Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2018 09:00 - източната римска империя е била българска
Автор: bven Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1928 Коментари: 6 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
 
Национал - монархист
Регистриран: 03.06.2005
От: Царство България

   

"Носители на Източната Римска Империя са били поселниците на Балканския п-в, или българите. Досегашната историография е мислела, че Византийската империя е гръцка империя. Работата се представлява, като че ли Балканският п-в е бил заселен от гърци или най-малкото с погърчени стари народи, които били изтребени от славяните, вследствие което тук отсетне изпъкват славяни и славянски държави. Това не отговаря на истината, защото ние и днес намираме гърци там, гдето те се поселиха още в VII век преди Христа, а ги няма там, гдето ги не е имало. Гърците са поселявали Балканския п-в до планината Олимп, както във време на Сократ и Перикъл, тъй и днес. Тях не ги е имало из Балканския п-в (Тракия, Мизия, Македония), няма ги и днес. Следователно у гърците няма никаква промяна на жилища. А вследствие това, неправилно се счита Източната Римска Империя за гръцка империя.

Балканският п-в както видяхме се е поселявал от много старо време от българи. Римляните, когато дойдоха тук за покорявали българи. Българи, а не гърци са били непосредствените органи на Източната Римска Империя, защото те са давали по това време войниците и военоначалниците, па и императорите на Римската Империя. Същото не може да се каже за гърците. Ние нямаме сведения да са събирани войници в Морея, Спарта, Атина и пр. Ние нямаме сведения, че поне един от военоначалниците в старо време е бил грък.

Ние видяхме, че на чело на войските на Балканския п-в са стоели: Ардабуровци, Аспаровци, Ардагазовци, Рицимировци, Белизаровци, Мундовци, Аковци, Бързимировци и прочее, а не срещнахме нито веднъж някое от имената: Сократ, Аристид, Телемах, Алкивиад, Перикъл и прочее. Не само това, но от по-първата епоха нито един от императорите не произхожда от Гърция. Тъй например след Константин Велики (българин, мизиец) римски император е бил Теодосий Велики. Този Теодосий обаче е роден в Испания (346) т.е. не от Гърция и следователно не е грък. Теодосий е умрял в 395 г. Него го налседил сина му Аркадий, който е роден също в Испания, значи и той не е грък. След Аркадий римски император става Теодосий II, значи пак не е грък.

Подир Теодосий II римски император става Марциан, който е родом от Тракия, т.е. не грък, а българин. Подир Марциан престола заел пак тракиец - бесът Лъв. И той не е грък. След Лъв император става зет му Зенон. Той е родом от Исаурия. Това е област в Мала Азия в Таурските планини. В старо време била известна по хайдутството на жителите си. Истинското име на Зенон било Траскализе. Тъй че и той не произхожда от Гърция. Зенон наследил Анастасий. Анастасий е роден в Дурацо от неизвестни родители. Дурацо по това време е бил заселен с българи и албанци, тъй че и за него не е очевидно вярно, че е грък. След него императори стават Юстин и Юстиниан, илирийци или българи. И тъй, твърдението, че Византийската империя била гръцка империя, ако не съвсем криво, то поне в голяма мяра е преувеличено. Източната Римска Империя е била повече българска."

                                                                                                Със съкращения.

                                          "Праотечеството и праезикът на българите" - д-р Ганчо Ценов



Тагове:   българи,   гърци,   ири,


Гласувай:
8



1. barin - Здравей, Татяна. Ако не цялата- ...
03.09.2018 12:46
Здравей, Татяна. Ако не цялата- голяма част от Източната Римска империя, която наричат Византия е била българска. Ние сме стигали близо до двата най-големи техни града на европейската територия- Константинопол и Солун( Тесалоники). Отделно като се вземе предвид населението- българи е имало навсякъде из Балканския полуостров. Неправилно се приравнява Източна Римска империя-Гърция на географски принцип.
Поздрави!
цитирай
2. bven - На 1: съгласна съм и с казаното от д-р Ганчо Ценов и от теб, barin.
03.09.2018 20:51
Колкото и оскъдни и скривани,данните говорят убедително. Ако не са някои европейски историци, да пишат и съчиняват историите на Гърция, нашата истина отдавна би шествала по света. Сигурно наближава този ден!
Поздрави и успехи у дома и в работата!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Таня!
04.09.2018 07:30
Само петима от всички императори са гърци Дори Василий втори не е-Той е арменец по произход , а цялата му династия е македонска.....
Последният император, Константин Драгош е със смесен, Българо-сръбски произход
Дори името на империята е погърчено Градът е Бизантион от Бизи-траки, има и град Биза На латински името на империята е точна-империя Бизантина Защо е станала Византия е, е пределно ясно

Хубав ден!
цитирай
4. bven - На 3: Много ми е приятно да чета интелигентни коментари!:)))
08.09.2018 19:16
Благодаря ,leonleonovpom2 за споделените данни. Статията е точна и допринася за нашата гордост, като наследници на велик етнос.
Колкото до промяната през вековете на буквата Б във В, гърците - като племе с недоразвит говорен апарат и 5 гл.чакра, преименуват българските имена. Пример - Бабилон става Вавилон и т.н.
Поздрави и хубави почивни дни!
цитирай
5. bezistena - Поздрави, Татяна, от нашия екип и ...
11.09.2018 13:06
Поздрави, Татяна, от нашия екип и Свети Ганчо Ценов – жив и здрав рационален и реален Светец по наследствено Бащино Божие право от рода Дуло и по Българолюбородните си деяния на Земята, от 25. 09. 1949 т. шеф на светейшия отдел "Скритата история на България", скривана още малко по Божия план от него и от същите светейши служители в отдела му според сценария на Божията трансепохална реалити екстремална драматизация "Българите и човешката цивилизация"

ГАНЧО ЦЕНОВ=ГАНТШО ЦЕНОВ=Ган (Кан, Жрец) от Богиня Диана и Ишус

ГАНЧО ЦЕНОВ от=ГАНТШО ЦЕНОВ от=от Гена на Богиня Диана и Ишус

Продължаваме заедно с тебе и другите истински родолюбиви Българи заедно със Свети Ганчо Ценов към Истината!

ИСТИНА=ИС ТИАН=Иса и Диана
цитирай
6. bven - На 5: bezistena, нямам какво да добавя!
11.09.2018 14:05
Да научаваме нашата истина, да обикнем истинската си история и да си върнем Родината!
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868418
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава