Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2017 09:01 - блян за първоучителите в пътя към истината
Автор: bven Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2833 Коментари: 1 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Единият от тях е сведеното чело на американския президент Бил Клинтън пред Вечния огън на незнайния воин и пред стената на древната базилика на Храма “Света София”. Защо той по-късно спомена, че САЩ и България ще изграждат Европа? – Интуитивно сякаш, но категорично ни предаде чудесното послание: страната на Ню Ейдж признава древната роля и мястото на нашата сравнително малка България в световната цивилизация. Именно тази роля и това място и в бъдеще ще бъдат отстоявани от всеки чист и светъл, духовно осъзнат и носещ обич и светлина в сърцето си наш съотечественик. И то все по-често и все по-явно. За да се отърсва постепенно нашият народ от мрачините и сенките...

Но тук трябва да споделя още нещо. Преди няколко години чаках в залата на централна гара приятелки от провинцията и се оказах заобиколена от надписи “Форес - АД”, Дума - АД” и т.н. За миг душата ми отправи молитва към Бога и вътрешен поривен зов към мислещите по нашата свята земя чисти и всеотдайни сърца: дано има все повече хора, Работещи с Ангелските Йерархии. Някои явно желаят нашият древен мъдър народ да тъне в ада, но знае ли се колко други светли души им противодействат чрез своето божествено присъствие и дело, като създават така желания рай? ...От вътрешното съотношение на личните пориви се изгражда съдбата на народа. Именно затова всеки българин носи в душата си поне Левски... А по-нататък? – Нещата зависят от всекиго от нас... През март миналата година, в музея “Петко и Пенчо Славейкови”, на своя 83-и рожден ден, моята приятелка Жени Заимова пожела да прочета едно нейно чудесно стихотворение във френския му вариант. С трепет и огромно вълнение споделих с присъстващите там приятели на Жени, че две седмици преди това в една книга на о.з. Георги Георгиев погледът ми се бе спрял на един пасаж, в който се казва, че в тюркските езици древните българи били наричани с име, което означава белоноги. Разбрах, че това са не потомци на сърната белонога, както някои предполагат, а хора, които имат способността така да живеят, че да светят от главата до върха на пръстите на краката си. Именно това е резултатът от вътрешната работа в живота за преодоляването или преработването на злото всеки миг, за одухотворяването или осияването на живата материя, сиреч за постигането на вътрешна чистота и светлина, именно това е живот за Бога. Цяла тръпнех, като говорех за това – Петко Славейков е авторът на гениалната поема за българката Гергана, а Пенчо Славейков пророчески е слял в стиха си Родината и Бога:

Бог и България – единство в двойна плът!
Темата за вътрешната светлина на човека е неизчерпаема. Но ще направя връзка само между Бела съм бела, юначе..., най-обичаната в Родопите песен, и последната строфа в стихотворението “Омагьосана ръка” на Жени Заимова:
Боже, как съм побледняла!
Бяла, бяла, бяла, бяла...
А другият знак е чудесният и благодатен сняг в новогодишното денонощие на тази последна за века 2000-а година. Всеки би могъл да тълкува знаците от своя гледна точка. Аз самата бях вътрешно спокойна, защото усещам и зная, че през последните години много, наистина много чисти и светли хора в България работят търпеливо и алтруистично, с Обич, с Вяра и Надежда в душите си, за благото на цялото човечество и за спасението на Живота във вселената. Принципът на вътрешния резонанс ни води до единение и съзвучност с космичните ритми на естественото развитие на планетата Земя. Как да не се радвам и да не съм безкрайно благодарна на безбройните сестри и братя, които в индивидуалния си живот постоянно с дъх, с обич, с песен, с багра и със слово, и най-важното – с работа за всеки човек до себе си, пречистват всеки миг душите си и безкрайното пространство! Въпреки трудностите на ежедневието ни. Но всъщност точно тези трудности са праговете, които ни дават тласък в нашия вътрешен порив към извисяване. Явно много българи живеят в неимоверно трудни условия, за да постигат всеки миг своята вътрешна чистота, светлина и святост...

* * *
От края на август 1998 г. започна едно странно приятелство между група французи и група българи. Разработена е в десетки томове от 70-те години насам Единната Наука за Вътрешната Вселена. Създадена е и своеобразна мрежа – чрез приятели в много страни по света – за вътрешно пречистване, за постигане контрол над енергиите и за синтезна работа. С цел озаряване на Майката Земя и свързване с Висши духовни йерархии. Но същите знания отдавна извират и в душите на мои приятели-творци в Разлог, в София и другаде в България. Явно човечеството е готово за тези знания – синтез на религия, наука и изкуство. Мисля си, че разделението между човешките същества е привидно. През сърцето минават силовите линии на “огненото кръщение”. Обичта, толерантността и действената братска взаимопомощ всеки миг поддържат всеки човек, за да продължава да живее и работи. Това не е ли стародавна традиция при всеки народ? – Ръка за ръка, рамо до рамо, сърце до сърце... И знакът прабългарска космична костенурка за мен изразява съвсем същия смисъл. Невидимата основа, мрежа, канава (както щете, можете да я наречете) свързва всичко във Вселената в съвършена структура, като мисълта има своята неизменна съзидателна роля. Всеки човек е частица или клетка от единния планетарен Разум, Ум или Съзнание. Човекът е антена и средство за Божието съзнание, за Словото, което просвещава, озарява, гради. И затова индивидуалното съзнание участва по най-естествен начин в развитието на земното човечество. Интуицията и умът водят човека, обичта в сърцето му чрез работата го съгражда, а резултатите стават винаги явни...

Истината излиза на бял свят. По-скоро тя е форма на съгласуваност или съзвучност между разума и сърцето – истината е там, където има хармония, резонанс. Случайно ли в латинския корен на този чуден научен термин се съдържат завоалирани корените и на понятията разум и съзнание, звук и звучен, повторно и многократно, стародавен и древен, а в средата на думата се крие и френското безлично местоимение “on”, което се превежда с българските думи ние, човек, ти, хората, всеки? Споделям стародавната идея, че човекът е постоянно обект на разностранни влияния и въздействия – модерно наричани с древен термин – “егрегори” – живи мисловни структури в пространството. Но вярно е, че индивидът има способността да бъде във вътрешен космичен резонанс (неслучайно думите “косъм и коса” са близки фонетично до “космос”), при което той не приема никакви подобни странични и несъответстващи на неговата вътрешна програма енергийни въздействия. Това става по най-естествен начин, по силата на действието на космичните закони.

Човекът е роден, за да мисли и взема решения със своята собствена глава (ум царува, ум робува, ум патки пасе). На френските съществителни rйsonance и raisonnement (които изразяват връзката между дейността на дясното и лявото полукълбо на главния мозък) най-добре отговаря двойката български думи промисъл и мисъл. Задаваш ли си постоянно въпроси, мислиш ли отговорно за своите проблеми, интуицията ти помага да получаваш отговори и намираш решение “чрез резонанс” – от Божия Промисъл... , защото вътрешният космичен ред е единен и безпределен – безкрайно е знанието, пътищата са безброй... От значение е само настоящият миг – в него прозираш една или друга истина – точно онази, която ти помага да промениш... само и единствено себе си..
Гласувай:
9
01. tres1 - и като промениш единствено и само себе си
27.05.2017 10:50
какво ще излезне от какавидата пъшкул ? най-вероятно нещо като гъсеница, опасваща полезните наоколо листа, с надеждата и тя да хвръкне всред необятното море цветя и да започне всичко от начало - каква ирония, каква космическа съдба. променяй себе си, с надеждата да промемиш цялата вселена ... кой знае - може и да е така.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 10664756
Постинги: 2279
Коментари: 12264
Гласове: 32568
Архив
Календар
«  Февруари, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829