Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2015 09:00 - Как да намерим своя духовен партньор
Автор: bven Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1700 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
II
Изкуството да намерим своя духовен партньор

Подготовката
В следващите глави бих искала да изложа какво мо¬жете да предприемете, за да срещнете своя духовен партньор.

Предлаганите от мен действия на първо място трябва да подготвят почвата, върху която отношенията с вашия духовен партньор ще могат да се развиват и разцъфтят. Тоест, става дума за вътрешен процес, в ре¬зултат на който ще постигнете по-добър контакт със самите себе си.
В главата Пречистването ще се постарая да ви внуша, че е нужно да се освободите от всичко, което би затормозило една бъдеща връзка, за да посрещнете необременени духовния си партньор. Това пречиства¬не ще ви помогне много и в другите ви контакти.

В главата Укрепването искам да ви обърна внимание колко е важно да се грижите преимуществено за своето развитие. Това означава да се научите да обичате себе си и да започнете отново да отдавате полагаемото се значение на вътрешния си глас, за да може да ви направлява в живота и в търсенето на духовния партньор.
В главата Да възстановим връзката със своя духовен партньор ще ви посоча как бихте могли да влезете в контакт и да изградите една ненарушима връзка с него. Именно тя ще спомогне за придвижването ви един към друг, така че накрая наистина да се срещнете.
В последната глава Да препотвърдим целта си ще научите как да вложите енергията, която е необходим за да постигнете своята цел.
Виждате, че изкуството да намерим подходящия нас партньор се състои в изкуството да се подготви правилно за това.
Чрез тази подготовка вие все повече се приближавате както към себе си, така и към него, докато един де го привлечете като магнит. Същото важи и за отношенията ви с други хора. Колкото сте „по-светли" и осъзнати, толкова по-привлекателни ще бъдете за тях. Това не означава, че трябва да сте станали перфектни, преди да срещнете духовния си партньор, а само да имате положително отношение към себе си и към своето израстване.

Бих ви дала следния съвет: направете от себе си същия човек, с когото бихте искали да встъпите в отношения и да обичате в случай, че го срещнете. Този подход ще предизвиква аналогично действие както у другите хора, така и у духовния ви партньор.
Когато един ден той се появи, няма да ви е трудно да надникнете в огледалото, което ще ви поднесе. Защото колкото повече се развивате в настоящия момент толкова по-лесно ще ви бъде по-късно да „съгласуват играта си". Може да се каже, че ще попаднете на него без да полагате особени усилия като един вид награда за извършената работа. Единственото важно за вас нещо е в дадени моменти да се вслушвате във вътрешния си глас, който ще ви отведе на мястото на срещата Възможно е вашият духовен партньор да се нуждае от предприемане на още някои определени стъпки в развитието си, преди да стане готов за нея. При такива обстоятелства тя може да се отложи за известен период.
Това ще рече: нека срещата ви бъде цел - дори и ко¬гато не може да се осъществи веднага - но без да се фиксирате върху търсения човек като непрекъснато го превръщате в обект на мислите и очакванията си и по този начин изключвате другите си контакти.

Учете колкото може повече с други хора или партньори, наслаждавайте се на живота и се радвайте от все сърце на тази бъдеща среща и на преобразяването, което ще ви донесе. Поддържайте - каквото и да се случва - вътрешната връзка с духовния си партньор и вярвайте, че в подходящия момент ще се появи в живота ви.
Никога не изпускайте от очи целта си!

Колкото повече се освобождаваме вътрешно, толкова повече нови неща могат да ни се случат в живота.

Пречистването

Първа стъпка:
Да се освободим от представите и схващанията си за идеалния партньор

За тази стъпка е необходимо най-напред да си дадем сметка за всичките си очаквания и надежди по от¬ношение на живеещия в представите ни идеален партньор, както и възможните си изисквания към него.

Запишете изчерпателно своите видения, сънища, претенции и т.н. Обрисувайте как би следвало да изг¬лежда той, избройте какви качества, начини на поведе¬ние, възгледи, образование и житейски обстоятелства би трябвало да има. Охарактеризирайте как желаете да се държи с вас - просто всичко, което си мечтаете във връзка с него и по което сте съдили за предишните си партньори.
Продължете да четете настоящата глава, чак след като сте направили това.
За съжаление сега ще ми се наложи да ви разочаровам. Най-вероятно вашият духовен патрньор не ще отговаря на тези „идеални" описания и въпреки всичко можете да разчитате, че ще ви подхожда. Той ще ви до¬пълва и в същото време ще прилича на вас в много неща, така че ще успеете да се познаете в него и по него.
Тъй като всяка предварителна представа и схващане, каквито и да са те, ни отнемат ясния поглед върху действителността, сега е наложително да се освобо¬дим от тях, за да можем да разпознаем и приемем своя духовен партньор.
Готови ли сте за това?
Ако отговорът ви е „да", вземете в ръка изготвения списък, затворете очи и се изпълнете със съзнанието, че се отказвате от него. Задръжте този образ и когато се подготвите вътрешно, скъсайте листа.

Може би с този ритуал ще ви се удаде отведнъж да изхвърлите зад борда свързаните с вашия партньор нагласи и представи, може би ще ви се наложи да го повторите, а може би ще пожелаете да направите нещо друго с тях.
От колкото повече стари неща се отърсите, с толко¬ва по-голяма свобода и откритост ще направите избо¬ра си и толкова по-големи шансове ще имате да раз¬познаете и приемете духовния си партньор, тъй като нищо вече няма да пречи на вашата видимост.
Единственото, от което наистина се нуждаем в една връзка, е готовността на партньора да учи и да обича.




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14925853
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39061
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава