Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2015 09:00 - Новата музика на шестата раса
Автор: bven Категория: Музика   
Прочетен: 1987 Коментари: 0 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Още в 13 в. пр.н.е. Орфей говори за "Хармония на небесните сфери", лекува с музика и обявява, че "земята се завладява... с лира." Докато "великите народи" имат фолклор до няколко десетки хиляди песни, нашият е дарил света с над 300 000 песни.
В тази страна на песните се вселява Учителят, призван да гради Нова Култура чрез Слово, Музика и Дело. Неговата Мисия е да очертае Епохата Водолей и да подготви квас за трансформация на старото съзнание. За да я изпълни, той трябва да използва и музиката и песента. Но, като идва в България, той констатира, че:
"Едно време българинът е бил по-музикален. Песните му са били идейни и одухотворени, но сега са извратени. "Либе ле, либе ле"... Първоначално значението е било друго, окултен мотив е имало. Музиката е хубава, но съдържанието не е вярно." "Ние ще й създадем нов текст." Тези думи съдържат констатация и едно обещание.
За изпълнение на своята Мисия Учителят създава Школа. В нея разглежда 7 нива на Битието – от материята до Твореца и показва как музиката ги организира.
1. Формите на материята са застинала музика;
2. Музиката (енергията) е кондензирана Светлина.
3. Светлината е кондензирана Мисъл. "Мисълта е построена по законите на музиката. Човек не може да мисли право, докато не развие музикално чувство."
4. Мисълта е кондензирана Любов. "Най-възвишен израз на Любовта е Музиката."
5. Любовта е плод на Духа. Музиката е език на Духа. В горния предел минава в молитва.
6. Духът е проява на Твореца. В Библията Творческите йерархии са наречени Елохими. Те творят чрез музикални вибрации, които кристализират в материята.
В Школата си Учителят дава правилата на Окултната музика и приложението й за концентрация и трансформация. "Човек не може да бъде ученик без музика."
За трансформация на съзнанието на българина Учителят оперира с уникалния код на неговата душевност, включен в неравноделния ритъм на народната му музика. Разглеждат се песните "Сила жива", "Ходи, ходи", "Българска рапсодия", "Колко сме доволни", тези от "Слънчеви лъчи" и др., всички в такт 7/16. Учителят казва, че Паневритмията е от Живата Природа. Сравняват се някои упражнения от Паневритмията с различни видове български хора. На такт 7/16 реагират скакалците.
Затова не бива да се променят заложените в темпата и ритъма кодове.
Досега българинът е търсил изгубеното духовно знание от предната вълна на Бялото Братство – Богомилите. Учителя възстанови богомилската песен "Духай, ветре!" Това е Път на Ученика, даден на българите, и Учителят го адресира: "За тебе, българино!"
Учителят даде образци за обновление на нашите стари песни; за реформиране на езика ни с положителни думи и красиви изрази; идеен фундамент като база за отношения в Новата епоха. А тя ще бъде епоха на хармония, с нова музика. "Днес Ангелските интелигенции тъкат мрежа от Светлина, която действа като поле от хармония около всички еволюирали музикални души, чрез тях ще насочат енергиите на Новата Култура. В тоновете на бъдещата музика няма да има прекъсване, защото "в паузите се образува електрическа енергия. За да има мекота в музиката, тя трябва да бъде непреривна."
С какви инструменти ще стане това? В магнетично звуково поле всеки жест на човека ще произвежда определени тонове. Така ще се възроди най-древното изкуство, по-висше от музика и поезия, защото без инструменти и думи, тялото ще бъде и инструмент, и песен, и певец.

автор:Христо Маджаров



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14927416
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39061
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава