Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2015 09:00 - за здравословното...мляко (2)
Автор: bven Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2091 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Майк Адамс: Какво ще кажеш за дълготрайното предотвратяване на хронични болести?

Робърт Коен: Има едно място на тази планета, където има повече столетници от всяко друго място, където средната продължителност на живота на жените е 86 години, където хората дори нямат нужда от рентгенови снимки, защото те не получават рак на гърдата или остеопороза. Това място са 160 острова между Япония и Тайван, казва се Окинава. Книгата е написана от Уилкокс и Сузуки и се казва “Планът Окинава” и ще прочетете,че тези хора приемат 1/20 от количеството калций, което ние приемаме, но въпреки това те не получават чупения на костите. Ще прочетете анализа за приетите количества калций по целия свят – в ЮАР приемат под100 мг. на ден, в САЩ 980 мг. на ден, но въпреки това имаме 14 пъти повече тазови счупвания. Не е калцият, който ядете, не е кравето мляко което е ядете, а е протеинът – животинският протеин, който причинява киселинното състояние в кръвта, което тялото ви трябва да неутрализира и то прави това, като извлича калция от костите ви. И това е истинската наука – това не са глупавите реклами и маркетингът за мляко – това е истинската наука, която ще намерите в сходни медицински вестници и списания, истината, която огромната част от американците не я получават.

Майк Адамс: И въпреки това повечето американци смятат, че ако имаш чупливи кости илисимптоми на остеопороза, трябва да пиеш повече мляко!

Робърт Коен: Което ускорява загубата на костна тъкан, поради огромните количества аминокиселини, базирани на сярата.

Майк Адамс: И разбира се има много лекарства с предписание, които хората вземат, още повече, за да се прикрият онези симптоми.

Робърт Коен: Което е срамота, защото те водят до множество неща. Погледнете какво се дава на жените, за да се предотврати загуба на костна тъкан – премерин? Знаете ли какво е премерин? Това е едно от най-предписваните лекарства в САЩ. От това ли е направено наистина, от което звучи – премерин – урина от бременна кобила. То се добива от коне – държат ги завързани, оковани за устройства, които събират тяхната урина. Ако подраскате едно от тези малки жълти хапчета, то ще замирише точно на пикня. То е точно това, естрогенът от бременни кобили, и знаете ли какво? Ние непием естроген от бременни кобили, а пием естроген от бременни крави, под формата на тяхното мляко. Отново, те имат мляко още преди да родят и това мляко съдържа женски хормони, които стимулират техните собствени гръдни тъкани да растат още повече. Това е причината нашите момичета да изглеждат по различен начин днес.

Майк Адамс: Нека видим – ние приемаме храната си от кравешка гной и лекарствата си от конска урина. Нещо е яко сбъркано във всичкото това, а?

Робърт Коен: Живеем в прекрасен свят, нали? Направо напредваме!

Майк Адамс: Нека поговорим за детската смъртност, причинена също и от кравешко мляко...

Робърт Коен: Интересно е, че споменаваш това. Американските научни списания и вестници наистина не обичат да се заяждат с млечната индустрия и отхвърлят много от тези статии, но ние откриваме, че има един наистина страхотен журнал, един от световно уважаваните журнали, наречен Лансет (Lancet), британски журнал. И мисля, че беше Лансет от 4 юни 1994 г., в който беше публикувано едно изследване относно синдрома на внезапната детска смъртност, показващо, че белодробната тъкан в клетките показва бронхиално възпаление, подобно на астма, от млечните протеини. Така че децата приемат последното си ястие преди да умрат и какво е то – една бутилка мляко с кравешка формула. Относно децата, хранени с кравешко мляко, Лансет пише поредица от статии още от 60-те години, за внезапните детски смъртни случаи и в тези статии се показва, че свръхчувствителността към млечния протеин се подразбира като причина за синдрома на внезапните детски смъртни случаи.

Майк Адамс: Нека поговорим за маркетинга. Млечната индустрия от много години се е фокусирала върху посланието, че млякото ви дава здрави кости. И сега от скоро се е фокусирала, че от млякото се слабее. От млякото се слабее – намирам това за много смешно...

Робърт Коен: Естествено, че е смешно! Пиете нещо с много калории и с много мазнини в него, с хормони на растежа и вие естествено ще отслабнете! Направо изцяло се връзва. Всъщност, за малките бебенца се очаква да напълнеят с 50% от теглото си след първите три месеца – разбира се те удвояват теглото си за три месеца, нали така? Продукт, от който се отслабва – това е абсурдно!

Майк Адамс: Как според теб на млечната индустрия й се разминава след правенето на такива заключения и твърдения в нейния маркетинг и реклама? Как постига това?

Робърт Коен: Разбери, че на тази планета имаме около 250 хиляди различни журнала и е наистина лесно да направиш така, че нещо да се публикува. И това, което различава една публикация от друга е PC – знаеш ли какво значи PC? Не значи персонален компютър, а пресконференция. Това, което правиш е организираш една пресконференция в хотел Плаза в Ню Йорк и поканваш ключовите членове на пресата и им съобщаваш, че на обед ще има огромен коктейл от скариди и телешко варено. Те ще се отзоват, за да отчетат събитието, а ти ще си им дал едно прекрасно подготвен материал и си го написал за тях и той ще е в утрешната преса, по телевизиите и точно по този начин възприятията на американците постоянно са галени. И когато имаш бюджет от 500 хиляди долара на година, постоянно за да поощряваш такива неща и да правиш подобни материали и тези фалшиви изследвания – ей, ама те точно това правят. И го правят добре.Но знаеш ли, забавно е понякога, когато млечната индустрия не уцелва точно. Сещаш ли се за онзи филм? С Робърт де Ниро, филмът е от 70-те за мафията и всичко, което те вършат, го правят по грешен начин. Млечната индустрия е направила тези реклами за мляко, като в една от тях, като стана на въпрос за здрави кости, хората, участвали в нея се появиха в едно от докторските шоута по телевизията, като тримата доктори,позираха с рентгенови снимки на телата си. И във всички тела, бедрата бяха разядени от костна болест – много забавно. Двама мъжки доктора и една жена доктор и сърцата им бяха съсухрени, това можеше да се види, както и разядената костна плътност.

Майк Адамс: Но средният човек не би разпознал това, нали така?

Робърт Коен: Не, но хората от млечната индустрия правят неща, с които сами си навреждат. Наемат пълни вегетарианци, с които снимат млечните реклами, наемат хора,които вече са се разболели от млякото. Лари Кинг – можеш ли да си представиш да правиш реклама на мляко, точно след като ти е правена операция за троен байпас? Всеки ден средният американец приема от млякото и млечните произведения същия холестерол, съдържащ се в 53 резена бекон. Ако правите това цял живот и навършите 53години, ще имате холестерол, съдържащ се в 1 милион резена бекон и после се чудите защо сърдечната болест е убиец номер 1 в САЩ.

Майк Адамс: Какво ще кажеш за всичката наука, която млечната индустрия създава, за да твърди, че млякото е полезно за хората?

Робърт Коен: Знаеш ли този интересен факт: млечната индустрия спонсорира изследвания и като изследовател, аз самият бих могъл да направя всяко едно изследване, което искам и да докажа всичко, което си искам, базирано на параметрите на изследването и на видовете бозайници, които използвам. Но хората от тази индустрия са правили изследвания с хора и твърдят: “Ето ви чаша мляко. Изпийте я.” Тестваният го прави и след 10 минути по-късно: “Как се чувствате? Имате лислуз? Нямате? Страхотно.” И това отива да главните страници на вестниците и списанията, защото хората от млечната индустрия организират страхотна пресконференция: “Пиенето на мляко не причинява слуз”. Кажете това на всеки маратонец, три-атлет, оперен певец или звезда от Бродуей, те знаят, че употребата на млечни произведения причинява слуз. Те трябва да ги избягват, иначе няма да могат да се представят на ниво. И това не е научно изследване, това е просто нещо, което знаят. То си е аксиома! И въпреки това изследването и науката им показват, че млякото не причинява слуз. Вече ти казах за реакцията към волския серум лактобумин (bovine serumlactobumin), към казеина, млечният протеин казеин и за производството на хистамин (бел. пр. – вещества,отделяни от имунната система които могат да предизвикат каскада от алергични симптоми, които да поразят множество системи в организма), което отнема 12 до 15 часа. “Изпийте чаша мляко. Имате ли слуз? Не? Страхотно.” Разбира се, че млякото прави слуз! То също причинява астматични атаки и тези алергични реакции. А за аутопсията на Фло Джо посетете сайта ми http://www.notmilk.com/ и точно в средната колона ще видите Фло Джо с резултатите от аутопсията и просто е ужасно това, което се причинява и как убива 6-8 хиляди американци всяка година! Това няма да убие всеки, който яде пица, но всеки ще има хистамини и слуз.

Майк Адамс:Хей, ами те и тютюневите компании твърдят, че никотинът не води до пристрастяване, захарните компании казват, че захарта не причинява диабет и прекалена пълнота – защо млечната индустрия да не твърди, че млякото не прави слуз в човешкото тяло, а?

Робърт Коен: Ами, измъкват се от това и отново – другите индустрии не финансират същото количество изследвания – Робърт Хийни получава 7 милиона долара на година от университета в Крейтън, за да публикува подобна информация и всеки месец се прави поредното изследване – млякото не причинява рак на гърдата, не причинява алергии –това са глупости. Имаме хиляди изследвания, които показват, че млякото е нещо, което просто не трябва да употребяваме.

Майк Адамс: Иначе по-добре ли ще е за потребителите, ако търсят така наречените натурални млечни произведения, като например органично мляко?

Робърт Коен:Нека кажа нещо, което огромната част от хората просто не разбират. Няма да намерите една, ама дори нито едничка молекула от генетично направения волски хормон на растежа във всяка една чаша мляко в САЩ. Тъй като волският хормон на растежа, който е бил генетично създаден, се инжектира в бута на кравата. Когато започне да работи в мозъка на кравата, той я стимулира да прави мляко, съдържащо повече от тези естествено-срещащи се хормони. Така че дали пиете органично мляко или мляко от крави, третирани с този хормон, млякото, което се получава ще бъде абсолютно същото. Абсолютно същите хормони – кравите, при които е имало генетична намеса ще ви дадат мляко с повече хормони, но вие няма да пиете генетично направени хормони. Просто ще приемате повече от тези естествено-срещащи се хормони.


Тагове:   здраве,   мляко,   храна,


Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14833243
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39032
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава