Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2015 09:00 - Как да намерим своя духовен партньор
Автор: bven Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1480 Коментари: 0 Гласове:
4




Ведно с друг човек от нас би трябвало да излезе нещо повече, а не по-малко.

Истинският партньор
Ние имаме да научим нещо определено от всички партньори, с които се срещаме и към които се приспо¬собяваме. Въпросът е само в това дали искаме да отк¬рием и усвоим знанието, което ни се „предлага" пос¬редством тях в името на собственото ни развитие.
Приемем ли предложението да учим, веднъж бихме разбрали навярно какво ни харесва в една връзка. Втори път - какво не желаем и какво ни липсва. По този начин започваме да отличаваме все по-добре нещата, на които държим или които не искаме да преживява¬ме, намирайки се с някого в близки отношения.
Същевременно бихме могли да развиваме вътрешните си способности. Така при един партньор се научаваме да отстояваме мнението си или пък да не се оставяме да ни потиска. Друг ни подтиква да се разкрием, а някой следващ - да станем истински възрастни.

А вие какво сте научили с вашите партньори или вашия партньор?

Когато сме свързани с други хора, възможностите за натрупване на знания и опит са безкрайно големи, а най-големи са те, когато присъства любовта.
Само от нас зависи ще се възползваме ли от тях и от шансовете за обогатяване, които по естествен начин се появяват във всяко патрньорство. Понякога е също толкова важно да се откажем от мъчителни и неподле¬жащи на промяна ситуации. Но преди това трябва да сме напълно сигурни, че не се опитваме да се скрием от собствените си задачи.
Разбира се, ние можем да съберем подобен опит и само с един партньор. Що се отнася лично до мен, бих споделила, че тъкмо различността на моите партньори ми помагаше все по-ясно да откроявам своите потреб¬ности и очаквания от една връзка.
Замисляли ли сте се някога какво искате от патрньора си и какво очаквате да преживеете с него?

Но колкото и щастливи да сме понякога, чувството на неудовлетвореност или на удовлетвореност само отчасти се обажда отново и отново у повечето от нас; или - относително силният копнеж по партньора, кой¬то би ни подхождал и когото бихме приели безусловно, без да изпитваме никакви съмнения... партньора, с чието появяване ще стане възможно много повече от това, което сме преживели досега.
Този човек съществува.
Съществува нещо повече от преживяното досега.
Да, има го.
Партньорът, по когото копнеем съзнателно или не п вероятно откакто се помним. Човекът, при когото се чувстваме като завърнали се у дома си, с когото иска¬ме да вървим през живота и който е истинският за нас!
Това е нашият духовен партньор!

Безсмислено е да се очаква нещо, което не се случва от само себе си.

Духовният партньор
Може би вече сте чували това словосъчетание или сте го срещали в някоя книга? Или дори сте наясно, че той съществува? Или не знаете абсолютно нищо по този въпрос и сега изпитвате любопитство?

Когато за пръв път попаднах на понятието „духовен партньор", действително бях развълнувана. Една инс¬танция у мен веднага схвана за какво става дума и аз изведнъж осъзнах връзката между дълбокия си копнеж по истинския партньор и този, когото бяха нарекли духовен.
Но кой е той всъщност?
Създавайки всяка душа, Бог е отреждал за нея един у определен духовен партньор, когото някой ден да на¬мери, узрее ли достатъчно за такава среща, за да рас¬тат заедно двамата и като мъж и жена да стъпят на пътя към Него. Ето защо се казва, че „истинските бра¬кове се сключват на небето".
Ние вече сме срещали своя духовен партньор в най-различни роли и през миналите си животи: например, в ролята на приятел, съсед, началник, колега и т.н., по¬някога дори на съпруг или съпруга (без да имаме поня¬тие какво е духовен партньор) като по този начин ни е била предоставена възможността веднъж в по-голяма близост, друг път - на известна дистанция да се опоз¬наем взаимно и да се сближим. Вероятно при тези срещи донякъде осъзнато сме регистрирали прилика или усещане за близост, които не сме успявали да си обясним.
Тъй като двете души се познават много добре и ос¬вен това притежават еднакви вибрации, всяка от тях носи у себе си образа на другата под формата на визия. Ние можем да я активираме, ако сме в състояние да използваме вътрешния си взор и желаем да разпоз¬наем духовния си партньор. Това, че той също се намира на земята, вече е предпоставка. Не успеем ли, ще разберем, че сме го срещнали по отсъствието на поз¬натия ни копнеж или невъзможността да го събудим.
Понеже си знае своето предопределение, душата ни кара да търсим този човек, дори и да не осъзнаваме какво правим. Неутолимият на пръв поглед блян, кой¬то ни тласка към различни хора и места и понякога дори ни заставя да предприемаме далечни пътувания, е движещата сила в нашето странстване. Той бива уталожен, едва когато срещнем духовния си партньор.
Вървейки по пътя си, без общо взето да подозираме кого именно искаме да намерим, както и - че трябва да се подготвим за срещата, подир няколко години търсене ние в повечето случаи потискаме желанието си или то значително отслабва, защото в един момент преставаме да вярваме в съществуването на човека, към кого¬то сме устремени. За щастие, то с лекота се разбужда отново - нали без него не можем да привлечем духовния си партньор.
И тъй като нашата отровена планета се нуждае от любящи хора, за да бъде изцелена и за да оцелеем с нея и ние, известното до неотдавна само на малцина знание за духовното партньорство ще се разпростра¬нява все повече и много предопределени един за друг мъже и жени ще успеят по-бързо да се срещнат. Насто¬ящата книга и ръководените от мен семинари са моят принос в този процес.
Но ви предупреждавам: вашият духовен партньор не е приказен принц или принцеса. Твърде вероятно е значително да се разминава с предварително изграде¬ните от вас представи и образи. Но неговите вибрации имат същата дължина на вълната, той ви допълва във вашата същност и вие можете да живеете с него в такова съзвучие и хармония, за които винаги (тайно) сте си мечтали. Той е човекът, с когото вашето лутане ще приключи, при когото ще „хвърлите котва".
И тогава наистина ще ви изпълни усещането, че сте срещнали своя духовен партньор. Ако освен това успе¬ете да възстановите визията си, докрай ще се убедите, че това е „той".
Само: не си правете никакви илюзии, че отведнъж ще се окажете способни на това, което не сте успели да научите от връзките си с други хора. Но чувството за сигурност от присъствието на истинския партньор ще ви помогне да изградите у себе си не само голямо доверие, а и готовност да усвоите всички уроци и да израствате заедно.
Вероятно за пръв път лекотата на съществуването ще се окаже достъпна за вас.
И още нещо: духовният партньор е едно безупречно огледало. Надникнете ли в „него", ще се познаете по-добре от всякога. Така погледнато, той е и отправена лично към вас покана за учене, абсолютно съобразена с нуждите ви... а, искате ли да напредвате, и - вашето щастие.




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14870158
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава