Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2017 09:34 - човек и музика 2
Автор: bven Категория: Музика   
Прочетен: 2371 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Звуковата терапия е вид лечение, което използва вибрационните модели на определени звукови честоти, за да подпомага тялото и ума.
Методът е приет от много хора и се използва масово, а по темата са направени стотици изследвания, които потвърждават ползотворността на звуковата терапия. Тази практика съществува още от древни времена и сякаш модерният свят тепърва си я припомня.

Например д-р Джеймс Гимзевски (James Gimzewski) от Калифорнийския университет опитал да слуша звуците, издавани от отделни клетки. Така той доказал, че всяка една клетка „пее“ на съседите си с различни звуци. Това ново направление в науката се нарича соноцитология и целта му е да бъдат картографирани пулсациите на отделните клетки в тялото.
Д-р Гимзевски не се надява само да може да разбира кои клетки са здрави и кои не. Следващата цел е да може да усилва звука в дадена болна клетка и така тя да имплодира, без да наранява клетките в съседство, защото те няма да резонират на същата честота.

Животът на всички е повлиян до някаква степен от музиката и звуците като цяло. Смята се, че съществува честота на звука, която буквално може да трансформира нашата ДНК – един от шестте Solfeggio тона – МИ (MI), който звучи на 528 херца. Според Ралф Смарт (Ralph Smart) тази честота е основна за „музикално/математическата матрица на сътворението“. Знаем, че енергията е навсякъде и във всичко. Когато се движим, използваме енергия, за да задвижим мускулите си – дори работата на синапсите изисква определено количество енергия.
Един от фундаменталните закони на физиката е законът за вибрирането. Всичко се намира в състояние на постоянно движение и всичко вибрира с бързо темпо – всяка съществуваща молекула вибрира. Като имаме това предвид е логично да се замислим, че вибрациите влияят върху нас.

Музикалната скала Solfeggio се състои от шест тона. Смята се, че грегорианските рицари са ги пели, защото всеки един от тези тонове звучи на специална честота, а хармонията помежду им подсилвала духовността у хората по време на религиозни събирания.
Тази практика била прекратена през 1050 година, но се смята, че документи за нея все още се пазят във Ватикана. Всяка от честотите на Solfeggio отговаря на дадена нота, херцовете в секунда се свързват с определен цвят и в крайна сметка се отнасят към определена чакра в тялото. Честотата 528 херца се асоциира с чакрата на сърцето и се смята, че има влияние върху любовта.
Д-р Леанорд Хоровиц (Leanord Horowitz) твърди, че „528 цикъла в секунда е основната съзидателна честота на природата“. Впоследствие тази честота е наречена „Чудо“ заради влиянието ѝ върху ДНК, наблюдавано от биохимици.
Вижте шестте честоти и предполагаемото им предназначение


                                            image


UT – 396 Hz – Освобождаване от вина и страх
RE– 417 Hz – Предизвикване на промяна, поправяне на предишни грешки
MI – 528 Hz – Трансформиране на ДНК, поправяне на ДНК
FA– 639 Hz – Свързване, социални отношения, любовни връзки
SOL – 741 Hz – Изражение, решения на проблеми
LA – 852 Hz – Пробуждаща интуиция


Коя честота крие хармонията на вселената?

Светът крие големи мистерии и загадки, като някои от тях остават неразгадани или спорни в продължението на годините. На една такава мистерия попаднахме ние от Уча.се. Става дума за музикалния тон „ла“, чиято честота е 440 Hz.

Тя обаче невинаги е била такава. През далечната 1939 година министърът на пропагандата в нацистка Германия, Йозеф Гьобелс, издава указ, с който нарежда тонът „ла“ да бъде с честота 440 Hz, вместо на 432 Hz (дотогавашната му честота). Международната организация по стандартизация във Франкфурт също приема новата честота на музикалния тон през 1955 г.

Защо това е проблем?

Според Брайън Колинс естествената настройка на тона „ла“ с честота 432 Hz има дълбок ефект върху човешкото тяло и съзнание: „Чрез настройката на музикалните инструменти и използването им на 432 Hz, вместо от 440 херца, атомите и ДНК започват да резонират в хармония със спирала на златното съотношение в природата“.

Според някои конспиративни теории, тонът „ла“ с честота 432 Hz е бил съвсем умишлено скрит от света, защото това е точката на баланс в природата – вибрация, застъпена в принципа на златното сечение (известно още като божествена пропорция).

Проучвания показват, че музиката трябва да се базира на естествени честоти на космическата хармония на вселената, за да бъде приятна и здравословна за хората. Институтът “Шилер” призовава за промяна на тона от 440 Hz на 432 Hz отново, защото честотата от 432 Hz е дълбоко преплетена с природата.

Експериментиране с оригиналната честота:

Различни оркестри по света през последните години експериментират с оригиналната честота, като причината невинаги е вярването в идеалистичната хармония на оригинала, но и фактът, че повечето класически произведения са били създадени в строй, използващ по-ниската честота.

Ако се разровите в YouTube например, ще намерите експериментални видеа, които показват една и съща мелодия, изсвирена в двете различни честоти, и ще можете да направите сами извод коя ви харесва повече. 
Министъра на пропагандата в нацистка Германия, Йозеф Гьобелс през 1939 г. издал генерален указ, с който наредил на всички да настроят тонът Ла 440 Hz, вместо на 432 Hz, както е бил до тогава. Тонът Ла е музикалният тон, който представлява отправната точка за настройването на музикалните инструменти от музикантите. Има един прост уред, наречен камертон, който взима тонът Ла винаги по един и същ начин. Именно малката промяната в състава на метала, от който е произведен камертона, дава честотата на произведения звук да бъде строго определена на 440 Hz, преди това същите тези камертони са взимали звукът ла, но с 8 Hz по–малко. Височината на тона ла е същата, както и по- рано. 440 Hz се използва от 1939 г. до наши дни.

Как се отразява на хората тази честота? Като резултат от нея хората започват да мислят и чувстват по определен начин, те се потапят във вътрешен хаос. През 1953 г. постановлението на Гьобелс е одобрено от Международната организация по стандартизация (ISO). Направена е промяна и честотата 440 Hz е въведена като стандарт, въпреки протестите на професор Dussaut от Парижката консерватория, който е написал референдум, подписан от 23 000 френски музиканти. Те са настоявали да не се променя 432 Hz, за да се запази музикална хармония и музикална вибрация на Вселената. Тонът ЛА, настроен на 432 Hz е бил съвсем умишлено скрит от света, защото това е точката на баланс в природата. 432 Hz е вибрация, застъпена в принципа на Златно сечение (известно още като златна пропорция, златен коефициент или божествена пропорция и обединява свойствата на светлината, времето, пространството, материята, гравитацията и магнетизма към биологията, код на ДНК и съзнанието. "Естествената настройка на 432 Hz има дълбоки ефекти върху съзнанието на клетъчно ниво в нашето тяло. Чрез настройката на музикалните инструменти и използването им на 432 Hz, вместо от 440 херца, атомите и ДНК започват да резонират в хармония със спирала на златното съотношение в природата. " Брайън T. Колинс

Една нота има 12 хармоници, защото резонира с 12 ноти на музикалната скала (със средните и устойчивите тонове). Нотите имат 12 хармоници, когато една нота се настрои на 432 Hz. Когато човек свири на ЛА, настроена на 440 Hz, се създават само осем хармоници. Музиката, настроена за 440 Hz е много бедна и лоша музика.

Честотата на планетата Земя е 8 Hz, въпреки че напоследък се променя. Алфа вълните, честотата на мозъка в отпуснато състояние, също са вълни с честота 8 Hz. Когато слушаме музика, настроена на 440 Hz, това прави така, че тази основна база от 8 Hz се променя на 8. 25 Hz, което означава, че генерираните хармоници не са в хармония с планетата. Човекът вибрира в диапазона на честоти от 16 до 32 херца, което е еквивалентно на музикалната гама от долно ДО до горно ДО, или една октава. Настройката на 440 Hz не е хармонична с честотата на човешкото същество, защото основата става 16,5. Когато слушаме музика на 440 Hz, първото нещо, което забелязваме e отпадналост, умора, желание да не правим нищо, и това се случва, защото хармониците на тази музика не съответстват на вибрационна честота на човека.

440 срещу 432

Проучванията показват, че музиката трябва да се базира на естествени честоти на космическата хармония на вселената, ако искаме да бъде от полза за човечеството. Институтът “Шилер” призовава за промяна на тона от 440 Hz на 432 Hz отново, защото на 432 Hz е дълбоко преплетено с природата. Неотдавнашното преоткриване на истинската природа на вибрационната енергия показва, че използването на 440 Hz създава нездравословен ефект в околната среда и се отразява зле на всички живи същества. Това произвежда промяна извън природа от 8 Hz, в начина, по който мислим и в начина, по който нашето ДНК контролира генетичната ни конструкция. Тонът ЛА = 432hz тон е в основата на музиката и интелигентният дизайн в природата има хармонична основа в 432 трептения в секунда. Налице са допълнителни проучвания, въз основа на движението на планетите и хармонични тонове. Тези тонове са с основа 432 Hz, това е като една солидна основа за музикалната структура и регулиране на нашето здраве. След появата на тази тайна информация, много хора направиха свои независими изследвания, включително Ananda Bosman и Мик Джагър от "Ролинг Стоунс". Те доказаха положителните реакции на обществеността, слушаща музика с честоти от 432 Hz. Автор: Димитър Кирилов
виж:  
www.youtube.com/watch
по материали  от нета



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. wonder - Напълно вярно! Чета те с голямо ...
17.02.2017 11:04
Напълно вярно!
Чета те с голямо удоволствие.
Дано повече хора избират правилно и започнат не просто да слушат, а да Чуват.
цитирай
2. bojo12345 - използването на 440 Hz създава нездравословен ефект в околната среда и се отразява зле на всички живи същества
17.02.2017 14:24
После се чудим ние, незнаещите, защо е такава енергетиката около нас и защо избуяват такива негативи след 44 година..
Поздрави за инфото и нека повече от нас да мислят със сърцата !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869663
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава