учения под дипломатическо прикритие

Сред редица споразумения между САЩ и Украйна е създаването на научно-технически център в Украйна (НТЦУ)) — международната организация се финансира главно от американското правителство, получавайки дипломатически статут. НТЦУ официално финансира проектите на учени, работещи по Програмата за съветско биологично оръжие. През последните 20 години Центърът инвестира 285 млн. долара, а в 1850 проекти учените са участвали в миналото в производството на оръжия за масово унищожение.

364 смъртни случаи от свински грип в Украйна

Една от биологичните лаборатории на Пентагона е в Харков, където през януари 2016 г. 20 украински войници загинаха от свински грип само за два дни и още 200 бяха хоспитализирани. Правителството на Украйна не съобщава за смъртни случаи. До март същата година 364 души умират от грип в Украйна (81.3% от случаите са причинени от A (H1N1) pdm09 — щам, причинил пандемията от свински грип през 2009 г.

Епидемия от холера в Украйна и Русия

През 2011 г. 33 души са заразени с холера в Украйна. Епидемията се повтаря през 2014 г., когато повече от 800 украинци са диагностицирани от опасното заболяване. През 2015 г. в Николаев са регистрирани повече от 100 нови случая на холера.

Нов и изключително опасен щам на холера (Vibrio cholera) със същата генетична структура, както в Украйна, удари Москва през 2014 г. Проведеното генетично изследване доказва, че изолираният щам в руската столица е същият като причинителя на епидемията в съседна Украйна.

Една от американските компании, работещи в Украйна, Южният изследователски институт, има проекти и проучвания, свързани с холера, както и с грипа и зику — заболявания с военно значение за Пентагона.

В допълнение към Южния изследователски институт, две американски компании — Black & Veatch и Metabiota — работят в биолабораториите в Украйна.

Black & Veatch подписва договор с DTRA на стойност $ 198,7 милиона за изграждането и оборудването на биолаборатории в Украйна (петгодишен договор за $ 128.5 милиона.), както и биолаборатории в Германия, Азербайджан, Камерун, Тайланд, Етиопия, Виетнам , Армения.

Metabiota Inc. получава 18,4 млн. долара по програмата на DTPA в Грузия и Украйна. Компанията получава още 3.1 млн. долара (2012-2015 г.) за работа в Сиера Леоне, една от най-уязвимите за вирусна инфекция.

Южният институт за научни изследвания е основният подизпълнител на украинската програма от 2008 г. насам. Компанията е един от основните изпълнители на Програмата на САЩ за биологични оръжия с 16 договора между 1951 и 1962 г.

Южният институт за научни изследвания лобира в американския конгрес и в Държавния департамент. Докладите за лобито съвпадат със стартирането на Програмата на САЩ за биологични лаборатории в Украйна и другите бивши съветски републики. Компанията изплаща $ 250 000, за да лобира сенаторът Джеф Tилс (сега главен прокурор на САЩ назначен от Доналд Тръмп)

Полицията разследва отравянето с токсините butolinov в Украйна

115 случая на ботулизъм, 12 от които са фатални, са регистрирани в Украйна през 2016 г. През 2017 г. Министерството на здравеопазването на Украйна потвърди 90 нови случая, 8 от които — смърт от отравяне с ботулинов токсин, един от най-токсичните биологични токсини. Според местните здравни органи, отравянето с храни е причина за епидемията. Полицията проучва причините за масовото отравяне с ботулинов токсин. През 2014 г. украинското правителство спира да доставя ботулинов токсин, а по време на епидемията (2016-2017 г.) Украйна няма налични ваксини.

Ботулизмът е рядко и изключително опасно заболяване, причинено от токсин, изолиран от бактерията Clostridium botulinum.

1 грам токсин може да убие 1 милион души

Според доклада на Пентагона ботулиновият токсин е тестван като биологично оръжие в американската армия в миналото, същото се отнася и до антракс, бруцела, туларемия и др. Въпреки официалното приключване на програмата през 1969 г., документи от американската армия показват, че същите военни експерименти продължават в момента. Пентагонът произвежда и тества биологични агенти в една и съща военна част, както и в миналото — Dugway Proving Ground.

Американската армия произвежда биоактивни вещества в специален военен обект в Юта Догава, според доклад на американската армия през 2012 г. Обектът е подчинен на командването на Министерството на отбраната. Отговорен е за производството на биоактивни вещества — това е подразделението  — Отделът на науките за живота в Дъгуей. Според военния доклад учените от единицата произвеждат и тестват аерозол от биологични агенти в специално тестово съоръжение — Lothar Saloman Life Sciences Test Facility (LSTF).

Налице е аерозолна технология и микробиология. Блокът «аерозол» създава аерозоли, а колегите им от микробиолозите произвеждат бактерии, токсини, вируси и биологични симулатори, които се тестват в аерозолни камери или теренни тестове — тестове на открито.

Експерименти с аерозол от ботулинов невротоксин и антракс

Документите доказват, че американската армия произвежда, пази и изпитва аерозола на най-смъртоносния токсин, известен досега — ботулиновия невротоксин. През 2014 г. Министерството на армията закупува 100 милиграма ботулинов токсин от Metabiologics, за да тества тестовия участък на Dugway.

Експериментите се провеждат до 2007 г. Според военния доклад за 2012 г., авиокосмическите тестове на ботулиновия невротоксин и антракс, както и на аерозолите от други биологични агенти, се провеждат във военния обект «Дугуей».

Външно тестване

Военните вестници и фотографиите от сайта на Дъгуей показват, че Пентагонът е разработил различни методи за разпространение на агенти за биотероризъм, включително взривни вещества.

Съединените щати тестват бактерия от завода за био-оръжия на Саддам Хюсеин

Bacillus Thuringiensis е патоген на насекоми, който се използва като биопестицид.

Същата бактерия е създадена в Ирак през 2003 г.

Бактерията се нарича Ал Хакам, на името на иракската фабрика за биологично оръжие. Същата бактерия обикновено се използва в САЩ за производство на генетично модифицирана царевица, която е устойчива на вредители. Снимките, публикувани от ЦРУ, потвърждават, че бактерията е открита от САЩ в Ирак. Според ампулите на ЦРУ, съдържащи биопестицид, те са открити в дома на учен в централата на Ал-Хакам.

ЦРУ: През 2003 година в дома на учен от Ирак са били иззети 97 ампули, в това число такива, които са били отбелязани като Ал Хакам

Според информация от Федералния регистър  на Съединените щати Пентагонът тества бактерии, продуцирани и уловени от завода за биологична война на Саддам Хюсеин в Ирак.

Полеви тестове, използващи биомимулатори (бактерии)

В миналото американската армия провежда същите биологични тестове за биологични оръжия. От 1949 до 1968 г. са проведени 27 полеви теста на обществени места.

Източник: дейността на армията на САЩ, програми за биологична война,  том. II, 1977 , pp. 125-126

Полеви изпитания в Чечня

DTRA, агенцията, която управлява военната програма в центъра «Лугара» в Грузия, е заподозряна в участието в инцидент, случил се в Чечня през пролетта на 2017 г. Местните жители съобщават, че в близост до руската граница с Грузия е влязъл бял прах. Грузинската гранична полиция не коментира инцидента.

2017 Пентагонът инвестира 65 милиона долара в генното инженерство. Агенцията за военни изследвания (DARPA) сключи договори със седем инжектиращи инсектициди, насекоми, гризачи и бактерии в рамките на програмата Safe Genes. Правят се генетични изменения с новата технология CRISPR-Cas9.

В рамките на друга военна програма нови гени се вкарват в насекоми, така че да могат да предават генетично модифицирани вируси на растения. Програмата DARPA в рамките на 10,3 милиона долара включва генно инженерство на насекомите и вирусите, които носят.

Генетично модифицирани хора

В допълнение към генното инженерство на насекомите и вирусите, Пентагонът иска да промени генетично и хората. DARPA Advanced Tools за разработването на генома на бозайниците има за цел да намери нова биологична платформа в човешкото тяло, за да въведе нова генетична информация и да промени хората на ниво ДНК.

ДАРПА иска да вмъкне нова 47 изкуствена хромозома в човешката клетка. Тази хромозома ще носи нови гени, които ще бъдат използвани за генетично модифициране на човек. Американската компания SynPloid Biotek LLC има два софтуерни договора в размер на 1,1 милиона долара: 2015-2016. — $ 100 600 за първия етап на проекта; 2015-2017 GG. — $ 999,300 за работа, която не е вписана в регистъра на федералните договори. Компанията има само двама служители и няма предишен опит в биологичните изследвания.

Свръхсекретно изследване на синтетични вируси

Между 2008 г. и 2014 г. САЩ инвестират 820 млн. долара в синтетичната биология. По-голямата част от тази инвестиция се извършва от Министерството на отбраната. Повечето проучвания са класифицирана информация. Сред тях са няколко тайни изследователски групи от научни учени — например Джейсън (група JASON).

Джейсън е научна група, която предоставя консултантски услуги на американското правителство в областта на отбраната и научните технологии. Създадена е през 1960 г. Повечето от нейните изследвания са класифицирани.  Групата се управлява от MITER Corporation, компания, която сключва договори с Министерството на отбраната, ЦРУ и ФБР. От 2014 г. MITER е сключил договор с Министерството на отбраната за 27,4 млн. долара.

Въпреки, че изследванията на Джейсън са класифицирани, докладът на американските ВВС «Биотехнологии: генетично модифицирани патогени» дава известна представа за част от научната работа на военните учени. Те изследват 5 групи генетично модифицирани патогени, които могат да се използват като биологични оръжия. Това е «двойно» биологично оръжие (смъртоносна комбинация от два вируса), болести, които променят стопанина (например вирусът Ebola), скрити вируси, дизайнерски заболявания. Могат да бъдат разработени болести, които да атакуват определена етническа група или генотипове и да се използват като етническо биологично оръжие.

Етнически биологични оръжия

Етническите биологични оръжия (биогенни оръжия) са оръжия, които теоретично атакуват главно етнически групи или генотипове. Въпреки че официалното разработване на такива оръжия никога не е било публично потвърдено, документите показват, че САЩ събират биологични материали от определени етнически групи — руснаци и китайци.

Американските военновъздушни сили събират специално руски проби от РНК и синусова тъкан: проби от руска РНК и синовиална тъкан, информация за която е публикувана в Държавния регистър за обществените поръчки.

Освен руснаците, според информацията от Държавния регистър на обществените поръчки, САЩ събират биологичен материал от здрави и онкоболни в Китай. Националният институт по рака събира биологичен материал от 300 китайци от Линсян, Цзэнчжоу и Ченду.

Друг федерален проект (изследване на откриването на метаболитни биомаркери на серум с метаболити в областта на кардиозомите на плоските клетки на хранопровода в Китай) включва анализ на 349 серумни проби от китайския език.

Националният онкологичен център на САЩ събира биологичен материал от пациенти в болница за ракови заболявания в Пекин.

Китайският биологичен материал се събира и проучва в редица федерални проекти, включително се изследват слюнните и ракови тъкани. Във Федералния регистър на САЩ, публикуван след закупуването на китайските проби има проби от ДНК за определяне на генотипа на рака на гърдата, проби от слюнката на 50 семейства, 50 SNP генотипове, проби от 3000 случая на рак на стомаха и 3000 контроли.

Тютюневи ваксини

Как Пентагонът помага на тютюневите компании да печелят пари от Ебола?

Агенцията към Департамента по отбраната на DPAA (DARPA) е инвестирала 100 милиона долара в производството на ваксини срещу опасни тютюневи вируси. Фирмите, участващи в проекта, принадлежат към най-големите тютюневи компании: Mediacago Inc е съсобственик на Philip Morris, а Кентъки Биопроцесинг, дъщерно дружество на Reynolds America е собственост на British-American Tobacco. В момента те произвеждат ваксини срещу грип и Ебола.

Програмата «Blue Angel» с бюджет от 100 млн. долара започва през 2009 г. в отговор на пандемията от свински грип. Medicago получава 21 милиона долара от DARPA, за да произведе 10 милиона дози от ваксината срещу свински грип само за един месец. Програмният мениджър д-р Джон Джулиъс дава следното обяснение: «Въпреки факта, че много други растения, които се изследват за ваксината, правителството на САЩ реши да инвестира в контрола над тютюнопушенето ваксини.»

Производството на фабрични ваксини протича на следния принцип: учените изолират антигена (който предизвиква имунен отговор в човешкото тяло) от специфичния вирус, срещу който трябва да се произведе ваксината. Протеинът от този антиген се въвежда в бактериите, които инфектират листата на растенията. Замърсените изкуствени листа от растения започват да произвеждат протеин, който е извлечен и готов за употреба под формата на ваксини.

Не е ясно защо Пентагонът инвестира в «тютюневи ваксини».

Биологичните експерименти са военни престъпления

Глава 8 от Римския статут на Международния наказателен съд определя биологичните експерименти като военни престъпления. Съединените щати обаче не са страна по международния договор и не могат да бъдат подведени под отговорност за военни престъпления.

Петя Паликрушева News Front
https://bgr.news-front.info/2018/01/18/sekretnite-laboratorii-na-pentagona/?fbclid=IwAR1IwvXxkVBVdEL-V9jdDuvNAuL3-Z84ULpZZTstv5R_ijuI0nBvmEzcRho#.Xi3_JlqPqcQ.facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3799283
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1917
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия